Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz pruzsi #17755 üzenetére
memóriakártyára kerül kép, ha a feketeség alatt próbáltok képet csinálni?
Ha az is fekete, akkor döglődik a szenzor, vagy az elektronika és kuka. Ha készül vmilyen kép, akkor a kijelző vacakolhat, és szerintem akkor is kuka. Ahogy nézem 40 euróért árulják/árulták? Az kb az eldobható fényképezőgép kategória, szóval kb. ha bármi baja van, akkor nem igazán érdemes foglalkozni vele, venni kell másikat (ha egyáltalán van értelme egy ilyen gépnek)Just a simple Lineman...
-
Lassú Víz
addikt
válasz pruzsi #21536 üzenetére
Egyik sem tud TTL-t. CK14 felejtős, még a fényereje sem szabályozható. A vakuhoz meg a távolsághoz igazíthatnád a rekeszt és az ISO-t. Hát ennél előrébb tartunk. SFD296, tud automatát, de két programja van, gondolom ha az nem aktív akkor mindig fullon villan és ugyanott vagy mint a CK14-nél.
A maradék kettő totál manuális, neked kell beállítani a fényerejüket. Kb. ugyanazt tudják, csak a Godox jóval könnyebb. Lehet velük fotózni, de általában csak beállított képeknél lesznek jók, mert hangolni kell mindent mint egy stúdió vakunál.Javaslom, hogy áldozz rá többet és vegyél TTL-t is tudó vakut. Tipp: Nissin i40.
Szerk: Most olvasom, hogy 15 ezerből meg akarod úszni. Nem lehet. Hamar rá fogsz jönni, hogy amit annyiért kapsz az nem jó semmire.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
válasz pruzsi #21538 üzenetére
A Yongnuo szintén manuális.
Bower-ről most hallok először, keress értékelést, véleményt róla. A 99-es kulcsszám több mint gyanús. Főleg ekkora méretben. Fényformáló gyakorlatilag nem tehető rá.
Metz 24: a Metz elég jó gyártó, de ez az olcsó vaku csak pofánvillantásra alkalmas. Alig leszel vele előrébb mint a gép saját vakujával. Legalább HSS módot tudna, de nem tud. A 36-ost legalább fekvő képeknél felfelé lehet fordítani, a 44-es az első amit portré állásban is.Nem lehet, és nem is tudom itt röviden leírni a vakuzás tudományát, főleg, hogy nem vagyok benne profi. Sajnos - mint minden a fotózásban, ami segít az átlagostól eltérő, jó képet készíteni -, ez is marha drága. És ez csak az eszköz oldala, a tudás megszerzése sok olvasással és gyakorlással lehetséges.
Ezek közül a Viltrox, Godox, Yongnuo hármasból választanám azt, amelyiket a legkevesebbet szidják a neten. Még akkor is, ha a beállítási igény miatt a point and shot képek döntő többségéről le kellene mondanom.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
*Ropi*
félisten
válasz pruzsi #21535 üzenetére
Több Sony váznak van problémája a külső vakukkal ami abban mutatkozik meg, hogy késik a zár. Szóval elég nehéz jó vakut mondani hozzájuk: konkrétan csak a YN560 II-őt tudom, hogy biztosan működik vele (de az meg ugye manuális vaku). Az A58-on a Multi-Interface vakusaru van, amihez adapter kell ha régebbi iISO (Minolta) sarus vakut szeretnél rátenni TTL működéssel (jó megoldás lehetne, csak a vaku + adapter együttes ára már túl van a kereteden).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
sideburns
aktív tag
válasz pruzsi #21535 üzenetére
20-ért van Sony-ra is TTL-es vaku, a Meike MK320.
Dönthető, forgatható, talppal, diffúzorral, kicsi, könnyű kiváló cucc.
http://www.ebay.com/itm/Meike-MK320-S-TTL-M-S1-S2-Mini-GN32-Flash-Light-Speedlite-For-Hot-Shoe-Sony-DSLR-/281669786246?hash=item4194d3da86:g:38gAAOSwstxVNxG1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest