Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
blancpain
csendes tag
Kedves Szakemberek!
na valaki most adjon nekem tanácsot.
Vettem egy új gépet, amit én raktam össze: Intel q9300 + Gigabyte GA-EP45-UD3 + Sapphire Ultimate 4670 512 mb ddr3 + 2x2gb ddr2 Kingston kit+ 400w northQ táp.Semmi nincs tuningolva a gépen. Egy 250gb SATA samsung vinyó + 2db pata dvd író + Audigy ZS2.
Minden megy jól Vista Ultimate SP1 alatt, de ha játszani akarok (NFS Undercover + Crysis) akkor a 3d-s részek alatt kb 30mp után (1280*768 felbontás 2AA) kiakad a gép (bluescreen). A kép elmegy (nem kap jelet a monitor) hang még pár másodpercig van, majd lekapcsol a vinyó és újraindul a gép. Mindig ugyanott fagy ki. Meglátásom hogy esetleg a memória megtelik és elszáll, mert gyanús hogy azonos beállításoknál mindig ugyanott kb 30mp száll el (amikor beindul a játékban a 3d, menük futnak gond nélkül). Egyéb dolgok mennek gond nélkül a gépen, csak a 3d-s játékokban lehet valami gubanc. Hőmérsékletek nem magasak Everest szerint (max 50 fok GPU, 32 CPU).
Nem értem hogy a win Vista miért csak 3,3 GB ramot lát a 4gb-ból, lefoglal 600 mb-ot a grafikának, nem lehet hogy a 600mb lefoglalt + video kari 512mb keveredik meg. HD videók mennek Windows alatt még nem volt semmi fennakadás, csak a 3d játék alatt.
Ki mire tippelne mi lehet a gond? Alaplap Bios F6. amit frissítettem. Catalyst 9.3, amit a korábbira telepítettem. Lehet ez probléma, akkor előtte uninstall ATI catalyst?
Szerintem a tápnak bírnia kéne, igaz illesztővel csatlakozik az alaplapra a 12V ( 4 => 8).
3dmark-ot még nem próbáltam este fogom.Szívesen várok ötleteket, vagy tapasztalatokat a Sapphire Ultimate 4670 ról.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S22 Plus / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Eladó egy XMG P406 laptop
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2227
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest