- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
r3pl4y
aktív tag
OKé köszi.
Ezek mind kaphatók abba a boltban ahol a VGA-t és a procit vettem akkor szerintem ugy lesz h beviszem a gépet és mondom h ők rakják rá h ne legyen gari vesztés..csak remélem nem fog nekik 1 hétig tartani...
nekem ez a meggyőzöbb a procira:
Cooler Master Hyper 212
VGA -ra meg ez:
AC Twin Turbo
Akkor ezekkel nem lesz igy már gond.. ha huzni is szeretném a procit meg a vga -t..
de nekem a VGA-mon a zalman az 2pin -es ez a AC Twin Turbo is 2 pines? vagy ha nem akkor h megy rá?
-
-
Harti
senior tag
Hát ez halál!
Minden irányből ráraktam a 8cm-es ventit de szétfagy 84 fok körül az egész. És valóban a VRM a probléma mert olyan szinten meleg, hogy égeti az ujjamat! Hiába fújja vagy szívja róla a venti a levegőt.
Ez a FurMark ennyire gyilkos direkt, hogy képtelen bármilyen hűtés ezt kordában tartani vagy van akinek nem fagy ki mondjuk 2 perc után a Stability test?
-
butcher eu
senior tag
én is teleragasztottam bordával, és valamennyit segítet, főleg miután a ragasztó faszán ráolvadt, így több hőt ad át mint amikor felragasztottam.
ha a mamót 950 fölé hűzom akkor nekem is szemetel a kép. akkor ezt a ram okozza, vagy nekem is a VRM okozza?
-
proof88
addikt
Tervbe van véve, hogy elviszem majd kalibráltatni. Bnőm gépéhez van egy 22"-es ASUS VW222U, állítólag szép képe van. Hát nem tudom ... én minden TFT-n fanyalgok, amit eddig a TN+film panelesek közül láttam. A legkiábrándítóbb élményem 3 hete volt, amikor a STALKERben úgy esett, hogy felül és alul is sötétség volt, csak középen volt valami lámpa... nos ahhoz hogy lássam rendesen, mi van felül és alul a képen, előre-hátra kellett mozgatnom a fejemet... mondjuk részletkérdés, de elég kiábrándító volt.
Egyébként meg az én szemem CRT-nél csak 85 Hz alatt nyavalyog, a nagyobb monitorok azért nagy felbontáson is tudnak nagy képfrissítést.Egyébként barátnőmnek is CRT-t akartam, csak hát neki nem kell, mert .......
De megszívja, mert nagy asztala van L alakban, be fog költözni hozz egy 21-es CRT is.
Sosem érti, miről beszélek, amikor a TFT-n fanyalgok, asszem majd megmutatom neki is a két monitor közti különbséget... -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
ASUS-ra lehet tenni bordát (még a RAM-okra is elfér a szép nagy hűtő alatt), és jobb minőség is, ráadásul a ref. 3+2 fázissal szemben 4+2 fázisos, arról nem is beszélve, hogy ASUS lapban az EPU-val szépen leveszi a feszültséget és az órajeleket is, ezért halk és hűvös a hűtője (OK, vízhűtéses barátom - ill. persze a gépe vízhűtéses
- hangosnak találta
), nem kell ATT-szal és egyebekkel vacakolni. Másrészt egy haveromnak 1GB-os EAH4850G-a van (bármi extra rászerelt hűtés nélkül), és nem forrósodik, 44°C körül van idle, és 70°C-ig melegszik terhelve, ráadásul E8400 hajtja, szóval nem is a terheletlenség miatt hűvös, mellesleg Codegen BrizA E-6099 házban.
-
r3pl4y
aktív tag
Oh .. köszi majd megnézem.. de most fél 1kor nem szedem már szét a gépet... akkor lényegében ott ragadtunk le h alaplap hiba.. de annak se látom értelmét mert akkor miért csak néha jön elő és miért mulik el? Nem tudtok valami tesztet amivel ki tudnám deriteni h biztos nem e videokari a hibás?
