- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
I02S3F #146973 üzenetére
Én mindig manuálisan teszek fel mindent, így nálam nincs gond soha, ha meg igen az eszközkezelő szépen mutatja épp mi nem jó. De nem egy ismerősöm jött már hogy újrahúzta a gépét és most szinte semmi se megy, és szinte mindegyiknek az volt a baja hogy fel kellett tenni a gyártói illesztőket és megjavultak.
-
batman91
őstag
-
kutga
félisten
válasz
I02S3F #146750 üzenetére
Nem sértődtem meg, a lomtár volt az első. Közben meglett a turpisság, a Viber biztonsági mentés foglalta a helyet, amit a drive alapból nem jelenít meg. Töröltük, így már helyre állt a rend. Egyelőre csak az üzenetek biztonsági mentését kapcsoltuk vissza, fotók, videók nélkül.
-
kocsiska15
tag
válasz
I02S3F #145521 üzenetére
Nem hangzik jól... Megpróbálom ma este újra a játékot hosszabban és figyelni a hőmérsékleteket.
Arra gondoltam, hogy megemelem egy kicsit a PC-t (rakok a "lábai" alá valamit), hogy nagyobb hely legyen alatta és jobb legyen a légáramlás (?), talán ez segíthet egy picit. Ezen kívül nem nagyon tudom mit lehet vele kezdeni.Igazából minél többet gondolkodom rajta és olvasgatok utána, a tápegység egyre gyanúsabb... a régi 550W volt (Bitfenix Formula 80 PLUS Gold), ez meg 600W. Gondolom nem nagy különbség, de mint írtam, alapból hangosabb lett a gép mióta ez van benne.
Sajnos az áramos/erőforrásos dolgokhoz nagyon nem értek, egyébként leellenőrizném pl. hogy a srác jól kötött-e be mindent vagy az áram/energiafogyasztás/feszültség adatok mutatnak-e valamit, esetleg fogyasztás, ilyesmi... Vagyis gondolom, hogy ezekből ki lehetne indulni. -
BiP
nagyúr
válasz
I02S3F #145416 üzenetére
Igen, CMOS resetre általában szokott lenni egy jumper 2 tűvel. (vagy 3, és át kell tenni a 2 megfelelőre). Lehet csavarhúzóval is rövidre zárni, de csak biztos kezűeknek ajánlott
Mondjuk ezen az alaplapon [link] pont nem így van megoldva, csak az órát lehet így törölni (Clear RTC - real time clock). Clear CMOS-ra van feature a biosban.
1-28-as fejezet. -
-
Cs1csó
titán
válasz
I02S3F #144789 üzenetére
Az a baj, hogy ez (Windows esetén) annak "mélylélektanához" tartozik, egyszerűen simán lesznek programok, vagy akár a rendszer egyes részei amik nem szeretik ha ezt bolygatják.
Tegyük fel van ZSÉ dögivel és úgy van valaki vele, hogy van mondjuk 64GB RAM a gépében (azért ez már nem extra most talán az alap a 16GB) és ezeket áthelyezi kikapcsolja stb. aztán meg jönnek a szép KÉK képernyők.Persze ha valaki NAGYON PRÓ akkor ügyeskedhet, bár pont ők nem szoktak ezen agyalni
-
kelna91
senior tag
válasz
I02S3F #144688 üzenetére
Linuxom van eleve.
RVR400, köszönöm a tippeket. Ez a megoldás is windowsra van, és olyan szituációban tud működni, ha eleve nincs hálózat. Nekem volt a RAM-bővítés előtt, csak utána nem. Semmilyen összefüggést nem látok a két dolog között, de ez a tünet.
Ha van még valakinek tippje, azt megköszönöm, de rövidre zártam a dolgot, és már megrendeltem egy új 2.5 gigabites hálókártyát, meg akkor már a helyi hálót is fejlesztem. Így legalább gyorsabb is lesz.
-
Marci112233
addikt
válasz
I02S3F #144619 üzenetére
Nekem a munkám a mezőgazdaság. Röviden az ahhoz kapcsolódó papírmunkához kell az Office, de legtöbb esetben adott a formanyomtatvány amit csak ki kell tölteni, arra meg bőven elég a 2007-es is, de ha kell szerkeszteni is simán lehet vele. Nem is vagyok annyira időhöz kötve mikor kell valami, tekintve hogy fix munkahelyem nincs, csak a saját családi gazdaságunkban ténykedek.
#144620 Aryes
Ezzel tisztában vagyok én is. Pont amiatt nem váltok mert még most is jó, de ha akad valami ami már nem nyílik meg vele akkor lesz csak váltás. A 2003-asról pont az említett formátum miatt váltottam anno, mert ugye azt a 2003-as már nem tudta kezelni. De elég sokan az ismerősi körömben is még ugyanígy a jól bevált 2007-est használják. -
Marci112233
addikt
válasz
I02S3F #144617 üzenetére
Hogy úgy mondjam nekem semmibe nem került immár 15 éve mikor megszereztem. Egy haver rendezte ingyen egy sorozatszámmal együtt, amit azóta is használok, és egy időben több évig használta ő is vele probléma nélkül, sőt nekem itthon 2 asztali gépen és 2 laptopon is így van fent.
-
BTom1970
aktív tag
válasz
I02S3F #143886 üzenetére
Talán egyszer... De keveset lesz használva, csak olyanra ami állandó és folyamatos dolog, ilyet bíznék rá.
@King Unique
Akkor jogosultságot kéne állítani, hogy minden látszódjon. Ezt lehet a régebbi HDDs rendszerből is vagy mindenképp vissza kell tennem az SSDs újabb rendszert?
Tehát, akkor a jogosultságot hogy tudom állítani? -
mola21
tag
-
mola21
tag
válasz
I02S3F #143240 üzenetére
Most átdugtam a monitort meg a gépet egy másik konnektorba és fél órája nem hozta a hibát. Eddig a hűtőszekrényt dugdostam ide-oda, de az nem járt eredménnyel. Azért még figyelem a kijelzőt. Már csak az a kérdés, hogy a gépet vagy a monitort zavarja be a hűtőszekrény?
-
King Unique
titán
válasz
I02S3F #142671 üzenetére
Ez már tény, jó 2 hónapos hír. Viszont azért az ESU sem feltétlen annyira olcsó, legalábbis a Windows 7-nél megkérték az árát, igaz az szervezeti szinten értendő árazás volt, kérdés hogy magánszemélyeknek mennyi lesz majd.
Na meg vsz lesz majd ilyen lehetőség is, de arról legyen elég max. ennyi. -
válasz
I02S3F #142400 üzenetére
Igazából ezt te tudod mik kerülnek hozzád. Most végül nekem ez lesz a nyerő, mint második készlet: [link]
Ha neked ilyen ritkán kell, akkor én mást vennék. Egy hosszított csillag csavarhúzót, ugye az asztali gépek nem gyári hűtőihez sokszor jól jön, pl ami ebben van: [link] És ez szinte mindent csavarhoz jó az asztali gépek esetén. Meg ez: [link]
De ismétlem te tudod mik jönnek hozzád be. -
-
chrome11
csendes tag
válasz
I02S3F #138523 üzenetére
HASZNALAT a kerdes, nem a telepites, es a kategorizalas is ertelmetlen cimke, mert azon belul szeles a skala.
Nem akartam az elejen reszletesen irni, nehogy belekossetek valami lenyegtelen szoba, de akkor legyen:
Agyverzes utan labadozo neni szeretne a tudasat kozzetenni weben.
Lenyugozo volt, amit scribus-sal muvelt, valodi tipografiai elmenyszamba ment.
Hasonlot szeretne weben megvalositani, ehhez kell osszevalogatni a sw-eket.
Van egy informatikus, aki adott neki egy weboldalt es egy listat, hogy ezeket tudja neki barmikor telepiteni, az a kerdes, hogy miket tud/erdemes hasznalni.A lenyeg az a szep tipografiai megoldas, vagyis szepen tordelt szoveg, kozottuk sok kep, cimmel es magyarazattal.
Tudtommal nincsen "scribushoz hasonlo" megoldas, tobb sw-t kell valahogy osszevegyiteni, ezert volt a kerdes, hogy melyik mire valo, mik a koztuk levo kulonbsegek, elonyok es hatranyok.
Valamikor meg voltak ilyen kiadvanyok, de egy ideje mar csak a hazug reklamok a dominansak, sajnos az alternativo weboldal is ezert terjeszt hazugsagokat, ebbol van a bevetele.:-(
-
mezis
félisten
válasz
I02S3F #138523 üzenetére
"...téged kérdez a google használata helyett?"
A Google-val talált rá chrome11-re!Talán még van aki nem tudja:
Kesereg a diák, milyen szörnyű, neki egy vizsgára MINDENT kell tudni.
Bezzeg a tanársegédnek elég azt tudni, hogy melyik könyvben mi, hol található.
De a legkönnyebb a dolga a professzornak van. Neki elég azt tudni, hogy hol van a tanársegéd! -
válasz
I02S3F #136823 üzenetére
Őszintén? Fogalmam sincs. Egyszerűen csak kíváncsiságból raktam össze és takarítottam ki. Na meg valahol olyan szürreális az egész, hogy 15-20 éve ez még egy menő gép volt (lehetett), ma meg elektronikai hulladék, pedig elég sok irodai feladatot el lehetne ezen is végezni, csak a jelenlegi infrastruktúrából már kiöregedett.
Értelme nem sok van, 40 gigás HDD, Celeron proci és 1 giga DDR2 ram. Talán a Heroes 3 elmegy rajta, azért viszont lehet megéri megtartani.
-
kenwood
veterán
válasz
I02S3F #136629 üzenetére
Annyira nem, mert nem vilagos, melyik ponton kototte ossze a ket ssdn talalhato bootloadereket. A lepesek, amiket csinaltam, onmagukban jok voltak, az elozo kb. 50 alkalommal mukodott is, csak egy ponton osszekombinalodtak. Kulonosebben nem erdekel, ennyi sima klonozas utan belefert 1 kis terdeles :)
-
Jamby18
senior tag
válasz
I02S3F #136292 üzenetére
Szia! Az egeret kihúztam, csak a bill. maradt, de úgy se indul. Más nincs csatlakoztatva csak a DVI, a net kábel meg a tàp.
Egyébként van, hogy lemegy a sípolas és utànna tölt a hdd(SSD) led-je. Tehát gondolom az oprendszer-t azt betölti. Csak ugye nem látom se a Biost, se a win-t.
Ramok 4*1Gb.Csupingo Szia! Igen 2010-es a gép azóta 4Gb Ram. A 9800GT az memória hibás lett. Volt egy felesleges 8600GTS az van most benne. Illetve kapott egy SSD-t.
A lap,táp,proci,ram az 2010-ben lett beszerezve. Csodálkozok idáig is, hogy jó volt. Úgy rémlik májusban írtam ide. Akkor megoldódott ram cserélgetéssel hogy beinduljon, akkor 1 hosszút sípolt. -
m.lala
aktív tag
válasz
I02S3F #136066 üzenetére
Köszi a tippet, megoldódott.
Aki esetleg igy járna leírom mi volt a gond és mi segített.hiba: online játék alatt a youtube és csak a youtube zene film /mindegy igazából/ elhallgatott, ha levittem tálcára sokszor szaggatás, a videó töltött de meg megszakadt.
(1000/1000-net 16giga ram, 6 magos proci nem ősi win, semmi illegál szoftver, normális virusírtó.)megoldás: végül megnéztem és a VGA a játék extrémebb részein mikor nyakig álltam a mobban 97-99%-on pörgött.
Nem vagyok nagy IT guru biztos van összefüggés, fixáltam az FPS-t 90-re, azóta a gond nem jött elő. Nem tartom egyébként normális dolognak, hogy a vga nem hagy elég erőforrást, de úgy tünik ez volt a baj. -
válasz
I02S3F #136135 üzenetére
Pontosan, szervizelek, beszerzek amit kell… stb, mint vállalkozó. De én az ilyen ügyfelekkel nem tudok mit kezdeni, talán nem is akarok. 😂 Elmondom a szakmai véleményem, még csak nem is kell tőlem/ általam vennie. Ahol tudok segítek. Ha más elképzelése van, főleg ami ilyen irracionális, akkor azt oldja meg maga. Azért már én kiszürtem ezeknek a 95%-át. Nyugodtan is alszom.
Ja és itt lenne olcsóbb megoldás is. Mindegy is. -
King Unique
titán
válasz
I02S3F #136061 üzenetére
A "kísérletezés" előtt adott a lehetőség bekapcsolni a rendszer-visszaállítást, amivel később visszavonhatók a nem kívánt módosítások. Vagy még jobb komplett mentést készíteni a Windows 10-ról, amiből később 1:1-ben visszaállítható.
• How to Do a System Restore of Windows 10
• How to Create a System Image in Windows 10
• Lemezkép biztonsági mentése
• How to Create and Restore a System Image Backup with Macrium Reflect
• Operációs rendszer mentése, visszaállítása a Macrium Reflect Free program használatávalMásik lehetőség a kipróbáláshoz és kísérletezéshez a dual boot, VHD boot, Windows To Go, virtuális gép, valamint a Windows Sandbox, lásd az alábbi útmutatókat.
• How to Dual-Boot Two (or More) Versions of Windows
• Dual Boot Windows 11 with Windows 10• Windows 8 boot VHD-ból egyszerűen
• Set up a virtual hard disk and perform a Windows 10 dual boot
• How to Create and Set Up New VHD or VHDX File in Windows 10• How to Create a Windows To Go Workspace USB in Windows 10
• Windows To Go: How to Install and Run Windows 10 from a USB Drive• How to Install Windows 10 as Virtual Machine in VirtualBox
• How to Install Windows 10 as Virtual Machine in VMware Player
• How to Setup and Use Hyper-V in Windows 10 for OS Virtualization• How to Enable or Disable Windows Sandbox in Windows 10
• How to use Windows Sandbox in the Windows 10 May 2019 Update -
válasz
I02S3F #136018 üzenetére
Nézd.
1. 30k-ból nem kapsz annyival jobbat, hogy megérje lecserélni. Én lehet tennék bele még 1 használt 4gb ramot, így meglesz a dc (dual channel).
2. Mivel nem "panaszkodtál" teljesítményre hogy kevés lenne, csak a kihasználatságra, így ahogy írtam már az nem lenne észrevehető különbség.Azaz vagy 50-60 közt nézegetnék, így már lenne "jelentősebb" előrelépés, vagy notiban 60-80 közt, itt is lenne már "előrelépés". Nyilván ha nincs kihasználva egyik sem akkor nem veszed észre ezt, ahogy más sem.
Tehát szerintem a 30k most csak pénzkidobás lenne, de értelme nem ez esetben.
Ez csak privát vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve