Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - bambano: Bambanő háza tája
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?

Új hozzászólás Aktív témák
- 

sharp4
őstag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Milyen megoldás van MAC-en közműtervezőknek Autocad mellé?
 - 

sharp4
őstag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						ezt szomorúan hallom, akkor kizárt a MAC gép erre a munkára..
 - 

tom956ster
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						+1
Egyébként ha az idő engedné lehet hogy érdemes lenne kidolgozni, sajnos temérdek az input és az UME más eljárárást vagyis megközelítést használ pl a csomóponti szigetek szerkesztésénél, megjegyzem itt az UME az egyszerűbb. - 

zsoltip
őstag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						progeCAD, CADian, ZWCAD
Ezekre szűkült a kör mostanra.
 - 

G@ben
addikt
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Igen, az jó volt, én is használtam. Félévente előjön, hogy rajzolnom kéne valami egyszerű dolgot gyorsan és arra tökéletes volt.
 - 

SzivaGabi
friss újonc
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Szia Krisz! Igen, notit szeretnénk, azt tudja vinni magával helyszínre. Plusz helyszűke is van külön PC elhelyetéséhez. De köszi, hogy írtál. Alapfelhasználásra kell a gép.
 - 

dcsabesz
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Készítettem egy videót is a problémáról, hátha segít valamit
[link] - 

lumpy92
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszike! A rendszerváltozók értéke ha jól emlékszem géptől függ és nem rajzfajltól?!
 - 

Rodzser Mór
senior tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Ezt még nem próbáltam. Szóval az XREF-fel "védett" layer elemeinek egyikét (pl egy vonalat) az utód dwg-ben megváltoztatom, akkor az elődben is megváltozik?
 - 

lumpy92
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Az lehet. Köszi még egyszer!
 - 

lumpy92
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm szépen a választ!

Jó tudni, hogy ilyen is van. Fogalmam sincs, hogy kapcsoltam be, ha jól látom ez nem a grafikus teljestményhangolótól függő dolog. - 

Gyufaaa
veterán
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm!
  - 

cs_dy
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Így van, ha nem kap valaki adatot a közműtől WFS-szolgáltatáson keresztül a tervezéstámogatásban, de a térképen látható volt a vezetéke (WMS) akkor az üzemeltetőhöz szükséges fordulni közvetlenül az adatokért.(Erősen ajánlott)
A WFS adatokat nem szolgáltató üzemeltetőknek a Lechner jelez:
[link] - 

sabrinho
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Az nem, valóban. Egyeztetni lehet csak a rendszerben. Írtam nekik, az volt a válasz: menjek el a 70 km-re található székhelyükre, majd a nyomdában ploterrel másoltassam le a papír alapú szarjukat. Megírtam nekik, hogy vagy elküldik, vagy nem érdekel, ő saruk, ha eltépik...
 - 

sabrinho
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszi! Írtam nekik.
 - 

gepesz13
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Az SP2 az dwg-ről indítást megoldotta, de az előbb nem említettem, hogy állandóan megjelenik az Üdvözöljük képernyő. Először ott volt a jelölőnégyzet, hogy tünjön el, bejelöltem, hogy nem kell, de azóta is állandóan megjelenik. Szerintem valami rendszerváltozót kellene átállítani, de sajnos nem tudom, hogy melyiket és hogyan.
Üdv: és köszi
Sajnos a 2013-hoz van offline help, és használható magyar tutorial. - 

sabrinho
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszi, megnézem. A jelmagyarázat extrém méretű 1:1000 mellett.
 - 

sabrinho
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Ez mit paraméterezne pontosan? A vonalban található feliratok ugyanakkorák 1:1000-ben, mint 1:4000-ben.
Illetve van egy másik furcsaság is. A leadandó rajzhoz van egy elrendezés sablonom. Ha az shp konverzió után adom hozzá ezt az elrendezést a rajzhoz, akkor jóval nagyobb lesz az elrendezés, mint az arra illesztendő fejléc. Ha először csinálom szűz rajzon az elrendezés létrehozást, akkor jó.
 - 

sabrinho
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Kipróbálva a C+I alkalmazását: nagyon jó, remekül átalakítja az SHP-t, látványosan hozza az infókat. Arra azonban, amire használnám nem túl praktikus. Az eközműre töltendő pdf-et átláthatatlanul túlzsúfolttá teszi a sok felirat.
 - 

sabrinho
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Elmondásod alapján pláne abszolút érthetetlen, hogy egy bizonyos szolgáltató miért szórakozik hiánypótlásokkal - melyen a saját nyomvonalát kéri megjelölni!!!!! - úgy, hogy dxf-et is kap. Az ideje mindenkinek kevés, mi sem "főállásban" rajzolgatjuk a nyomvonalterveket.
 - 

sabrinho
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszi!
A SHP importot közben megtaláltam. Egy kicsit bonyolult ez a dolog, plusz a bekerült objektumok teljesen másként viselkednek, mint az alap dxf-ben lévők. (A védelmi övezetek pl. nem sraffozottak, hogy egyszerűen törölhetőek legyenek, stb. Azt hiszem, nem szórakozom ezzel.
 - 

-ZeeZee-
senior tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm, azt hiszem sikerült, de valami árulás van, mert lett töltésem is. Valami félresikerült egy kicsit, viszont már látom a fényt az alagút végén.

- 

-ZeeZee-
senior tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm, nagyjából idáig eljutottam rgqjx "utasításai" nyomán. A problémám az, hogy ferde síkot (aljat) kellene betennem a felület alá, amit egyelőre nem tudok. Csináltam rézsűt egy adott szintre vágva, így már tudtam térfogatot számolni (bár ez még fals, mert van rajta meddő, amit majd ki kell vonni
 )Szóval az problémám, hogy az alsó síkomnak 2%-os lejtése kell, hogy legyen a kereszt-szelvény irányában, erre merőlegesen pedig 5%. És ezt még meg is tudom adni egy vezérlővonal segítségével, viszont azt nem tudom, hogyan lesz a megfelelő magasságon. A kereszt-szelvényen jelzett magasságra kellene bejátszanom a vágósíkomat. Tudok egy felületet egy bizonyos pontra mozdítani?
És hab a tortán, hogy a majdan kijött térfogatot fel kell majd darabolnom utólag több részre... (erre ugye szintén van valami okosság, ugye?
 ) - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Kétszer add aki gyorsan add

- 

pizomodisz
újonc
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Közben sikerült megoldani. Letöltöttem hozzá egy service pack-et, ez segített rajta.
 - 

gepesz13
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Minden elérési út át van állítva. Semmit nem használok a régi fájlokból, csak majd ha sikerül ezt megoldani akkor akarom a saját ikonjaimat használni. A telepített acadiso.dwt van meg.
 - 

gepesz13
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Sajnos nem automatikusan tölti be, hanem nekem kell az "Új" ikonnal megnyitni. Nem túlnagy dolog, de szertném, ha működne. Valami elállítás lehet, vagy a fene tudja mi.
Azért van a "saját" könyvtárban, mert oda van téve az összes olyan dolog, amit én csináltam. *.dwt; *.arg; *.cui; *.ico stb. Ha esetleg újra telepítem, akkor ezt az egy könyvtárat elmentem, és csak vissza kell másolnom.
A parncssort kell csak bemásolnom a helyére, és minden működik. - 

gepesz13
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						A beállításokban a sablonfájl helye ide van megadva.
Az új fájl megnyitásakor rögtön bejön az acadiso.dwt - 

gepesz13
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszi, király!
 - 

gepesz13
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Ez működik. Ha fölé viszem az egérkurzort, akkor nem jelenik meg. Viszon ha rákattintok akkor sajnos megint ott van.
 - 

L4mie
veterán
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm mindenkinek

- 

agyrágóbogár
csendes tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszi, sikerült!

Nem találtam volna meg ezt a pipát az életem végéig sem.
 - 

lumpy92
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm, pont erre jutottam közben én is

- 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Krisz: 100% ban tudom, hogy tudod, csak azt várom mikor fogunk oda elérni, hogy elkezdődik a megtisztulás ... amikor a Ócsó Jánosok, meg Aktatáskás Bélák eltünnek, a Kazasztáni színvonalú tervezőkkel és kivitelezőkkel együtt ? Bár jokor mondom ezt amikor a vízes infra területét éppen 2 éve leeistandolta az álom bácsi.
Hálózati mérnöki 16 e / ó nem rossz bár nem sajnálom tőle ha 1 óra alatt megtalálja a gebaszt és nem 3 hétig keres egy kontakt hibát.
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Alapjában ezzel a mérnöki napidíjjal csak annyi a probléma, hogy sem ezt se a MÉDI féle % arányokat és legfőképpena 67-133% vagy 167%-os szabályt nem ellenőrzi senki.
A másik probléma pedig az, hogy amikor a mérnöki napdíjat benyögöd egy "átlag külsősnek" akkor az dob egy hátast és azt hiszi a köcög mérnökök milyen buzi drágán dolgoznak. Azt már nem számolja utána, hogy a fogorvosnál egy 30 perces foghűzás 10e - mérnöki napidíjban ez 160e - alatt nem fog senki csinálni vagy egy ügyvéd simán 10-20e óradíjat - mérnöki napdíjban ez 80e-160e - legomból rólad, úgy , hogy az ügyvéd mégsem írja full előröl egyetlen szerződését sem nekünk meg minden munka 0-ról kezdődik mert max blokkokat emelgetsz be a rajzba.
Ezér pl én már inkább a MÉDi-is %-os mérnöki díjakra hivatkozom mert az legalább közelebb van a "valósághoz", bár az is egy vicc mert még soha nem sikerált olyan áron vállalkozni
 de még ha sikerülne akkor sem érzeném azt, hogy a munkámért és az azzal járó felelőségért meg vagyunk fizteve, bármilyen szakágra is gondolok.. építésztől, az építőmérnökön át a villamos vagy gépészmérnökig.És van amúgy valami érték vagy mennyiségi határ vagy még Joe Jakabot is ellenőrzik aki Lt-vel lufi mintákat tervez Key Wesetn a gyerek lufikra?
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Alapjában igen , de mondjuk az más tészta , hogy 201x -ben kész vicc, hogy egy szaros Autocad (pl: fullos Autocad) licensz gazdaasági probléma egy mérnöknek nem pláne egy mérnök vállalkozásnak.
Vicc, hogy Havi 260 Eur, vagy 3 éves viszonylatban akciósan 5602 Eur egy mérnöknek gond. És nem azért mondom, mert nem probléma hanme azért mert vicc ... munkaeszköz , emelett kéne még felelőség biztosítás, szabványok, jogszabály gyűjtemény, mondjuk évi 100-200e Ft konferencia, fej tágítás, kocsi, telefon, stb. stb.
És ezt nem tudod érvényesíteni a 1-3% tervezési díjakkal. Mert ha össze számolod akkor kijön, hogy ha penge vagy akkor is kb. 350-950 milliónyi beruházási költséget kell megterveznek / év, hogy kb középszeren élve túlélj.Akkor amikor a plus4-en 1 millás (USD vagy AUSD) áron épített lakásoknál pl: Álomházak, meg mit tudom én milyen szupcsi házak című műsoroknál - oksa tudom azok mindegyike hűha ház - a design fee + a mérnöki költségek 50-100e (USD vagy AUSD) re rúgnak. Na ott nem gond megvenni. Mert ott röhögve kiköhögsz 3 házat / év vagy 2-3 milliárd Ft-nyi infra fejlesztést.
Tényleg és mi van ha azt mondo köszi nem kérem az ellenőrzést ?
 - 

