- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
ad4m1337
aktív tag
Hello mindenki!
Most töltöttem ép le az Autocad Mechnical 2013 tervező programot és valami segítséget szeretnék, hogy megtanuljam használni.
Technikusi vizsgához kell, lesz 2 napom (kb. 12-15 óra), hogy megrajzoljak egy kisebb hajtóművet: szétszedhető alsó-felső házas, 1 pár fogaskerékkel, tengellyel, csapágyakkal, stb. elöl-oldal-felül nézetben (nem kell 3D -ben). A vizsga jövő májusban lesz, remélem elsajátítható a program használata, szerintetek?
Ha tudna valaki nekem linkelni hasznos, érthető youtube tutorialokat, könyvet, bármi oktató anyagot, megköszönném!
Illetve mi a különbség a sima AutoCAD és az AutoCAD Mechanical között?
Üdv!
-
mdk01
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem van hogy, hogyan tudom úgy eltüntetni az autocad-et a windowsból, hogy ne tudja, hogy egyszer már fel volt rakva?
Felraktam a 2014-et majd leszedtem, mert másik partícióra akartam felrakni és most nem akar még egyszer felmenni, mert úgy érzi már fent van.
Köszönöm -
Nisida
aktív tag
válasz
szepsuti #3233 üzenetére
vzarmo: én simán intelligens blokkal csinálnám, persze ha a 3-szám a varrat hosszát jelöli vagy más változtatandó értéket.
szepsuli: csinálsz belőle egy blokkot. Amint nem pipálod be az egységes lépték kezlés választó gombot.
majd beilleszted valahova, és a kiválasztod a tulajdonságok palettában más más számot írsz be a X és Y lépték megadásánál. Ha az X jó akkor az 1 és az Y akarod felére akkor arra 0.5 írsz be.
Ha ez megvan akkor felrobbantod a blokkot és voilááá van egy új hossz szelvényed -
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy útépítés tervhez egy hosszelvény, aminek más a függőleges és a vízszintes léptéke. A függőleges léptékét elrontottam és alapból rosszul rajzoltam fel. 200 rajzi egység lett 10 méter, az előírt 20 rajzi egységhez képest. Hogy tudom kizárólag a függőleges léptékkel "összenyújtani" a hosszelvényt, hogy maga a hosszúság ne változzon, csak a magasság. A válaszokat előre is köszönöm!
A nyújt paranccsal nem boldogulok, a léptékezés pedig a hosszát is módosítja.
-
törölt tag
bocs a dupla miatt, de egyszerűen nem találok semmit a neten a következő gondról.
valami okos kitalálta, hogy egy rácsos tartón a háziban jelölni kell a varratokat minden egyes csomópontban (az mellékes, hogy a normális helyeken ezt egy megjegyzéssel letudják, hogy hol milyen varratot használtak és nem rajzolgatják be feleslegesen).
na most én ezt multileader paranccsal szeretném megoldani és ehhez kellene definiálni egy blokkot. képként mellékeltem, hogy hogyan kellene kinéznie a "nyilamnak". a kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan tudnám kivitelezni? mit kellene berajzolni majd blokként elmenteni? -
törölt tag
elég érdekesen értelmezi a program a különböző léptékeket. most a legújabb 2015-ös verzióban próbáltam valamit 1:15-ben nyomtatni (már eleve ettől a méretaránytól a víz lever), de ACAD-ban csak 1:16(?) van. el nem bírom képzelni, hogy mit jobb nyomtatni 16-ban, mint 15-ben. még átszámolni is rosszabb.
-
Nisida
aktív tag
Oksa akkor az a kérdés ha kijelölöd az egészet mennyi objektum van benne ? ja igen és a kezdő non plus ultra kérdés: dwg / dxf ?
Mert ha sok 10k , stb. akkor lehet 40 megás a file. ha meg dxf akkor meg simán lehet.
Ha a "vonalláncok" mindegyik eleme külön vonal akkor simán meg lesz a sok elemes verzió.Más ötletem nincs.
-
d.bali
csendes tag
A referencia csak egy tervpecsét, ami relatív útvonallal van illesztve, amit nem talál. De az is csak egyszerű elemekből állhat.
Robbantott kótavonalak vannak benne még amik szilárdtestkén szerepel (a nyíl fej).
Én is arra tippelek, hogy vmi más Cad programból lett áthúzva valami, amit ily módon kezel az autocad.
A gazdája sem tud semmit miért ekkora azért küldte hátha én tudok vele vmit kezdeni. -
Nisida
aktív tag
Csak be van valami importálva szerintem egy raszetres állomány ami hiányzik ezért írja be a képernyőre óriási betűkel az elérési útvonalat. A betűk méretéből ítélve vagy 20 x a raszteres állomány a rajz méretednek.
Amúgy kérdés: file referenciák palettán nem látszik semmi ? Mert a beillesztett raszteres állományok ott fel vannak tüntetve - sorolva - még ha nem is tölti be mert nincs meg akkor is. Azt törölni kellene a memóriából is.
Van egy érzésem, hogy valaki nem csak beillesztette azt a raszteres állományt - ha ez a baj - hanem csatolta is és ezért van ekkora mérete a filenak.
B. verzió: nem lehet, hogy valahol ott van a fileban egy 3d -s elem is ? csak olyan pici, hogy nem veszed észre ?
C. verzió: a rajzot készítő program, olyan cad héj amit te nem használsz és azért nem tudod másolni mert a te programod nem ismeri fel a héj különleges dwg bejegyzését, stb. Nekem kb. ez szokott lenni ha civil 3d-s, C+I meg ilyen elemeket akarok sima cad-ben mahinálni.
D. verzió: kérdezd meg a készítőt .... -
d.bali
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy 2D objektumokból (vonal, ív, kör, blokk) álló cad rajz fájl mérete 40 Mb, de semmi nem indokolja. Általában ilyen rajzok nekem 2-4 Mb között szokott lenni. Nem tudok rájönni mi okozza ezt a nagy méretet. Persze az általános eljárásokon túl vagyok purge, dgnpurge. Nincs nagyméretű ole objektum, nincs olyan blokk, ami el van szállva. Próbáltam átmásolni rajzelemenként egy üres modellbe, de ilyenkor meg lefagy az egész cad ha mondjuk 1500 vonalelemet akarok átmásolni. Furcsaság, amit én nem használok a geometriai kényszerek. Gondolom nem ez löki meg a méretet. Fájl mentésekor a mellékelt hiba ablak ugrik fel. http://prohardver.hu/dl/upc/2014-12/05/105768_ahyfv7jqbthurh9f_hibauzenet.jpg
HELP ME!!! -
-
törölt tag
válasz
kriszpontaz #3222 üzenetére
tökéletes, köszönöm szépen.
-
zazira2
tag
Valaki?
-
törölt tag
Szakavatott embert kérdeznék. Van egy helyszínrajzom és azon a tervezett úttengelyt ugye pontvonallal kell jelölni. Na most ezzel még nem is lenne gond, de én összefuztem az egészet egy vonallanca. Így az átmeneti ívem rengeteg kis vonalból tevődik össze és akárhogy leptekezem (ltscale) azt a szakaszt egy összefüggő vonalnak ábrázolja. Erre tudnátok valami tippet adni?
Sajnos nem civilben csináltam a házit es ilyen hülyeségekkel kell szenvednem. A választ előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Monitor hiba topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest