Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Valaki mondja meg nekem, hogy az ATT rendben kezeli-e ezeket a kártyákat. Ha nem, akkor 460GTX-et veszek. CC a hátam közepére sem kell!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
De nekem az sincs! Egy ideje már várok.
|nsane: És mi lesz a PhysX-szel?
Abu85: Ma is vannak válogatott, belőtt nV kártyák (pl. GB GTX460 SOC). A legtöbb GTX460 viszont szintén tudja uazt. Ja, hát nincs az a hülye user, aki 100X restartolná a VGA-ját csak azért, hogy stabil-e.
gyiku: Fasza. Addig persze még lehet, hogy kipróbálom a Radeon Pro-t, mert azt CC-hez fejlesztik ATT-ból. Hátha... Szeretem testre szabni a cuccaimat (pl. hogy ne fogyasszanak fölöslegesen, ha nem szükséges).
Ha ATT nem OK, várok RadeonPro tapasztalatokat!subaruwrc: Mennyire lehet komolyan venni egy 3D05 tesztet? Semennyire.
-
katt777
félisten
ATT 1.7.9.1499, fél év után új! Lehet próbálgatni HD6 karikon. Kíváncsi vagyok az eredményekre. Ha működik, nálam is esélyes lehet egy HD6870.
Mivel tesztelted, Metro2033 1 óra játékkal?
-
katt777
félisten
válasz tzsolesz #138 üzenetére
A vatsznyú szerint HD5xxx támogatást javított Ray az új verzióban, HD6-ról még nincs szó. HD5650-en vkinek már bukta volt, de a kisebb kártyákon régebben is, HD5-ön még nem nézték meg nekem C topicban. Talán megérdeklődöm HD58xx-ban.
-
katt777
félisten
válasz tzsolesz #147 üzenetére
Ja, spéci kártyákkal szokott probléma lenni, ill. GDDR5-tel, ha nem szabvány HD4870-ről van szó. Gondolom, nálad az előbbi. Szoftveres móddal az órajel-probléma orvosolható.
Azért én megnézem ezeket a talált tuningokat, mert anno 4870-ekben is olyan komoly tuningokat találtak, amiket a gyakorlatban senki nem tudott visszaigazolni. Persze, fel lehet hajtani az órajeleket, aztán elég egy igényesebb játékot ráereszteni, és kakukk.tome.jr: Mi a francnak izmos VGA, ha nem használja ki az ember? Hogy bizonygassa, milyen fasza erős a kártyája, mert már CPU-limites?
Ari18: Előfordul ez crackelt programmal. ATT-t nem próbáltad ki?
Zomb€€: Még egy GB SOC-et is megkapsz 55k-ért, és még tovább tuningolható, jobban megéri a HD68xx kariknál, ráadásul kapsz nV szolgáltatásokat (PhysX, CUDA). HD6870-et legjobb árban 58k-tól láttam. GTX460 1GB-ot kapsz 10k-val olcsóbban, teljesítményben meg hasonló.
SpeedR: GTX460 1GB már most is van 47k-tól. Sajna az AMD gyenge tuningolhatósága tény, nem vicc. Ezeket Abu85 szerint már ilyen szépen belövik gyárilag.
lsc: Ki kell ábrándítsalak, a GTX460-ak nagyon szépen mennek alapfeszen 850/1700/2000-ket is, emelt fesszel meg még többet. Ráadásul elég brutális gyári tuningos kártyák is vannak még mindig a HD6870-nél olcsóbban, ha valaki nem akar maga tuningolni.
emre: OK, csak itt HD6-tapasztalatra lettem volna kíváncsi. HD6870-nek nálam csak akkor lesz esélye, ha kezeli az ATT, de most olvasom, hogy az AMD még az AVIVO-t is megszünteti, akkor pedig oda az ATT XCoder-e is, szóval az AMD tényleg bekaphatja, ha már nincs miért megvenni.
gbors: Ha a mai árakon, 48k körül vesz egy GTX460-at, az bőven kiszolgálja 2 évig, nem túl magas havi költséggel, áresésre várva max. pár százast spórolhat, de benne van a lutri, hogy megint ejtik a Ft-ot. Ha most lenne annyi lóvém, már rajta is lennék egy GB 460GTX OC-n.
-
katt777
félisten
válasz wednesday #170 üzenetére
Pont most láttam egy maxos fullHD-s tesztet, amelyben a GT460OC alap órajelen elverte a HD6870-et.
Sajnos több játék nem megy minimális fizika nélkül, ergo az nV jó hozzájuk, AMD meg nem. PhysX-szel kapcsolatban benézhetnél 460GTX topicba.tzsolesz: Hát ez nem feltétlenül és minden esetben igaz. GTX460-ak tuningképességei gyakorlatban igazoltak. Mintha amúgy nem nagyon figyelnéd figyelmesen a GTX460-topicot.
Zomb€€: Ahhoz képest, hogy nem húz felé a szíved, elég szépen tesztelgetsz vele a másik topicban.
zseko: Az hagyján, nálunk megkérdeztem, amikor 46k-ra zuhant a 460-ak ára, mennyiért hoznának 1 GB-osat, azt kaptam volna 65k-ért!!! 68xx karikat meg sem kérdeztem már. Fasza ebben az országban, hogy minél rosszabbul keres valahol az ember, annál drágábban tud megvenni mindent.
tome.jr: Na, ezt kellene elmondanod pár AMD-fan-nek GTX460 topicban.
Abu85: Az sem egészen normális, aki FC2-t DX10.x-ben játszik. Nem kicsit hiányos a grafikája DX9-hez képest, és ez engem spec. kimondottan irritált.
-
katt777
félisten
Én nem állítottam hogy, nem menne valami GPU-s PhysX nélkül. Azt mondtam, hogy egy csomó játéknak kell a PhysX, és ha nincs erre egy dedikált kártya, akkor elég szépen belassulnak.
Zomb€€: Sose legyen ostobább cselekedeted.
Cyberpunk: Az hozzánk képest nem nagy különbség.
-
katt777
félisten
válasz DroiDMester #317 üzenetére
Az ár-összehasonlítás hamis, arról meg nagyvonalúan megfeledkezel, hogy a HD6 széria tudását semmiképpen NEM kapod meg HD5-ös kártyákkal! Arról már nem is beszélve, hogy a CF hány játékban nem működik normálisan, csak ezekkel nem szokás tesztelni, mert akkor ki venne több GPU-s konfigot.
tome.jr: Használt terméket nem hasonlítunk össze újjal. Főleg azért, mert a gyorsan eladott kártyák ált. vmi. hiba (értsd: túlhajtás) miatt kerülnek piacra. Éppen elég hsz-t látni más topicokban, hogy "beújítottam egy használt kártyát, de ez és eza hiba van vele".
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Persze, hogy lehet így is, de használt cikk vásárlásakor erre nincs semmi garancia! Arra sem, hogy nem buktatnak bele valami olyan cuccba, amelyre a buhera miatt már a gar. sem érvényes, aztán pereskedhetsz az eladóval, vagy hagyhatod a fenébe.
DroiDMester: Lásd fent.
Attól, hogy 5770CF gyorsabb egy 5870-nél, egyáltalán nem következik, hogy a CF hatásfoka olyan jó lenne mindenben, hiszen jóval több, mint fele olyan erős kártya.
HD6 leírását megtalálhatod a neten.Ari18: Hol vannak túlárazva az ASUS-ok? Akinek az drága, vegyen ASRockot, ugyanolyan jó (némely esetben még jobb is) csak sallangok nélkül. Én GB-ot és MSI-t is hanyagolnám. Csak egy bolond hagyná ki az ASRockot, az meg is érdemli, hogy értelmetlenül kidobjon egy rakat pénzt.
Petya2900XT: i7-nek miért borsos az ára?
Cyberpunk: Az i7 nem feltétlenül jelent LGA1366 platformot. Sandy Bridge már ott nevetséges, hogy a 2. VGA-slotja csak 4X sebességen megy. LGA1366 alá talán azért nem kell nagy választék, mert semmi jobb nem létezik, és a jelek szerint nem is lesz egy darabig. Majdnem másfél éve megvan a konfigom, és még mindig a jele sincs annak, hogy bármi képes lenne többre. Annyival meg nem drágább az LGA1156-nál, hogy ne érje meg az extra teljesítményt, de legfőképpen az időtállóságot. Intelnél nyilván tudják, hogy mire az értelmes ember fejleszti a konfigját (kb. 3-4 év), úgyis mindent le kell cserélnie, nem kell lépten-nyomon fejlesztgetni, mint AMD-nél.
zseko: A tuningnak nem 60FPS-nél van jelentősége. Ha egy antituningos karid van, és max. beállításokkal min. 20-22FPS-szel fut a játék, akkor cseszheted, ha viszont nVidia, akkor simán megvan a játszhatósági szint.
Abu85: Vannak jól betesztelt nV kártyák is, pl. a GB 460GTX SOC, ilyet érdemes lehet megvenni, mert pariban van a HD6870-nel, és olcsóbb.
SpeedR: A 6850 bizonyosan felejtős.
nanus: Az én HD4870-em még mindent visz, egy-két DX11 játékot min. butítással, ami észre sem vehető.
lsc: Pedig az 5770CF HD5870-nél is gyorsabb...
-
katt777
félisten
válasz McCartman #400 üzenetére
Én már írtam, de nem hitte el. Viszont saját tuningprogit kellene használni hozzá, az már más kérdés, hogy ez mennyire ellenőrizhető. Már csak azért is ajánlott a Smartdoc, mert az ASUS ált. több fázissal látja el a kártyáit, mint a ref VGA-k, ezért egy külső tuningprogrammal könnyen tönkretehetők.
madgie: Nem kell szemét cégektől vásárolni. Velem is előfordult, hogy a gyárból kellett gariztatni a VGA-t.
-
katt777
félisten
Hát ezt nekem nem kell mondanod.
zseko: Mintha éppen azt írtam volna, hogy van gyári tuningos kártya, ha nem akarsz tuningolni, és olcsóbban kapod meg a teljesítményt + extrákat az AMD-nél. Amúgy az AMD is csinál éppen elég vérlázító dolgot ahhoz, hogy az ember ne kedvelje jobban a konkurenciánál. De ebből is látszik, hogy soha nem a vásárlók érdekeit képviselte egyik cég sem, bármit nyomjanak marketingben (magyarul: átvágás ).
madgie: Hát, tapasztalatból, vagy fórumok alapján. Nálam a kisker 2 hónapra cserélte a kártyát, a gyárból +1 hónap volt, mire a nagyker hajlandó volt elküldeni, és onnan kicserélték, addig valakinek nagyon nem akaródzott kifizetnie egy jogtalanul lenyúlt karit.
tome.jr: Úgy legyen. Azért az én konfigommal az Intel még fejleszthet pár generációt, mire egyáltalán elgondolkodnék bármiféle cserén.
Nehogy már egy ilyen erős kártyával NoAA teszteljen az ember! Aztán jönnek majd a "CPU-limit"-es beszólások, mint GT topicban, ahol az emberek 90%-a butított beállításokkal meg elavult játékokkal tesztel. Az AMD proci nem ettől gagyi, alapból az is elég igényesen beállított játékok alá.Petya2900XT: MINDEN lapnak megvannak a háklijai, nem véletlenül van a QVL. Aki nem támogatott RAM-ot tesz bele, szívjon csak. i7 topicban éppen elegen szívtak más lapokkal, míg ASRock-kal nem. ATI kártyával másnál is előfordul, hogy random fagy 2D-ben, ennek semmi köze az ASRockhoz. Valószínűleg szarul lett beállítva valami, sokakat megzavar az ASUS-féle bios. Kötve hiszem, hogy amikor én még mindig a jelenlegi konfigommal nyomulok, neked is még mindig a mai lenne. Lap + RAM + proci nekem 135k-ba fájt. Nem véletlenül nem az i7-árú, elavult quad-ot vettem anno a P45 lapba, ennél jóval gyorsabb a mostani (a RAM-ok pl. 2X olyan gyorsak, és a tech. miatt a proci is sokkal erősebb).
Milyen 6870-ek vannak már valamilyen javított hűtéssel? Eddig csak 6850-eket találtam, az meg nem játszik nálam, mert ugyanott lennék vele, ahol egy GTX460-nal (ami gyorsulna, az HD4870-en is vígan megy, ami meg DX11, azon sem menne fullban).
Cyberpunk: Te is akkor és arról? Hogy nem futottunk össze...
lsc: Valahogy nem szeretem a butított kártyákat. Amúgy mikor esett le 45k-ra a HD6850 ára? És miért nem megy utána a nagy tesóé? Így elgondolkodtató a butább verzió is, bár amúgy nem nagyon kéne (lásd feljebb). HD5870 árban azért nem lehet rossz a 6850CF, viszont akkor annyi lóvé is kéne.
simlisgumis: Hű, de jó lenne az! HiS IceQ óta nem láttam ilyet!
proximus: Lehet a limitet emelni bios-ból RBE-ral, csak akkor szabvány VGA lesz a kari, hiába ismeri fel az OS. Viszont hexa editorral meg lehet csinálni, ezzel készítik a modolt korlátos biosokat.
Ha VGA-limit van, tök mindegy, hány MHz-en mennek a procik.
Benchmarkokat is tudni kell használni. Ne gagyi performance módban tesztelj, hanem extreme-ben és max AA/AF mellett, rögtön nem lesz semmiféle CPU-limit. Szóval nem kevés az, csak be kell állítani (DX11 persze nem lesz így sem, de a VGA-t kihasználja).
UE3-as játékokhoz mi a francnak HD6-os kártya? Egy HD4670 is lazán elviszi őket, azért értelmetlen új kártyát venni. Ráadásul randák is. Tudomásul kell venni, hogy igazi DX11 megjelenítéshez a mai legjobb kártyák is csak határesetek. Anno a HD3870-is tudta a DX10.1-et, csak éppen semmire nem mentél vele, olyan lassú volt, HD48xx sorozattal lehetett először normálisan DX10-ezni. HD68xx ugyebár az első generációs DX11 kártyáknál (HD58xx) lassabbak, így normális sebességű, magas szintű DX11 megjelenítés csak a HD69xx szériától várható majd.
Medal of Honornál nem kiakadni kell, hanem driverből rákényszeríteni a hiányzó effekteket, pl. AA-t. Nálam "meghackelve" a motort rögtön átment diavetítésbe az amúgy brutálmagas FPS, HD6870 talán vinné. Viszont még úgy is ronda, "kedvencem", amikor a fa úgy hajladozik a szélben, mint egy 2D diakép. Ez ám az optimalizálás! Sokan szidják a mai napig a Crysis-t a gépigényért, de ott vannak fák, (és egyebek), míg UE3 motoros játékoknál lényegében hengerre ragasztott (fák), vagy talajba ragadó (bokrok) 2D síkokból készül minden, ami valami hihetetlenül ratyi megjelenítést produkál. Kb. Red Neck Rampage szint "3D-ben".rocket: GB-nak nincs saját meghajtója és szoftvere? Mert ASUS-nál is előfordult, hogy ref. meghajtóval bugzott valami, gyárival meg nem. Ez a bios-méret is furcsa, 64kB-tal elméletileg nem is működhetne.
Bios-t elmenteni GPU-Z-vel ajánlott, Radeon rosszul ment.
A tanulság számomra továbbra is az, hogy ne vegyek GB karit. Pedig GTX460-at meg tudták csinálni rendesen.szepsy: ASUS, Voltage tweak.
Ari18: Néznél egy extrém beállításos tesztet 8XAA és 16XAF mellett? (Vagy valaki más.) GPU score érdekelne összehasonlítás végett, hogy pontosabban lássam a különbséget a jelenlegi kártyámhoz képest, mert az igénytelen beállítások semmit nem mondanak. A HD4870-em "kemény" 4633 pontot produkál 1680x1050-ben (szal ebben a felbontásban kéne).
-
katt777
félisten
válasz Petya2900XT #485 üzenetére
Ezt nem tudnád feltenni valahova, ahonnan leszedhető? Eszem ágában sincs ugyanis semmiféle klienst letölteni a gépemre, és bárhova is beregisztrálni magam. Csak vmi 2005-ös verziót találtam.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Köszönöm a letöltős linket!
DroiDMester: Neked is. Leginkább azt akarom kipróbálni, működőképes-e a Vmod, mert ATT-szal nem az, ahogy a legtöbb HD4870 sem. De jó lehet későbbre is, ha HD6 lesz, mert CC-t semmiképpen nem akarok a gépemen látni.
gbors: Sztem a játéknak a maga keretein belül legyen jó kinézete. Ha reális akar lenni, akkor legyen az, ne olyan tré, mint a legtöbb UE3 engine-es játék, ha meg vmi extra (XIII, Blands), akkor azt csinálják meg jól. Kár, hogy AA Blands-re is csak driverből megy rá (de legalább a legtöbb UE3-as játékkal szemben működik), és hogy amúgy egy halom ipari hulladék, ahogy vki találóan megfogalmazta, miközben remek szórakozás is lehetne, ha nem szarják el. De ez csak a priv. véleményem a játékról.
-
katt777
félisten
Na, a Trixx semmit nem ér HD4870-en. Órajelek alapra ugranak vissza, feszt nem kezeli, egyedül a hűtést vezérli (mondjuk már ez is jobb, mint a CCC). HD6870-en működik vele minden?
-
katt777
félisten
válasz DroiDMester #564 üzenetére
Hát elméletileg ref. kártyám van, csak a hűtés más (silent eff.) Akkor már csak azt kéne tudnom, melyik HD6870-et vegyem meg, vagy legyen ASUS Smartdokival.
-
katt777
félisten
válasz DroiDMester #566 üzenetére
Kivéve az ASUS-t v. az MSI-t, amelyek már a régebi ref-nek látszó kártyákat is több fázissal szerelték a vmodolhatóság miatt, de az újakat még tényleg nem nagyon ismerem. Mindenesetre a régebbi ref. kártyák (3870, 4870) pl. nem működtek rendben ASUS bios-szal sem az ASUS programjaival, mert a hardveres alap hiányzott alóluk.
szepsy: Az ASUS mindenes tuningprogramja.
Az ASUS DirectCU mennyire éri meg az 55k-s árat? Majdnem egy 6870 ára, és teljesítményben nem túl acélos, főleg 45k-s GTX460-akkal szemben (de még a GB SOC 460 is gyorsabb ugyanennyiért).
-
katt777
félisten
Próbáltátok már? Új ATT HD6 támogatással.
-
katt777
félisten
Mik a gyakorlati tapasztalataitok HD6850 és HD6870 tuningolhatóságáról? Az árkülönbség (15k) miatt érdekelne, mennyire lenne érdemes a nagyobbat vásárolnom, vagy elég lenne-e a kisebbet, esetleg abból melyiket.
-
katt777
félisten
Valaki próbálta már az elméletileg HD6-kompatibilis ATT-t?
-
katt777
félisten
Menjen ez a kormány (is) a p.csába. Megint faszán megy fel mindennek az ára, a VGA-knak is. Így akarjon az ember karit venni! egyik nap 56k a HD6870, másnap 63k. Jobb világban be lehetne perelni az államot, és kártérítést követelni az okozott kárért. Nem értem, a devizahitelesek miért nem teszik.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz jozsef11 #1686 üzenetére
Honnan a fenéből vetted, hogy a FurMark stabilitásteszt? Bírom az ilyet. Hány embert láttam már, akinél az első játékkal összefosta magát a VGA a Furmarkkal "kitesztelt" beállításokkal. Ott van rögtön a Metro 2033, na, ha azzal fél órát játszol maximális beállításokkal, akkor nagyjából stabilnak nevezheted a kártyádat.
-
katt777
félisten
válasz jozsef11 #1699 üzenetére
Attól, hogy sokan azzal "tesztelnek", még nem lesz stabilitás-tesztelő program.
+tomic: Már egy maxos Vantage teszt is kivághatja a furmarkos beállításokat, de ott van a Fallout 3, a Borderlands (amely pedig nem is nagyon igényes), a Dirt 2, vagy éppen a Metro2033, csak hát nyilván kényelmesebb azt hinni egy banchmarkról, hogy az elegendő, mint esetleg órákat játszani. Persze ki-ki eldöntheti, hogy rendesen tesztel, aztán nyugodtan játszik, vagy futtat egy furmarkot, aztán valamelyik (szar, menthetetlen) játékban esetleg több órányi teljesítménye vész el egy random kilépés/fagyás miatt. Én Borderlands-szel jártam így, amikor azt hittem, több VGA-basztató játékkal is tesztelve, hogy stabil a VGA-tuningom.
martin66: Nálam ATI nV után mindig rendben ment, fordítva nem.
-
katt777
félisten
Gigabyte HD6870-ről mi a vélemény/tapasztalat? Tudtommal van vmi tuningprogramja a GB-nak is, de az tud Vmod-ot? Alaplapok miatt kissé ódzkodom a GB-tól, de ha OK a kari, most erre lassan összejön a lóvé (57k), ha végre elmegy szabadságra az egész balf.sz kormány.
Bár most nézem, ASUS is van 59k-ért, viszont az csak 2 év garos, nem 3.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Erre valaki?
Jut eszembe, az említett kártyákhoz (ill. a többihez) adják a VGA-átalakító tápkábeleket? Mert két kábel kell egy kariba, és ha CF-et akarok, akkor átalakítózni kellene egyet-egyet.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Azt szeretem, amikor nyelik a gart.
MSI AB-rel lehet? Nekem még egy AMD-kártyán sem működött, de ha ti tapasztalatból azt mondjátok, akkor úgy legyen. ATT-szal nem lehet? Mert azt jobban szeretem. (Hja, még válogatok is. )alibaba78: Nem mind ref, itt van az említett Sapphire. Ez meg azért tetszik, mert hasonló hűtés van a mostani karimon, és ezzel a szép nagy ventivel nagyon halk.
andras888: A Sapphire nem szokott extra árat kérni a SE-féle hűtésekért, nekem is ref. árban volt az 4870SE. Szóval 60k alatt meg kéne lennie, legalábbis a friss árakat nézve (56-65k a HD6870, nyilván nem az utóbbi helyen vásárol az ember).
-
katt777
félisten
válasz Bone123 #1874 üzenetére
Nem mindegy neked? 3 napon belül cseréltetheted a kártyát, ha bármi hiba van vele. Az újat megint. Ha nem cserélteted ki, és mégis hibás, akkor várhatsz heteket/hónapokat a bevizsgálásra/cserére, és még az is lehet, hogy nem újat, hanem javítottat kapsz.
Attól, hogy a kártya most jött le a gyártósorról, a konstrukció lassan már negyedéves, a drivernek ismernie kellene. AMD-nél persze ez feltételes mód.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Kicsit durván árazták be a GTX570-eket ahhoz képest, mennyivel gyorsabbak a 6870-nél.
Mit tudtok arról az optimalizálási eljárásról, amit Guru3D szerint az AMD csinál mostanában a drivereiben, hogy a képminőség árán gyorsabbak legyenek? Szerintük "remélhetően" majd kiveszik, de valóban így lesz? (Na, ezt megkérdem C topicban is.) Régen azért hagytam ott az nV-t, mert ilyeneket csinált, most meg az nV képminősége jobb (láttam shotokon is, még ha nem is kirívó, de nem szeretem, ha átvernek).Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz k.rudolf #1899 üzenetére
nVidiából GTX460/570/580 fronton gondolkozz, ezek a mostani AMD-k alternatívái. Előbbi bomba vétel, mert kb. egy 5870-ig lazán felhúzható, utóbbiak áreséséhez még meg kell várni a HD 69xx karikat, mert a teljesítmény többletükhöz képest kicsit drágák, szóval érdemes várni 1-2 hetet a vásárlással. Ez igyekezett egy elfogulatlan vélemény lenni.
polonic: Én ma is találtam HD6870-et 56k-tól. A trükk az, hogy ha Árgép-be kis betűvel írod, akkor csak 61k fölötti találatokat hoz.
-
-
katt777
félisten
válasz Smith Ügynök #2001 üzenetére
Váltotok zöldre. Ja, hogy ez is zöld...
Ha hardveres hiba, az pech, mert az is lehet, XP alatt ugyanis eleve nem kap akkora terhelést a kari, mint pl. DX11-ben. De legyen driver!Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Hát én 2X kaptam vissza Glaciator kártyát ua. hűtés hibával (ti. leállt a ventije), ebből az első javított volt, ugyanilyen hibával, szóval elmondhatom,hogy 2 ASUS EAH4870 G kártyámból 3 volt rossz, és utána kaptam más gyártmányt. Megint Sapphire-t, amelyből az első volt rossz (ahelyett kértem ASUS-t ), de a 4. HD4870-em végre jó lett. Biztosan kicsi volt a selejt-százalék a szériából. Lehet, hogy csak jó volt a bolt, de hogy a pl. TESCO-ban érdemes rájuk borítani az asztalt gar. ügyben, az tuti, akkor ott is ismerik a jogszabályokat. Van számtech forgalmazó is, amelytől biztosan nem vennék semmit.
Hogy XP-n miért jó a kari, lásd alább.Vasinger!: Érzed? És mégis hogyan? Inkább tesztelnéd le!
wittman: Mert az XP elavult... Arra elismerten nem fejlesztenek már az AMD-nél, ami, őket ismerve, nyilvánvalóan a VGA-ik stabilabb működését eredményezi.
TESCO-Zsömle: De annál is egyszerűbb mindent feltolni maxra, aztán megnézni, mekkora a CPU-terhelés.
A több-magos véleményt 8-szálról tudom alátámasztani. Még amelyik program képes HT-re, az sem használ 50%-nál több erőforrást, de ez már ráhagyás, mert 40%-ig sem ment fel semmi (megj.: szigorúan maximális grafikával toltam minden játékot, kivéve Metro2033, és STALKER CoP, de abból csak min. kell visszavenni). Fallout NV konkrétan 20% (teljes) CPU-t sem használ, CoD BO is valahol 25% környékén teheli a procit. Direkt teszteltem a játékokat 2 mag és HT OFF, úgysem volt 100% CPU-terhelés (80-90%), viszont azt hozzá kell tennem, hogy ez, ugye, i7 proci, egy Phenomnál már láttam hasonló játékokkal 50% feletti CPU-terhelést, ezért aztán, akinek AMD cucca van, könnyen eshet abba a tévedésbe, hogy a játékoknak általában kell a 4 mag. Az lehet, hogy egy gyorsabb VGA-val jobban igénybe lenne véve a procim, de a jelen helyzetet figyelembe véve 2X olyan gyorsnak kellene lennie, hogy felmenjen 50% fölé, a HD6-ok pedig ennyire nem sebesek.
Terheléses grafikonokat találni a honlapomon.Traven: Elég egy Core i5 is, de az mondjuk biztos, hogy i7-tel lesz CPU-teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Vasinger! #2043 üzenetére
Mert ezek a tesztek alapból CPU-limitesek a gagyi beállításaik miatt. Én már régóta mondogatom, hogy teszteljünk már maximális felbontásban, összetettséggel, precízióval, AA-gel és AF-gel (Vantage esetében ez az Extreme teszt + AA + AF). Tekintve, hogy ilyen beállításokkal az i7-em 1.6GHz-en elég a VGA-mhoz (igaz, ez még 4870), nem hiszem, hogy különösebb CPU-limited lenne, főleg tuninggal. Márpedig ilyen karival nyilván a játékokat is maxi beállításokkal tolod. Ennek van gyakorlati haszna, mert VALÓBAN terheli a VGA-t, nem csak farokpótló, mint az értelmetlen 3DMark default pontvadászat, amely távolról sem ad valós képet a rendszerről. Felejtsd el a default szintetikus teszteket!!!
-
katt777
félisten
válasz Vasinger! #2088 üzenetére
Nem, ennek ilyen néven kell lennie. Eszerint nálad nincs.
Csak azok veszik összehasonlítási alapnak a defaultot, akik nem értenek a VGA-teszteléshez (és igen, elég sokan vannak), ilyen eredményekkel nem érdemes foglalkoznod. Készíts maxos teszteket, aztán kérj meg valakit, hogy 4 magos procival csináljon ugyanilyeneket, az már számítani fog.alibaba78: Nagyon nagy tévedésben vagy. Ha baj van a rendszerrel (rossz tuning), azt a maxolt beállítások sokkal hamarabb kidobják, mint a defaultok. A kb. pontszám eltérése nem biztos, hogy hibát jelez, mert már egy RAM-időzítésbeli eltérés is más eredményt fog produkálni.
Két azonos processzort még lehet így összehasonlítani, de két különbözőt, főleg egy 2 és egy 4 magost, nem szabad! A VGA-t maximumra kell terhelni ahhoz, hogy biztosan meglegyen a kihajtási szint az említett tesztprogramokban (persze úgy nehezebb villogni akár egy i7-tel is ). Ez főleg azért okosabb, mert játékokban is magas grafikai minőséget használsz (gondolom én legalábbis, ha már HD5-os karid van, mert én a 4870-nel is csak úgy játszom). Aki nem tájékozódik megfelelően, és hanyatt-homlok rohan 4 magos procit venni, mert azt hiszi, attól gyorsabb lesz a gépe, játékokban azt fogja látni, hogy csak kidobta a pénzt (roppant kevés kivételtől eltekintve). Szóval én azért is szólok a default tesztek ellen, nehogy oktalanul megkárosítsuk fórumtársainkat.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz alibaba78 #2094 üzenetére
Erre mondtam, hogy ha ezt nézzük, akkor az az eltérés még mindig fakadhat a gép más beállításából, nem feltétlenül jelez hibát. Elég i7-en megnézni, hogy hány ponttal ad kevesebbet a Mark C-State ON.
Éppen azért kell feltolni csutkára a VGA-t, hogy biztosan ne legyen CPU-limit.Az ASUS kari mindig más, mint a többi (a ref. is), használd fesz. emelésre a Smart Doctor-t, amúgy meg az ASUS driverét.
Vasinger!: Jut eszembe, PCI-E1.1 slotod van, az nem korlátoz be már egy HD6-os karit?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #26465 üzenetére
Ha erre járnál, pü. ment a végső megoldás (nem a halál). Ha az sem jön be, vegyél végre jó karit (értsd: nVidia). Nem kellene sokat ráfizetned, ezt biztosan megveszi egy AMD-fan, azok gerjednek a driverhibákra. Bocs a gonoszkodásért, de nem hagyhattam ki.
-
katt777
félisten
Itt egy tipp, ha másnak is lenne zozoz1-éhez hasonló gondja:
User\Appdata\Local\ATI\Ace\profile.xml szerkesztése a lényeg, abban kell átírni az órajeleket, és ott ki lehet kapcsolni az overdrive-ot, ha úgy maradt. Igaz, a kép Powercolor HD4650 DDR2-ről készült, amelynek ráadásul a bios-ában is 300/300 az alap órajel, és még Afterburnerrel vagy ATT-szal sem befolyásolható.
Jól látható, hogy miközben az overdrive 300/300-tól skálázódik, a valós 2D órajel 150/150, és a háttérben Afterburner jelzi is, hogy ott marad (leszámítva a 4-es sorozat idióta órajel-ugrálását).
Érdemes overdrive kikapcsolásábal kezdeni, aztán átírni a frekiket (+2db 0 van mindegyik mögött, az senkit ne zavarjon), és a feszültséget is lehet módosítani, ha a kártya hagyja, aztán elmenteni, és csak aztán aktiválni az overdrive-ot, bár OD-vel is lehet, csak kell egy restart. Mivel a megoldás csak OD-val működik, aki nem akar tuningolni, hagyja a csúszkákat alap órajelen. A powerplay természetesen működik.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Azért a monitorozó progik nem hülyék. Mivel a feszültséget nem veszed lejjebb, az órajelekben meg alig van különbség, nem fogsz sok különbséget látni a hőmérsékletben és a fogyasztásban, ekkora megtakarítás csak hosszú távon jelentkezik. Esetleg megpróbálhatsz 3D tesztet futtatni a 2D módban, hogy FPS-ben lásd a különbséget, persze azt sem könnyű belőni, hogy milyen progi milyen beállításával told, mert ha alacsony az FPS, azért nem fogod látni a különbséget, ha meg túl magas, akkir a CPU limit miatt.
Javaslat: Afterburner: Kernel mód. Akkor a nem szoftveres beállítást olvas, hanem a valós értékeket a kártyából, legalábbis tudomásom szerint. nVidia Inspectorral nyilván nem sokra mész.
nV kártyán, ahol tudtam szépen feszt is levenni 2D-módhoz, ott is csak 1-2°C csökkenés jelentkezett.
zozoz1: Szerintem te is tévedsz.
1. RBE-nak van újabb verziója.
2. Biost GPU-Z-vel KELL elmenteni.
3. RBE-ral is flashelhetsz.Mit módosítottál? Azt mondtad, biosban 150MHz van. Ha a CCC cseszi el az órajeleket (és vsz. így van, hiszen régebbivel jó), akkor nem mész semmire, max gart vesztesz, ha emiatt baja lesz a kártyának.
Én simán flasheltem anno W7 alól rendszergazdi módban.A profil átírhatatlanságának 2 oka lehet:
1: írásvédett a fájl.
2: Csak a látszat, mert módosítod, csak a CCC rögtön visszaírja. Notepad++ szépen kijelzi, hogy amint módosítottam, és próbálok bármi állítani CCC-ben, hogy módosult a fájl, és voilá, megint a régi. Nem véletlenül írtam, hogy kikapcsolt OD v. restart kell rögtön a módosítás után. Esetedben deaktivált az OD-t, és restartolj, aztán próbáld meg. +1 lehetőség: elmented más néven, aztán belépsz csökkentett módban és felülírod az eredetit, esetleg írásvédetté is teheted, de nálam volt, hogy úgyis visszaírta, ha a többi szabályt nem tartottam be. 1 órát kísérleteztem a kedvedért, hogy mindent 2x leteszteljek és rendben legyen.Megyek, megnézem a rengeteg pü-det.
Johni5: Hát én ennyire buta kártyát még nem láttam, mint ez a PC4650, mégis működik. Volt anno jobb 6450-emn, azt simán kezelte az ATT, ezt még az sem, pedig nem mai darab. Pedig mindenképpen jó lenne, hogy az órajel-ugrálás megszűnjék.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Ha a biosban 100/300 az érték, akkor CCC-rel is lehet annyira vinni. Időközben megnéztem zozoz1 profilját, és megtaláltam benne a hibát. Egyébként a profilban nem azt adod meg, hogy mit mutasson a CCC (utóbbit nem is tudod, ezért marad ott a 300/300), hanem azt, hogy mit állítson be, azaz valóban átállítja az órajeleket.
Attól függ, hogy a bios szabályozza a feszt, vagy hardveresen van lekorlátozva. Előbbi esetben bios mod és felülvezérlő progik is segíthetnek, mi több, CCC-ben is le lehet vinni a feszt, amennyiben a kártya engedi (HD4870-em anno engedte, és ott is csak 1-2°C különbség jött ki, de azok közül sem mindegyiknél működött.). Látod, ezt tényleg nem sikerült, ergo +1 indok, hogy a valós órajeleket látod, máskülönben a feszt illetően is "be lehetne csapni" a CCC-t.
AMD-től és nV-tól is voltak alulfeszelhető ill. modolhatatlan kártyáim is.
Persze, akár hihetsz is abban, hogy valójában nem változnak az órajelek.
Johni5: Ha az előző driverrel megoldható volt, az újjal is működik. Az "átírhatatlan" profilra is van megoldás: el kell menteni más néven, aztán csökkentett módban felülírni az eredetit, restart, és működik.
Ha a CCC okozza a gondot (nyilván, hiszen az előzővel jó volt a kari), akkor a bios átírása nem segít.
Nem tudom ATT mennyire támogatja a HD68x0 szériát, anno többen írták, hogy működik, szintén sokan meg azt, hogy nem, vsz. ez is kártyafüggő.Vagy követitek a nyugalomra vágyó tömegeket, és vesztek nVidia kártyát, és akkor mindezt a rengeteg időt gondtalan játékra lehet fordítani.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Johni5 #26534 üzenetére
Kitaláltam ám!
Egyébként ha egyetlen említett módszer sem működik, akkor valóban nincs mit tenni, mint hiábavalóan várni egy jó AMD meghajtóra, amit az evolúcióban előrébb járó létformák már pc-technikailag történelmi korokkal ezelőtt feladtak.
Én vagyok a zöld nyelves emberke.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #26547 üzenetére
Így már ne is állj neki!!! (Látom, már késő.)
Mindig az 1. slotban lévő kártya a 0., a másodikban pedig az 1, így is kell paraméterezni a flashelő progit. Ha nem teszed, akkor mindig a 0. karit flasheli, azaz a jót cseszed szét, legalábbis ha force-olod (sajna sok AMD kártyán muszáj).Célszerű az 1. slotba rakni a jó kártyát, és a 2.-ba azt, amelyet flashelni akarsz, mert így egyrészt elindul a gép, másrészt használható marad a 2. kari.
És továbbra is hiába modolod a biost, mert a CCC rossz. Nem értem, miért erőlteted.Ha flasheltél, és kilőtted a progit, akkor az a baj. SOHA nem szabad kilőni, amíg nem végez, mert csak kifagyni látszik a gép. Ha alapból kifagyott, akkor is vmi gáz volt. Volt, akinél fél perc alatt csinálta meg, volt, akinél majdnem 10-be került, max fél óra múlva szabad kilőni, mert akkor már tényleg gáz van. Ráadásul ez kizárólag a VGA-tól függ, mert az i7-es konfigomon is bő 4 perc volt, másnak meg E8-ason 1 sem. De sztem ezt írom is a honlapomon
A legegyszerűbb egy dos boot pendrive-ot v. CD-t csinálni, és parancssorból atiflashelni (az is működik 2 kártyán), bár nekem soha nem volt gondom winnel sem (csak másoknak igen).Mi van a C profil átírásával? Konkrétan megmondtam, melyik sort kell módosítani. Tényleg csak a 30-at kellene átírni 15-re, illetve a 775-öt 300-ra (a többi 0 marad) a 2D módban, és elméletileg rendben lenne. Annak a modolása is megoldható dos módból, ha winből nem menne, de onnan is megy.Sőt, vissza sem írja a CCC.
Mondjuk a helyedben, ha tényleg semmit nem tudnék kezdeni a CCC hülyeségeivel, már rég visszatettem volna az előző meghajtót (amelynek a profilját egyébként szintén felhasználhatod, hogy 1 az 1-ben átemeld onnan a jó értékeket).
Egyébként egy kicsit már megkeveredtem, hogy most éppen hol tartasz.
Gyorsan válaszoltál, előbb ideért, mint a hsz-om. Próbáld már meg átírni a profilt, légyszí!
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #26565 üzenetére
Vagy az ASUS modolt biosa. Én szóltam, hogy ha a driverrel változott az órajel, akkor ne nyúlj a bioshoz.
EarL 007: Azóta van 1.28-as RBE, az is rossz? Ő ugyanis 1.27-tel csinálta. Ill. GPU-Z mentéssel is rossz a bios? Mert régebben probléma volt azzal is, hogy a többi progi nem jól olvassa ki a flasheket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Nintendo Switch
- AliExpress tapasztalatok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?