Geresics
addikt
válasz

kriszpontaz

üzenetére

Köszönöm, innen már minden tiszta!

- 

luckyboi82
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm, közben rájöttem, hogy szétvetés után szerkeszthetőek helyben az adatok és ez volt most sos megoldás.
 - 

konyi79
addikt
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Nem gondoltam ez ilyen körülményes, ez rajzoló programban.
Köszönöm! - 

Kercsi17
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm a válaszodat kipróbálom.
 - 

zedii
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						C3D autocad változat total nem egyenlő a sima autocad-el. ugyanazt a civilt tölti be, csak autocad-es menüsort tesz fel.
biztos ,h összeakadt csináltam egy clean instalt a CAD megjavult a civilt még nem volt időm feltenni, de külön mappába mennek, remélem nem lesz baj. Eddig nem volt ilyen problémám, pedig mindig volt civil is és sima cad is a gépemen
 - 

kőbaltazár
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Szia!
Mit lehetne evvel a butítással csinálni? Keresem, de semmi megoldást nem találok. - 

tom956ster
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Szigorúnak tetszik lenni a szerencsétlen hjúletpakkardal a Mérnök Úr, de lehet, hogy igaza van.

Nekem nem volt túl beteges a 8740W, de volt vele pár anomália, egy cimbinek kezedettől máig szolgál egy 8540W. Ami igaz az igaz, az M6500-al sokkal kevesebb, sőt, 0 hiba volt, amíg az volt a mobil munkagép....ellenben a HP-vel.
(Sajnos idén év elején ezt nem tudtam elmondani az M6800-ról, de attól még jó. Főleg, hogy volt rá gari. Lehet, hogy asztalin kellett volna kiszámoltatni azt a 20 millió pontból álló pontfelhőt, de mostmár ugye mindegy... a vga bánta...)
 - 

kőbaltazár
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Szia!
Amit belinkeltél az egy angol nyelvű oldal. Sajnos ez nekem idegen. Azért használtam eddig a 2004 est, mert amire nekem kellett, mindent tudott. Sajnos muszály továbblépnem, mert az OP. rendszer igényli. Lehetne úgy megoldani az autocad 20016 - hogy legalább egy kicsit hasonló legyen valamelyik régebbi verzóhoz? - 

kőbaltazár
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Sok kínlódás után feltettem az AUTOCAD 2016 -ot. Itt hiába kattintgatok az alsó sorban nem jelenik meg a koordináta.
Valamint ha teljes képernyős módba kapcsolok akkor egy 3mm es csíkban látszik alatta levő megnyitott program, ami nagyon zavaró.
Monitor: EIZO EV2416W. Saját drivere feltelepítve.
Mit lehetne tenni? - 

tom956ster
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Nagy vagy Krisz!

Egyébként épp pár napja egy forgalomtechnikai terv kapcsán fejlesztettem egy dinamikus blokkot a tábla oszlopaként, amelyben kapcsolható állapot a "meglévő" és "tervezett" stílus. Épp ez volt annak is megoldása.

- 

kőbaltazár
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Hali!
Működik, jól.
Hogyan lehetne megoldani, hogy akkor is raszterhálóra ugorjon, amikor semmi rajzeszköz nincsen kiválasztva? - 

lumpy92
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Sajnos utána sem javul meg, csak a modell parancs beírásával tudok váltani sokadjára is.
 - 

sharp4
őstag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm, ez valóban a jó megoldás!

- 

alfshanky
újonc
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm a választ. VB6-ban találtam ilyesmit, amivel a rendszer nyomtatóit látom, és a szimbólikusokhoz (pl. "Adobe PDF") tudok felvenni formátumot, de az a furcsaság áll elő, hogy bármelyik nyomtatóra akarom alkalmazni az eljárást, a hatás a fizikai nyomtatókra nem érvényesül, viszont a szimbólikusok egy csoportjára egyidejűleg igen (noha csak egy nyomtatóra akartam!).
Külön érdekesség, hogy ha pl. az AdobePDF-et manuálisan (nem a programommal!) módosítom és új formátumot hozok létre akkor az összes szimbolikus nyomtatóban ez a formátum megjeleik, pl. a Microsoft XPS Doc...-ba is sőt a Fax nyomtatómban is! - 

sharp4
őstag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm. Megpróbálom.
C+I beállításokat, pl hossz-metszet, keresztszelvény, felirat beállítások? Erre is van vmi lehetőség? - 

Geresics
addikt
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszi!

Időközben reseteltem minden beállítást regedittel, és az user data fájlok törlésével...
Szerencsére segített, így nem kellett újratelepíteni az egész hacacárét! - 

Geresics
addikt
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Erre jutottam én is, de bíztam benne, hogy van valami egyszerűbb, elegánsabb megoldás...
Mindenesetre köszi mindenkinek!
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Igen , bár volt valahol láttam egy bírósági döntést, hogy eladhatja a vásárló de ez egy 5-8 éves döntés volt és ha jól emlékszem USA -ban. Után mintha változtattak volna a licenszelésen is.
A másik, hogy nem mindegy milyen termékről beszélünk, mert egy dobos LT teljesen más szerintem mind egy Autocad, vagy Civil 3d. Az Lt dobozos termék vagyis megveszed és a tied.
A cég felvásárlásnál ki az akinek megér egy 1 millás szoftver egy felszámolás alatt álló cég összes szarját megadra vállalni. Akkor inkább vegyél egy ZWcad-et és használj sutyiban ....
 - 

Ödike
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Ez nagyon JÓ!
Ezért egy kicsit az anyukat is megdicsérném.
Ennyit arról, hogy lefele kompatibilisek egymással.
2015-ig a 2005-öst használtam. Akkor most 2025-is 2015-öst.Köszönöm a segítséget!
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Igen én is ezért választottam inkább az LT-t átmeneti megoldásnak.
A ZWCad - de az összes többi is , mivel mondom egy fejlesztő szövetségbe tömörült 8-10 cég fejleszti minimális tartalmi különbséggel, csak más a disztribució - majdnem olyan mint az Autocad, majdnem mindent tud, majdnem ugyanolyan, majdnem....

de van egy nagyon kicsi valami ami miatt a b... amerikaiak programja a jobb.Nekem a tiff, jpg kezelés volt az, ami miatt nem választottam. Addig amíg vektorosan rajzolsz és nem kell hibrid rajzokkat csinálni szuper , gyors és jó de abban a pillanatban amint hibrid rajod van nem jó, nem úgy jelenti meg, nem olyan minőség , stb. stb. Mi pedig 75%-ban hibrid rajokkal dolgozunk

Egyetlen elvitathatatlan előnye van az ára ... bár ha havi bérleti konstrukciót nézem még ez is kérdéses az amortizációs leírás miatt vagyis numerikusan értéken jobb de gazdaságilag nem biztos.
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Ja ja , bocsi igen a ZWCad nem az LT hanme a teljes "nagy" Autocad repertoárt tudja, 3d, lisp, stb..
 - 

mtom
csendes tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Én nagy részben pontatlan rajzokat kapok, ami szerintem nem építésznek a hibája. Például dwg-ben átküldött 12,00 m-es vonal (fal) mondjuk nálam már 11,888 m, vagy 12,0467 m. Ezt már nem lehet átvenni, mert például egy acél csarnok gyártmány tervénél (ahol a pontosan felszerkesztett keretet szétrobbantom és mm-re bekottázom) éppen elég arra, hogy semmi sem stimmeljen. Ekkor mindig újra szerkesztem inkább, mint átveszem az építész rajzot.
Nálatok nem tapasztalható ez?A pontatlanságuk mellett még ráadásul az egyik építész fájlból a saját fájlomba történő átmásoláskor (mert ebben van minden testreszabva, itt tudok továbbdolgozni) a fél rajz lemarad.
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						+1 Igen

Mert mi megszoktuk a helyszínrajzoknál az 1 egység = 1 métert az EOV miatt ami nélkül semmire sem mennénk de az építészek nagyrészt csak területi kivágatban gondolkodnak így nekik nem szükséges annyira az EOV-s beilleszthetőség
 így tojnak rája.Amúgy én meg pont fordítva vagyok az Archicadben izmozok órákat, hogy az EOV-s térkép mérethelyesen kerüljön rá a rajzlapra, hogy után lehessen rajzolni Archicadben vele.
 - 

pf-prg
csendes tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Az Express Tools menüjében most utánanéztem. Hasonlónak egy TCOUNT nevű parancsot találtam, amely viszont csak már létező TEXT MTEXT rajzelemek tartalmát képes hasonló végeredményűre módosítani.
Lehet, hogy a próbaverzió lesz a megoldás.
 - 

pf-prg
csendes tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm a segítségedet.
A parancssor tartalmak összehasonlítása szerint az új felirat helyének bekérése után a hely nem adódik át az aktív copy parancsnak, ezért a parancs megszakad, mintha a felhasználó jobb egérkattintással válaszolt volna. Úgy tűnik, hogy vagy hozzá kell férnem egy AutoCAD 2016 -os verziót futtató géphez hogy kiderítsem az eltérő működés okát, vagy teljesen más módon kell megoldanom a copy-txt parancsot.
A copy parancs Elmozdulás/Többször és Kiosztás opcióit a copy-txt parancsban nem is akartam megvalósítani, ezért azok promptjai csak az itt teszteléshez közzétett verzióban jelennek meg.
 - 

kriszpontaz
veterán
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						A copy-txt parancsnál a növekményre rákérdez, szöveg kiválasztható, leszúrás után viszont semmi nem történik, nem másol.
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Né ezt nem tudtam köszi, de össze is fűzi őket egy vonalláncá annak ellenére, hogy nem csatlakoznak ?
 - 

nofi
addikt
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Nagyon szépen köszönöm a részletes és gyors választ!

- 

rgqjx
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Igen, azt az exportálást használtam, de ezeket nem exportálta. Akkor ha jól sejtem valahol be lehet állítani, hogy miket exportáljon.
 - 

Ödike
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Nyíregyháza LEGO gyár?
Te kreáltad az úthálózatot?
A külső közmű is szép volt! - 

Ödike
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Nagyon köszönöm!
Letöltöttem, elindítottam parancssorból (megjelenik az ablak!)
Módosítottam mindent, de sajna semmi nem változott.
Az automatikus összecsukás még mindig lassú.Acad újraindít és már jó is!
Nem tudom ezt hogyan találtad meg, de ez nagyon jó!!
Mégegyszer köszönöm a segítséget!

- 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszi!
belagezabela: örülök, hogy sikerült.

- 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Akkor mindenképpen jobbulást, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog(abb) Új Évet. Neked a családnak és minden fórumozónak.
 - 

tom956ster
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Az utolsó sor nagyon jó.. Intel HD lassító

A DX 11 dolgot nem tudom, de a lényeg kb ennyi. Lassú. Ezzel tudom összefoglalni.
Most, alig fél km nyomterv van benne 4 csomópont tervvel (csak kicsik) és most is lassú... mi lesz majd, ha elkészülök? 12 km 55 csomóponttal?? Nem fog menni, már most érzem, csak 100 felé darabolva.
Mindegy, a keserű pirula csak annyi, hogy ez egy M6800 precision, 4. gen Intel Core i7 4820 procival, ami már nem az ovodai homokozó kategória, de ez is karcsú (viszont még mindig jobb, mint az otthoni 6600 Skylake). - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Igen, alapból ott a baj de ez már off topic, hogy a mai tervezési árak mellet nem tudod kitermelni, csak akkor éri meg ha van örökös licenszed és mondjuk 2-3 évente frissíted vagy egyáltalán nem. Hiszen ősszintén mondom a 2007-esel még simán meg lennék ma is 1 ma 2 fejlesztés van ami nélkül kicsit rosszabb lenne az életem.
Ez mondjuk azt is jelenti, hogy per pillanat az Autodesk üzleti és technológiai zsákutcában van ha az alap programokat nézzük. Ez indokolhatja a bérleti konstrukciót. Erre jön még a kínai , stb. konkurencia a klónokkal ... amik egyenlőre nekem csak azért nem alternatíva mert a képi formátumokat nem kezelik megfelelően, valamint hiányzik a képek referálása és modifikációs képességeinek lényeges része. Ha azt nézed simán alternatíva lehet ha veszel egy klónt és ....... a .........et használod mellette.
A másik, hogy az Adobe és a többiek is átálltak az éves , stb. bérletre de legalább megmaradt az örökös szoftver vásárlás lehetősége még ha bazi drágán is. vagyis van alternatíva .. de itt semmi. Ez pedig újra egyenlőtlen piaci feltételeket teremt kicsi és nagy cégek, magán és állami mellet "fusizó" tervezők között.
A probléma az, hogy a szoftvereket lehet másolni és sok iparág van amivel ha egy terméket eladsz akkor marketing és sales munkával eladhatsz 1 milliót is de a tervezési szektor projekt munka .... nincs másolási lehetőség. Ami ár növekedést fog hozni... a bér növekményekkel együtt akár 30-50%-ot is. - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Amúgy ha pl. havi licenszet "vásárolók/bérlek" az Autodesktól online és ehhez veszek héjat - persze már örökös licenszel - akkor hogyan ellenőrzi ? Mindig nézi, hogy élő vagy nem az adott alapszoftver ?
 - 

Gyufaaa
veterán
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Én támogatnám.

- 

tom956ster
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Ha jól tudom a ph!-n a topkgazdáknak van jogosultságuk szerkeszteni egy összefoglalót.
Egyébként jó öteltnek tartom. Itteni aktivitásotok és tapasztalatotok alapján javasolnám kettőtöket topik gazdának, ha elfogadjátok.
Nekem sajnos nem kedvem, hanem időm és elég specifikus tapasztalatom nincs foglalkozni vele... - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Igen de igazából az a gond, hogy ezt az Autodesknek kéne megoldani nem a felhasználónak.
Amúgy a lisp rutinokkal az a bajom, hogy ha nem használom nap mint nap akkor mindig előkeresni őket amikor éppen kellenének elég macerás, már 3x szált el a menüm és vele a szépen beikonozott lisp rutinjaim
 és lusta vagyok újra megcsinálni. Pedig mindig ha elkezdek lispeket vadászni egyre állatabbakat találok. Amikor szuperek lennének de az állandó katalogizálás fárasztó.Amúgy lisp helyek:
http://www.cadcorner.ca/lisp.php
http://www.cadtutor.net/forum/forumdisplay.php?21-AutoLISP-Visual-LISP-amp-DCL
http://pf-prg.hu/AutoCAD-AutoLisp/Gyors_masolas.php
http://www.draftsperson.net/index.php?title=Category:AutoCAD_Programs_%26_Lisp_routines
http://www.gilesdarling.me.uk/lisproutines.shtmlhttp://www.cadtutor.net/forum/showthread.php?36178-Where-can-I-find-free-AutoLISP-routines
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						A dinamikus blokkokal szerintem vért izzadsz mire minden jó lesz. Akkor inkább meg kéne nézni nem csinált-e valaki egy lisp rutint vagy más fapados megoldást - lehet dinamikus blokkokat - mert ez sokaknak probléma volt már elég régen.
 - 

Petike168
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Igen, így csináltam én is, csak elég macera egyfolytában stílusok között váltani, ezért gondoltam hátha van valami rejtett beállítás amiről én nem tudok

- 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Ez jó ötlet erre nem gondoltam , hogy külön stílusra rakod. Akkor van megoldás
 Elnézést.Bár annyi legyen mondva a védelmemben , hogy ez nem automata megoldás

- 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						A pénztárca kérdése ebben igazad van. Ha számítunk egy kicsit akkor szerintem tiszta, hogy ma 100.000 ,- Ft plusz kiadás ami kb. 3-4 évig működik. Ha minden igaz akkor erre a WS alaplapra is érvényes a 24 órás cseregarancia és 3-5 éves garancia.
Ha ezt nézem akkor évente 25.000 Ft plusz kiadást jelent a cégnek az, hogy nem lesz vagy inkább kisebb lesz a probléma. Az plusz, hogy a gamerekkel szemben ennek vannak olyan funkciói - talán a RAID már nem az , de a táv elérés , stb. - ami plusz javít a helyzeten és te ki is tudod használni.
Godlike79 ezt elsősorban nem neked írom - mert tudom, hogy tudod - hanem az "átlagos" olvasóknak:
Te is tudod, sokszor van , hogy hétvégén kell, vagy egyik napról a másikra tervet, tanulmányt, dokumentációt készíteni vagy javítani. Előszeretettel szeretnek a nagyobb cégek napi 50.000-500.000 Ft-s ködbéreket beleírogatni a szerződésekbe. Ha ezt számolom akkor egyetlen nap késéssel megvan a teljes fullos és talán túlárazott és talán túlbiztosított gép ára.
Ha nem 10 ilyen gép kell akkor bármelyik cégvezető beláthatja, hogy 100e plusz kiadás vagy 200e, megéri.Ez pedig nagy mértékben nő amint olyan cégeknek kezed az ember dolgozni akik, mondjuk 1 óra késéssel nem forintban hanem dollárban mérhetően veszthetnek 100.000-reket vagy olyan szűk határidővel dolgoznak amit máskülönben nem lehet tartani. Ebben az esetben persze már felmerül a hideg tartalék vagy meleg tartalék problémája. De ez már nem topictéma inkább munka és cégszervezés.
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Egyet elfelejtettem: a workstation - én például azért használók WS alaplapot és azért gondolkodom továbbra is abban mert ezzel nem volt gond, atom stabilian ment sokszor hetekig, plsuz ez válogatott - persze a PR szerint - elemekből, magas minőségű és magasabb igényszintű elemekkel épül plusz szolgáltatásokkal.
Tudom ez csak akkor éri meg, ha dolgozol vele de én 95%-ban munkára használom.MAC vs PC - nem tudom meg kéne nézni, de lehet a mac szoftverében van a kutya elásva és nem azért jó mert MAC hanem mert az Autodesk ki hagyta belőle a sok hulladék black box cumot ami a PC-set még mindig kísérti.
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Jaja, emiatt a teszt miatt döntöttem a Z77-es mellet anno. Ezt régen is beszéltük, nem látszik a Firepro vagy a Quadro előnye - ár/teljesítmény okán - a hagyományos kártyákhoz képest.
A prociknál én azért gondoltam az AMD-re mint alternaítva mert most az AMD-k tudják órajelben a max-ot , 4700-al ez után mennek az Intelek 4000 MHz-val. Ma az i7 6700k tudja a 4000 MHz-tz alapból és a tesztek szerint fel lehet húzni kb. 4700 MHz köré stabilan. Én nem húznám, nekem az atom stabilitás fontosabb mint a 700 MHz plusz.
A Xeonok azért kérdeztem rá mert igaz sok magosak magas cache-el meg minden de az órajelük 4000 alatt van.
A memória jó kérdés alapból szenvedtem egy sort - és mg nem jutottam a végére- , hogy mi legyen kisebb késleltetés és ezért alacsonyabb órajel, vagy magasabb késleltetés és így magasabb órajel. Ma sem tudom az igazi kompromisszumot. Ha valakinek van tanácsa azt megköszönném.
Főleg mert az alaplap Z170 WS -nek 2800 felett már csak 16 MB-s csomagjai vannak amik a gyártó által is kompatibilisnek tartott, igaz ez nem jelent semmit de szeretnék biztosra menni. - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						A beépített render és maga az Archicad CPU-s , de a render "héjak" nagyrésze már tud GPU-sat is.
hawr: Amúgy nem biztos a 6700-as a legjobb az Archicadhez, lehet a több core jobb lenne. A 6700-es inkább az Autocadnek jó szerintem a magas órajel miatt.
tom: Miért gondolod, hogy a Xeno jobb lenne a cadhez ?
Azért kérdezem mert idén vagy legkésőbb januárban szeretnék gépet váltani és éppen számolom a lehetőségeke egy új gépre.
Abban i7 - 6700k , 32 Gb memoria - az órajel még kérdéses - , egy Asus ws z170-es alaplap lenne, RX480 4 vagy 8 Gb videokártya. - 

Kowax
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Egy lemez hangszóróhoz.

G.
 - 

tom956ster
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm, 1:1-ben igaz akkor, amit gondoltam / tapasztaltam

Akkor most csak egy kicsit örülök, hogy végül meglett az M6800 Precision, Ati FirePro M6100 vga-val, mert gyakorlatilag csak az i7-nek köszönhetem, hogy elketyeg a C3D...
Komolyan mondom, ez szörnyű. Nem egy 100k-s szoftverről beszélünk, aminek el lehetne nézni ezt, hiszen olcsó...
Akkor megy a szenvedés tovább, ha megoldás nincs rá (a C3D-t meg nem tudom lecserélni, egyenlőre nincs jobb alternatíva tervezésre.)
Köszönöm a segítő választ!

- 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Oksa egy próbát megér de ha jól emlékszem akkor PDF-ből is kihagyta. Ezért gondolom most, hogy mint az előző problémámnál, amikor a sok raszteres elemet tartalmazó fileokat képes volt úgy 30 percig tölteni vagy belefagyni a betöltésbe is az SSD hely felszabadítása megoldotta ezért lehet itt is ez a probléma.
De megígérem megpróbálom és ha lesz ilyen leírom.
Egyetlen gondom a pdf-el, hogy a kitakarás elemeknél belecsíkoz - véletlen szerűen a kitakarás elem területben csíkok jelennek meg - a PDFcreator ami a sima nyomtatásnál gond mentesen kinyomtat vagyis, hogy nem nyomtat. Valamint a pdf nyomtatók nem kezelik elégé jól az átlátszó elemeket. Érsd. sokkal sötétebb lesz a pdf-ből ki nyomtatott átlátszóra állított elem mint ha közvetlenül küldném ki. Ezzel akkor sem nagyon tudok mit kezdeni ha más beállításokat alkalmazok. Valahogy a pdf kontrasztosabb rajzokat eredményez és nem annyira árnyalatos és "paszteleseket"
Én elég sok halványított, kitakart, átlátszó elemet használók a jobb érthetőség vagy a szebb rajzok miatt ezért ezzel még külön variálni nem akarnék ha van más megoldás. - 

rgqjx
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Ha viewporton keresztül lépsz modelltérbe és ott cserélsz UCS-t, akkor csak a viewportban forgatja meg a rajzot a plan parancs után. Erre gondolok. Ha jól sejtem te is erre gondolsz.
Egyébként igen, ez (is) képes megtréfálni az embert.Az UCSFOLLOW nekem hasznos, mert jobb szeretem, ha a szálkereszt párhuzamos a szemeim síkjára.

Az engem is zavar, hogy amíg 1-es a változó értéke, addig rendszeresen kizoomol, bár zoom-->previous megoldja.
@Nisida: Ha jól emlékszem, akkor kb a 2013-as Autocadtől viewportonként lehet szabályozni, hogy milyen fóliák látszódjanak rajta. Tehát ha duplaklikkel belelépsz a nézetablakba és ott nézed a fóliákat (LAYER), akkor jobb oldalon látni fogod, hogy nézetablakonként egyedileg tudod állítgatni a fóliák tulajdonságait. Esetleg érdemes lecsekkolni, hogy nyomtatható-e a fólia, ami nem jelenik meg.
Nyomtatási stílusok rendben vannak?Talán az lenne a legjobb, ha egy kis példát fel tudnál valahova tölteni, mert nem vagyok benne biztos, hogy jól értem a problémát, illetve egyszerűbb lenne ha látnám is.
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Nem én kicsit fapados módszerrel megfogom és elforgatom az adott kivágatott - elrendezés keretet - majd a fogó pontokat hozzá illesztem tárgyraszterrel a papírtérben megrajzolt rajzlap keretéhez. Max utána a modelltérbe belépve eltolom a nézetett és úgy pontosítok.
 - 

escsé
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszi.
Pont erre volt szükségem. - 

stupid user
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Köszönöm,
ezeket próbálgatom majd.
 - 

stupid user
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Szia,
nagyon köszönöm,
lefuttattam a -purge-t, kb.: ugyanazokat találta, amit írtál, de a rajzom nem lett kisebb.
AutoCAD-ben csináltad, vagy Civil 3D-ben? Lehet, hogy a Civil 3D "többet lát", mint a sima AutoCAD?Lefuttattam egy recovert a purge-zott rajzon és még mindig van benne 194200 object és 6717 block.
és ha másolok belőle továbbra is viszi magával azokat az elemeket, amik nem is voltak ott. - 

akos3
addikt
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						 - 

akos3
addikt
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						áhá! köszönöm.
Valóban most már tudom görgetni. Így kilistázza az összes addig adott parancsal kapocsolatos adatokat. De gondolom nekem mindig a legutolsót (legalsót) kell néznem és az vonatkozik az adot spline-ra.Amugy nem értem mi ütött belé, mert előtte egy kisebb ablakot hozott fela list parancsra de tartalmazta a hosszt is...
 Kicsit egyszerűbb volt átlátni.amugy nálam nem ugy jelenik meg a szüvegablak, mint nálad. hanem ugyanúgy néz ki amit én mutattam csak reagál az egér görgőjére..2015-ös AutoCad
 - 

stupid user
tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Szia,
hogy lehet ide dwg-t, vagy zip-et feltölteni?
csak kép formátumokat támogat. - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Ja nekem is a legtöbb hajtépésem a 20-40 db topo fileos rajzokkal van, egyetlen nem volt ami simán csont nélkül működött volna. Rendszer összeomlások , stb. Rendszeresen kell újra összerakni az anyagokat az alatta lévő jpg-s állományok újra feltöltésével.
Ezért már az ilyen tervezéseknél az utolsó fordulóban 1 -1,5 hétig nem kapcsolom ki a gépet
 amíg le nem adjuk a tervet. Utána összefossa magát már nem érdekel 
Pedig van alatta erőforrás, és sokszor még a pót mentések, purge, recoverik sem segítenek. De az biztos amit írtál te is ha külsőstől jön valami attól befekszik a rendszer. Sokszor még akkor is ha szépen mindet kézzel emelek át meg több szűrőn keresztül. - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Oks ezt nem tudtam. Köszi. Bár nekem a hasonló problémák egy részét a csatolás megszüntetése majd újra csatolás megszüntette, legalábbis időlegesen.
Amúgy nekem 3 hete volt olyan problémám, hogy fullba lefagyasztotta a file betöltése a programot. Ha a programban volt jpg-s térkép. Már megőrültem mert nem tudtam mi volt a gondja erre kiderült a renszerlemez megtelt. Abban a pillanatban, hogy lett 40 Gb hely a rendszerlemezen probléma nélkül töltötte be a file-okat. De erre sem figyelmezett semmi, semmilyen hiba üzenet vagy más.
 - 

válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Az időhiány az valóban szívás. De a megmondó emberektől ne tartsál. Csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. Szerintem itt a fórumon belül a többség nagyra értékelné.

- 

válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Nem csalódtam, köszönöm!

btw: mi lett a Civil-es cikk sorozattal?
 - 

Nisida
aktív tag
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Én nem a turbulens mozgásra gondoltam, bár lehet ezt is figyelembe veszi de szerintem ez csak hab a tortán, én a csövek elöregedésére, a lerakodásokra gondolok.
Ha azt veszem figyelembe, hogy tervezőként valamifajta mértékadó helyzetre tervezünk akkor a csont gyári adatoknál én rosszabbat használok, használnék még akkor is ha a hidraulikai számítási módszerben annyi közelítés van, hogy csak na ..
 és a cső érdesség - tippelem: - max +-5-6%-ban dobhat hozzá az eredményekhez. Ezek miatt én azt mondom, hogy a cső max 1-2 hónapig lesz olyan mint a gyári adat - persze típus , szállított közeg, stb. függően - után már... Azt meg nem is mondom mert ez nem nyomóvezeték, hogy mondjuk a KPE csőnél a tűrési határ miatt én mindig a legkisebb csőkeresztmetszettel számolok.+1 tipp: a kézi számításánál minden esési értéket ugyanarra veszel vagy ahol változik az esés ott te is váltasz mert a modellező leköveti az összes esés váltást és lehet a kisebb sebességek, vissza duzzasztás miatt ad eltérő értékeket.
A táblázat jöhet érdekel. Éppen most váltok szakdoli témát mert találtam érdekesebbeket és lehet tudnám használni.
Kérdés: nincs valakinek valamilyen HEC-HMS adat buheráló / manager programja ? Mert megörülök a 2-3 éves 15 perces adatok excelben való pofozásától, adathiányok pótlásától , keresésétől. Nem igaz, hogy senki nem írt egy kis táblázatkezelős progit ami legalább megtalálja automatán az adathiányokat.

- 

akos3
addikt
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Igen ilyen online megoldást én is ismertem csak ezek elég rondán konvertálnak sajnos :S
 - 

Hulesz
újonc
válasz

kriszpontaz

üzenetére
						Igen jól van belőve 0.011 a tényező. Civilből csak a nyomvonalakat vettem át, a csomópontok valamint a csövek paramétereit én adtam meg. Elvileg a lejtéseknek is stimmelni kell. Racionálisan ellenőrizve van a lehatárolt vízgyűjtő a hozam közelítőleg megegyezik, csak az a fránya víz nem akar lefolyni kellő sebességgel.

Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - OLED TV topic
 - Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
 - Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
 - TP-LINK routerek
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Futás, futópályák
 - Kormányok / autós szimulátorok topikja
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - További aktív témák...

- Samsung Galaxy S22 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
 - LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
 - GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
 - Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
 - EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
 )

Kicsit egyszerűbb volt átlátni.