- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Persze, hogy lehet így is, de használt cikk vásárlásakor erre nincs semmi garancia! Arra sem, hogy nem buktatnak bele valami olyan cuccba, amelyre a buhera miatt már a gar. sem érvényes, aztán pereskedhetsz az eladóval, vagy hagyhatod a fenébe.
DroiDMester: Lásd fent.
Attól, hogy 5770CF gyorsabb egy 5870-nél, egyáltalán nem következik, hogy a CF hatásfoka olyan jó lenne mindenben, hiszen jóval több, mint fele olyan erős kártya.
HD6 leírását megtalálhatod a neten.Ari18: Hol vannak túlárazva az ASUS-ok? Akinek az drága, vegyen ASRockot, ugyanolyan jó (némely esetben még jobb is) csak sallangok nélkül. Én GB-ot és MSI-t is hanyagolnám. Csak egy bolond hagyná ki az ASRockot, az meg is érdemli, hogy értelmetlenül kidobjon egy rakat pénzt.
Petya2900XT: i7-nek miért borsos az ára?
Cyberpunk: Az i7 nem feltétlenül jelent LGA1366 platformot.
Sandy Bridge már ott nevetséges, hogy a 2. VGA-slotja csak 4X sebességen megy. LGA1366 alá talán azért nem kell nagy választék, mert semmi jobb nem létezik, és a jelek szerint nem is lesz egy darabig. Majdnem másfél éve megvan a konfigom, és még mindig a jele sincs annak, hogy bármi képes lenne többre.
Annyival meg nem drágább az LGA1156-nál, hogy ne érje meg az extra teljesítményt, de legfőképpen az időtállóságot. Intelnél nyilván tudják, hogy mire az értelmes ember fejleszti a konfigját (kb. 3-4 év), úgyis mindent le kell cserélnie, nem kell lépten-nyomon fejlesztgetni, mint AMD-nél.
zseko: A tuningnak nem 60FPS-nél van jelentősége. Ha egy antituningos karid van, és max. beállításokkal min. 20-22FPS-szel fut a játék, akkor cseszheted, ha viszont nVidia, akkor simán megvan a játszhatósági szint.
Abu85: Vannak jól betesztelt nV kártyák is, pl. a GB 460GTX SOC, ilyet érdemes lehet megvenni, mert pariban van a HD6870-nel, és olcsóbb.
SpeedR: A 6850 bizonyosan felejtős.
nanus: Az én HD4870-em még mindent visz, egy-két DX11 játékot min. butítással, ami észre sem vehető.
lsc: Pedig az 5770CF HD5870-nél is gyorsabb...
-
hajbel
addikt
válasz
McCartman #393 üzenetére
...hát igen. Amint tuningra kerül a sor, a gtx 460 a tuningolt 6870-el kerül egy súlycsoportba, és ebben a tesztben csak egy gyári tuningos EVGA volt, bár az hozzá kell tenni, hogy ez a legerősebb gyári tuningos gtx 460, de ezeket az órajeleket bármelyik példány tudja. Másik teszt, hasonló eredménnyel.
-
SpeedR
őstag
Hiába van x dolláros árdiffi a Radeon javára, amikor te itthon forintban egyelőre ugyan annyiért tudod megvenni mindkettőt. (Remélhetőleg azért 1-2 héten belül normalizálódik az ára.)
Azt szvsz botorság kijelenteni, hogy a 6850 erősebb. Egyik játékban ez, másik játékban az van előrébb egy hajszállal. 1-2 FPS különbségek vannak. Amelyik nem fut az egyiken az nem fog futni a másikon sem. Mivel gyakorlatilag kizártad a GTX összes nagyobb előnyét -és látom AMD felé húz a szíved - vedd meg nyugodtan a 6850-et. Biztos vagyok benne, hogy elégedett leszel vele, mert nagyszerű kártya az is.
Igazság szerint még én sem döntöttem el teljesen, hogy melyik legyen a kettő közül. Kivárom, hogy hogyan alakulnak az árak.(#394) alibaba78
Milyen típus volt, és mennyi feszt adtál neki? -
alibaba78
őstag
válasz
McCartman #393 üzenetére
De nem is egy eletbiztositas a tuning. Nalam most halt meg egy 460, de gondolom most az jon, hogy a kivetel erositi a szabalyt. Alapjaraton pedig erosebb a 6850, es ez teny. Arban perpill olcsobb. Legalabb is ott, ahol en vasarolok. Egyertelmu, hogy mit veszek jovo heten.
-
McCartman
őstag
vétek benne hagyni gtx 460ban azt a 20-30%ot , hisz még így sem megy 60-65 °C fölé terhelve.
(persze ha egyáltalán szükség van rá , metro2033at leszámítva mindenre elég fullHDban is , alapjáraton)
így viszont a (szintén tuningolt) 6850 előtt jár , sőt olykor enélkül nélkül is.
[link] -
jozsi
tag
Hát nem tudom nekem a 180$ (radeon 6850) és a gtx 460 (200 $) között azért van némi differencia
A physixet és a csudát letojom már elnézést, tunongolni meg nem szeretek, innentől kezdve az alapórajeles 460 nálam felejtős, hangsúlyozom én eddig 460-at akartam venni, van mind a 2 gyártótol karim, én mindig az aktuális ár alapján veszem a legnagyobb teljesítményűt, ez biza most a 6850.
Ettől függetlenül a 460 1 gb-os kari egy nagyon jó kari, jó tuning potenciállal, ehhez kétség nem fér, de a fentiek miatt nekem a radeon szimpibb.
-
válasz
simlisgumis #386 üzenetére
de durva, te még AIDA-t használsz?
ezer éve nem hallottam róla... már mindenki csak az utód Everestet használja (többek között én is)
-
rocket
nagyúr
-
lsc
nagyúr
-
-
Cyberpunk
félisten
Nekem semmi bajom nincs velük már én is rendeltem tőlük cuccokat. Csak nem mindenki vesz ínét erre akartam rávilágítani. Sőt a legtöbben állítom még mindig a helyi vagy a legközelebbi PC-s boltból veszik a cuccaikat.
Nálunk is cirka 8k+ lett volna egy 470-es az Iponos árakhoz képest. -
lsc
nagyúr
Úgy látom elég sok 68xx tulaj van már hogy így pörög a topic, jöhetnének valami tapasztalatok
.
Mod Cyberpunk : Én mintha máshogy látnám [link].
-
Cyberpunk
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem gyárilag van szénné húzva, hanem sikerült úgy specifikálni, ahogy azt eredetileg tervezték. Ez a mérnökök első számú célja, amikor készítenek egy chipet. Nem az, hogy benne hagynak +200 MHz-et, mert bizonyos teszteken megbukik a termék. Minden lapkánál van egy célzott órajel, amit vagy sikerül elérni vagy nem. Akkor végeztél kiváló munkát, ha a tuning megakad átlagosan +30-40 MHz-nél, mert akkor kvázi kihoztad a maximumot a chipből, anélkül, hogy a stabilitásteszteken, vagy a kvalifikáláson megbukna a kártya.
A szénné húzás fogalma nem ismert, mert a termék két dolog miatt lehet jól tuningolható. Az egyik az, hogy a magasabb órajel elérése nem szükséges, mert a konkurenshez képest annyira jól áll a termékskála, hogy csak rontana az eredményen, ha gyorsabb lenne a cucc. A másik, hogy a kvalifikáláson nem ment át a termék, ilyenkor keresnek egy alacsonyabb órajelet, ahol nagy valószínűséggel nem lesz probléma.
-
zseko
veterán
Csak hogy beleszóljak én is a 460 vs. 6850 vitába
: én pl. magasról teszek a tuningra. Nálam a fogyasztás és a zaj az elsôdleges, két, kb. azonos tudású és árfekvésû kártyánál nem érdekel hogy melyiket mennyire lehet tuningolni, a fogyasztás annál inkább. Azután persze még ott van a szimpátia, ami egyértelmûvé teszi hogy ATI lesz
Mondjuk, ha az a tuning +50%-ot jelent, akkor már érdekelDe az, hogy 60 vagy 68 fps-em van-e az nem.
-
jozsi
tag
válasz
Cyberpunk #362 üzenetére
Hát igen, az anti tuning, lehetséges, hogy csak urban legend? Azért nem is rossz egy anti tuningos karitol
[link]
De most komolyan, én eddig gtx 460 1gb-os verziót akartam venni (a 4850-es karimat nyugdíjazom), de elnézve a 6850-et valószínűleg nem nv karim lesz:6850: alap órajelen gyorsabb, olcsóbb (pontosan 48.500 ft gigabyte), és kevesebbet is fogyaszt. Ezekután egyértelmű a választás.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Na meglett a Sapphire 6850-em, óvatos tuning Gpu: 850, mem:1100, még nézegetem, csak a hőfokokat nem tudom, hogy jól olvassa-e ki a GPU-Z mert alapon 50° körüli, Catalyst overdrive-nél 36. Biost mivel lehet frissíteni?
By.: Johnny
-
smkb
őstag
? Nem fikázom... a teszt húzta le... ez van. Azt írtam oda, amit a teszt és sok sok másik teszt is. Ennyit tud a Barts XT. Gyárilag van szénné húzva. Nincs ezen mit szégyellni, sem fikázni. Ez van, ennyit tud, jó esetben feszemeléssel 10%. Vagy te fikázásnak veszed azt, ha egy termék bizonyos szempontból gyengén szerepel teszttel igazolva, és ezt valaki megírja?
Kérlek, mutass a hozzászólásomban egyetlen "fikázó", szarozó szót.
-
WhiteKiSs
csendes tag
Sziasztok! Most akarok videókártyát venni és nem tudom milyen legyen...6850-en gondolkodom de kíváncsi vagyok ti mit tanácsoltok.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Petya2900XT #349 üzenetére
LGA1366 alá sem lesz túl nagy választék. A Sandy Bridge nem megy bele sem ebbe sem a P55-ös lapokba. Intelnél ha új generáció akkor bizony új lap és RAM ezt már megszoktuk
Viszont AMD oldalon is a Bulldozer nem lesz jó a jelenlegi AM3-as lapokba.
Na mindegy ki van ez találva nehogy az alaplap gyártók rosszul járjanak -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Lehet én látom rosszul,de az i5-ös sorozatot nem tartom sokra....mennyire lesz ez időtálló proci?
és a foglalat
....azért ha veszek egy i7-et igaz borsos áron,de sokáig elleszek vele... ellenben esetleg váltani akarok úgyis lappal rammal együtt kell cseréljek
..igazából meg lennék lőve,ha konfigot kéne összedobjak-e téren
-
v!ct0y
veterán
VTX3D az milyen márka? Megéri 59 be egy 6870 ?
-
smkb
őstag
Egy újabb kis tanulság arról, mennyire is van gyárilag szénné húzva egy HD6870, és mit lehet rajta tuningolni.
Radeon hd6870 with ln2 a minor-fiasco
Folyékony nitrogénnel csúcsra feszelve sem megy jobban, sőt, a bugzik szoba hőmérséklet alatt.
-
Cyberpunk
félisten
RAM-ból 1600MHz aztán kész. Fölösleges feljebb menni szintetikus tesztekben jól mutat, de játékban állítom nincs 1 fps különbség 1600 és 2200 között.
MSI lapokat én sem komálom általában nem a tuninggal van gond náluk. Ennek ellenére a 4GHz az szerintem előre borítékolható elég jól mennek ezek az i5-ök is. Feltéve ha nem a gyári cooler-el hűtöd
-
Ari18
őstag
válasz
Petya2900XT #338 üzenetére
Lap 24k, Ram19k, Proci 32k
összesen 75k
Ebből lejön amit a prociért,+ ramokért kapok. kb 40.000Ft-ba fájt. ha a lapomat sikerül eladnom, akkor még kevesebbe.DroiDMester
A ramok órajele egyáltalán nem izgat. Bőven elég lesz az alapon is. A proci és a vga számít igazán.
tome.jr
A kis CD53 is képes volt 208BCLK-ra, akkor a GD55-nek csak meg lesz a 200.
-
Sajnos sem a lap sem a Ram NEM jó választás! de a 20*200.talán meglesz velük! (ram alapon elpöfög de 2000.et szénné feszelve se megy) viszonyításnak az 1600.as G.SkiLL ramjaim alulfeszelve 2200.felett szaladnak!
De nagyon kíváncsian várom mennyivel fog jobban menni a 6870.es az i5.el!
-
-
Hát kénytelen vagyok a HD68xx nek az új árát nézni mivel még használtba nem kapni majd olyan 3-4.hónap múlva biztosan lesz nagyon jó áron használt 6870.es viszont addigra a 5770.ára is még lejjebb esik tehát akkor sem lesz olcsóbb egy 6870.es mint 2.db 5770.es!
És olyan kártyát kell keresni ha már itt az apróban vásárol az ember ami bolti garanciális (nem a 3.sarkon a Józsi bácsihoz) és ha mégis belenyúlnál egy hibás kártyába viszed legariztatod és még jobban is jársz mert lesz egy originál új kártyád jóval bolti ár alatt! Énis adtam vettem itt az apróba rengeteg kártyát és soha nem adtam el olyat aminek gondja lett volna és hálisten venni sem vettem olyat (eddig)
CFx-ről meg volt nálam 5870.es kari elis akarták cserélni a 2.db 5770.esemre (pont ebből kifolyólag volt nálam) teszteltem 10.játékkal (1680.ban minden MAX-ra állítva) és 10.ből 10.nél a CFx nyert! ezért nem is mentem bele a cserébe! pedig 1.fillérembe se került volna mert 1:1.csere lett volna!
Ja és az mi hogy "HD6 széria tudását semmiképpen NEM kapod meg HD5-ös kártyákkal" mondjál valami konkrétat erre mi az amit az egyik tud és a másik nem? -
tome.jr
addikt
Helyes, én is kíváncsi vagyok. A lényeg hogy ne H55 lapot vegyél hozzá hanem P55-öt
Miyen lap lesz?
katt777: Nem értek egyet veled. Szerintem a piacon adott pillanatban kapható legolcsóbb kártyák árait érdemes összevetni. Főleg úgy, hogy valai nem csak új kártyában gondolkodik. Nyilván ha majd lesz használtan 6870 akkor az lesz a legolcsóbb, de amyg nincs addig kénytelen vagyunk az új árával összevetni.
Főleg azért, mert a gyorsan eladott kártyák ált. vmi. hiba (értsd: túlhajtás) miatt kerülnek piacra
Ezt azért remélem nem gondolod komolyan.
Én is már adtam el rengeteg olyan kártyát ami pár hetes volt de az égvilágon semmi baja nem volt. Egyszerűen kipróbáltam, meguntam, eladtam. Ezzel más is lehet így. Jó áron megvette, kipróbálta aztán eladja esetleg egy kis haszonnal vagy árában.
-
katt777
félisten
válasz
DroiDMester #317 üzenetére
Az ár-összehasonlítás hamis, arról meg nagyvonalúan megfeledkezel, hogy a HD6 széria tudását semmiképpen NEM kapod meg HD5-ös kártyákkal! Arról már nem is beszélve, hogy a CF hány játékban nem működik normálisan, csak ezekkel nem szokás tesztelni, mert akkor ki venne több GPU-s konfigot.
tome.jr: Használt terméket nem hasonlítunk össze újjal. Főleg azért, mert a gyorsan eladott kártyák ált. vmi. hiba (értsd: túlhajtás) miatt kerülnek piacra. Éppen elég hsz-t látni más topicokban, hogy "beújítottam egy használt kártyát, de ez és eza hiba van vele".
-
-
zseko
veterán
Hihetetlen hogy itt a környékemen még mindig nem kapni...
-
Kelvin
őstag
válasz
"Csak az árukat is hasonlítsd össze!
2.db 5770.et megkapok 52.körül! (itt az apróba pár hónapos használtan) még 1.db 6870.et 60-65.e! amiből CF-et számolsz az 120.e! Nem 1.kategória a 2.kártya!"Ha már két árut hasonlítasz össze, kérlek legyél objektív.
Mind két kártya származzon egy helyről. Jelen esetben bolti, új áron nézzük.
Így már más a helyzet, ugyanis 2db. hd5770 64e Ft körül van azaz ugyanannyiba kerül mint 1db hd6870. -
Gaboman
nagyúr
válasz
DroiDMester #327 üzenetére
Viszont érdekes hogy a CoP 4.tesztben nincs igazán számottevő gyorsulás a gyengébb procikhoz képest, mint ahogy az az első háromban észlelhető.
-
-
Ari18
őstag
válasz
Cyberpunk #324 üzenetére
Erre jutottam én is. Marad a Phenom.
Gaboman
majd holnap megnézek egyet és, ha számottevő a difi, akkor kezdődik előröl a tesztelés..
Addig is 3D Vantage sokkal többre számítottam.
-
-
pottyantós
aktív tag
válasz
Ja a mostani ára még magas, de ha lemegy akkor nagyon jó vétel!!
És eléggé komoly teljesítménye van a 6870CF-nek... Ha olcsóbb lesz én tuti benevezek...
-
Cyberpunk
félisten
No az bizonyos most már hogy ez a benchmark is elég statikus akárcsak a Heaven. az első teszt nem mérvadó kéretik figyelmen kívül hagyni.
Lefuttattam még egyszer VGA alapon [link] Így már azért jelentősen feljavultak a minimum fps-eim is -
Csak az árukat is hasonlítsd össze!
2.db 5770.et megkapok 52.körül! (itt az apróba pár hónapos használtan) még 1.db 6870.et 60-65.e! amiből CF-et számolsz az 120.e! Nem 1.kategória a 2.kártya!
HD6870.CF-et 5890.hez vagy 5850.CF hez kell hasonlítani azokkal van 1.súlycsoportban!
-
Azt vettem észre, Crysis-ban rendszeresen csak egy loop-pal mértek (tehát egyszer megy körbe a csóka)
Szerintem érdemes lenne 2x vagy akár 3x is körbefuttatni egymás után (a felbontás alatti mezőnél tudjátok változtatni).
Mégpedig azért mert amikor kijön a felhők közül, szinte mindig akad egyet nálam és ez kb -2 FPS-t jelent átlagból.... ez a jelenség már a második körben sem fordul előilletve ha nálatok ez nem így van, kérlek írjátok meg és körbenézek az én házam táján, hogy vajon mi lehet a gond.
vassal nagy gondok nincsenek: E6600 2.4@3.15 , 2.5GB RAM (crysisnak még elég), 4870, HDD: 502HJ (szóval ez sem mondható lassúnak)
-
Cyberpunk
félisten
Na csináltam még egyet a CPU most is alapon. Viszont a VGA-t egy kicsit megrángattam 800/1600/1800-ra íme [link]
-
Lacc88
senior tag
válasz
DroiDMester #303 üzenetére
6870 cf meg ver az 5770 cf-et . Bármibe
Cyberpunk : Látom elhatároztad magadat , és váltottál 470-re .
-
Gaboman
nagyúr
válasz
FarCry2 nálad UltraHigh beállításokkal volt nála VeryHigh.
-
tomic
addikt
válasz
Petya2900XT #302 üzenetére
Elvileg a héten. Tegnap rendeltem de csak holnaptól lesz ugye aktuális. + 2-3 nap posta.
-
Ari18
őstag
válasz
Nincs mit.
Nem kevéssel erősebb az I5-ös proci. Nagyon megnézném vele, tuti a Phenom fogja vissza.Gaboman
neked is elférne egy erősebb proci.
v!ct0y
Holnap megnézem neked a BF2-öt.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- Kuponkunyeráló
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest