-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
himpike
aktív tag
válasz Darth_Revan #145695 üzenetére
Pendrive és memókari is tud ilyet, leformázom, kihúzom, visszadugom és rajta van minden de a formázást sikeresnek írta, vagy ha törlök azt szintén...
Ha valami valahonnan "eltűnik" akkor jellemzően az az eszköz a rossz amiről eltűnt. -
rwin5
őstag
Sziasztok,
Bár Google-n azt olvastam, hogy nem megoldható, de azért rákérdezek itt is.Ma fájlok másolásánál (Word, PPT) kiírta 5-6 fájlnál, hogy túl hosszú a fájl neve ezért pendrive hordozóról nem másolja át őket a win 11-es gépre.
Van bármi módja kicselezni ezt?
Azt olvastam, hogy sem automatikus rövidítésre nincs lehetőség sem ilyen trükközésre.Szóval a végleges kérdés: egyedüli opció nekem manuálisan lerövidíteni a neveket?
WIN 10 gépről kerültek egyébként másolára magára az adathordozóra, ott még nem problémázott.
Köszi, Ervin -
Csupingo
veterán
válasz Darth_Revan #145693 üzenetére
Ha kiveszed az eltűnő ssd-t, akkor is csinálja?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Adott egy 14700KF+MSI PRO-Z690-A-DDR4 alaplap.
Pár nap pihenő után elindítottam az AC Valhallát és feltűnt, hogy apró mikroakadás látható. Azt hittem valami bug, ezért újraraktam az egész gépet, hogy tisztán induljak.Windows telepítő letöltött minden drivert, illetve felraktam minden programot amit használok. Eljutottam a AC Valhalla telepítéséhez. Nem az OS-t futtató NVMe SSD-re, hanem egy másikra el kezdtem a szokott módon telepíteni, azonban egyszercsak lefagyott az egész és BSOD-t dobott. Újraindítottam a gépet, azonban az SSD amire éppen letöltődött a játék eltűnt, Windows egyáltalán nem látta.
Jó, felraktam az OS-t tartalmazó SSD-re és elindítottam. Picit jobb lett, de még mindig láttam totál indokolatlan be-beakadásokat játék alatt.Sokat nem játszottam, pár perc múlva kiléptem, majd videókat kezdtem nézni. Kb 30 pec múlva amikor megnyitottam a sajátgépet akkor láttam, hogy rejtélyes módon újra feltűnt az elveszettnek hitt SSD-t.
Megpróbáltam átpakolni rá a Valhallát, de ismét lefagyott az egész OS a fájlművelet alatt.
Beléptem a BIOS-ba, ahol újabb furcsaságok jelentek meg. AKármilyen komolyabb beállítást csináltam (XMP profil ki-bekapcsolás, CPU/RAM beállítás, gyári beállítás visszaállítás, stb), aminél a gép lekapcsol és újraindul most nem tette. Újraindításnál csak a képernyő feketedett el, de a gép nem csinált semmit. Ha power gombbal kikapcsoltam és újra bekapcsoltam akkor a bios-ban látszólag az elmentődött a beállítást töltötte be.
Ezt követően próbáltam a Windows-ba belépni, azonban már nem sikerült, már csak folyamatosan forgott a Windows boot karikat, de nem történt semmi.
Ez után próbáltam mflash-ban bios-t újrarakni, de az mflash sem működik már, mert amikor az mflash-ba be kellene lépnie, csak fekete képernyő jelenik meg.
Próbáltam MSI.ROM-al gyári ROM-it feltenni az USB flash porton keresztül, teljesen kihagyva bios-ból indítandó mflash-t, de ott is fogalmam sincs, hogy megfelelően újrarakta-e a bios-t, mert kb 15 percig látszólag csak állt a gép és végig a CPU debug LED világított. Kb 15 perc múlva lekapcsolt, majd elindítottam de minden maradt ugyanaz: windows-ba nem tud belépni, csak pörög a karika, mflash nem megy és komolyabb beállításnál sem rebootol.
A proci viszonylag új, csak pár hónapos és a legmagasabb fesz amit kapott az 1.190V volt és csak a legújabb mikrokódos BIOS-al volt használva, így első tippem nem a CPU lenne. Az alaplap viszont már majdnem 3 éves, 2 hónap múlva le is jár a garancia az Alza-ban...
A leírt tüneketek alapján ti mit tippeltek? Jól sejtem, hogy az alaplap gatya?
Por nem áll a gépházban, mozgatva sem volt a gép.update: Most a BIOS ott tart, hogy még akkor is ha módosítás nélkül ki akarok lépni, akkor is már nem fekete képernyő lesz, hanem szimplán a BIOS ablak lefagy. Tehát bios reflash sem oldotta meg a problénát.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz mindenes24 #145689 üzenetére
"Ott rontottad el hogy kikapcsoltad a gépet, bedugtad a pendriveot és úgy bootoltad..
Ez w10-11 nél tilos.
Vagy újraindítás közben dugd be a pendriveot
Vagy leállításra kattintáskor nyomni kell a shift gombot"vs.
"Igen, igy tettem, de miert tilos pendrive-rol butulni, amikor ez a rendszer evtizedek ota?"
Nem azt írta hogy pendrive-ról bootolni tilos, hanem hogy ha bekapcsolt gyorsindtás (Fast Startup) mellett lett leállítva a Windows 11, majd utána WinPE (Windows PE) alól piszkálva és úgy mentve, akkor az okozhat problémát, ez lett a #145680-ban is tovább fejtegetve.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz mindenes24 #145688 üzenetére
Le lett írva az előző válaszban, hogy ha már letölthető a 8.0.7783 verzió
.exe
telepítője, akkor adott a lehetőség azzal mindenkinek 8.0.7783 verziós ISO-fájlt generálni, lásd a már linkelt ezen és ezen leírásokat, nem feltétlen kell a neten egyéb helyen fellehető 8.0.7279 vagy egyéb ISO-kat használni.
Amit te "ISO" néven emlegetsz, az valójában a program WinPE / WnRE változata, rövidítése a Windows PE és Windows RE elnevezéseknek, mint ahogyan a Windows 10 és Windows 11 helyett és szokás Win10-et és Win11-et írni. + Ehhez is linkelve lett leírás egyenesen a Macrium Reflect weboldaláról, ahol az ott lévő screenshoton szerintem világosan látszik, hogy pontosan mire is értendők ezek. -
kutga
nagyúr
válasz mindenes24 #145689 üzenetére
Nem a pendrive boot a tiltott, hanem az nem mindegy, ha jól értem, mikor dugod azt be.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
mindenes24
junior tag
válasz King Unique #145680 üzenetére
Helyes, akkor megvan, hogy az utolso legalos ingyenes Macriumok:
- iso fajl: 8.0.7279 (32 es 64 kulon)
- exe fajl: 8.0.7783
PS:
Meg mindig nem arultad el, mi az a PE es miert kell telepiteni - ha egy olyasmilyen butulhato rednszer, mint amit vietnamiak csinaltak win7-rol es tettek kozze a weben, erdekes lehet kiprobalni, hogy mit tud.Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
razor03
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Power Color 5700 XT Red Devil kártya… működik szépen, de arra lettem figyelmes hogy az Aida64 Extreme 94 fokot ír a GPU hotspot-ra… míg a Furmark futtatása alatt 63 fokot látok.
Utóbbi egy teljesen korrekt üzemi hőmérséklet, de mi lenne ez a GPU hotspot amit az A64 kiír?
Kell ezzel foglalkozni?
Üdv. és előre köszönöm szépen a segítséget!
Razor
Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
Marci112233
addikt
válasz Jarod1 #145681 üzenetére
Átalakító? És közé olyan kábel ami neked megfelel.
Én ilyet használok telefon rákötésére laptopnál amin szintén nincs USB csatlakozó, de ez most nem elérhető a boltban.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-
Jarod1
veterán
Sziasztok! Laptopomon nincs usb c port csak USB 3, és nézegetek Usbc dokkolókat
hogy lehetne megoldani hogy tudjam használni? -
King Unique
titán
válasz mindenes24 #145679 üzenetére
De, megnéztem, van abban a pakkban 8.0.7279 verziójú PE 3.1, 10, meg 10.0.8406 PE 11, ahol nem derült ki melyik ISO-val lett kipróbálva, azt már nem sikerült leírni...
Az viszont le lett írva, hogy a 8.0.7783 az utolsó ingyenes verziója a Macrium Reflect programnak és adott a lehetőség azt használni, amihez a.exe
telepítő letölthető pl. a NeszeTools weboldalról is.Amire ugye le lett írva, hogy normál esetben nyilván nem úgy működik, nem kell a Macrium Reflect program pendrive-ról bootolt WinPE / WinRE változata után boot sorrendet helyreállítani. Ha esetedben igen, akkor lehet a #145675-ben leírtak lesz a gond, vagyis a bekapcsolt Fast Startup funkció melletti leállítás, ami inkonzisztens lemezállapotot okozhat ha "kívülről" piszkálják, ezért is érdemes a klónozás / képfájlba mentés és visszaállítás előtt kikapcsolni vagy a Shift + leállítás módszert használni a "normál" leállításhoz.
Igen, az esetedben valóban világos, hogy nem tudod mi az a WinPE és WinRE rövidítés, ebből is látszik, hogy mennyire értesz mindehhez.
Ami ugye azért is érdekes, mert pl. a #145618-ban linkelt Mega letöltésnél is eleve szerepel az ISO-fájlok nevében a "PE", aztán a Macrium Reflect hivatalos weboldalán is vannak erről leírások / leírások, stb.
Az előbb linkelt leírásokból meg ugye az is látszik, hogy eleve adott a lehetőség mindenkinek létrehozni saját magának a WinPE vagy WinRE alapú ISO-t, sőt egyből pendrive-ra íratni a programmal, nem feltétlen kell a más által kreáltat használni.Persze hogy nem, mert a leírtak alapján világos, hogy nem volt számodra ismert, hogy meg lehet oldani a visszaállítást a linkelt videóban szemléltetett módon is, vagyis USB-s adathordozóról történő bootolás nélkül is. Ami értelemszerűen csak akkor opció, ha van a célmeghajtón már egy Windows, ha nincsen, akkor nyilván az USB-s adathordozóról kell bootolni a Macrium Reflect WinPE / WinRE változatát.
1-2. Ha pendrive-ról bootolva történik a mentés is, akkor előtte a Windows 11-nél kikapcsolt Fast Startup funkció melletti leállítást vagy Shift + leállítás módszert javasolt használni, majd utána menteni képfájlba. Ha az éppen futó Windows alól történik a mentés, akkor nem feltéten, de biztos ami biztos alapon akkor sem árthat.
3. Normál esetben vagy legalább ugyanakkora, vagy nagyobb tárolókapacitású célmeghajtó szükséges a mentésnél -visszaállításnál és a klónozásnál. Ha a célmeghajtó jóval kisebb tárolókapacitású, akkor amiatt lehet gond, de még akkor is elvileg megoldható, ami egy másik topik válaszában ki lett fejtve.
4. Le lett már írva előzőleg, hogy szükség esetén a BIOS/UEFI boot menüben is be kell állítani a megfelelő sorrendet, UEFI botolási mód szerint telepített Windowsoknál a Windows Boot Manager bejegyzést az 1. helyre, stb, ami egy meghajtócserénél annyira nem meglepő . + Ha már a Macrium Reflect pendrive-ról botolható WinPE / WinRE változatának szükségessége van állandóan emlegetve, akkor abban van "Fix Windows boot problems" opció is az esetleges rendszerindítási problémák javítására.
Tehát megoldható mindez simán a Macrium Reflect programmal is, ahogyan a linkelt blogbejegyzésben lévő többivel is (kivétel esetleg AOMEI), pont. Ha nem megy, akkor az nem feltétlen klónozóprogram error, hanem lehet inkább hardware vagy user error, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
mindenes24
junior tag
válasz King Unique #145655 üzenetére
Pontosan tudom hogy mi a valóság
A szovegelesedbol az jott le, hogy egyaltalan nem erdekelt, hogy mit irtam, meg se nezted az iso-t, amit Doky is linkelt, merthogy az volt az utolso ingyenes iso Macriumhoz a ceg kozlese szerint.
A 7783-as exe fajl.A teny az, hogy az iso fajl-rol bebutulva eleg, ha csak megnezegetem a gepen levo ssd-n a particiokat, anelkul, hogy barmit csinalnek, kilepes utan a gep kozli, hogy nem talal boot eszkozt, igy neki kell allni ujra megkerestetni vele.
Emellett allandoan harsogsz, hogy telepitseg PE-t, meg R-t, amirol rajtrad kivul a kutya se tudja, hogy mi az, win11 HOME van es kesz, de ugy tunik, ezt neked magas megerteni.
A videoddal tobbszorosen nem tudok mit kezdeni. Eloszor is latszik, hogy a SSD-n levo win-rol butul be, es azt es azt irja felul valami PE-vel, es ott is az szerepel, hogy nem tud azonnal a win-rol butulni, elobb a macriumos mokolast kell elinditani, majd a video vegen ujra latszik, hogy akkor se tud kozvetlenul a win-rol butulni, raadasul a macriumos "potrendszer" tartosan megmarad.
A valosag egeszen mas, az roviden igy nez ki:
1. A gepben van pl. 128 GB SSD win11-el es telepitett programokkal, rejtett es helyreallito particiokkal egyutt.
Errol kell csinalni egy img fajlt egy usb-n csatlakoztatott hdd-re.2. gep kikapcs, 128GB SSD kivesz, ures pl. 64GB SSD berak.
3. macriumos iso-rol KELL bebutulni - mivel nincs semmilyen oprendszer sehol - es az usb-n csatlakoztatott hdd-n levo img fajl tartalmat felirni (visszallitani) a 64GB SSD-re.
4. gep ujrainditasa utan elvileg win11-nek mukodnie kene, gyakorlatilag kozli, hogy nincs butulo eszkoz, helyreallitast kell inditani, es utana jon ra, hogy megis van.
(A videoddal osszehasonlitva annyival jobb, hogy ezt csak egyszer csinalja, ujrainditas utan es nincsen masodik "mokolt" rendszer, ugyhogy akkor ez megiscsak jobbnak tunik, de kar, hogy ez is van, mert nagyon idegesito.)PS:
Az meg kulon erdekes, hogy az altalad belinkelt ceges adatok szerint a v8.0.7175 utan csak a v8.1.7280 jon, mintha az altalunk hasznalt 8.0.7783 exe es elotte levo iso-k soha nem is leteztek volnaNem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
Csupingo
veterán
válasz N3gro #145666 üzenetére
Úgy rémlik pedig, hogy a 360-as hűtő már elég rá. A cpu topikjában már érdeklődtél? Ott segíthetnek behangolni. Jóval hűvösebbre, teljesítményvesztés nélkül. A vga körül meg mozgatni kéne a levegőt, meg kéne nézni, hova lehet még tenni ventilátorokat, vagy a meglévőket máshogy elrendezni.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
válasz mindenes24 #145654 üzenetére
Ott rontottad el hogy kikapcsoltad a gépet, bedugtad a pendriveot és úgy bootoltad..
Ez w10-11 nél tilos.
Vagy újraindítás közben dugd be a pendriveot
Vagy leállításra kattintáskor nyomni kell a shift gombotA macrium 10 nem free hanem próbaverzió, de a licenszfeltételeket nem olvastam végig, mindenesetre ugyanúgy használható.
-
BiP
nagyúr
válasz Honda567 #145658 üzenetére
hmm, nem igazán tiszta, hogy mit szeretnél, kicsit összefolyik a mondanivaló.
Nem ismerem az svid formátumot, de gugli bármilyen keresésre azt dobta, ez valami SAP-hez kapcsolódó formátum vagy System V, ill. egyebeket, ami totál nem releváns.
szerk: most látom, létezik egy olyan progi, hogy SplashID [link] , (ez valami jelszókezelő program) van minden platformra, így Androidra is, és .svid formátumot használ.
Létezik PC-s verziója is, az tuti megnyitja.
Esetleg erről van szó? Erről csináltál képmentést? (tehát nem a képernyőmentés svid formátumú, hanem a program használ .svid-et, de mivel nem tudtad megnyitni, ezért képmentéssel próbálkoztál, csak azt meg nem tudod átrakni PC-re? Én így értelmeztem a történéseket)A screenshot átmásolása meg megoldható úgy, hogy mondjuk elküldöd magadnak emailben, messengeren, Viberen, akárhogy és PC-n megnyitod.
De a legtöbb telefon támogatja azt, hogy összekötöd a PC-vel, és engedélyezés után látod a telefon tartalmát.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
válasz King Unique #145671 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz Oldman2 #145669 üzenetére
Ha van rajta GML-matrica, akkor igen, Windowszal illetve Windows 11-gyel előtelepített laptop és ez esetben a BIOS-ban van az OEM termékkulcs (BIOS OEM Key), automatikusan aktiválódik az ahhoz tarzozó Home / Pro kiadás, stb.
-
Oldman2
nagyúr
válasz King Unique #145657 üzenetére
A vevő természetesen nem tud semmi konkrétumot, de szemrevételezve ez egy "a" esetű laptop lesz Windows 11 24H2-vel.
Az UEFI Bios-ban megjelent egy OEM Key sor, de ott nem tudom minek kellene látszódni, alapból csak (ha jól emlékszek) 000000 jelent meg ott.
Én biztosan újra raknám az egész laptopot, pláne hogy Ninite -vel lett felrakva a fene tudja még mi minden.De részemről ennyi volt (elvitték már), baromira nem csípem, mikor kérdezés nélkül vesznek egy szart aztán elhozzák nekem.
Köszönöm az infókat. -
Marci112233
addikt
válasz N3gro #145666 üzenetére
A ház adata és a hűtő adata szerint elől van a vízhűtő. Nos ebben az estben a CPU-nak még nem kéne melegednie, de a VGA annál inkább. A Vízhűtőt én mindig is felülre tenném. A CPU túlmelegedése pedig lehet a rosszul berakott hűtő is ami miatt a víz nem fordul meg benne vagy levegős a rendszer.
Így vagy házat cserél amibe bemegy felülre a meglévő hűt, vagy a vízhűtőt cseréli 280-asra AIO-ra ha az kell és azt már felülre teszi be, vagy egy jobb légéhűtöt a procira, de inkább ház csere és a mostani 360-as hűtőt javaslom arra procira. Előre meg a maximum méretű és minél jobb légszállítású venti mindenképp ajánlott. Nekem a P600S házam elejében 3 darab 140-es Noctua tolja befelé a levegőt, és a360-as AIO hűtő fent van.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
válasz Jarod1 #145665 üzenetére
Egyébként az a vicc, hogy a microsoftos leírás szerint fényképnézegető ellenére támogatja az MP4, MOV és AVI videófájlok lejátszását is, vagyis akkor az MP4-et elvileg le kellene tudni játszania, kivétel ha olyan spéci kódolást tartalmaz amit nem támogat.
[ Szerkesztve ]
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Haver kb. 1 éve komplett konfigot vásárolt, az alábbi alkatrészekkel (Skynet Comp.), ajándék vízhűtést is szereltek bele. Kezdettől fogva a probléma az, hogy a CPU és VGA brutál módon melegszik.
A CPU 100 fok fölé ment alapból, AIDA stressz teszt folyamatos piros volt, a limit beállítása után is warningol. Az UEFI-ben CPU temp limitet 90 fokra állítottam, de ugye ez nem a legjobb megoldás.
VGA terén játék alatt 90 fok feletti a hőmérséklet, GPU hotspot 105 fok környékén.
Szerintem a házhűtést a bolt összeállításnál alulméretezhette ilyen vasra.A ház előlapján alig áramlik be levegő, az "ajándék" vízhűtés nem tudom mennyire hatékony. Gondolom a VGA sem érezheti jól magát egy ilyen zárt házban, az oldallapot levéve kb. 10 fokkal lejebb ment a hőmérséklet.
Szeretnénk megoldást a melegedésre, lehetőleg a ház és/vagy hűtés cseréje nélkül. Ha minden kötél szakad, csak akkor fektetne be újabb alkatrészekbe a haver.
- Asus ROG STRIX B760-G GAMING WIFI
- ASRock Radeon RX 7900 XT 20GB
- INTEL Core i9-14900KF
- táp: Seasonic Focus GX-850 ATX 3.0
- vízhűtés: Kolink Umbra Void AIO 360 mm ARGB
- ház: Spirit of Gamer GHOST 5 Pro RGBElőre is köszönjük az ötleteket!
-
Jarod1
veterán
válasz King Unique #145664 üzenetére
arra gondoltam betekintést enged hogy mi van videóban...
-
King Unique
titán
válasz Jarod1 #145662 üzenetére
MP4 kiterjesztésű videót miért képnézegető programmal akarsz lejátszani?
Videó fájlokat normál esetben ahhoz való programmal szokás megnyitni és lejátszani, amihez a Windows 11-ben ott van a beépített Filmek+TV alkalmazás, akár a legacy Windows Media Player,
aztán olyan külső programok mint pl. az MPC HC, MPC BE, VLC, stb.[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
Sziasztok! laptop win11
Mitől lehet az hogy képnézegetőbe egy videót sem játszik le, fekete kijelző. Ötlet? Faststone image viewer, de acdseevel is ugyanez van...sima vlc vel lejátsza,
mp4 formátum. -
efemm
tag
válasz Honda567 #145660 üzenetére
Ezt dobta a gugli a felbontás, és a típus módosításáról:
The 24 MP/40 MP/48 MP resolution option has been removed from PHOTO mode, but you can take a 24 MP/40 MP/48 MP photo as follows:
Open Camera, switch to PRO mode, touch the Settings icon in the upper-right corner, set Aspect ratio to 4:3, and return to the camera viewfinder. Then touch the 24 MP/40 MP/48 MP icon displayed in the upper left corner to enable or disable the 24 MP/40 MP/48 MP resolution. In addition, you can try HIGH-RES mode, which has been added to the MORE screen in Camera.
there are different settings in Pro mode for allowing users to take the following types of images:
High-pixel RAW images, regular RAW images, high-pixel JPG images, and regular JPG images.
The RAW switch and high-pixel option have been merged and displayed as the JPG switch, which has three options: RAW, JPG-L, and JPG.
RAW results in high-pixel RAW images, JPG-L results in high-pixel JPG images, and JPG results in regular JPG images
Please take note that a zoomed image taken in RAW mode will be a regular RAW image. You may need to select the RAW option again in order to take high-pixel RAW images. -
Honda567
junior tag
Sziasztok!
Svid fájlt számitógépen milyen programmal lehet megnyitni?
Telefonnal csináltam képernyöképet a pc-re nem tudom átmásolni nem látja hogy rajta van a telefonon P20pro huawei a telefon. -
King Unique
titán
válasz Oldman2 #145656 üzenetére
Itt most azt kellene tudni, hogy:
a) Gyárilag Windows 10/11 rendszerrel előtelepített laptop.
b) Gyárilag Windows nélkül (FreeDOS) laptop, amihez külön lett Windows 10/11 licenc vásárolva, majd a Windows 10/11 telepítését és aktiválását oldották meg a boltban.
c) Gyárilag Windows nélkül (FreeDOS) laptop, amihez nem lett külön Windows 10/11 licenc vásárolva, hanem a boltban telepítettek egy Windows 10/11-et és "okosba" beaktiválták.Ha a "c" eset, akkor nyilván nincs miről beszélni.
Ha az "a" eset, akkor meg a BIOS-ban van a termékkulcs (BIOS OEM Key) és eleve automatikusan aktiválódik egy újratelepítésnél az ahhoz tartozó Home / Pro / egyéb kiadás. Amit egyébként az ebben a válaszban leírtak szerint lehet kiolvasni, ha nagyon muszáj.
Ha az "b" eset és digitális licenccel / digitális licenccel lett aktiválva a Windows 10/11, akkor szintén automatikusan aktiválódik egy újratelepítésnél az ahhoz tartozó Home / Pro / egyéb kiadás, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. Kiolvasni meg ugye felesleges az automatikus aktiválás miatt ezt a termékkulcsot is, + mert alapesetben csak az általános termékkulcsot lehet kiolvasni, lásd az előbb linkelt hozzászólást.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
Sógorék vettek (gondolom) jóáron egy új laptopot, amire a boltban "feltették" a Windows-t.
Még nem tudok semmi részletet, a gép úton van hozzánk, "rendbe tenni", meg az adatokat átmásolni a régiről.
Ki lehet-e valahogy bányászni a boltban feltett Windows "eredeti" telepítőkódját a gépről? -
King Unique
titán
válasz mindenes24 #145654 üzenetére
Pontosan tudom hogy mi a valóság, pláne hogy sok éve használom ilyen célra többek között a Macrium Reflect programot is.
"Ha csak EGY hdd/ssd van a gepben, csak iso-rol butulva lehet megoldani a visszaallitast."
vs.
"Nem, nem kizárólag csak pendrive-ról bootolva működik, megoldható a mentés és a visszaállítás akár az éppen futó Windows alól is (a visszaállítás WinPE / WInRE változatba bootlva), amit pl. egy videó jól szemléltet."Ha ez előző válaszban már le lett írva, hogy akár az éppen futó Windows alól indítva is megoldható a visszaállítás, sőt még egy videóval is szemléltetve lett, akkor nem világos miért kell továbbra is ellenkezőjét állítani, mármint hogy kizárólag csak a program pendrive-ról bootolt WinPE / WInRE változatával lehet megoldani.
"Az ISO-val az a baj, hogyha arrol butulok, utana a gep legkozelebb helyreallitast igenyel, mert nem talal boot eszkozt."
Hát akkor valamit nagyon nem jól csinálsz, mert ez normál esetben nem így működik... Ha a BIOS/UEFI menüben a boot sorrend lett elállítva, akkor értelemszerűen azt kellene megfelelően beállítani. Sőt, azt alapesetben nem is kellene piszkálni és fixen átállítani ahhoz, hogy pendrive-ról bootolni lehessen a Macrium Reflect WinPE / WinRE változatát, hanem elég lenne a POST-nál pl. F12 / egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben kiválasztani a megfelelő boot eszközt (pendrive-ot).
Nem, nem feltétlen azért írták, a Macrium Reflect 8.0.7783 verzió nálam érdekes egyelőre módon gond nélkül működik Windows 10 és Windows 11 alatt is, mindkettőt tudom vele képfájlba menteni és abból visszaállítani. + Ugye a már többször linkelt blogbejegyzésben lévő tesztnél is ezt a programverziót használták Windows 11 mentéséhez + visszaállításához és jé, gond nélkül működött.
Itt max. annyi van, hogy az újabb programverzióknál ugye vannak XY fejlesztések és hibajavítások, amik hiánya később esetleg gondot okozhat, ezért alapesetben mindig a legújabb programverziót javasolt használni. De ezt egyelőre nem tapasztaltam Windows 10 és Windows 11 esetében sem, meg mások sem számoltak be eddig itt ilyenről.[ Szerkesztve ]
-
mindenes24
junior tag
válasz King Unique #145651 üzenetére
Ha elolvastad volna amit IRTAM, lathadnad a valosagot:
Ha csak EGY hdd/ssd van a gepben, csak iso-rol butulva lehet megoldani a visszaallitast.
Ha vetted volna a fardtsagot, hogy megnezd, doky mit linkelt, vagy megnezted volna az osszefoglaloban a linket, lathattad volna, hogy az utolso versio az EXE fajl - errol csinalta a logout cikk szerzoje a tesztet - de az utolso ISO fajl az eggyel korabbi verzioju.
Az van doky-nal, es azt hasznaltam en is.Az ISO-val az a baj, hogyha arrol butulok, utana a gep legkozelebb helyreallitast igenyel, mert nem talal boot eszkozt.
Valoszinuleg ezert irta Macrium anno, hogy win10-re mar nem lesz alkalmas az ingyenes programja.
Ennyi.
Doky:
Igen, lattam, de nem vagyok benne biztos, hogy 10-es verzio legalis, ezert nem toltottem le.Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
válasz mindenes24 #145650 üzenetére
Előszöris én a 2évvel frissebb 10 es verziót is linkeltem neked.
Másodszor a Macrium egyik verziója sem rondít bele semmibe. Valamit nem jól csinálsz. -
King Unique
titán
válasz mindenes24 #145650 üzenetére
Ha olvastad, akkor nem világos miért volt kérdés, mert ugye csak az volt a kérdés, hogy a Macrium Reflect mellett milyen egyéb ingyenes programok vannak ilyen célra, amit a válasz bőven lefed.
"Ez kizarolag iso-rol butulassal mukodik."
Nem, nem kizárólag csak pendrive-ról bootolva működik, megoldható a mentés és a visszaállítás akár az éppen futó Windows alól is (a visszaállítás WinPE / WInRE változatba bootlva), amit pl. egy videó jól szemléltet.
De egyébként nem világos miért probléma az, ha pendrive-ról kell bootolni a program WinPE / WinRE változatát és azzal csinálni a mentést és a visszaállítást."Az utolso ingyenes Macrium iso - ami az osszefoglalobol meg mindig letoltheto - allandoan belerondit a win10 vagy win11 rendszerbe, ujrainditas utan nem talal boot lemezt, helyreallitas kell, stb."
A Macrium Reflect utolsó ingyenes verziója a 8.0.7783, ami másoknál és nálam gond nélkül működik Windows 10, Windows 11, de akár még Linux mentésénél és visszaállításánál is. Sőt, a linkelt blogbejegyzésben lévő tesztnél is eleve azt használták és gond nélkül vette az akadályokat.
Ha esetedben nem, akkor ott nem feltétlen magával a programmal lehet gond, hanem inkább az ottani hardver- és szoftverkörnyezettel, vagy a BIOS/UEFI bootolási beállításokkal, stb. Ahol az nem újdonság, hogy pl. egy klónozás vagy akár egy képfájlból visszaállítás után szükség esetén be kell állítani a BIOS/UEFI menüben a megfelelő boot sorrendet, UEFI szerint telepített Windowsoknál a Windows Boot Manager bejegyzést az 1. helyre, stb. + A Macrium Reflect pendrive-ról / WIndows boot menüből botolható WinPE / WinRE változatában van "Fix Windows boot problems" opció is az esetleges rendszerindítási problémák javítására.Ami neked kell, azt mind a Macrium Reflect, mind a linkelt blogbejegyzésben lévő egyéb programok tudják.
Vagy talán az AOMEI Backupper kivételével, ami ugye elbukott annál a tesztnél.[ Szerkesztve ]
-
mindenes24
junior tag
válasz King Unique #145621 üzenetére
Ezeket olvastam korabban is, tobbszor is, de nekem olyan gepem van, amibe csak egy hdd vagy ssd mehet, tehat csak az a modja, hogy usb-s hdd-re keplemez mentes, majd fizikai hdd csere utan visszaallitas.
Ez kizarolag iso-rol butulassal mukodik.
Az utolso ingyenes Macrium iso - ami az osszefoglalobol meg mindig letoltheto - allandoan belerondit a win10 vagy win11 rendszerbe, ujrainditas utan nem talal boot lemezt, helyreallitas kell, stb.A sracnak konnyu dolga volt, az utolso macrium exe telepitot hasznalta es ket hdd/ssd van a gepben, tehat mindent meg tudott csinalni win11 alatt.
Ami nekem kell:
Keplemezre - image file-be - kiirni a 128GB-os SSD-rol a win11-et a telepitett programokkal egyutt, es kesobb azt visszatolteni vagy egy 64GB-os SSD-re, vagy egy 250GB-os HDD-re.Doky586:
Nekem is az van, ahogy az osszefoglalobol is letolthetoek ket eve.
Ahogy fentebb irtam, iso hasznalata utan a win11 allandoan rendszerhelyreallitast kovetel. Van, hogy csak tobbszori csereberevel ismeri fel kesobb a hdd-t vagy ssd-t, gyomorgorcs volt minden ujrainditas.Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
bnorci71
addikt
válasz shadow1901 #145626 üzenetére
kb 4-6 órát kellett rászánni és majdnem minden be van újra állítva.
Kormány meg a játékok magyarítása ilyesmi maradt hátra, de a lényeg megy magam is elcsodálkoztam milyen "gyors" voltam és egész szívás mentesen ment a dolog.
Az SSD-ről ,megpróbáltam a ráragasztott hűtőbordát leszedni, lejött az egyik memória chip is ez elég sokat elmond szerintem a minőségéről.
A win aktiválással nem boldogulok, nem fogadja el a kódot, de majd akitől itt vettem vele egyeztetek"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Kellene nekem otthonra a padlóra egy kb 2 méter hosszú taposócsatorna, egy utp patch kábel elvezetésére, merre találok vajon ebből raktáron? Keresőbe beírva nem igazán lettem okosabb, a héten szabin vagyok, Budapesten el tudnék ugrani érte. Nagyobb barkács áruházakban esélyes, vagy szaküzletben inkább?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
teptep
senior tag
válasz JoolsNOS #145639 üzenetére
Start menü, Futtatás, services.msc
Megkeresed az iracingservice64 szolgáltatást, leállítod, indítás típusa letiltva
Ekkor törlöd.
Ha ekkor sem törlődik, akkor az exe mappájából parancssor rendszergazdai joggal:
iracingservice64 -uninstall -stop
És utána törlés. És ha akarod, akkor ezt a kulcsot is törölheted:
Start menü, Futtatás, Regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iRacingService -
JoolsNOS
veterán
Sziaztok! Uninstalláltam egy játékot (iracing) viszont a telepítési könyvtárban ott maradt az "iracingservice64.exe" file. Sehogy se tudom eltűntetni. Attribútomnál nem mutatja hogy írásvédett. Rendszergazdaként se tudom törölni. Hogy lehetne megoldani?
KösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
-
macskasg
újonc
üdv
windows (10) alatt tudjátok értelmezni ezt a hibaüzenetet? ld. kép
[link]
Ugyanis.
1) Az UAC nálam ki van kapcsolva, never notify állásban van.
2) a gépen egy admin van (én) aki admin fiókkal van belépve. semmilyen más admin nincs.Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
-
Borisz76
veterán
válasz SOAD19 #145629 üzenetére
Szia !
Talán az ingyenes :
[https://www.irfanview.com/main_download_engl.htm]Van benne pár effekt lehetőség és plug-in letöltési lehetőség is.
Bár én sosem próbáltam ezt a funkciót.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
SOAD19
addikt
Hali!
Tudnátok ajánlani egy ingyenes képszerkesztő programot, amivel az adott kép egy részét el tudnám homályosítani? Letöltöttem az előbb egy programot, de csak előfizetéssel engedné lementeni a képet.
-
-
shadow1901
aktív tag
válasz bnorci71 #145624 üzenetére
CSináld most meg úgy, mintha meglenne a nas. Pár hónapot csak kibírsz "nas" nélkül. TV nem tudom, hogy kezeli a hálózaton kikeresett tartalmat, ha lehet ilyet egyáltalán. Másik gép/tablet/telefon simán játszik hálózatról csicsa nélkül is.... LEgvégső esetben pendrive. Vagy HDMI, akkor 1500 egy vezeték nélküli egér távirányítónak... Hn'R ban van egy lista az elmúlt 30 napban bejelentkezett torrentekről. Legalább is a legnagyobb oldalon. Azokat levadásznám gyorsan, mindjárt forduló. Berakni ráérsz a nason is. Lesz időd behozni/megnézni a lemaradást
Amúgy is hozzá kellett volna nyúlni, SSD meg sajnos bosszantó.Blaster
A félig elolvasott/értelmezett kommentre jött válaszokat engedd el.
Annyi bejött nekem is, az oldal nem tölt be. Wiki szerint októberi az utolsó verzió. Mintben 7.0.16 van.[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Blaster
kezdő
Mi történhetett a VirtualBox weboldallal? Az isitdownrightnow szerint teljesen off.
Mostanában elég sokszor hibával indulnak a képfájljaim (pedig semmi se változott) és gondoltam, megnézem, hátha van újabb verzió belőle, de ez így elég aggasztó.
Mondjuk az Oracle oldalon megtalálhatók a letöltések.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz shadow1901 #145623 üzenetére
Nem sajna.
hát a frász tudja
Valami kínai szutyok SSD szóval nem csodálkozok nagyon. Rég nem néztem rá HDD Sentinellel így nem tudom milyen kondícióba volt, de ugye az elektronikai dolgok most még működnek most meg már nem.
Így utólag gondolkodok rajta az alaplapon néha ha nem szabályos volt a leállítás -áramszünet- utáni újraindításkor éget a Q-leds fehéren aztán egy szabályos újraindítás után el is aludt, de minden működött rendben. Bár az boot/VGA/DRAM/CPU hibát mutat.
Mindegy is van benne egy 1Tb Kingston azon vannak a játékok majd arra felteszem a Wint-t.
Na meg a 2db 4Tb HDD valamelyikére beállítok egy biztonsági mentést.
A legnagyobb bajom, hogy a sok torrentet, hogy fogom visszarakni a Transmissionba, meg az ilyenkor szokásos hálózati beállításoktól és egyebektől kapok lábrázást rámegy egy hét összes délutánja.
Na meg a francnak piszkáltam ami kellett a Plexen kívül ment így is, pedig éreztem addig nem kellene hozzányúlni amíg nincs meg a NAS most szívhatok 2x mert még 2-3 hónap mire a NAS meglesz.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz bnorci71 #145604 üzenetére
Na ma kiszedtem a rendszer M.2 SSD-ta Pc-ből a notiba töröltem minden AVG-s dolgot, visszaraktam és nem látja a Pc
visszaraktam a notiba az se látja, másik SSD a Pc-be azt látja.
Kuka lett az SSD így csak nem úszom meg a telepítéstköszönöm még egyszer a tanácsokat
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
King Unique
titán
-
ironer23
csendes tag
válasz shadow1901 #145615 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #145537 üzenetére
Le a kalappal előttük, 23-án itt volt az előlapi panel, először csak ideiglenesen kötöttem be, majd miután megbizonyosodtam, hogy működik, véglegesre.
Részemről hatalmas pacsi az Fractal Design-nak.
-
válasz mindenes24 #145617 üzenetére
Macrium helyett Macriumot használj. [link]
-
mindenes24
junior tag
Macrium-hoz hasonlo ingyenes megoldasra van lehetoseg win11 alatt?
Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
Blaster
kezdő
válasz shadow1901 #145615 üzenetére
Jah, el van engedve, csak gondoltam, hátha okulok a dologból. Ha már egyszer hálózatokat szoktam szerelgetni itt-ott, csak ilyet még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Blaster
kezdő
válasz Doky586 #145611 üzenetére
Nem lehet PoE táplálás, hiszen a kábel csak a gépet és a szolgáltatói eszköz köti össze.
himpike: Fogalmam sincs. Mondta, hogy vett helyette valami 10 ezer forintos "gamer" patch kábelt... facepalm. Meg külön USB-s hálókártya adaptert, szóval azzal most oké. De hogy mitől lesz gamer egy LAN kábel, azért az durva. Már csak az RGB hiányzik belőle.
[ Szerkesztve ]
-
ironer23
csendes tag
Szép jó napot kívánok!
Egy olyan kérdést tennék fel, hogy adott egy Gigabyte Aorus Elite B550 alaplapom, rajta egy 256GB M2 SSD, és 2 Sata HDD. Terveznék melléjük tenni egy terrás M2es SSD-t és az lenne a kérdés hogy ez így működhet-e? foglalata lenne, csak hogy tudnám e használni az összes háttértárat? -
himpike
aktív tag
válasz Blaster #145587 üzenetére
Utólag nem fog kiderülni, de lehet hogy meg volt törve valamennyire a kábel(emiatt csökkent a keresztmetszete, az által termelődhet hő de ilyet én csak notebook adaptereknél láttam eddig), lehet hogy rossz a hálókártya, lehet PoE probléma(bár nem tudom mihez kellett volna ott tápellátás), lehet rossz a modem vagy a router.. nyilván ha megint tönkre vágódik valami, akkor rá lesz testálva arra az eszközre amiből a kábel érkezik.
Azért fém a vége mert ez STP kábel, árnyékolás van rajta. Elvileg olyan helyen használnák ahol elektromos zavarok lehetnek(EMI), nagyipari gépek vagy nagyfesz vezeték van a közelben. Nem derült ki hol dolgozott a gép, de ha gamer akkor gondolom lakásban és nem egy üzemben..
Ha a földelés esetleg mégsem oké, akkor az STP inkább hibaforrás mint előny. Úgy működik mint egy antenna, nemhogy zavart szűr kimondottan gyűjtheti a zavart, bár ettől nem égne le.
Megkérdezném a tulajtól hogy minek került oda az az STP kábel.. "Drágább, biztos jobb és azt veszem meg" effektus? -
-
himpike
aktív tag
válasz bnorci71 #145608 üzenetére
Ha kézzel futtatod az explorer.exe-t akkor se indul el? Feladatkezelő, Fájl, Új feladat futtatása. Az ilyen Avast/AVG holmik valóban sok gond forrásai főleg ha ingyenesek(igaz nem sok fizetőssel találkoztam). Ez régen is így volt és nem is nagyon változott. Szélsőséges esetben lehet hogy magát a felhasználói fiókot érte kár és azért nem tud belépni.
A nem ilyesmi következtében megakadó gépeknél(fekete kép) néha segít a csökkentett mód, és kiderül hogy egy nem felugró windows telepítési ablak csinálja de ezt csak Win 10 alatt láttam eddig és régebbieken.[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz RVR400 #145607 üzenetére
köszi az elsőt kipróbálom, bár ahogy a gugli fordításból értelmezem ott vállalati környezetről van szó a második ott bukik meg ha jól néztem hirtelen, hogy telepítenem kellene az alkalmazást ami asztal nélkül .....
illetve kérdés, hogy az AVG a Win valamelyik fájlját változtatta meg ami miatt nincs asztal vagy csak nem enged valamit elindulni....
remélem az utóbbi"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz King Unique #145605 üzenetére
Hja csak ezt honnan a bánatból tudná az ember előre.....
notin is az van semmi gondom vele.Mármint ha az AVG frissült, akkor elég egyértelmű, hogy az cseszte szét és azt kellene eltávolítani.
Na igen csak ezt asztal nélkül kicsit nehéz, nekem legalább is"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
King Unique
titán
válasz bnorci71 #145586 üzenetére
"ott volt egy AVG üzenet hogy frissült újra kellene indítani. Újraindítottam.
Na onnantól nincs asztal csak feketeség és egér."Mármint ha az AVG frissült, akkor elég egyértelmű, hogy az cseszte szét és azt kellene eltávolítani.
Ami az egyes szutyok 3rd party antivírus szoftvereknél amúgy sem meglepő, olyan problémákat tudnak okozni, amiknek normál esetben nem is lenne szabad előfordulni... Például ezeket és ezeket pont a vírusirtó topik topikgazdája írta korábban.[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz shadow1901 #145602 üzenetére
végigpróbáltam mindent
a frissítéseket nem tudja törölni és más trükk se működiknekem ezek soha nem jönnek össze és több időt elcseszek vele mint a rendszer újrahúzásával.
De azt hiszem marad most minden így tervbe van egy NAS 2x meg nincs kedvem szenvedni.
A gépet végül is a letöltésre tudom használni, a rajta lévő tartalmakat elérem.
Majd azt még kipróbálom, hogy kiszedem az oprendszert tartalmazó SSD-t és az AVG-t törlöm hátha.köszönöm a tanácsokat
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz shadow1901 #145602 üzenetére
még nem
már nézem is"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
shadow1901
aktív tag
válasz roseA580 #145598 üzenetére
Érdekes.
Nem földelt a tápkábel a modemen? Vagy az nem is megoldás?
Ha tényleg a feltételezés kedvéért a TV problémás, miért nem azonnal lett amperszag? Egy esetleges előző gépnél miért nem jött elő? Az a többlet delej kimászott a modem rj45-ön majd amint géphez ért azonnal olvadt?! Miért nem a modemet csapta szét?
Mondjuk ha nem jó a modem sem, szolgáltatót esetleg megkérdezni hogy és a lapommal mi lesz?
Valóban jobb magyarázat mint az én fogalmam sincsem.#145601 bnorci71
Ezt megtaláltad már?
VAgy ezt? Erre utalt lenti kolléga is.[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
bnorci71
addikt
-HibaelhárításGép alaphelyzetbe állítása (A Windows újratelepítése aszemélyes fájlok megtartásával vagy törlésével)ha ezt választom akkor marad minden csak egy hibajavítás történik vayg megy minden program beállítás a levesbe?
közbe gugliztam
A számítógép visszaállítása és a fájlok megtartása
Ez a visszaállítási lehetőség újratelepíti a Windows operációs rendszert, és megőrzi a személyes fájlokat, például a fényképeket, zenéket, videókat és személyes dokumentumokat. Eltávolítja a telepített alkalmazásokat és illesztőprogramokat, valamint visszaállítja a beállítások módosításait.régen Win XP/7 volt olyan. hogy helyreállítás most már nincs?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.