-
r3pl4y
aktív tag
-
bacsis
Közösségépítő
nemá' hogy csak ennyit menjen a 4850em
a memók 1120ig mennek, az fölött már előfordul egy-egy kisebb hiba, pici ram hűtő süniket ragasztottam rá, nem olyan melegek, a VRM-re meg cérnával egy 486os hűtőt rögzítettem rá, és naggyonjól végzi a dolgát
valahogy meg lehetne akkor emelni a GPU feszkóját, hogy menjen egy picit többet?
egy 750 már nem lenne rossz -
-
dangerzone
addikt
Bencsmárkokra jobbak az nvidia-ák. Viszont az nem mérvadó tényleg. A játék a lényeg, ott meg szépen muzsikál az ati
De ha a benchmark is lényeg, akkor vegyél 4870x2-őt. Tök olcsó...Szerintem simán megéri. 2 év múlva még jól el is tudnád adni...Csak 80%-ot veszítene az árából...
-
BemAnyó
senior tag
köszönöm újfent
meg rest-nek meg ttomax nak is
, már értek majdnem mindent , kivéve azt hogy a pvm ekre miért raktál sünit? azok is melegednek ? Azokkal egyébként nagyon vigyázz amikor majd egyszer leszeded, mert nagyon picike gyenge (két lába van elvileg) forrasztás fogja csak ami nem illeszkedik a nyákba bele, hanem csak rajta "ül" értsd könnyű letépni, már láttam ilyet, de úgy tudtam hogy az elég jelentéktelen hőtermelés szempontjából, vagyis hogy nem kell rá.. vagy mégis
-
katt777
félisten
Egy csomó játékra panaszkodnak egy csomóan, hogy így nem megy, meg úgy nem megy (főképp - nyilván szarul - tuningolt rendszereken), de nekem az E8400-zal semmivel nem volt még gondom, illetve ami gond volt, azt a Catalyst okozta. GTA4 spec annyira sem érdekel, hogy kölcsön kérjek egyet, de akkor sem kellhet 4 magos hozzá, ahogy máshoz sem, főleg, hogy egy E8400 2 maggal is lazán kihajt egy 4870-et, tehát 4 mag max. kevésbé lesz terhelve, de a 2 mag nem rontja a rendszerteljesítményt. Ez csak egy újabb marketingfogás, hogy az ostobákat megtévesszék: vegyetek 4 magost, ahogy volt ezelőtt a "vegyetek 1GB-os VGA-t, mert csak azon megy", aztán persze majd elkészül a játék (lásd: patchek), és flottul fog menni egy E6450-en is HD4830-cal. Aki ennek beugrik, megérdemli.
DigitXT: Nem mindegy neked, melyik exével működik rendesen a program? Azt használd, amelyikkel ki tudod használni a felbontást. Szerintem. Fixekkel csak akkor lehet probléma, ha netes szerveren akarsz játszani.
ladlac: Az csak a szoftvertámogatásra vonatkozik. Ha jót akarsz magadnak, HIS 4850 IceQ4 turbo-t vegyél. Az a legjobb 4850.
-
proof88
addikt
Crysis is igen jól profitált belőle egyébként. Szóval én a Crysis-t és a GTA4-et tartom annak a 2 játéknak, ami eddig tényleg profitál a 4 magból.
ladlac: üdv! Nem gyengített, ugyanaz mint a Full, csak nem kapsz a kártya mellé extrákat. A Toxicnak egyébként más a hűtése és gyárilag emeltek kicsit az órajelei.
-
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
Látom nem érted!
Van rajta ramsüni!! nem is kevés, és így 136 fok furemark alatt a VRM....
A GPU meg max 50!!!
Ráadásul ami HSM linkjében van az a GPU-z nem is mutatja a VRM hőfokot...
4850-en ti ezt egyáltalán hogy méritek???
HOnnan tujátok hogy az mennyi?
Ha nektek 60 a GPU akkor elvileg még 136-nál is több a VRM??? -
Ferdzsoo
addikt
Új VGA hűtő? Na ne szivass, most vettem a musashi-t.... A GPU loadon max 50-fok. SZerintem ez elég izmos...
Csak a rohadt vrm nem az igazi... Kivi vagyok alapból stock kúlerrel mennyi a VRM furemark alatt, mert azt nem néztem. De gyanítom ha a GPU a 100-ast nyaldosta, akkor a VRM sem 70 fok volt...
Csak elcsesztem mert nem néztem meg...
A játékokban 80 fölé most nem megy amúgy a VRm, nemtom ez a furemark mit csinál , de sokkaljobban megszivatja a VRM-eket... -
Attix82
addikt
Ez mar nem VGA kerdes tudod nagyon jol.......ez tamogatja a masik nem..ATIba Havok fizikai gyorsitas van, NVbe PhysX megvalositas van jelen. DE egyekent nem rossz otlet, beszerezni egy NVt 8500 szintut es fizikai procinak hasznalni.
ATi 4850 + NV 8500GT, megoldhato a dolog tudtommal.
-
Attix82
addikt
Warmonger: Fizikai kartya kel hozza, NVbe van valami tamogatott dolog ezugyben....rakj a 4850 melle egy 8500GT-t Fizikai kartyakent kezelje, es mar fut is fullon.
Minimális rendszerigények:
Intel Core 2 Duo processzor (E6400 legalább)
2Gb RAM
Nvidia GeForce 7900 grafikus kártya
Ageia PhysX 100-as
1,8Gb szabad hely a merevlemezen -
Pala
veterán
Hát lehet, hogy ezt majd ott az üzletben kell megtudakolnom. Mármint, hogy melyik megy rá.
Szerencsére nem égetően sürgős, és a gyári hűtő is teszi a dolgát (legalábbis az egyslotos referenciahűtőhöz képest mindenképpen jobban), de azért jó volna már lecsukni a gépház oldalát, mert így kicsit jobban duruzsol, mint kéne. -
Pala
veterán
Köszönöm az ötleteket!
Igen, a ramborda az fontos lenne. Bár nem tuningolom a karit (van egy kicsi procilimitem, ezért nincsen értelme, meg hát mindenre elég a teljesítménye abban a felbontásban - 1280x1024 - amiben én használom), viszont le akarom zárni a ház oldalát és egy kis kereszthuzatot csinálni. Jelenleg a gyári dual slotos ALU hűtő van, ami mondjuk nem is rossz így nyitott ház mellett; 70 fokot sose érte el még a gpu, de zárt háznál kapásból megugrik egy tízessel.
Most jut eszembe: remélem nem szívom meg, mert nem biztos, hogy referencia kialakítású kártyám van! így néz kiTomate: először nem tetszett a FC2, aztán ahogy belemélyedtem, megtetszett, rá néhány napra meg teljesen eluntam sajna.
Egyébként tudom, hogy elneveztek rólam egy települést benne, ez igazán megtisztelő.
full loadnál 45-50 az teljesen jó, én is valami olyasmire pályázok. De azért igencsak nem mindegy, hogy zárt/nyitott háznál és pontosan milyen szellőzésnél éred el ezeket. -
rup1u5
nagyúr
crysisban tudtam csak összehasonlítani a két kártyát.
gts húzva, xp alatt, highban picivel gyorsabb volt mint a 4850 vista alatt highban.
a 4850 viszont kiegyensúlyozottabbnak tűnt mert a minimum fps magasabb volt mint a gts-en.
nem érzem azt a 30%-ot de 15% biztos meglehet. majd a farcry2 tesztekre leszek kíváncsi, hogy ott hogy szerepel ez a két kártya. -
horitomy
tag
Jó lenne tudni, hogy hol vannak a diódák, a gpu-nál van az biztos! Tegyük fel, hogy nem fekszik a hűtő rendesen fel rá! De a memóriákat attól még a venti hűti rendesen ennek ellenére MemIO 65 fokos. Holnap után veszek kétoldalas hővezető ragasztót. A gpu-t meg megpasztázom magam.
Aztán az is lehet, hogy ez még az első szériából való (rég vettem).
A gyári hűtővel 106-107 fokos volt játék alatt. Ilyen magas értékeket meg nem olvastam sehol, csodálkoztam is mindig, hogy a tesztekben 100fok alatt írnak mindig. -
-
horvathkrisz
addikt
honnan tudod kipróbáltad? vagy miről beszélsz?
szerintem te nem tudod hogy miről beszélsz. esetleg csak úgy bele a habokba?monitorozom rivával és eddig egyetlen egy játéknál sem ment 80% fölé a CPU-kihasználtság. egyik mag sem.
meg ha igazad is lenne 3-4 fps növekedést a kutya sem vesz észre párszáz MHz miatt, szóval inkább hagyjuk ezt a témát...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest