- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerlac
őstag
válasz Cs1csó #129198 üzenetére
olyan 10k körül gondoltam rá, de ha vmi igazán tetszős, mint pl az a Thermaltake, világitással, egérzsinór tartással, akár dupláját is ráköltöm, pláne ha megint legalább 5 évig elleszek vele.
de szövettől továbbra is ódzkodok.Logi G502 egér van rajta. A Goliath elég gyors? nem nagy a súrlódás, hogy szövet?
-
Cs1csó
félisten
-
kerlac
őstag
-
Zsoxx
senior tag
Sziasztok
Egy weboldal forráskódjából, vagy más módon meg lehet állapítani, hogy azt mikor hozták létre? (Nem domain szinten, hanem egy konkrét aloldalt.) -
Marci112233
addikt
Lenne még egy kérdésem.
Ahogy nézelődök feltűnt hogy sok mindennek elindult az ára felfele.
na most ez igaz lesz a HDD piacra is? Csak azért mert töröm a fejel a NAS-on való tárhelybővítésen, és érdekelne hogy jobban járok ha minél előbb meglépem, mert fel fog szaladni ezeknek is az ára vagy ezt a szegmenst nem fogja érinteni?Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Egérpad topikban tettem fel akérádést, de úgy érzékelem az a topik meghalt, igy ha nem baj itt kérdezném, hátha valaki tud segiteni vagy tanácsot adni:
Megadta magát (felpúposodott) 5 éves Logitech G440-es egérpadon és új beszerzését tervezem. Ez nagyon jó volt, gyors, jól tapadt az asztalon, de kipróbálnék valami mást is. Szövet nem játszik, nem szeretem és nagyon hatalmas sem kell, 35x28 volt az eddigi, kicsit nagyobb lehet, kisebb ne legyen. Árban 20k-ig.
Ezt a két fajtát néztem, de semmi tapasztalatom velük, mondanátok véleményt, vagy tudnátok ajánlani kemény gamer egérpadot?
Speedlink ORIOS RGB GAMING egérpad
[link]
Thermaltake Tt eSports MP-DCM-BLKHMS-01 DRACONEM 2016 egérpad
[link] -
nagyúr
válasz Vorontsov #129190 üzenetére
Ez nem az a topic, inkább itt tudod feltenni a kérdésed: Orvosi kérdések
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Vorontsov
tag
Sziasztok van itt az oldalon aki egészségügyi dologgal lehet zavarni?
Volt itthon Dr.Chen 1200mg c vitamin -rose hips, comb és hasi rángatózás,végtag görcsök,szédülés ill hátul a tarkómban görcsök jelentkeztek.Hogyan tudnám hatástalanítani ezt a szert,a c vitaminnak nincsenek ilyen hatásai. -
Marci112233
addikt
válasz Csupingo #129187 üzenetére
Néztem a gyártói odalon a hivatalos specifikációt és abban benne egy táblázatban hogy a jelenlegi BQ-CC07-esnek 20 óra kell 2 vagy 4 darab 2000mAh -es akku töltésére míg a kinézett BQ-CC51-nak elég 10 óra ugyanennyi kapacitásnál. Ami valljuk be nem kis különbség.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Csupingo
veterán
válasz Marci112233 #129186 üzenetére
Megnézed a kütyün a secunder oldali töltőáramot és az aksinak a kapacitását (Ah, mAh), abból ki tudod számolni, hogy kb. mennyi idő alatt kéne feltöltenie. Persze ha nagyon "okos" a töltő és töltési módokat váltogat, akkor ettől eltérhet.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Marci112233
addikt
válasz mezis #129185 üzenetére
Nekem megfelel a linkelt Panasonic is tekintve hogy jelenlegei Panasonic is jó csak marha lassan tölt. Ahogy nézem amit linkeltem fele annyi idő alatt feltölti az adott akkut.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
mezis
félisten
válasz Marci112233 #129183 üzenetére
Én valami hasonlót javaslok. Nagyon régen hazai boltból vettem az akkori technikai színvonalnak a "csúcsát". Hasznos információkat jelez, és van "refresh" üzemmódja is, amikor kijelzi az akku kapacitását is. Most nem találtam hasonló, "kézi" vezérlésűt.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Marci112233
addikt
válasz Sys85 #129179 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor ha ismét lemerül a mostani elem, kipróbálom a tölthetővel. Viszont töltőtől picit félek, és adok többet egy ilyenért. A jelenlegi panasonic és az energyzer is működik csak kicsit lassan töltenek, és mint írtam nincs visszajelzés mikor tölt, és mikor végzett. Amit kinéztem viszont elvileg ezeket jelzi. Na meg HDD vásárláson is töröm a fejem így a töltőt hozzácsapnám.
-
Csupingo
veterán
válasz Emunem #129180 üzenetére
Ezeket a frissítéseket már próbáltad? Esetleg ez. Valakinél akkor szűnt meg, ha ezt: KB5000802 törölte. Elvileg már az MS is javította, ha teljesen frissíted a wint, jónak kéne lennie.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Emunem #129180 üzenetére
Szia.
Nálunk a hálózati nyomtató átállítása hozta ezt helyre, de szerintem, nálatok megoldja, ha leszeditek a 802-es végű windows frissítést. Uninstalláljátok: Gépház/Windows Update, majd a frissítési előzményekre katt ott pedig a minőségi frissítések alatt ott lesz a KB5000802-es, jobb klikk rá majd eltávolítás.
Remélem megoldja[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
Hali,
lenne gy problémám, ami nem tudom, melyik részre kellene beírni:
A korábban is problémásan felrakott win 10 frissítés (20H2) után hiányosan nyomtatódnak ki a képek. A közepükön egy fehér sáv van, mindegy, hogy hagyományos nyomtatóval, vagy PDF létrehozóval csinálom, mindig ugyanolyan, leginkább 9x13 méretben.
De, ahogy Tripo kolléga is írta: A microsoft beépített Print to PDF alkalmazásával viszont ugyanaz a fájl tökéletesen konvertálható pdfbe, fehér sáv nélkül. -> Nálam is pontosan ugyanaz a helyzet, csak ezzel kb 5x akkora az adatméret.Ötlet?
"... hát persze ..."
-
veterán
válasz Marci112233 #129178 üzenetére
[link]
Ebben fehér led van,villog ha tölt,simán világít ha feltöltött,pirosan villog ha valami hiba van.Amúgy nyugodtan használhatod a tölthető elemeket (az összes 1,2V) az egered,működni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott az A4Tech G10-810F vezeték nélküli egerem amit a laptophoz használok. 1,5V-os AAA elemmel megy amit 5-8 havonta merít le. Ez nem is rossz arány szerintem, de akad itthon egész pontosan 14 darab 1,2V-os tölthető elem. Be tehetem gond nélkül a tölthető elemet vagy inkább ne próbálkozzak vele? (Eddig csak 1,5V-os alkálival használtam.)
Viszont mivel 14 elem van így van egy 2 elem egyszerre töltésére alkalmas Energyzer töltő és egy Panasonic 4 elem egyszerre töltésére képes. Na most mindkét töltő állapotjelzője csak egy színben zölden világít. Ez jó ideje idegel, így kérdezném, tud-e valaki csak töltőt elem nélkül ami csak akkor világít zölden ha végzett a töltés, de töltés alatt pirosan világít. Biztos hogy van ilyen, mert a bedöglött 4-es Duracell töltőm ilyen volt.
-
-
C. s.
addikt
válasz sgergi #129154 üzenetére
Köszönöm szépen!
A második fele máris működik, az első majd holnap este derül ki, most nem tudom újraindítani a gépet, mert épp megy a szokásos víruskeresés.(#129150) leweegee2:
Köszi szépen, ott nem találtam ilyesmit, de kipróbálom, amit sgergi mondott.
Valaki tudna segíteni abban, hogy az itt leírtak szerint elkészítve a fájlt nem indul a Total Commander, de a másik program igen. Ezt a hibaüzenetet kapom: [kép]
Az elérési út biztosan jó, mert a parancsikonból másoltam ki, az pedig napi használatban van, működik.
Valamint érdekesség, hogy ugyanezt a fájlt a Sandboxie-ban indítva a TC is gond nélkül startol, tehát az elérési út hibátlan.Ezt alkottam:
@echo off
cd "P:\Program Files\Notepad++"
start "" notepad++.exe
cd "P:\totalcmd"
start "" TOTALCMD64.EXE
exit[ Szerkesztve ]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Csupingo #129171 üzenetére
Nem értem mi itt a kérdés, processzor hiba, még ő is írta. Ha ugyanígy szokott viselkedni görbe tüskénél és mégse görbe a tüske, akkor a logika azt diktálja, hogy a processzorban lesz a hiba. Lehet, hogy szutykos az érintkezője, lehet, hogy kapott ESD-t a szereléskor, vagy csak lejárt az ideje, franc tudja. Nem tudom pontosan hogyan vannak bekötve ezek a dolgok, de gondolom az elsődleges PCIE slothoz tartozó processzor érintkezők vagy a processzorban az azokból érkező jeleket kezelő rész lesz a hibás.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Csupingo
veterán
válasz NyxNyxNyx #129170 üzenetére
Akkor szoktak még hasonló furcsaságok történni, ha az alaplapon elgörbülnek a processzor érintkezői, de te már lapot is cserélték, ezért gondolom nem ott lesz a hiba. Nálam is az új alaplapban a régi vga csak az alsó slot-ban működött, a felsőkben nem. Összerakás után egy újabb kártya ment elsőre simán a pcie 1-ben is és azóta 2x bios-t is frissítettem. Azt még nem próbáltam, hogy a régi kártya most működne e az első foglalatban.
Minden kártyával sípol a felső foglalatban?
Semmi nem változott a gépben? Az nvme ssd is már régebb óta használatban van?[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz Csupingo #129144 üzenetére
Azota bios frissitest csinaltam (szerintem ugyanazt a verziot rakta, mert a legujabbon volt eddig is). Illetve amit meg probaltam, hogy kivettem a hazbol az egesz mindenseget es ugy kotottem ossze, ugyanez a hiba. Teljesen tanacstalan vagyok, mar csak arra tudok gondolni, hogy meghalt a procim, de akkor miert mukodik, ha az also pcie slotban van a vga? Vagy nem tudom ez hulyeseg-e, de olyan otletem van meg hogy valaminek koszonhetoen az alaplapokban aramkorok lokalisan kinyirodtak es most mar hiaba probalgatom.
Mas is szenvedett hasonloval. Rairtam, meg nem valaszolt.
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
King Unique
titán
válasz gregory91 #129167 üzenetére
Akárhogyan is értendő, ez így is, úgy is fals... Már ott bukik a dolog, hogy sem klónozásnál, sem tiszta telepítésnél nem gányolunk külön előre partíciókat a célmeghajtóra, meg ugye mégis milyen rendszerindító partíció és csak 1 db partíció felállás, amikor nyilván egy W10 a C + a kicsi partíciók áll.
Lásd BIOS/MBR és UEFI/GPT, van különbség a 2 között, eltérő partíciók, eltérő partíciós séma a lemezen, stb. Az persze más dolog, hogy a W10-nél utólag is átkonvertálható a telepítés, de ugye ha van 2 eltérő telepítés és azt akarná valaki 1 fizikai lemezre nyomorítani, akkor az úgy bajos lenne. -
toushiro18
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hátha tudtok segíteni így vagy úgy. Van egy Black Desert Online nevű játék (steames változat) ami hetek óta össze vissza kilépett ezt úgy ahogy sikerült megoldani, viszont amikor event van és telítettek a szerverek (vasárnap du. 4 óra körül) akkor 4-ünk közül csak az egyikünknek lép ki a játék minden egyes héten.
A pc bőven az ajánlott konfig felett van és stressz teszteken se hasal el, memória teszten sem, windows, játék, bios update és driverek (DDU, clean install), cpu, chipset újratelepítve,frissítve nulláról. (játék esetleg hajlamos memory leakre szóval lapozófájl is kézileg van állítva, már a D.O.C.P profilet is visszaraktam standardra)
Digi net van 100le/100fel Mbit-es (nem valami sok de gondolom erre elég kell hogy legyen), úgyhogy egy pci-e hálókártyát szeretnék venni ami utp kábel csatlakozós ASUS Prime B350-Plus alaplaphoz. Hátha ez megoldja.
Tudtok konkrét eszközt javasolni, illetve abban tipp hogy mi miatt lehet gond hogy mindig akkor lép ki a játék?
Illetve érdeklődnék, hogy amikor még eseménynapló szerint a többi (váratlan kilépést) javítottam DCOM hibát is írt amivel sajnos később mindták nem érdekes foglalkozni. Nos én registryben (Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Ole) kitöröltem 3 kulcsot 4ből amit guide írt (3--mat taláéltam) egyiknél azt írta befolyásolhatja a számítógép működését, lehetne ez a gond? Mert igazából törlés után se változott semmit a számítógép működése.
Hetek óta szenvedek ezzel és csak részben sikerült megoldani bármilyen ötletnek örülnék, ha rossz topikba írtam kérlek mondjátok hova fordulhatnék.
Köszönöm hogy elolvastad! -
gregory91
senior tag
válasz King Unique #129161 üzenetére
Szerintem arra gondolt hogy két partíciót akarna egy merevlemezre tenni és nem a meredek "2 system in 1 partition"-ra(az utóbbit lehetetlen a felülírás miatt).
Sokat gondolkodtam a kérdésen ugyanis:
Az uefi és a csm(bios) között nem nagyon látok különbséget:Az UEFI egy *.efi fájlt keres, a BIOS meg egy mbr szektort.Az mint tudjuk a bios kihalássza az mbr-t, az mbr elindítja a bootmgrt, aztán jön vele a többi.
Az UEFI pedig egy bootmgr.efi-t keres aztán jön a többi.
Kérdés csupán az hogy a gpt- és mbr-táblában létrehozott partíció között van-e tartalmilag különbség.....[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Vakegérke
félisten
válasz King Unique #129165 üzenetére
Köszönöm a részletes tájékoztatást.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
King Unique
titán
válasz Vakegérke #129162 üzenetére
Mivel az USB-szabványok, protokollok visszafelé kompatibilisek, ezért igen, értelemszerűen működni fog egy USB 3.2 eszköz USB 3.0 porthoz csatlakoztatva is, viszont ilyenkor nyilván csak az utóbbi szabvány adatátviteli sebességével.
Aztán az ugye más dolog, hogy a jelenleg forgalomban lévő hagyományos pendrive-oknak érdemlegesen rendszerint semmi köze nincsen az USB 3.1-hez és az USB 3.2-höz, max. csak Gen 1 és Gen 1x1 = USB 3.0 alapon, azt használják ki a gyártók és tolják ezerrel a marketingbulshitet. Illetve ha ténylegesen USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) és USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) vezérlős + olyan adatátviteli sebességre képes külső meghajtó kell, akkor azt külső SSD-nek hívják.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz MasterMark #129163 üzenetére
Köszönöm.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
King Unique
titán
válasz ClayMore #129156 üzenetére
Ez nem így működik, hogy egyszerre 2 Windowst nyomorítunk 1 meghajtóra, illetve nem a szokásos telepítéssel és dual-boot megoldással, hanem utólag odaklónozzuk a másikat, meg a klónozásnál alapesetben amúgy is törlésre kerül a célmeghajtó, hacsak nem lehet partíció szinten kijelölni és megerőzni a célmeghajtó eredeti formátumát... + Ha eltérő bootolási mód (CSM vs. UEFI) szerint lett telepítve a 2 rendszer, akkor az úgy megint szép lesz.
Meg ez a rendszerindító partíció szerintem megint nem tiszta neked, már csak ezért sem kellene keverni. Illetve a klónozásnál 2 meghajtó van, forrás és cél, előbbiről utóbbira másoljuk az OS-t, majd az utóbbit tesszük a célhardverbe (2. laptop) és arról bootoljuk a klónozott rendszert. Apropó klónozás, a másik topikban még arról volt szó, hogy a 2. laptopban jelenleg HDD van és arról történne SSD-re a Windows klónozása, nem egy másik laptop SSD-jéről lévő Windowst, annak nem világos mi értelme, pláne hogy másik telepítés, más hw & sw környezet, stb. Olyat lehet, hogy átrakni egyik gépból a másikba a rendszermeghajtót, ahol a megfelelő előkészületekkel és beállításokkal akár a másik hardverkörnyezetben is gond nélkül bootolhat és működhet a Windows 10, ahol ilyenkor nyilván felesleges klónozni, meg pláne az említett módon össezsúfolni 1 meghajtóra a rendszereket.Ezt a kérdést egyébként egy másik topikban már feltetted és ott kaptál is rá szakszerű választ, aszerint kellene csinálni. Valamint 1 kérdést legközelebb elég lesz egyszerre 1 topikban feltenni, Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz ClayMore #129159 üzenetére
Mivel a "két lapsi" konfigurációja eltérhet ezért (a másik gép számára idegen driverek miatt) a boot folyamat során BSOD-t vonhat maga után.
Ha teszel rá egy bootloadert és bekonfigurálod hogy melyiket indítsa el akkor elindulhat de előfordulhat az első mondatomba foglalt esemény.Másik elképzelés flag beállítás de az már kétséges.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
ClayMore
aktív tag
válasz gregory91 #129158 üzenetére
Csak amíg nem látom, hogy a klónozott partícióval való indítás a lapsin sikeres. Ha nem sikeres a winyót visszarakom a régi lapsmba. Így nem veszítek rajta adatot meg időt amíg újrahúzom.
Ha meg sikeres a régi lapsim rendszerpartícióján törlöm a win-t.
Ez a logika.
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Novver #129151 üzenetére
Azért mert az USA-ban nagyon beütött a tél. Sok államban hetekig nem tudtak dolgozni az áramhiány miatt, (pl. Texas) ezért nem gyártottak elég szilicium ostyát, ennek következtében pedig az egész világon chip hiány van. A vége pedig a fogyasztó. Már autógyárak is álltak le. Lesz itt olyan drágulás, hogy még! Az üzemek egy jó részét újraindítani sem tudták, mert olyankor álltak le, ami kárt tett a berendezésekben. A bányászkodás pedig csak tetézi a bajokat!
Mi alá kell írás?
-
ClayMore
aktív tag
Sziasztok!
Adott 1. laptop és 2. laptop. 1. laptopból ki akarom venni az SSD-t és át akarom rakni 2. laptopba.
Az a tervem, hogy csinálok két partíciót az SSD.-re. Klónozom a 2. laptop vinyójáról a win 10-ee rendszerindító partíciót az SSD- egyik partíciójára. Átrakom a 2. laptopba az SSD.-t.
Így két rendszerindító partíció lesz az SSD-men.
El fog tudni indulni az SSD másik rendszer indító partícióról a 2.-es gépben?
Lehet két rendszerindító partíció egy merevlemezen?
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
sgergi
veterán
válasz C. s. #129147 üzenetére
Az első felére pedig:
Feladatütemező: Művelet/ Feladat létrehozása.
Első fül: Adsz neki nevet, és kipipálod a futtatás a legmagasabb szintű jogokkal négyzetet
Indítás: megadod, hogy mikor induljon, érdemes indításra tenni
Műveletek: Program indítása: C:\WINDOWS\system32\taskmgr.exe
Elvileg a többihez nem kell nyúlni, csak ha szeretnél.Kipróbáltam, működik.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Novver #129151 üzenetére
VGA hiány ellátási gondok (egyes alkatrészek hiánya) és a bányászás miatt nincs. Tápegységek is gondolom a bányászat miatt, és az egyre nagyobb gépigényű konfigok miatt fogynak (nagyobb teljesítményű tápok fogytak ki inkább 600W felettiek)
De a "Home Office" miatt is gondolom sokan nem notebook-ot hanem PC-t építenek, oda meg a kisebb tápok kellenek.A forint mélyrepülése sem segít, és persze a gyártásra is hatással van a COVID fertőzés, hiszen sokan elkaphatják egy munkahelyen.
-
Novver
senior tag
Van valami tippetek hogy mi ez az év eleji hardverhiány mindenhol?
Ennyire beütött a COVID, hogy nem hogy videókártyát, de kb semmi mást sem lehet kapni?Úgy kell összeválogatnom különböző webshopokból egy komplett gépet.
A szokásos év eleji leltáron már rég túl vagyunk. Ipon, Aqua, Alza, Oázis, PCX, Merlin, etc. mindenhol hiányzik egy csomó minden, alaplaptól a tápig.
Life is a game... The game is my life!
-
Üdvözlöm a Nagyérdeműt!
Pc-n (Win10), ha a hang HDMI-n megy ki, mi lesz a hangforrás? Ugyanúgy a PC hangkártyája? A mixerben három eszköz van, a jelenlegi Realtek High Definition (csak a szokásos név), SPDIF digitális (szintén az integrált biztosítja) és HDMI (a monitoron jack aljzat van, nincs saját hangszórója). A kérdésem az, hogy ugyanazt hallom a monitoron, mint a PC saját hangkártya kimenetén?
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
C. s.
addikt
válasz #85619712 #129111 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ha már a
lustaságnálkényelemnél tartunk, abban tudnál segíteni, hogy a Feladatkezelő a géppel együtt induljon? Hiába rakom be az Indítópultba, nem indul magától. És ha még arra is rá lehetne venni, hogy a Teljesítmény füllel induljon, az maga volna a tökély.[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz Csupingo #129144 üzenetére
A Ram pakolgatast probaltam. A biosfrissitesre ranezek akkor holnap, mert akkor ferek hozza a kabeles nethez. Abban a slotban volt a wifi kartya, amibe kellett raknom a videokartyat, igy nincs netem most. Az usb-s wifim meg ugy dontott hogy elfelejt mukodni a sajat driverevel is.
[ Szerkesztve ]
-
-
makoss
veterán
Üdv!
Újabban ha ismerősöknek szeretnék küldeni valamit facebook messengeren, letilt 5-6 ismerős után.
Hogyan tudnám elküldeni amit szeretnék azoknak akikkel mostanában szoktam beszélni úgy, hogy ne is tiltson le, meg egyszerűbben?
Csoport létrehozása lenne jó személyre szabva, de ilyet nem látok ezen a verzión (303.1.0.12.119)[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
NyxNyxNyx
addikt
Sziasztok!
Segitsegeket kernem, nem tudok rajonni mi a problema.
Van egy gepem, ezzel a configgal:- Intel Core i5-10400F 2.9GHz Socket 1200, gyari hutovel
- Patriot Viper Steel Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16
- 1 TB Kingston A2000 NVMe SSD (M.2, 2280, PCIe)
- FSP Hydro PRO 500W
- Gigabyte B460M D3H
- Zalman M3 PLUS
- Nvidia 1650 super / Nvidia gt710Korabban egy 5600 XT videokartyam volt, amivel tokeletesen mukodott a gepem ezt lecsereltem a 1650 super-re es nem indult a gep, nem kapott kepet a monitor semennyire. Visszaraktam az 5600 XT-t azzal sem ment immaron. Kiprobaltam masik gepben, mukodnek a kartyak.
Ezert vettem egy gt710-et, hogy a masik pci-e slot-ot is kiprobalhassam (ami 1 slotba befer), hatha a felso slot volt a hibas. A gt710 mukodik az also slotban, a felsoben nem. Hurra akkor rossz az alaplap minden oke, gariba visszakuldom, addig veszek egy ugyanilyen alaplapot, mert nem akarok annyit varni.
Atszerelek mindent az uj alaplapba, ugyanez a problema. Itt jottem ra, hogy a kis hangszorot re kene kotni a gepemre. 5 rovid sipolast kapok mikor indulna a gep. Ami processor failure, de ha az also slotba rakom a kartyat akkor nem sipol es minden kiraly.Valakinek barmi otlete, hogy mi lehet a problema es hogy tudom megjavitani?
Edit: Minden venti porog, amikor inditom a gepet, a videokartyaje is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Emunem
senior tag
válasz mezis #129134 üzenetére
Első próbálkozás tegnapelőtt volt, restart után nem csinált semmit, csak féket képernyő kb 8 órán át. Újra indít gombbal, magától visszaállította a dolgokat, tegnap este ma hajnalra semmi hibakód, gondoltam neki futok még egyszer, csak közben találtam valami használható infót neten, ami jónak tűnik.
.na majd meglátjuk! -mondta a vak."... hát persze ..."
-
mezis
félisten
válasz Emunem #129127 üzenetére
Az MS szoftverei mesések. Hol működnek, hol nem. De semmi gond, türelem. Általában jobb bekapcsolva tartani, de 1 - 2 nap után lehet újra indítással is próbálkozni.
A Feladatkezelő - Teljesítmény ablakon láthatod mennyire foglalja a processzort, HDD-t, internetet a frissítés. De azt ott sem fogod látni, hogy mitől lett tetű lassú a számítógéped. Csak.mezis
-
Emunem
senior tag
Hali,
éppen win 10 20H2 frissítés közben vagyok, és kb 12 órája babrálok ezzel a rakás sz@rrral. (Állapot: Telepítés - 88%)
Találtam egy használható metódust arra, hogy gyorsabban végezze el a frissítést, csak ahhoz le kellene állítani.Ha simán kikapcsolom a gépet, lesz baja? , vagy loop-ba kerül, és cseszkenyálhatom...
Eddig minden frissítés megvolt max 20 perc alatt, ez meg fél napot vesz már lassan igénybe. A gépen dolgoznék, sajnos addig nem nagyon lehet. Köszönöm előre is a gyors választ.szerk: Nem AMD-s vagyok hanem Inteles, ezért is lepett meg a dolog. (Mert ugye az AMD-sek szívtak ezzel a frissítéssel még októberben....)
[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
-
Vorontsov
tag
válasz Csillag01 #129120 üzenetére
Ez a legegyszerűbb megoldás:
Benne kell hagyni azt amivel jó-ez nem szépségverseny,egy idő után rá fogsz jönni sok olyan dolgot teszel/veszel ami felesleges.
"A moduláris tápom 2x8 pines cpu táp kábele rövid ha hátulról vezetem el, elölről meg csúnya."
Nem csúnya,az enyém lehet csúnyább.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Csillag01
aktív tag
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Van egy firewire-s hangkártyám (Presonus Firestudio mobile), amit szeretek, de szeretném nem csak a laptopom, hanem más gépen is használni. Viszont nincs minden gépen firewire port.
Az érdekelne, hogy van-e olyan átalakító, amivel megbízhatóan rá lehet csatlakoztatni USB portra a hangkártyát?
Láttam a neten fillérekért ilyen átalakítót, de videót is róla, hogy túlterhelte az USB portot, így nem merek ilyet használni.
Esetleg, PCI-express-es is szóba jöhet. De ez már inkább "B terv".[ Szerkesztve ]
-
Csillag01
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy eatx házat, de a benne lévő corsair cx650f rgb moduláris tápom 2x8 pines cpu táp kábele rövid ha hátulról vezetem el, előről meg csúnya. Vettem hozzá evga narancssárga kábel szettet, de azzal meg nem működik. A kérdésem az lenne hogy oldhatnám meg hogy hátulról vezessem el? A képen bekarikáztam a kábelt.
Esetleg egy ilyennel megoldhatnam? Csak mert az evga nem működött?!
Asus Rog Phone 6
-
Vorontsov
tag
Exodius őstag.
"Nem láttam semmi görbülést. A ventik pörögnek. Ramok-at nem bántottam (csak egy darab 8 GB-os van).
Nincs másik táp. Hiszen jelenleg is jó a táp, működik."Lehet jó a táp, de a teljesítményben 20-30w procinak teljesítménye,különbség miatt gyenge,én is a procira gondolok, ha mindent kipróbáltál,ramos dologra gondolok.Tudod mit csinálnék a legnépszerűbb youtubosokat felkeresném akik ilyennel foglalkoznak pcx.stb és nekik megírnám mi a gond.A venti pörög se kép, se hang semmi.
Fárasztó vagy :
"Nem indul a BIOS, egyáltalán a gép se. Aztán visszarakom az i3-ast és minden jó"
Ha nem indul- mi pörög?-Nem értelek.[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz #85619712 #129100 üzenetére
és aryes:
Köszönöm szépen, az utolsó bevált!
Esetleg arra van valami ügyes megoldás, hogy némi késleltetéssel (10-60 s) induljanak a programok egymás után? (Más miatt jutott eszembe, ez jó így, ahogy van.)
Szerk.:
Ez a szóbanforgó játék. Csak akkor hajlandó futni, ha először a game.exe nevűt, rögtön utána a wrapgame.exe fájlt indítom. Így is nehézkes, néha valami baja van a DX-szel. Kb. 10 éves játék. De legalább fut.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aryes #129105 üzenetére
Teljesen jogos a meglátás, anno sok játék igényelte a dos4gw nevű progit az induláshoz, és lusta voltam bepötyögni, ezért kapott egy bat filet amivel indult a 4gw utána meg után játék rögtön. De van egy olyan érzésem, hogy itt nem erről van szó.
@Exodius: Akkor nincs több ötletem. Esetleg ha ram nélkül sípol, akkor átrakni a másik foglalatba, ha még nem sípol akkor proci hiba.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #85619712 #129103 üzenetére
Szerintem sem.
Azt nem írta a kolléganő, hogy egy időben kell fusson a két program, vagy egymás után. Ahogy te írtad, úgy csak akkor indul a második program, ha az első befejezte a futást.Hopp, most nézem, hogy ez így nem lesz jó, a fájl tartalma helyesen:
@echo off
cd "C:\Program Files\X"
start "" x.execd "C:\Program Files\Y"
start "" y.exeexit
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Exodius #129101 üzenetére
100% hogy ok az a proci? Láttad a saját szemeddel? Alaplapon valamelyik tüske a proci foglalatban nincs elgörbülve? (nem biztos, hogy ugyanazt használja az i3 mint az i5 2 vs 4 mag de ez csak fikció részemről.) Indulnak a ventik amikor bent van az i5? Ramok nélkül beadja a ram hibára utaló sípolást? Másik táppal próba? Több (hülye) ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Delta Force (2024)
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest