Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomace91
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Köszi!
Esetleg azok közül amikről nem tudom, hogy kellenek-e van olyan ami igen az én helyzetemben?
Szélvédőhöz miért ne nyúljak? Glacoról nem nagyon olvastam itt semmi negatívat.
#53715 simonjoe: Köszi az infót! Hát már vettem 5 litert belőle, de akkor megpróbálom majd desztvízzel higítani hátha akkor jobban kijön a szórófejből.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
"Szerintem a szélvédőhöz ne nyúlj, ne kenj rá semmit mert csak bajod lesz belőle."
Milyen szempontból lesz baja? Próbáltam több bevonatot is; RainX-el voltak azért problémáim, de pl. a Glacoval nem volt semmi gondom az elmúlt 5-6 év alatt. Esőben sokkal kevesebbet kell használni az ablaktörlőt, jobban kilátok, én szeretem.
Mondjuk, ha már így előjött a téma; Glaco helyett esetleg van más, ajánlott, hidrofób bevonatot képező szer, ami tartósabb?
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Hát jó. Reméltem, hogy megúszom, valami olcsó kenceficével

#53675 Qru
Köszi neked is az infót.
Közben az jutott eszembe, hogy van nekem gumiápoló-tisztító habom. W5 márkájú Lidl-is cucc. Meg fogom nézni, hogy mi van ráírva. Nem tartom kizártnak, hogy műanyagalkatrészre, azaz beltéri műanagra (műszerfal, egyéb burkolati elemek) is jó.
-
stuka20
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
A burgundivörös rav4-en is szépen látszanak a körkörös karcok. A fehér yarisomon még nem néztem, de azon nem szembetűnő szerintem. Ezt a gyeon bathe+-ot kipróbálom majd én is. Most még van bőven snowball, meg most vettem egy sonax fényezősampont, amit itt megemlített valaki. Nálam előmosó + aktívhab + vödrös. Bár még nem szereztem be még egy vödröt, ezért 1 vödör 3 szivaccsal csinálom... Ezek a kozmetikai vödrök szuperdrágák, sima egyszerű vödröket használok egyelőre én. Bár gumik közti koszt nem takarítok, ahhoz nincs türelmem, se idő, se tudás.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Lemosom, letörlöm, Fusso.
Legközelebb - 1 hèt, 1 hónap- csak magasnyomású.
Aztán van, hogy mègegyszer csak magasnyomású.
Aztán van, hogy magasnyomású, vödör, megint magasnyomású, szárazolás, BSD.
Aztán legközelebb lehet újra vödrözöm, lehet csak magasnyomású.
BSD csak tiszta autóra megy.Ezt a fèlkoszos, autót karcoló viaszolást miből gondoltad?
Ha van kedvem, időm, ilyen szokott lenni a BSD-től:
-
TheProb
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Köszi, este nézegettem ADBL-t, APC-re a Typhoon-t néztem.
Most futottam bele Alza-n ebbe a Meguiar Microfiber Wash Mitt kesztyűbe, árát tekintve elég jó off van rajta. kérdés, hogy jó is?
Amúgy alza-soknak érdemes körülnézni van 1-2 ajánlottabb termék náluk és ha van alza+, akkor nem kell szálítást fizetni. -
-
TheProb
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Bilberry koncentrátum, szóval higítva jobban jön ki árban. Nem ragaszkodom ehhez, de mindenképp olyat akarnék, amit otthon tudok magamnak higítgatni. Ezekez a flakonos verziókat fajlagosan sokszor nagyon drágának érzem.
GS-t APC-ként, mondjuk beltérre (bőrre nem).Gyeon Q2M Bathe+-ra gondolsz? több, mint 4x annyiba kerül, mint a KC, jobb is annyival?
ADBL cuccok nekem kicsit túlárazottnak tűnnek.
#53525bekiss: Ja, csekkolom majd, csak legyen meg a végleges lista. Mert valami meg drágább ott.
Előmosó/aktívhab/autósampon-ra van valami allrounder? nem vennék 2-3 vegyszert a 3 fázisra.
-
AIex
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
No, megnéztem Gyeon oldalán is, ők nem hivatkoznak rá impregnálóként, annyit írnak ,hogy visszaállítja az anyag eredeti színét, megjelenését, illetve UV védelmet ad a felületnek,
Viszont, továbbra is kérdés, hogyha 3-4 hetente letörlök minden pl. Trim Cleaner-el, akkor újra fel kell-e vinni, mivel ebben az esetben, nem túl gazdaságos megoldás.

@koxkids
Ha ecsetelős, vagy stiftes fajta, szerintem könnyű vele több kárt csinálni, mint hasznot, egyéb iránt, viszont annyira nem jársz messze az igazságtól, itthon nem tudom mennyire divat, de külföldön ezeket az apró sérüléseket, szokták úgy javítani, hogy szín azonos festékkel töltik fel az apró krátereket,Amit érdemes megpróbálni, hogy lefóliáztatod a motorháztetőt, kavicsfelverődés elleni fóliával, ugyan ezt megteheted a lámpával is, nekem az előző autón a búra is televolt kráterekkel, km-ek 70-80%-át autópályán gyűjtötte.
-
hemaka
nagyúr
-
kw3v865
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Innen vettem az ötletet: [link]
Egyébként igazad lehet. Talán felesleges az öblítéssel kezdeni, mert egyébként is nagyon gyorsan lepergetni a cseppeket. Legközelebb kipróbálom úgy, hogy a habbal kezdek.
Köszi a tippet az ablakra, ez elég olcsó cucc, ki is próbálom. Milyen mikroszálas kendőt használsz hozzá? -
WiZARD
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Minden tizedik ember nem fog extrákat vinni. Minden százazik ember ha visz, és kezd ott alapos autómosásba. Abból minden sokadik fog felnitisztítót vinni. Azt is milyen gyakran, évente 1x?
Mind1, értelmetlen vita, de lássuk be, hogy se feljelentés se galiba nem lesz belőle. Max megkérnek hogy máskor ne.
-
stuka20
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Akkor én eddig pazarolhattam? A hidegek előtt kb. 2 hetente 1x mostam le az autót elő -aktív hab kombóval és vödörrel. Majd utána rá a gyeon wetcoat. Ph semleges adbl cuccokkal, kivétel az előmosó, illetve a felni tisztító. A gyeon-t én ilyen applikátor szivacs/mikroszálas kendővel vittem fel vizes felületre. Először ráfújtam, de a legutóbbi 2 alkalommal a szivacsra fújtam, majd úgy szépen "elkentem", elemről-elemre. Majd leveretten és leszárazoltam. És nem értem miért, de minden egyes mosáskor, már több helyen nem pergett le a víz. Pedig amikor felvittem rá, akkor utána szépen látszott, hogy pergett le.. :/
Auto graph carnelian az előmosó.
Tipp? -
Drughi
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
2009es kocsi, az idő látszik is rajta, de mint mondtam nem kozmetika vagyok, magamnak csinálom.
És igen, kb minden 4. Mosás "nagy" mosás nálam. Most így télen pont nem, mert nehéz kivitelezni, de most amikor +8 fok volt meg tudtam oldani és meg is kapta a BSD-t ami elfogyott június óta pont.Valaki 10e Ft-os felnitisztítot használ, mert abba bízik, nekem jó az 1700 Ft-os Roton is. Most mondjuk pont az újabbik K2 Neorim-et rendeltem be, de ez is csak 2k volt
A BSD felvitele pedig szerintem pofonegyszerű, ha nem napon csinálod meleg kasztnin.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Az a baj a BSD-vel, hogy elég nagy erővel kell szétkenni a kasztnin
Elnézést, de biztos ez?
Ha van valami, amit könnyen lehet felrakni, akkor az a BSD. Applikátor szivaccsal felhordod, rendes mikroszálassal visszatörlöd. Két hete csináltam meg a tartós bérletes paripát, egy pillanatig nem kellett erőlködni semmin. -
-
szőröscica
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Van samponom, csak mindenhova ki van irva, hogy idegen anyagokat tilos hasznalni. De akkor viszek sampont.
IPA nincs. Az elozo automon se hasznaltam, megsem vettem eszre semmilyen gondot a Fussoval. Mi van, ha kihagyom?
Vegulis fel tudom vinni mosas utan is, max elhuzodik az estem a garazsban, es akkor nem porolodik. -
szőröscica
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Akkor mindenkepp vinni kell sampont? Nem jo, ha csak sima vizet viszek magammal es az aktiv hab lesz a “sampon”?
Szeretnem a hetvegen felvinni a Fussot a kocsira, de mar nem kertes hazban lakom, szoval az erinteses mosast csak egy este tudom megcsinalni landzsasban, utana masnap reggel pedig johet a Fusso.
-
szabi325
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ahifi-ről rendelt már valaki olyan terméket ami "átmenetileg nem elérhető"?
Az oldal engedi kosárba tenni és gondolom egy régi áron kifizetni... (Gyeon Q2M WetCoat 1L)
Ha valaki rendelt olyat ami nem elérhető annak törölték a rendelését vagy ezen az áron pl 1 hónap múlva megküldték? -
d4d
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Amikor ezeket vettem akkor itthon ebből nagyjából semmi nem volt elérhető (szerintem most sem). Külön az átlatszó fehér grit guard vödör, gamma seal fedél, snappy grip markolat, dirt lock betét ami a mai napig a leghatékkonyabb ilyen megoldás plusz a brutál masszív grit guard gurulós alátét. Olyan 120kg a teherbírása. Kb másfél évbe telt mire összeszedtem mindent. Még ezt is lehetne fejleszteni a dirt lockhoz létezik.180 és 360 fokos oldalfal, az alátéthez nagyobb átmérőjű kerekek, párnás ülőke a gamma seal fedélhez. A dirt lock is baromi jó minőségben van legyártva (kanadai), nem valami sorjás szar, ami majd szálanként tépkedi a mikroszálas mosópárna/kesztyű anyagát, amikor végig húzod rajta.
A microfiber madness cuccokat szintén nem lehet már beszerezni, volt magyar forgalmazó egy tök normális srác csinálta, de a covid időszak betett neki. Amikor épp eljutott volna odáig hogy mindenféle autós találkozókon és hasonló rendezvényeken is részt vehetett volna, kicsit reklámozta volna magát, akkor tiltottak minden összejövetelt. Le is húzta a rolót, azóta sincs magyar forgalmazó úgy tudom. De a mai árak mellett nehéz is lenne, főleg egy ilyen piacon, mint a miénk.
Mivel nekem ez hobbi (még mindig) ezért, ahogy más hobbinál is az ember, amennyire lehetséges szeretné ezt élvezettel és megfelelő minőségű eszközökkel művelni. Egy egyszerű horgászásnál is el lehet verni gondolom tíz és százezreket a profi botokra, orsókra, felszerelésre. Vagy akinek a szerelés a mániája, örül, ha kézbevehet egy proxxon, facom, knipex, wera mittudomén milyen márkák vannak még, fogót, villáskulcsot, csavarhúzót bármit. Szerszámokban is jellemzően ezt a minőséget nem találod meg a barkácsáruházakban. Mondjuk wera csavarhúzókat már láttam a bauhausban, vitrin mögött elzárva. De praktiker, obi stb felejtős ilyen téren.

-
hentes555
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Igen de ez is olyan, hogy nézegetni kell ha több mindent akarsz, ahogy az előbb is írtam, a Wet Coat pl. kifogyott AA-n, pedig alapból azt akartam, más külföldi webshopokban meg X márkából nincs semmi, stb.
Másik amit néztem amúgy az a Waxworld, ez egy holland webshop, ha jól néztem ott 50€ felett ingyenes a szállítás (bár lehet az csak Holland belföldre szállítva érvényes, nem csináltam végig a folyamatot).
Nem gondolom, hogy olyan magas szinten űzném ezt, csak felkeltette az érdeklődésem az Idrosave és akkor már megvettem a többit is innen. Sajnos ebben a témában többször ennyit el lehetne költeni könnyedén, ha tényleg többféle ecsetet, mikroszálast, vödröt, keféket, meg persze szereket akar az ember.
Ez a "szett" egy jó darabig ki is tart így nekem hobbi szinten, hogy nem tudok belőle pénzt visszakeresni, nem fogy úgy, stb.
-
hentes555
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Labocosmeticától Idrosave-et akartam kifejezetten venni, de Scrub pad és az új mikroszálasuk (ami kifejezetten rinseless wash-hoz is ajánlanak) nincs itthon sehol, valamint a Klin duo mini szárazoló sem (ez utóbbi nem volt kifejezett terv de ennyiért megérte).
A képen látható árakból még lejött 13% a halloweenes promoval.
Megnéztem random magyar webshopokat, azok alapján:
Glaco Glass: 4890 vs 4520 370Ft-al olcsóbb volt (400 EUR/HUF-al számolok)
Hydro2 Lite 500 ml: ahifi 6150 vs 4837 1313 Ft-tal olcsóbb
Vikan kefe: Atlantic Higiénia 3840 vs 2784 1056 Ft-tal olcsóbb
ADBL mikroszálas mosó 500 ml: 3490 vs 3546 56 Ft-tal drágább2680 Ft-tal olcsóbbak ezek összesen az AA-n.
Szállítási költség 2370 pl. Atlantic Higiénia esetén (én ezt a Vikan kefét ott láttam), és Ahifi Packeta 1450, de nem néztem meg, hogy a Vikan kefén kívül kapható-e a másik 3, ha nem, akkor harmadik szállítási költség vagy pl. automosó webshopon ~1000 Ft-tal eleve drágább a Glaco Glass is.
Szóval ha ezt a hármat összeadjuk (2680+2370+1450), akkor máris 6500 Ft-nál járunk, az Addict Auto-n pedig 8000 volt a szállítás.
Tehát árban mondhatjuk hogy nagyjából ugyanaz, csak be tudtam szerezni a fentieket is egy rendeléssel.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
tibbike01
üzenetére
Carpro PERL, 1:1-ben higítva
K2 Roton Pro tapasztalat: nagyon jól végzi a dolgát, és naggyon kiadós. 3 szett felnit csináltam meg vele teljes egészében, ebből kettő nagyon csúnya volt, ecsetelős, többször újrafújkálós (nyergekre is stb.) és még 2 dl se fogyott el belőle
3400 HUF a literes, best buy

-
stuka20
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
ginola, tibbike01
Köszönöm a válaszokat, talán annyi előnyöm van a karcokkal szemben, hogy az autó színe fehér. Munkámból kifolyólag alapból hajnalban kelek, így majd lehet beiktatok egy korábbi kelést, de talán a legideálisabb egy éjszakai időpont lenne.Bocs az amatőr kérdésekért, de érdemes előtte végigmenni 1-2 programon* vagy egyből lehet samponos-szivacsos mosással kezdeni? Illetve a röprozsda oldót mikor ajánlott ráfújni? (tisztítás előtt vagy után?)
*így visszaolvasva elküldés előtt, a válasz tippre igen.
-
stuka20
senior tag
-
Petyal
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Nekem ez a típus bevált:
link
Két hibát tapasztaltam:
- hosszú távon a ragasztó eltávolító feloldja a szívócsövet
- a literes flakon súlya miatt a nyakánál a szórófej egy idő után elkezd folyni, de ehhez sok használat kell.Egyébként ajánlom, most is van pár darab és most is ezt venném.
Előnye:
- A mérce jól látható az oldalán
- savas-lúgos anyagot jól bírja
- a ravasz meghúzására és kiengedésére is porlaszt, így könnyen és gyorsan lehet vele szert kijuttatni
- van hozzá alkatrész
- állítható a fúvóka, nagyjából bármilyen porlasztást tud produkálni.
- az anyaga nagyon strapabíró -
d4d
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
1:1 arányban szoktam gumira, ez a kis szettem.

Idrosavehez kinti források, de lehet érdemesebb a hazai forgalmazókat is megkérdezni náluk van-e, lesz-e, tudnak-e szerezni.
Az olaszoknak igazából komplett rendszerük van erre az öblítésmentes mosásra, mert az idrosave mellé pár hónapja bejött a preludio acidic és alkaline is kiegészítésként.

Szerk. Hentes Úr meg is előzött.

-
bekiss
csendes tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Szia! Én aktív habból használok néha savasat kerámiával kezelt autón. Primatec savas aktívhabja valami blue vagy mi. Hát őszintén nem nagyon vettem észre hogy űber frankó lenne a cucc de mondjuk túl gyakran nem is használom.
Az ADBL nek is volt már samponja nálam ami savas nevét nem tudom nem akarok marhaságot írni. Na annál sem vettem észre hogy bármiben másabb lett volna mi t egy sima sampo ellenben jó drága… Most a tershine samponját vettem meg az parádés viszont 5 liter vízbez 3ml kell habzik mint állat (mondjuk ennek az ára vetekszik az aranyéval) és ez pont nem savas de valószínű ennek a savasát ki fogom próbálni. Ami még itthon van az a Gyeon samponja az is elég jó cucc de az szintén ph semleges. Viszont az is szuper cucc! -
Petyal
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Igen, de akkor sem lesz ilyen az eredmény. A kosz folyni fog tőle rendesen, A végén a felület fényes, ehhez alaposan ronggyal kell kitörölni. Plusz ott vannak még az eszközök is : shortgun, tornador, komoly kompresszor.
Ezekkel így együtt valóban ilyen eredményt lehet elérni. -
d4d
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Labocosmetica Omnia 2.0
Labocosmetica Ductile
Gtechniq Tri-Clean
P&S Xpress Interior Cleaner
Gyeon Trim Cleaner (leánykori nevén Vinyl Cleaner)
Koch Chemie Pol Star
A Carpro Inside is jó, de a fenti beltértisztítók közül ennek a legmagasabb a ph értéke 9-10 között, ez odafigyelősebb.
Esetleg Nanolex Interior Cleaner (a koncentrátum)A Ductile ugyan egy APC, ennek ellenére hivatalosan még alcantarához is használható, ülésekhez szintén. Belső műanyagokon 1:20-as keverékkel ajánlott használni. Illata a Yamuna (dm, rossman) szőlőmagolajos szappanjához hasonlítható.
Azt írod alapvetően jó állapotnak örvend, a 4-es Octavia eleve nem régi autó, mihez kell mégis az a "jó tisztítóerő"? Lehet hogy egy Koch Chemie ASC is elég lenne, bár nem valami gazdaságos (kivéve a 10 literes kiszerelést).
Egy szó mint száz, ha egyet kéne fentről választani, akkor Omnia 2.0. Én mondjuk szeretem ha van miből válogatni, ezért is tartom mindet
igaz időnként túlzásba viszem, legutóbb is elég lett volna egy darab a gallonos xpressből. -
Petyal
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Azt nem tudom ott hogy van, ez a tapasztalatom japánnal van olvasztó nyári melegben. Az is biztos hogy a gyári előírástól nem térnék el. Illetve még fontos, hogy a gyártók különböző adalekolású olajat írnak elő, a viszkozitás csak egy paraméter. De ezt korábban más is írta előttem. Ja, majd elfelejtettem, ezeknél a japán motoroknál az 5w30-as is is szerepel a gépkönyvben. Ha nálad csak a 0w20 a gyári, akkor annak jónak kell lennie.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Ezt követem, mert engem is érdekel. Főleg az a része, kell-e az IPA áttörlés egy már meglévő védelem frissítésekor.
Corsan kb. három hete frissítettem a Bilt Hamber DS waxot. Múlt héten mostam le először azóta, csak pislogtam milyen durván dobta a vizet.
Mindent ugyanúgy csináltam, ahogy szoktam, csak nem volt IPA áttörlés.Szóval ez és a "józan eszem" használva szerintem ilyenkor nem kell ez a lépés.
De mondják meg a nálam jártasabbak. -
-
d4d
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ebben az esetben nem egyszerű tisztítószerről van szó, egy kicsit többet ígérnek, vannak olyan tulajdonságai ami túlmutat egy alap tisztítószeren. Belinkelek egy magyar leírást.
Természetesen a szer mellé kell valami normális felszerelés, néhány különböző ecsettel, 1-2 kefe, vannak ezek a "scrub pad"-ok, amik szintén jók. Nekem óriási segítség lett a kis makita légfúvó, amivel a maradék szert, habot ki tudom fújkálni a szűk, hozzáférhetetlen helyekről. Maximálisan megérte megvenni. Szeretni kell ezt a babrálós aprólékos, órákig tartó tökölést. De minél több és jobb, minőségibb eszközöd van annál könnyebb és főleg gyorsabb lesz a munka. Bár én ezt a legyen kész minél gyorsabban mentalitást nem szeretem. Bármilyen munka esetében, ahol az időtényező is játszik, ott nagyon benne van, hogy a minőség rovására fog menni a dolog.
Nem mondom, hogy minden részét szeretem mert pl a porszívózásba bele lehet izzadni rendesen, főleg amikor hozzáférhetetlen helyeket akarsz megcsinálni alaposabban egy alapból is nehezen porszívózható 15-20 évnyi koszt, homokot, erősen ragaszkodó növényi darabkákat meg ki tudja miket rejtegető szőnyegen. Na ha valami, ez el tudja venni a kedvem időnként, mert látom hogy hiába szüttyögnék még egy órát, akkor se lenne tökéletes. Ezekre kell figyelni, néha elengedni, ami nem megy és inkább a többi területre koncentrálni. Alapvetően kikapcsolódásból, hobbiból csinálom, nem azért hogy idegeskedjek..
Új hozzászólás Aktív témák
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Energiaital topic
- Autós topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Futás, futópályák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Pixel 7 pro 128/8
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest