Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7601) simenon válasza Clark_1 (#7596) üzenetére


simenon
tag

Ez kétszeresen nem jó okfejtés. Egyszer a vásárlók 96%-ának eszébe sem jut semmi féle műszaki cikk ilyetén kipróbálása, nem értem miért akarja magát ennyire túlbiztosítani.A másik ez nem mehet hiszen ezzel mesterségesen csinál egy használt gépet amit aztán ki fog megvenni? Ezért van a háromnapos cseregarancia hogy az illetőnek ez biztonságot jelent de magának egy másoktól nagyobb biztonságot vindikálni éppen nem szerencsés.

(#7602) Kazimír válasza hopehu (#7600) üzenetére


Kazimír
őstag

"...az utóbbit választanám. Ugyanis újabb és mintegy 6megapixellel jobb a felbontása..."

:U

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#7603) kiskornel válasza Clark_1 (#7596) üzenetére


kiskornel
addikt

Ennek nézz utána:

[link]

Van olyan, hogy felügyelettel, és akkor még tanácsot is adnak, mit-hol hogyan kell csinálni. Egy órára bérelni, és így nem kell kauciót adni.
Azt nem tudom, hogy ezek a gépek vannak-e...

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#7604) Szten Márs válasza hopehu (#7600) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Én meg a D90-et választanám, a jobb kereső és a két vezérlőtárcsa miatt. A szenzor nagyobb felbontása ugyanis az esetek döntő többségében kihasználatlan marad két ok miatt is - az egyik triviálisan az, hogy nem dolgoztatják ki az emberek akkora méretben a fényképeiket, hogy lényeges legyen, hogy 12, vagy 18MP. Itt már A/3 méret feletti képekről kéne beszélni, hogy értelmet nyerjen a plusz felbontás. Vagy a monitoron kell belenagyítgatni mániákusan, de valahogy egy képet inkább egészben néz az ember úgy gondolom.
A másik pedig, hogy a szenzor felbontása nagyon nem egyenlő a kész kép részletgazdagságával. Ha nincs hozzá brutálisan jó objektív, akkor bőven nem fog realizálódni egy dekányi előny sem a szenzor nagyobb felbontásából. Kezdésnek kapásból nem olyan objektíveket vesz az ember, amivel beszélhetünk bármiféle felbontásbeli / részletgazdagságbeli előnyről, és a legtöbben soha nem vesznek olyat, hogy valaha is kijöjjön bármi nemű különbség e téren.
A videót meg én pl. az életben nem használnám.

Ellenben a jobb kereső és a két vezérlőtárcsa állandóan jelen vannak, mint előnyök.

Nem, nem azt mondom, hogy egyértelmű, hogy a D90 a jobb választás, csak azt, hogy bőven van olyan értékrendszer, ami szerint nem az EOS 550D viszi a pálmát.

[ Szerkesztve ]

(#7605) hopehu


hopehu
tag

simeon: ezért vannak a vásárok, nyílt napok, fotós rendezvények, ahol ki lehet próbálni a gépeket, el lehet vinni őket 1-1 órára (pl fotós rendezvényeken), stb... Ilyenek léteznek, de egy átlagos vevő nyilván nem néz ezeknek utána, és ez nem leminősítés.

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7606) kiskornel válasza kiskornel (#7603) üzenetére


kiskornel
addikt

Most nézem, itt nincsenek Nikon gépek...

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#7607) hopehu


hopehu
tag

Szten Márs:
Teljesen jogos, ezek az átlagnak többet jelenthetnek. Abszolút korrekt felvetés és a szempontok is azok. A két vezérlőtárcsától nem ájulnék el, mert a menü sokat ronthat az egészen. Jó, persze, aki már évek óta más menüt szokott meg :) (Kicsit off: Ez olyan, mint a mobilok esetében, tudom, hogy a Nokia minőségre jobb, de mivel a Sony-Ericsson-t szoktam meg ugyanis a menük zerszer jobbak, átláthatóbbak és a napi használatos funkciók 1-2 gombbal megoldhatók, maradok annál... annak ellenére, hogy a töltővel állandóan gondok vannak).
Ez persze korántsem jelenti azt, hogy egyik vagy másik márkánál (fotó) ilyen alapvető hiányosságok legyenek. A videót azt ő tudja eldönteni, hogy lesz-e rá esetleg szüksége (én a kompaktnál szerettem pl).
És ami szerintem valójában (és ha jól olvastam, te is egyetértesz vele) a legfontosabb: a jó objektív. BÁR ha nem akar valaki 10x15-nél nagyobbat vagy A3-ast pl akkor az sem olyan fontos. Hamarosan, ha lesz időm feltöltök néhány saját fotót a Picasa-s albumomba (jelenleg is vannak ott, de azok csak általános, családi jellegű fotók), csak úgy...
Ezért mondtam eddig is azt, hogy vegye kézbe, nézze meg (ha lehet - de azért ez megoldható, még talán Electro World-ben és Media Markt-ban is (???)) és döntsön úgy, függetlenül a műszaki adatoktól, hiszen azok nagyjából egyformák. Ha jól emlékszem, írtam vmi hasonlót :)

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7608) Degeczi válasza hopehu (#7607) üzenetére


Degeczi
nagyúr

(Symbianos Nokiát úgy testreszabhatsz, ahogy csak kedved tartja: nem csak a menü rendezhető át, de programokkal bármi elérhető. Előtte nekem is Ericssonjaim voltak hosszú ideig, de a mostani Nokia E51 nyomába sem ért egyik sem, leginkább pont használhatóság szempontjából)

(#7609) simenon válasza hopehu (#7600) üzenetére


simenon
tag

" az utóbbit választanám. Ugyanis újabb és mintegy 6megapixellel jobb a felbontása"

Azt tudod é hogy az újabb gépek 30%-a nem jobb mint az előző kiadás? Pld nekem Pentaxom van és az újabbak nagyrésze nem kellene mert a kezelőszerveiből sok jót kihagytak vagy nagyon maflán helyeztek el, sokkal nehézkesebb kezelni. De ez bármelyik márkánál ugyanúgy meg van.

(#7610) hopehu válasza simenon (#7609) üzenetére


hopehu
tag

Ez csak azért írtam, mert lényegi különbség nem volt köztük. Leszámítva a kijelző méretét, stb... amit ... Márs leírt... de nekem az nem fontos. Az igaz, hogy a Canonnál is volt pl amikor egy gép után egy olyan jött ki ami elméletileg az utód volt (még az elején) de nekem nem jött be, mert kisebb volt, és rosszabb volt fogni. De azért nem az a jellemző, hogy ami újabb az rosszabb. Mindegy, kinek a pap, kinek a papné. Kinek meg teljesen más :) Most is azt mondom, hogy meg kell fogni és kipróbálni, ha van rá lehetőség. És igenis, ha egy gép 1-2 évvel ujabb egy másiknál és más képfeldolgozó rendszere van (proci és algoritmusok) akkor az vszínű nem rosszabb lett. Ez főleg magasabb ISO-értéknél készült képeknél jelentkezik, hogy kevésbé zajos. stb...

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7611) simenon válasza hopehu (#7610) üzenetére


simenon
tag

Az se 100% hogy az új gép szoftvere szignifikánsan jobb lesz.Nem lehet ám előrántani könnyen egy sokkal jobbat, sőt az elmúlt években nem is egyszer fordult elő hogy a kijövő gép szoftvere nagyon rosszul sikerült és kétségbeesetten toldozták foldozták a frissítéseket volt olyan hogy hónapokon belül nem is egy frissítés jött ki.

(#7612) hopehu válasza simenon (#7611) üzenetére


hopehu
tag

Nem is mondtam, h 100 % :)
És tényleg van olyanra is példa, h toldozni-foldozni kellett... És nyilván még lesz is. A szignifikáns pedig relatív, vagyis szubjektív. Amúgy nekem még a Canon 300D képe is elfogadható volt... Azoknál pedig már sokkal jobbak a mostaniak. Úgyhogy minden apró lépéssel csak nyerhetünk. A nagy kérdés az, h akinek van, az mikor száll be. Illetve, h akinek még nincs, az milyen szinten akarja csinálni. Igazából én akármit akartam venni, mindig jól körbenéztem a kínálaton belül... Nyilván mindenki mérlegeli, h neki mi a fontos. Szerinte. Legfeljebb később kiderül, h nem jól gondolta.
Te hogyan döntöttél annak idején?

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7613) Peethy


Peethy
őstag

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valahol a neten olyan vakuzási gyorstalpaló, amit elolvasva otthon leszek majd alapszinten a többvakus rendszerekben? Mostanság egyre több olcsóbb megoldást lehet látni a piacon, és portréfotózáshoz nem árt, ha van egy használható rendszer, csak annyi fogalom és összefüggés van, hogy nem látom át a dolgokat (mi mivel használható, a kétféle master-slave rendszer, stb) és bizonytalanra nem akarok venni semmit.
Ha valakinek sok ideje van, akár le is írhatja. :D

Köszi! :)

(#7614) hopehu válasza Peethy (#7613) üzenetére


hopehu
tag

Hali
Angol nyelvű mehet?
Ha igen, akkor ezt nézd meg. De van persze más oldal is, csak szólj ha ez nem teljesen az ami kell...
Üdv, ptr

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7615) hopehu


hopehu
tag

... illetve még további anyagok a slave-master használatról:
itt és itt és itt az előző 2. része és a 3. is.
Illetve egy másik sorozat 3. része is itt.
Hirtelen ennyi, nagy előny, ha az angol megy...
Sok sikert a böngészéshez :)
Üdv, ptr

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7616) Peethy válasza hopehu (#7615) üzenetére


Peethy
őstag

Köszönöm :R
Tökéletesen megfelel az angol nyelvű :)

(#7617) hopehu válasza Peethy (#7616) üzenetére


hopehu
tag

Az jó, mert abból nagyobb a kínálat.
Ha még mindig nem világos valami (bár szerintem az lesz :) ), akkor kérdezz nyugodtan ... legfeljebb én sem tudom majd :D

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7618) Peethy válasza hopehu (#7617) üzenetére


Peethy
őstag

Na, csak most tűnt fel, hogy ez mind Canonos :D
De legalább mostmár tudom h angolul hogy fejezik ki ezeket a dolgokat, keresek Nikonra is ;)

(#7619) Peethy válasza Peethy (#7618) üzenetére


Peethy
őstag

Elolvastam ezt és jól veszem ki, hogyha egy többvakus rendszert akarok összeállítani, ahhoz kell egy vezérlő?

Nikon's flash system is capable of controlling five TTL flash units. These flash units are linked together via the SC-17, SC-18 or SC-19 cords and the AS-10.

(#7620) Peethy válasza Peethy (#7619) üzenetére


Peethy
őstag

Ja, az egy kábel, most nézem, bocsi a sok kommentet.

(#7621) hopehu válasza Peethy (#7619) üzenetére


hopehu
tag

Igen, a vezérlő vagy egy olyan vaku, ami képes ilyenre, azaz Master módban üzemelni... vagy pedig egy vezérlő, ami nem vaku, csak elsüti a többit... Nem minden vaku lehet Master, arra oda kell figyelni.

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7622) JóGéza válasza Peethy (#7613) üzenetére


JóGéza
aktív tag

Szia!
Ez is érdekes lehet.

(#7623) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Láttam ma egy ilyen "divatos műsort" ahol a fotós csávó amit fotózott,egyből egy monitoron jelent meg (nem volt madzaggal összekötve pc és fényképező?
Ez hogy van pontosan,és ilyet csak profi több millás gépek tudnak,vagy kompakt géppel is meg lehetne csinálni?

(#7624) Degeczi válasza ToBeY (#7623) üzenetére


Degeczi
nagyúr

bámelyik márkába elég egy kártya is

(#7625) hopehu válasza ToBeY (#7623) üzenetére


hopehu
tag

Hali
Ezt olyan markolattal csinálják (nem is igazán "markolat", hanem inkább csak olyan kiegészítő, ami elemtartó-szerűen néz ki... Szóval a DSLR-ek közül a közép- és felső kategóriához lehet ilyeneket csatlakoztatni. Amint látod, ez önmagában is elég húzós árban van. Azt hiszem, hogy a 7D-hez kb 140-150e körül van, dehát ott ugye a gép önmaga is jóval több, mint a 40D vagy az 50D.
A Nikonhoz tudom, hogy van ilyen, a többiben nem vagyok biztos.
Nem tudok róla, hogy kompaktokhoz lennének ilyenek, én biztosra veszem, hogy nincsenek. Amúgy ezt csak elég szűk fotós réteg tudja VALÓBAN kihasználni.

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7626) hopehu válasza Degeczi (#7624) üzenetére


hopehu
tag

... ToBeY -nak is:
A kártyás megoldás érdekes, és persze teljesen jónak tűnik... :) Nyilván az is rohamléptekkel fog fejlődni és elterjedni. Legalábbis reméljük.

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7627) Peethy válasza JóGéza (#7622) üzenetére


Peethy
őstag

Ez nagyon tetszik és igen hasznos, köszönöm!

Tobey és a többiek: ez vezetékkel hogyan megoldható? Mit és hogyan kell csatlakoztatnom ahhoz vezetékesen, hogy a gépen megjelenjen? (igen, tudom hogy itt vezeték nélküliről van szó, de nekem vezetékkel is elég lenne)

[ Szerkesztve ]

(#7628) Degeczi válasza hopehu (#7626) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nem új dolog az Eye-Fi, sokan használják is

de erősen korlátozott mire jó, hiszen nem gyors - miközbne nagyon kevés feladathoz kell valóban azonnali áttöltés, többnyire inkább csak látványos

(#7629) Degeczi válasza Peethy (#7627) üzenetére


Degeczi
nagyúr

a legtöbb, picit is komolyabb kamera vezérelhető USB-ről
(nem csak a csúcsgépek, de tükrösök. Azok között pl. a belépőszintű Nikonok is)

akkor pedig szinte csak program kérdése, mire képes az aktív USB kapcsolat során

Nikonnál pl. Camera Control Pro a gyári program neve ami erre használható

van, aki a már említett Eye-Fi-t pl. ilyesmivel váltja ki: vezeték nélküli USB adaptert alakít át úgy, h kamerához is használható legyen

[ Szerkesztve ]

(#7630) Peethy válasza Degeczi (#7629) üzenetére


Peethy
őstag

Igen, elsősorban maga a program érdekelt :) Köszönöm, holnap azt hiszem ki is próbálom :K

(#7631) hopehu válasza Degeczi (#7629) üzenetére


hopehu
tag

THX, ez nekem is új volt, ennyire ebben sohasem mélyedtem el :)

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7632) kisszecso


kisszecso
csendes tag

Üdvözlök mindenkit!

Azzal a kérdéssel fordulok felétek, hogy egy Canon EF-S 60mm / 2.8 USM MACRO objektívre rá lehet-e rakni a Raynox DCR-250 Macro előtétet?
Nagyon megtetszett a makrózás világa

(#7633) Jinxx válasza kisszecso (#7632) üzenetére


Jinxx
senior tag

Rárakni rálehet, csak szerintem nincs értelme. A 60assal így is bele kell mászni a témába 1:1-nél.

(#7634) Misi1979


Misi1979
őstag

Bocs a hülye kérdésért, nem találtam ennél megfelelőbb topic-ot.

Szekrény alján találtam egy rca-kábelt, tippem sincs, milyen géphez lehet jó.. tudnátok segíteni?

Ilyen a csatlakozója.

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#7635) johnjohn válasza Misi1979 (#7634) üzenetére


johnjohn
addikt

A Sony videokameráknak van ilyesmi kretén csatlakozója, lehet, hogy ahhoz való.

(#7636) hopehu válasza Misi1979 (#7634) üzenetére


hopehu
tag

Sorry, nem láttam még ilyen csatit :)

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7637) Misi1979 válasza johnjohn (#7635) üzenetére


Misi1979
őstag

ó bakker és tényleg.

link

Köszönöm a tippet :R

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#7638) johnjohn válasza hopehu (#7636) üzenetére


johnjohn
addikt

Abszolút nem bántani akarlak, de mi lenne, ha minden kérdésre azok is válaszolnának, akik nem tudják a választ ? ;]

(#7639) sanyixXx válasza johnjohn (#7638) üzenetére


sanyixXx
senior tag

és ez is költői kérdés... ;] :DDD

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

(#7640) hopehu válasza johnjohn (#7638) üzenetére


hopehu
tag

Jogos :) Hülyeség volt :)

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7641) parrag66


parrag66
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Samsung Digimax Cyber630 -as gépem.
Egyik napról a másikra a képeken horizontális csíkok jelentek meg..
Video készítésnél viszont nem láthatóak a csíkok.
Próbáltam az alaphelyzetbe állítást, de nem lett jobb.
Van valakinek valami tippje a hiba okára?
Érdemes javíttatni?
Válaszotokat előre is köszönöm.

(#7642) DJ Reinhardt válasza parrag66 (#7641) üzenetére


DJ Reinhardt
tag

Nagy valószínűséggel a zár kezd behalni. Kis vakarcsoknál általában nem cserélnek ilyet, csak komplett objektívet, ehhez képzelj árat.

(#7643) hopehu válasza parrag66 (#7641) üzenetére


hopehu
tag

Hali
Vszínű a zárcsere, ahogy a kollega is mondta. Elviszed, megnézik, felmérik, eldöntöd, megéri-e. Egy havernál a 300D-jében 28ezer körül volt a zárcsere, ebből 22 volt a munkadíj és 6e az anyag. Szóval, ne számíts kevésre, amint látod, főleg a munkadíj lesz komoly. Majd eldöntöd, megéri-e. Ajánlathoz pedig általában ingyen mérik fel. De azért érdeklődd meg.

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7644) Misi1979 válasza parrag66 (#7641) üzenetére


Misi1979
őstag

Nem érdemes, a munkadíj több lesz, mint a gép értéke.

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#7645) Degeczi válasza hopehu (#7643) üzenetére


Degeczi
nagyúr

zár - egy ilyen kis kompakton, amiben tipikusan nincs is mechanikus zárszerkezet? :F

mindenesetre az tény, h valóban aligha éri meg javíttatni, akármi is a baja (a munkadíj több lenne, mint amit egy hasonló gép ér)

(#7646) Misi1979 válasza Degeczi (#7645) üzenetére


Misi1979
őstag

dehogynincs, ami védi a lencséket :C

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#7647) Degeczi válasza Misi1979 (#7646) üzenetére


Degeczi
nagyúr

:D
(nem láttam a hozzászólásod amíg a típusra kerestem - nem ismételni akartam a munkadíjas megjegyzést)

(#7648) hopehu válasza Degeczi (#7645) üzenetére


hopehu
tag

Nyilván nem olyat kell elképzelni, mint az SLR-eknél. A kompaktok esetében tipikusan a lencsébe van beépítva egy kis szétnyíló-összezáródó "zár", az első és utsó lencsetag között valahol. Ha szemből rákoncentrálsz egy kompaktra és fotózol vele, lehet látni, hogy az objektív "pislant" egyet... ahogy az összezáródó-szétnyíló lamellák dolgoznak. Tehát itt ilyen zárat kell elképzelni. Ezért kellene inkább objektívcseréről beszélni a kompakt esetében. :)

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#7649) johnjohn válasza hopehu (#7648) üzenetére


johnjohn
addikt

Nincs objektívcsere, az egész grabanc egybe van , fel van taknyolva az alapot képző nyomtatott áramkörre. meg lehet kérdezni a javítást, de szerintem csak a szenzort cserélik ki külön, meg a hátsó LCD panelt, ha az romlik el, a többi részt csak egyben és ezért drága.

(#7650) Degeczi válasza hopehu (#7648) üzenetére


Degeczi
nagyúr

egy olyan központi zár (ha egyáltalán az, és nem maga a rekesz - de ebből a szempontból mindegy, ugyanúgy dolgozik) azonban hosszanti csíkokat sem okozhat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.