Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• egykori

őstag

Sziasztok, hosszú ideje csak rendszeres olvasója vagyok a topiknak, utoljára 2022-ben írtam. Akkor váltottam a ~6 évig használt Saeco PicoBaristo gépről egy Jura E6-ra.
    A minőség, a működés, a lefőzött kávé rendben van, elégedettek vagyunk. Amiért írok, az nem különösen fontos probléma, csak nem értem az okát. Az útmutató szerint a zacctartályt 16 lefőzött kávé után üríteni kell. Ez majdnem két évig így is volt, aztán egy ideig 13 adag után kért zacctartály ürítést és most egy jó hónapja 14 adag után. Érdeklődtem emiatt egy szervizes szakinál, aki szerint a tálca érintkezői a kávéolaj miatt áthúznak, amikor odáig ér a tálcában lévő víz, és ezért érzékeli, hogy üríteni kell. Persze ez nálunk nincs így mert oda egyáltalán nem kerül a tálcából kávéolajos víz, ugyanis a kávéfőzés kezdetekor és végén is pohárba engedem az átmosó vizet, tehát nem megy a tálcába. Egyébként, minden tisztítási és karbantartási előírást maradéktalanul betartok.
    Szeretném kérdezni, milyen más oka lehet annak, hogy egyszer csak nem tudja a 16 adagot kiszámolni?

Új hozzászólás Aktív témák