Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7045) DeFranco válasza whited (#7044) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Soha nem felesleges vigyázni magadra. Teljesen jól csinálod. Az emberi szervezet olyan (általában, kivételek persze akadnak) hogy úgy 28-30 éves korodig golyóálló vagy, a vasszöget is megemészted, és acélizületeid vannak. Aztán szépen lassan megtanulod, hogy mi az a gyomorégés, reflux, aranyér, izületi gyulladás, migrénes fejfájás, rövid/távollátás stb. kezd szépen leépülni a szervezeted, aztán további pár évtized után jönnek a nagyobb bajok.

Ez a folyamat nem visszafordítható, nem megállítható, de lassítható. Ha egészségesen élsz (nem kell semmi hókuszpókusz, csak mértékletesség mindenben, és józan paraszti ész) akkor az később 30 év felett fog az életminőségeden javítani. Míg más 80-70-65%-os lesz (ha lehet ilyet egyáltalán leírni) addig te 95-90-80%.

Persze bármi lehet, attól, hogy teljesen egészségesen élsz, elkaphat bármilyen komoly betegség, elkaphatsz valami fertőzést, vagy lehet maradandó bajod valamitől, de az esélyeid jóval jobbak, mint annak, aki nem figyel oda magára.

Az ismeretségi köröm most éri el a 30 körüli kort, ki innen ki onnan, de már most látszik, hogy pl. aki okosan tablettás-kannás borral melegített a bulikra (én ezeket a szarokat nem voltam hajlandó meginni) annak már most bérlete van a gasztroenerológiára, meg a belgyógyászatra, pedig még csak nem is szült. Egy fekély, egy bélbaj, egy fertőzés. Lejárt a garancia.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.