Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zozoz1 #26440 üzenetére
A 7xxx szeria nem veszi vissza csak 300/150-re, a 6xxx meg igen. Volt valami driver amelyik emelte, de ez a 13.x már nem csinálja. Tedd fel a whql-t, ha nem fűlik fogad a bétához...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zozoz1 #26475 üzenetére
Mindenkinek így néz ki...
Van még egy hülye kérdésem: nem OEM kártya véletlenül? Ott ugye sok disznóság lappanghat, pl. a kizárólag gyártó oldali szoft rendes működése... :/?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zozoz1 #26478 üzenetére
TuneUp Utilities 2013 - ennek van trial verziója is (de spec olyan hasznos, hogy én meg szoktam venni évente), szépen kitakarítja a gépet (bár a drivert jobb kézzel törölni).
A CCC bizonyára máshogy fest mondjuk XP alatt, de feltehetőleg nem ilyet használsz..?
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Winnie The P
őstag
válasz zozoz1 #26485 üzenetére
Köszi hogy válaszoltál, akkor hátha lesz olyan aki már megfejtette és megosztja velünk a tapasztalatait.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
zozoz1
aktív tag
válasz zozoz1 #26491 üzenetére
Semmi sem működik most itt. Nem tudom az előzőt szerkesztreni sem.
Akkor itt folytatom.Mivel a régi ati driverrel jól működött a vga bios-nak nem lehet baja.
Megpróbálom az RBE profilszerkesztőjét, megpróbálom azzal módosítani a Catalyst órajeleket...Majd visszajelzek....
Ettől függetlenűl még rejtély hogy a 100-150 miért nem megy alapon...
hmmm....A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
Bubuapa
tag
válasz zozoz1 #26497 üzenetére
Hali
Ebay-en hirdetik annyit irnak rola hogy ad kepet csak mindig 100%-on porog a venti es jatek indulas utan megragad.Gondolom tulmelegszik.Ja gyari huto van rajta.[ Szerkesztve ]
ASUS A7N8X-X AMD BARTON 2500+ 1024mb.333mhz. 120gb.seagate+40gb.maxtor ATI All in wonder 9600XT SB live 5.1
-
feppa20
csendes tag
válasz zozoz1 #26497 üzenetére
próbáltunk BIOS updete-ot EZ flashen keresztült,de sajnos nem sikerült...
Valamiért nem fogadta el a BIOS verziót.Azt írta,hogy "Block BIOS,invalid file" vagy valami
hasnlót....Pedig az ASUS hivatalos oldaláról szedtem a biost és a pendriveot is formáztam
előtte....Hőmérsékletet azért nem néztem,mert nem hinném,hogy 30 másodperc alatt ennyire felmenne.
Eddig szokta csinálni a teszteket....vagy még eddig se...használtan vettem a kártyát,de elvittem egy
ismerősömhöz,akinek csontra ez a VGA-ja van és ott simán lehetett vele játszani a Crysis 3-on és
nem nyavajgott a gép semmiért.... -
fer
őstag
válasz zozoz1 #26509 üzenetére
Én is most vettem baráti áron egy msi r6850-et, és nekem is gondom volt a 300/300-al! Már akartam ide írni ez ügybe, de előbb elkezdtem visszaolvasgatni! Valszeg driver okozza, mivel most letakarítottam az összes drivert, (mivel volt fent néhány régebbi is) és most 100/300-on megy, de a hőfok nem változott, maradt mind 46°C! Most megpróbálom felrakni a drivert, de még előtte lefuttatom az ASC-t!
[ Szerkesztve ]
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #26465 üzenetére
Ha erre járnál, pü. ment a végső megoldás (nem a halál). Ha az sem jön be, vegyél végre jó karit (értsd: nVidia). Nem kellene sokat ráfizetned, ezt biztosan megveszi egy AMD-fan, azok gerjednek a driverhibákra. Bocs a gonoszkodásért, de nem hagyhattam ki.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
fer
őstag
válasz zozoz1 #26526 üzenetére
Nálam a jegyzettömbbel lehet módosítani, de semmi értelmét nem látom, mivel ez csak a ccc-ben változtatja meg az értékeket, és valójában a kártya a biosban beállított értékeken üzemel, mivel a fogyasztásmérőn és a hőfokokon semmi sem változik, függetlenül attól, hogy 100/300-on vagy 300/300-on megy! Innentől engem nem érdekel, hogy miket mutat a gpu-z, és egyéb más program!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
Johni5
őstag
válasz zozoz1 #26529 üzenetére
Itt gyakorlatilag megtalálsz minden progit hozzá,és VGA bios-t is.
katt777 assz,hogy ezeknél a kártyáknál ez miért nem működik.13.3 pl win8 alatt érezhető,amikor az órajel váltást csinálja.Minden benchmark laggal nyit.2d-3d vátást is drasztikusan csinálja.Itt már a 7-es szériára gondolok. -
-
fer
őstag
válasz zozoz1 #26540 üzenetére
Van más megoldás is a csökkentett módra:
kipipálod, és reboot!
Na persze kell hozzá egy másik vga, egy nvidia, vagy pci-os, vagy az a 4870-es is jó lesz![ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz zozoz1 #26552 üzenetére
Nem lettem okosabb....
Beraktam... a 4870 el sem indult bár a ventik mentek, a 6870-es ugyan azt művelte...
Lehet hogy a két PCI-e közül is van amelyik elsődleges, és ott kellett volna másképp beraknom.
Nem tudom, még nem csináltam ilyet....
Most visszaraktam ide a vga-at a helyére....[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #26547 üzenetére
Így már ne is állj neki!!! (Látom, már késő.)
Mindig az 1. slotban lévő kártya a 0., a másodikban pedig az 1, így is kell paraméterezni a flashelő progit. Ha nem teszed, akkor mindig a 0. karit flasheli, azaz a jót cseszed szét, legalábbis ha force-olod (sajna sok AMD kártyán muszáj).Célszerű az 1. slotba rakni a jó kártyát, és a 2.-ba azt, amelyet flashelni akarsz, mert így egyrészt elindul a gép, másrészt használható marad a 2. kari.
És továbbra is hiába modolod a biost, mert a CCC rossz. Nem értem, miért erőlteted.Ha flasheltél, és kilőtted a progit, akkor az a baj. SOHA nem szabad kilőni, amíg nem végez, mert csak kifagyni látszik a gép. Ha alapból kifagyott, akkor is vmi gáz volt. Volt, akinél fél perc alatt csinálta meg, volt, akinél majdnem 10-be került, max fél óra múlva szabad kilőni, mert akkor már tényleg gáz van. Ráadásul ez kizárólag a VGA-tól függ, mert az i7-es konfigomon is bő 4 perc volt, másnak meg E8-ason 1 sem. De sztem ezt írom is a honlapomon
A legegyszerűbb egy dos boot pendrive-ot v. CD-t csinálni, és parancssorból atiflashelni (az is működik 2 kártyán), bár nekem soha nem volt gondom winnel sem (csak másoknak igen).Mi van a C profil átírásával? Konkrétan megmondtam, melyik sort kell módosítani. Tényleg csak a 30-at kellene átírni 15-re, illetve a 775-öt 300-ra (a többi 0 marad) a 2D módban, és elméletileg rendben lenne. Annak a modolása is megoldható dos módból, ha winből nem menne, de onnan is megy.Sőt, vissza sem írja a CCC.
Mondjuk a helyedben, ha tényleg semmit nem tudnék kezdeni a CCC hülyeségeivel, már rég visszatettem volna az előző meghajtót (amelynek a profilját egyébként szintén felhasználhatod, hogy 1 az 1-ben átemeld onnan a jó értékeket).
Egyébként egy kicsit már megkeveredtem, hogy most éppen hol tartasz.
Gyorsan válaszoltál, előbb ideért, mint a hsz-om. Próbáld már meg átírni a profilt, légyszí!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest