Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
válasz szenesember #21500 üzenetére
Kitobi körüli AF sebesség rémlik, nem használhatatlanul lassú persze, de manapság már bőven gyorsabb tempó a jellemző. A D90/D7000 időszakban rengeteget lehetett az AF mizériákról olvasni, nem tudom azóta mi a helyzet, akkoriban sokaknak meggyűlt vele a baja, nekem is, több más ok mellett ezért is váltam meg a Nikontól.
Arra lelkiekben készítsd fel magad, hogy a Pana jpg motor nem mindenkinek tetszik, lehet neked sem fog, könnyen raw lehet belőle. Bár ilyen szempontból a Nikon sem jobb semmivel, sőt. -
szenesember
aktív tag
válasz Tin_Shield #21501 üzenetére
A használhatóság sztem igényektől függ. Én nem vagyok a beállított képek híve, szükségem van az adott pillanat megörökítésére. A tesztek és visszajelzések alapján az lx100 erre alkalmasabb, pláne igy, hogy beigazolódni látszik, amire az első kérdésem irányult... Jpeg-et hanyagolom alapból, mindkét esetben, sőt, most is, Fujifilm x10-en, pedig az jó jpeg-eket gyárt... De köszönöm a hasznos tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
DonRazzino
senior tag
Sziasztok! Milyen pántot ajánlanátok olyan szituációkra, amikor egyszerre két gép kell lógjon rajtam, amivel viszonylag mobilis tudok maradni (±50 métert kell fel-le mászkálni vele.) A kis géppel nincs gond, az egy Fuji X-M1 + XF18F2 obival, a nagyobb viszont egy X-T10 + XF50-140F2.8 ami 1400 gramm és jelentősen orrnehéz. Előfordulhat olyan pillanat, ahol mellettem történik valami és elő kell kapnom a nagyobblátót, aztán hirtelen visszaváltani a telére. Mind a kettőnek folyamatosan rajtam kell lennie. Környezet: egy terepfutó verseny egyik frissítő-ellenőrzőpontja az erdő közepén. Letenni egyiket sem tudom. A nagyobbik szetthez keresek valamilyen magamra rögzítési lehetőséget. Állvány nem játszik a történetben.
-
Lassú Víz
addikt
válasz DonRazzino #21503 üzenetére
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz DonRazzino #21503 üzenetére
Nekem ilyen occó ebayes van, pana g3, gh2 lóg rajta meg néha g6, eddig nincs gondom vele.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
_seth_
veterán
3.5-4 kilos felszereleshez (csak egy gep) is tudtok ajanlani ilyen vallpantot? Csak 100% megbizhatosagu erdekelne
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz Lassú Víz #21507 üzenetére
Köszi a tippet, a teszt meggyőző, további "teszteket" nem is olvasok róla, elmentettem könyvjelzőnek
Nem olcsó, de mindenképpen megbízható kell majdIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Dyrtyho
őstag
Sziasztok !
Először is, szerintetek ez a Canon 600D megér 70-75ezer forintot ? A 10000 kattintás soknak számit ? Általában ennyi kattintás után még mennyit lehet bele rakni ? A másik meg, hogy nem tudom, hogy hol és mennyiért lehet hasonló tablet - fényképezőt összekötő usb kábelt beszerezni, de ha esetleg ti tudtok róla valamit, akkor légyszi áruljátok el. Előre is köszönöm mindenki segitségétbest regards, egy fórumozó blogger
-
Vyndree
őstag
válasz Dyrtyho #21511 üzenetére
A gyártő ezeknek a gépeknek olyan 100-120e expo-t jósolnak, ami persze lehet több és kevesebb is, a 10e olyan 10%-os, nem túl használt.
Kábel pedig phone to phone, gondolom ilyesmi lehet, amivel a telefonokat is össze lehet kötni. -
_seth_
veterán
válasz Dyrtyho #21511 üzenetére
Nézd meg a gépet alaposan és csak személyesen hozd el. A szemkagyló teljesen szét van esve, 10e expo alatt nem szabad ilyennek történnie. Semmilyen tartozéka nincs, szerintem még az obisapka sincs meg, akár lopott is lehet! De az sem kizárt, hogy lomistól van, azok sem kímélik nagyon a cuccokat.
Érdemes a sorozatszámnak utánanézni. Az ára jó, túlságosan is. Expo számot biztosan kiolvasnám a helyszínen egy noti és adatkábel segítségével.A tabeletben van egy USB host kábel és abba bele van dugva egy micro usb kábel amivel a fényképezőgépet notival össze lehet kötni.
10e kattintás valóban nem sok.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Vyndree
őstag
válasz copass #21514 üzenetére
Doboz, papírok nincsenek meg, nem nagy gond. Lehetett egy költözés vagy nem fért és kidobta. A töltő viszont napi használatban van a fényképezővel, vagy együtt pihennek a valahol szekrényben. A töltő hiánya mindig gyanús legyen az fényképező, telefon, vagy bármi más.
