Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Hát ez a placement day jól ment... olyan csapat és projekt amit a cégen kívül sehol a világon nem használnak mert belsős saját framework és belsős saját nyelv.
Magyar kolléga gyakorlatilag van kettő egy akivel kezdtem egy a manager meg lesz elvileg egy ilyen se nem junior se nem gyakornok srác. Szóval sum3 magyar... full olyan nyelvvel ami valójában az iparban useless. Rotálási lehetőség 2025 január, hosszú évnek nézek elébe... tök jó lenne mind a package mind a céges kultúra de ez teljesen eltörte a hangulatom most.Ott leszek az egy éves projekt után ha minden tréül alakul kb 27 évesen és gyakorlatilag minden main-ebb techtree-ből még mindig juniorként így, a meglévő .NET + JS framework tudásaimat is kb elfelejtve.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Micsurin #18208 üzenetére
Akkor nézd meg milyen képzésekre mehetsz, vagy mit tudnának támogatni, hátha addig legalább szerzel valami papírt, 2025 január még odébb van egy kicsit....
Ha ez sem fekszik állj tovább (már ha van hova), ezekkel a belsős toolokkal és nyelvekkel az a baj, hogy a hátsódat kitörölheted vele hogy penge vagy belőle, ha ők nem tudnak perspektívát mutatni a jövődre, beleölsz 2-4 évet és 30 évesen ott leszel mint most... abszolút jó szándékkal mondom, ha akarsz mozdulni és tudsz mozdulni, mozdulj gyorsan mert ez olyan mint a futóhomok, minél tovább vagy benne annál nehezebb kijönni belőle. A jövőre egy jó tanács: ha azt hallod hogy belső egyedi nyelv meg saját tooling, fuss, gyorsan és messzire.[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Most húzták meg valaki autóját itt a parkolóban. Rendes volt mert odament a kocsihoz és hagyott cetlit.
Mindjárt megnézem hogy az adatait adta meg vagy csak annyit írt rá hogy “Bocsi”
Valamiért az a tapasztalatom hogy az ilyen pöttöm kocsik szokták a legtöbb ilyet okozni.
Pont előtte néztem milyen faszul állt oda a másik hogy mellette kevés hely van. Aztán ide paszírozta be magát.A károkozó:
⭐ Stella
-
félisten
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz radi8tor #18212 üzenetére
Helyes helyes, tanulja csak meg a sunyi patkány hogyha másnak kárt okoz azt ki kell fizetnie, nem csak elsunnyogni, mint aki jól végezte dolgát...
Az a ciki hogy eddig ezek simán megúszták, mint a biztosítás nélkül furikázók, max elszalad ha csatt van. Aztán indulnak a hazugságok meg a krokodil könnyek amikor bekopognak a sünök. "Nem tudom, az egyik családtag vitte el", "ellopták", "nem itt áll a ház előtt!?", "nem is működik" és végül a best of: "nekem nem is volt autóm""...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Micsurin
nagyúr
válasz 2ozzmexy #18209 üzenetére
Szó sem volt erről. Ha ezt tudom maradok az előző helyemen még félévet full rizikóban, hogy lesz-e helyem diák jogviszony megszűnése után... mert a .NET + Angular + VueJS + RxJS + MSSQL + MangoDB-nek még értelme is volt főleg mert már a pipeline-okat is kézhez kaptam a végére...
Volt x darab csapat előre nem tudtuk kik mik és volt egy ilyen placement day. Te is ők is ikszeltek milyenre értékeled a másikat majd shuffle. Ehhez képest full random érzésre, hogy ki hova került.
Azt nézem nem lesz kihívás mert kb csak JS fog pörögni... azon agyalok esetleg azért kaptam-e ennyire gatya csapatot mert még hátra az államvizsga két hét múlva? Franc se tudja... de ennek sok értelme nincs. Ha januárban nem lesz valami világmegváltás szerintem katapultálok
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Micsurin #18215 üzenetére
Úgy, pontosan, de januári face 2 face-re úgy menj, hogy van másik helyed már...
Az elődöm úgy küldte el az egyik fejlesztőt, hogy egy ilyen megbeszélésen közölte vele, pakoljon, holnap már nem kell jönni. Utálok embert elengedni, mert viszi a know-how-t, inkább átrotálom másik projektre, vagy cégen belül másik csapatba, esetleg elcserélem (ilyen is volt már). Tőlünk újabban felállnak és átmennek valami állami céghez, kréta, inno, stb. Mondjuk nem lehet versenyezni azokkal az ajánlatokkal piaci szinten, szemrebbenés nélkül dupla annyit ígérnek mint a reális piaci bérigény."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Micsurin
nagyúr
válasz 2ozzmexy #18216 üzenetére
...szeretnék cégen belül rotálni.
Azért jöttem mert marha jókat hallottam róluk és volt itt ismerős, maga a program is marha jó hírű. De itt nem csak a tech nagyon belsős de a csapat is elvileg élén van. Haver aki beajánlott nem is érti miért kaptak kvótát pályakezdő programra.5 hetente lesz f2f szerintem oda már megyek vele, hogy héló nem egészen erről volt szó. ~90%-ban JS témától nem tartok framework hozható szóval részemről addig is meg lesz a full pledged hozzáállás, adjanak valami értelmes pozit.
BigBlackDog IT-ben nem ritka ha fejlesztés / üzemeltetés a téma priós partner felé, annyira gatya a hírük, hogy lepkehálóval fogják a jelölteket még a jelenlegi piacon is. Interjúztam 4iG-vel, légitársasághoz app üzemeltető és devopsra bemondtak 690 bruttót + cafit, pályakezdőnek. Messze többet mint átlagban kezdő üzemeltetőire el mernél kérni. ...most erősen szídom a családfám, hogy visszadobtam az egy éve határozott projekt miatt.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz BigBlackDog #18217 üzenetére
Igen, akármit csinált a kolléga ilyen 6-700bruttó fölé nem tudta vinni a fizetését, felhívta egy fejvadász és 1,3 bruttóért felvették a kréta projektre...
Én is ugyanígy reagáltam mint te, amikor meghallottam, de sajnos igaznak bizonyult. A másik hasonló koncepcióval 1 év tapasztalattal 63%-al kapott többet az inno-nál."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Micsurin #18218 üzenetére
Meglátjuk mit tudsz kisajtolni belőlük, de én nem rontanék ajtóstól a házba, egyszer hallgasd meg mi az ő tervük. Lehet ők sem így képzelték, csak ezt dobta a gép...
Ne érezze hogy ugrásra készen ülsz le minden nap a székedbe. Elég ha te tudod, így nem tud alád tenni és elébe menni hogy gátolja a távozásod amikor sor kerül rá. Van néhány trükk az én tarsolyomban is az ilyenek ellen, pl határozott idejű szerződés, legyen az ő berigenye, de akkor a szerződés lejártáig ki kell nevelnie egy helyettest, ha nem akkor a felmondásához csapom hozzá és 60 napja lesz, a döntés az övé.[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Micsurin
nagyúr
válasz 2ozzmexy #18220 üzenetére
Határozotton vagyok, vagy közös megállapodás vagy vismajor. Sajnos tudok róla.
Ezért mondom maradjunk abban amit toltam az evonál is, maxolom a beletett teljesítményt ellenben f2f-en részemről végig nyomva lesz, hogy ez így nem fasza és tessék nekem keresni valami profilba vágóbb területet.Belesz*rni élből nem tudok, egyszerűen idegesít, hogy ha már leülök valamit csinálni akkor alkossak is valamit legalább.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Micsurin #18221 üzenetére
Evo mint evosoft? Mert az egy putri hely, az se baj nekik ha nyúl, csak számlázható legyen... szánalmas egy társaság, egy marék szotyival többre mész mint onnan sok emberrel.
Nyomtathatod f2f-en, csak a loyalty nem lesz magas. Adott ponton ez tud kontraproduktív lenni."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
szőröscica
addikt
Tegnap este en is beadtam a jelentkezesem egy masik ceghez. Nem konkretan olyan pozicio, ami erdekel, de tudom, hogy lesznek mas lehetosegek naluk es legalabb a HR reszet letudom.
Amit most a nyakamba kaptam, az akkora daralo, amit allandoan nem szeretnek csinalni, ceges BMW ide vagy oda. Hiaba jeleztem, hogy nem lesz igy palya, nem ilyen jellegu munkat szeretnek vegezni, 1-2 hetig jobb lett, aztan megint mindent ram raktak, amit kifogasoltam. -
MrSealRD
veterán
Szerintem gondolkodj erről más perspektívában. Valamilyen szinten igazad van. Bár nem olvastam az előzményeket ha voltak is, de ha váltottál és nem tetszik, akkor ott téged is terhel felelősség, mert az interjú körök nem csak téged mérnek fel, hanem te is felméred a céget és a pozíciót. Nem tudom mi az az egyedi nyelv, de 1 év alatt nem fogod elfelejteni a .net + JS tudást ha voltak jó alapok. Hosszú távon nézve nagyon nem szabad beragadni olyan tech stakbe aminek nincs piacképes jövője. Láttunk ilyet nemrég itthon IS... Nagy telekommunikációs cég sok évig tolta a narratívát... olyan mint a Java... tök jó lesz meglátod...stb...bla..bla.. Most meg 15 éve ott dolgozókat is lapátra tettek... és gondolj bele, abból a helyzetből hogyan váltasz más modern nyelvre úgy, hogy ennyire a cégspecifikus tech.hez kötődsz?! NA az az igazán nehéz helyzet, nem az, hogy 1 évig mást csinálsz.
Az élet túl rövid ilyesmihez. Ha nem oké, akkor próbálj másik helyet keresni. Ha éppen nem túl fényes a helyzet és be kell vállalnod, akkor mellette képezd magad, hogy utána könnyebb legyen jobb helyet keresni.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #18225 üzenetére
Ha nem jó a meló akkor dobbantani kell. Mondtam már fel ilyen miatt...
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
válasz MunezXBK #18204 üzenetére
Amúgy ha kimosta az alapot, akkor kb mindegy hányadikon laksz, mert starikailag lesznek problémák, amúgy ez vasbeton szerkezet?
Ausztriában láttam, hogy manapság mindent azzal építenek, aztán leszigetelik, még az bírja a legjobban az ilyesmit[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Micsurin
nagyúr
válasz MrSealRD #18226 üzenetére
Nem tudtad mire jössz, milyen projektre.
Ez kvázi egy pályakezdő projekt amire felvettek és szétszórtak csapatokba. Ezért csesztem fel magam, hogy többünk akik már dolgoztak egy két évet olyan messze kerültek a stack-jüktől, hogy nem igaz. Ráadásul jellemzően tök "hasztalan" belsős anyagokra amikből sosem fogsz profitálni. A csapat nem dolgozik scrumban, nincsenek automata tesztek és deployment, minden kézzel nyomkodnak, semmire nincs process... code review ha jól sejtem mutatóban. Harmatos és finom lesz ez.2ozzmexy Úgyúgy, az egy dolog, de a jelenlegitől messze összeszedetebb* volt még ott is a belsős fejlesztő csapat akik a toolingért feleltek. Magas loyalty zero added knowledge-el előrébb leszek? Ez szerintem most mindenképp patthelyzet, januári rotációig kivárunk ha lesz értelmes csapat akkor dolgozunk az egyéves határozatlanná tételén ha nem akkor meglátjuk, hogy lehet tiplit venni.
*másfélév alatt nagyon szépen kialakítottuk a kvázi újraosztott belsős brigáddal a process-eket, mindenre készült pipeline, automata kód elemzés, stb stb gyakorlatilag hirtelen nagyságrendeket emelt az a banda a színvonalán a toolingnak.
szőröscica Korrekt, a darálóval még csak csak megvagy ha legalább értelmes és érdekes a kapott munka de ha még az se.
-
Micsurin
nagyúr
válasz MunezXBK #18233 üzenetére
az nem gyenge.
Ezután takarítani sem… Emiatt adtuk el a családi nyaralót Verőcén, ártér rulez. A harmadik hasonló ár után annyira nem volt fun kimenni.
-
szőröscica
addikt
9 éve dolgozom már itt, szóval én a jól bejáratott, biztos környezetem (vagy nevezzük langyos állóvíznek, csak épp most semmiképp sem állóvíz ) kockáztatom, míg a munkáltatóm igen releváns, sok területet érintő, cégspecifikus elemzői és vezetői tapasztalat elvesztését. Nem vagyok rossz alkupozícióban, de a jelenlegi átszervezések következtében változásra kicsi az esély, ezért nézelődöm másfelé.
-
kisza25
félisten
válasz Micsurin #18236 üzenetére
Sosem értettem, hogy miért jó a közvetlen vízparton lakni. Én Blelle lakom, de a domb tetején. Igaz a balcsipart 1200 méterre van, de mikor átbillen a Balaton, akkor nem áll vízben a ház, mikor felhőszakadas van napokig, akkor sem, mert innen lefolyik minden
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
MunezXBK
nagyúr
Kipakoltunk a pincéből. Találtam 1 szett, 15"-os kereket, az ajtó ⅓-át, az ablakot a dzsuva alatt.
Az ajtót darabokra tépte, az ablakot leszakította, úgy ahogy volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #18238 üzenetére
Mondjuk én egy döglött lóról ültem át (az előző hely megszűnt), az nagyban megkönnyítette a döntést.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Alusky
aktív tag
Egy ember indult csak polgármesternek, az aki eddig is volt, így nem lesz nehéz kitalálni mi lesz a végeredmény. Úgyhogy a hivatal elé továbbra se parkoljatok.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
FeRRaR1
őstag
Régebbi kepéket nézem át, találtam egyet még a szelesítés előtt, de már minden más upgrade rajta van.A 18 éves romhalmaz
-
tboldi
nagyúr
Qrva jó ez az éjáj!
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest