Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11738) AXisBOLD


AXisBOLD
addikt

sziasztok.

remélem tudtok segíteni!?

kb fél éve vettem egy gépet amit haverral pakoltunk össze: asus m2n, amd athlon 64 x2 5000+ gyári hűtő, asus geforce 8500gt silent 512, cec-csx 2*1gb 800mhz ram, samsung 250gb sata2 8mb case, pioneer dvd-rw, eurocase ház és eurocase 400W táp 12cm-es ventivel, jogtiszta win xp campus-os.
már az első héten le kellet formáznom a friss wint de már nem emlékszem miért, második héten win indulása után kékhalál bevillan és újraindulás. akkor a virtuális meghajtókra gyanakodva leszedtem az alkoholt és a daemont is és fomat+új win. a probléma ezzel meg is lett oldva. pár hónap múlva vettem egy coolermaster hyper tx2-t rátettem és elkezdtem óvatosan emelni az fsp-t(feszt nem), általában ment 3.0-3.2ghz között, de volt hogy a biosban a beállítások mentése után nem kapcsolt be a monitor... ilyenkor reset egyszer-kétszer és ha már belépett a winbe minden jól ment 1-2 szer fagyott csak hónapok alatt. az mcp túlságosan melegedett ezért a gyári bordát lecseréltem egy zalman zm-mcf47-re. minden ok. teltek a hónapok és olvastam hogy az eurocase nem túl megbízható ezért lecseréltem egy hete egy corsair hx520W-ra. egy napig minden ok is volt de másnap újra megjelent ez a kékhalál móka és ami még megdöbbentőbb hogy a medal of... airborne cd-ére kattintva a sajátgépben a rendszer minden hibaüzenet nélkül újraindult. ezt többször is megcsinálta vagyis azóta mindig. elvittem egy szervízbe, ott kipróbálták a videókari a ramok a táp cseréjét de mindig ugyan az vagy kékhalál vagy cd-re kattintva újraindulás. mondták hogy a vgakarit és a ramokat átrakják egy inteles gépbe+én tápom cd íróm winyóm...ott minden szépen ment, de a töredezettségmentesítőn kívül semmi mást nem futtattak rajta. mondták hogy az alaplap vagy a proci lehet a rossz. akkor rendeltem egy gigabyte ga-ma770-ds3 ra halgató lapot mert gondoltam a proci nem szállhat el ilyen könnyedén. berakták, ment egész délután, de megint jött a medal of... airborn és az újraindulás. a játékot elfelejtettük és betöltöttem a counter-strike source-ot é a trackmania nationt. szépen mentek akadás, fagyás nélkül igaz csak pár percig játszottam vele. hazahoztam a gépet felraktam mindent ami kell és az orange box-ot is, half-life 2, quake3 arena mentek szépen. mivel a szervízben egy ottani wint raktak fel így én frissítettem az én win cdm-ről. ekkor is minden ok játék, net, zene. este meg kékhalál half-life 2 episode 2 indításakor és azután minden újrainduláskor, most már nem bevillan hanem megáll és szépen a fizikai memória másolása... elszámol 100-ig és reboot. valami memória hibát ír meg hogy ha volt már ilyen akkor kapcsoljam ki a biosban például a gyorsítótárazást meg az árnyékozást, videókarit telepítsem újra, hardverütközéseket nézzem meg... kb ennyit. 100-nál újraindul és win betöltése után ugyan ez. leformáztam és a win-en kívül csak az alaplap és a videókari drivereit tettem fel +office és avg 8.0. most megy de ennyi erővel egy zx spektrumot is vehettem volna :O

megköszönném ha valaki tudna segíteni a kálváriámon vagy megmondaná, hogy kihez fordúlhatok mert teljesen el vagyok keseredve, hogy még azt sem tudom mi a rossz a gépben.

köszi

Aurea mediocritas

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.