@copass: máris egy tizessel drágább és nincs hozzá obi, viszont ez nagyon rendben van. Tavaly karácsonykor a 600D 99,9k volt ha jól emlékszem MM-ben vagy EDben.
[ Szerkesztve ]
-
net91
senior tag
Az LX7-es gépemhez SanDisk Ultra SDHC (16 GB 40 MB/s CL 10 UHS-I) kártyát használok.
A kép készítésekor sokat kell várakozni az írásra, 4-5 másodpercet.
Tudnátok ajánlani egy gyorsabb kártyát?
Milyet vegyek, hogy ne kelljen másodperceket várakozni?Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
scarabaeus
őstag
Már a jelenlegit sem tudja kihasználni. Nem a kártya a szűk keresztmetszet, hanem a gép.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
net91
senior tag
válasz scarabaeus #21518 üzenetére
Pedig gondolkoztam SDXC kártya vásárlásán. Akkor felesleges lenne gyorsabb kártyát vásárolni bele?
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
net91
senior tag
válasz scarabaeus #21520 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Dyrtyho
őstag
A legútobbi segitség kérésem óta a 70ezres D600at valahogy eltudta passzolni a gépet hirdető hölgyemény, viszont még hajnalba találtam egy másikat EOS D600-t, picit drágább is de ebben csak 7000 expo van, és 2éves, ja és sokkal több minden van hozzá, és ha nem haragszotok, akkor róla is szeretnék véleményt kérni, mivel ti jobban értetek hozzá mint én
best regards, egy fórumozó blogger
-
Anubis_9
őstag
válasz vihartigris #21523 üzenetére
Hát az obi lencséjén tényleg van pár porszem...
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
válasz vihartigris #21526 üzenetére
Én is erre gondoltam.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Karácsonyi ajándékhoz 1:1es képarányú képek kellenek, viszont 10x15cm-es méretben előhívatva olcsóbb. Szerintetek mi a legegyszerűbb módja összefésülni a kettőt? Tegyem rá a képeket egy 10x15ös fehér háttérre, és kész? (Milyen programmal érdemes ilyennek neki állni? Lightroom tudhat ilyet? Vagy inkább PS? Vagy simán rányomtatni a 10x15ös kép közepére?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
DonRazzino
senior tag
válasz Lassú Víz #21504 üzenetére
+jjeahh: Köszönöm a válaszokat. Sajna az obi megvétele után, előbb egy komolyabb állvány jön, aztán ez. Bitang jól néz ki a Sunsniper, persze 40-45k is az ára. Instant megvenném amit jjeahh linkelt, de most adtam ki egy kisebb vagyont... nem biztos, hogy azon kéne spórolnom, ami "hozzám köti".
-
Lassú Víz
addikt
válasz pocokxx #21528 üzenetére
Nem sokat kell vele küzdeni, csak legyen kifutó, és jelöld be a fit eljárást a kidolgozáskor. Súgó Szerintem más digitális laboroknál is ez van.
Persze biztosan lehet fokozni a dolgot, ha a nyomda megadja, hogy mit kér, akkor te dolgozol alájuk, de az átlag fotókidolgozó helyek az átlagemberhez vannak igazítva. Jön a valamilyen felbontású és oldalarányú kép online vagy memóriakártyán vagy pendrive-on, aztán azt ráillesztik a papírra a megrendelő kívánsága szerint. A jobb helyek le is vágják a fehéren maradt részt.
Szerk: Súgó 2
[ Szerkesztve ]
-
Logan
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a Sony SLT-A 58K típusú fényképezőgép mennyire jó, milyen kategóriába esik( közép vagy alsó felsőkategória), jobb-e mint 1 canon vagy nikon? Érdemes-e "kit"-ben gondolkodni? Ha nem akkor milyen objektívet érdemes venni hozzá? Legalább 2 objektív érdekelne az egyik amelyikkel akár családi eseményt lehet megörökíteni(pl.:szülinap), a másik amelyikkel nyaralás alatt a tájat lehetne fotózni?
Előre is köszi a segítséget
-
Lassú Víz
addikt
Alsó kategória, nem közép. Közép inkább az a77, felső az a99, meg az a7. Nem jobb, mint pl a Canon 5D, 6D, Nikon D800. Talán érzed a kérdésed alulhatározottságát. Kevesebb 3rd party gyártó, kisebb használt piac. Rossz fényviszonyok mellett az SLT mindig hátrányban lesz egy azonos kategóriájú tükrös (pl. Nikon D3xxx), vagy MILC (pl. Sony a6000) géppel szemben. A leírt célokra a kit objektív, vagy egy hasonló gyújtótávolságú fényerős alapzoom elég lesz.
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Szeretnék Sony A58K-ra valami alap vakut jó a használt is akár ebay-ről is lényeg hogy 15 alatt legyen az ára régebben volt az edigitalon egy 18-ért metz de már nincs fent tudtok ajánlani segíteni ebben? -
Lassú Víz
addikt
válasz pruzsi #21536 üzenetére
Egyik sem tud TTL-t. CK14 felejtős, még a fényereje sem szabályozható. A vakuhoz meg a távolsághoz igazíthatnád a rekeszt és az ISO-t. Hát ennél előrébb tartunk. SFD296, tud automatát, de két programja van, gondolom ha az nem aktív akkor mindig fullon villan és ugyanott vagy mint a CK14-nél.
A maradék kettő totál manuális, neked kell beállítani a fényerejüket. Kb. ugyanazt tudják, csak a Godox jóval könnyebb. Lehet velük fotózni, de általában csak beállított képeknél lesznek jók, mert hangolni kell mindent mint egy stúdió vakunál.Javaslom, hogy áldozz rá többet és vegyél TTL-t is tudó vakut. Tipp: Nissin i40.
Szerk: Most olvasom, hogy 15 ezerből meg akarod úszni. Nem lehet. Hamar rá fogsz jönni, hogy amit annyiért kapsz az nem jó semmire.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz pruzsi #21538 üzenetére
A Yongnuo szintén manuális.
Bower-ről most hallok először, keress értékelést, véleményt róla. A 99-es kulcsszám több mint gyanús. Főleg ekkora méretben. Fényformáló gyakorlatilag nem tehető rá.
Metz 24: a Metz elég jó gyártó, de ez az olcsó vaku csak pofánvillantásra alkalmas. Alig leszel vele előrébb mint a gép saját vakujával. Legalább HSS módot tudna, de nem tud. A 36-ost legalább fekvő képeknél felfelé lehet fordítani, a 44-es az első amit portré állásban is.Nem lehet, és nem is tudom itt röviden leírni a vakuzás tudományát, főleg, hogy nem vagyok benne profi. Sajnos - mint minden a fotózásban, ami segít az átlagostól eltérő, jó képet készíteni -, ez is marha drága. És ez csak az eszköz oldala, a tudás megszerzése sok olvasással és gyakorlással lehetséges.
Ezek közül a Viltrox, Godox, Yongnuo hármasból választanám azt, amelyiket a legkevesebbet szidják a neten. Még akkor is, ha a beállítási igény miatt a point and shot képek döntő többségéről le kellene mondanom.
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
Nemtudom jó helyen kérdezem e, de tudok olyan programot ami egy képből karácsonyfa alakot vág ki?
Előre is kösziiPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz pruzsi #21535 üzenetére
Több Sony váznak van problémája a külső vakukkal ami abban mutatkozik meg, hogy késik a zár. Szóval elég nehéz jó vakut mondani hozzájuk: konkrétan csak a YN560 II-őt tudom, hogy biztosan működik vele (de az meg ugye manuális vaku). Az A58-on a Multi-Interface vakusaru van, amihez adapter kell ha régebbi iISO (Minolta) sarus vakut szeretnél rátenni TTL működéssel (jó megoldás lehetne, csak a vaku + adapter együttes ára már túl van a kereteden).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Logan
csendes tag
válasz JoeCockBill #21533 üzenetére
Ok köszi
-
Logan
csendes tag
válasz Lassú Víz #21534 üzenetére
Szia!
Ok köszi.
az egyik ismerősöm ajánlotta ezt a Nikon D3200 digitális fényképezőgép kit (18-55mm DX VR II + 55-200mm DX VR objektívvel) gépet. Inkább megéri ezt megvenni? Tudom, hogy a kit-bem levő objektívek nem anyira jók de tanuláshoz ez a "kezdő" objektívek megfelelnek. Illetve azt néztem hogy ebben a nikon-ban levő érzékelőtípus CMOS míg a SONY Alpha SLT-A58K-ban Exmor APS HD CMOS. Mi a különbség a kettő érzékelő között?
Előre is köszi a választ
-
sideburns
aktív tag
válasz pruzsi #21535 üzenetére
20-ért van Sony-ra is TTL-es vaku, a Meike MK320.
Dönthető, forgatható, talppal, diffúzorral, kicsi, könnyű kiváló cucc.
http://www.ebay.com/itm/Meike-MK320-S-TTL-M-S1-S2-Mini-GN32-Flash-Light-Speedlite-For-Hot-Shoe-Sony-DSLR-/281669786246?hash=item4194d3da86:g:38gAAOSwstxVNxG1 -
Retro11
senior tag
Sziasztok,
Lehet kicsit off, de van itt olyan fórumtárs, aki kalibrál monitorokat (PA279Q) Debrecen vonzáskörzetében?
Köszönöm!
Üdv,
Retro11 -
vand
csendes tag
Sziasztok,
Milyen kártyát (32 Gb és 64 érdekel) ajánlanátok Sony RX mark 3-hoz?
Ugyanehhez keresek könnyű, minőségi tokot.
Sajnos kb 2 napom van indulásig, csak magyar boltban tudok venni. -
smallmer
őstag
Sziasztok,
erről az állványról tudnátok mondani véleményt?
Velbon Videomate 638/Fegy nikon d5100-as gépet szeretnék rajta használni 18-105mm VR objektívvel egyelőre.
a max keret ennyi tényleg. Esetleg még ebben az árkategóriában tudtok mondani olyat ami jobb lehet?köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs