- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
"Az amerikai szabvány."
Elértettél. Nem ekkora tengelyű, hanem ekkora rádiuszú kést szeretnék. (Szerettem volna.)
"30.500,- pénzért vettem egy dimar-t "
De te párban vetted, ez pedig csak egyoldalas. Biztos nem vagyok benne, de sejtésem szerint ez a Dimartól úgy 17 körül lehet.
-
thyeby
őstag
Tedd csak rá az áfát, akkor mindjárt nem negyede az az ár.
Nekem nem lenne bizodalmam benne, bár ha jó tapasztalatod van az unimaxos késekkel, hát hajrá.
Nem tartom valószínűnek, h ezzel kicsinálnád a marógépet, ha a nagy plattolódat bírja. Bár nem ismerem a gépedet, de általában amikor 12-es befogópatronnal adnak valamit, azt a gépet felkészítik nagyobb terhelésre. Másik dolog, h akkor tudod meg, amikor rátolod az anyagot: Ha szépen fütyöl, akkor ok, ha csak berreg, akkor lassú v gyenge a gép. De végső esetben azt is megteheted, h nem egy, hanem több menetben marsz vele. -
Crazyman33
senior tag
válasz
luciferc #5216 üzenetére
A fiókos dolog megoldható. Egyszer csináltam egy olyat. Ha magad elé képzeled akkor azt mondod hogy hoppá így sokkal egyszerűbb és olcsóbban kijövök.
Amúgy egy nagy baromság, nem tudtam lebeszélni az embert, és megcsináltam neki mert ismerős volt.
Ő úgy gondolta hogy sima olasz görgős teleszkóppal rakjuk tele bútorlap fiókkal 2200 mm magasságig.
Akkora szopás volt facván beállítani, hogy egy fiók se csavarja el, a homlok végig zárjon. Azt hiszem 6 fiókos volt. Az előlap felszerelése után, nagy élmény volt billenteni a fiókon. Ugye egyszerre mozdult az összes fiók, emiatt 3-an tudtuk kiemelni a fiókokat, visszarakni szintén. Ezt párszor megcsináltuk, amíg egyikünk se mondta - Bazzeg valahol sikálja a teleszkópot, hallod. ÁÁÁÁÁ
Ja, és gondolhatod mennyire látta mi van a felső bútorlap fiókokban. Azért egy rácsos cuccból könnyebben előveszed ami kell még fentről is.Amúgy én nem mondtam hogy Blum a kamra polc amit néha szereltem.
"Márkát már nem tudnék mondani de nem az olcsóbb fajta volt."
Amúgy a képeken láthattad, egy erezett fehér zsugorfóliás mart frontú konyhában van. Lehet hogy máshol is de erre konkrétan emlékszem. -
luciferc
őstag
Az a baj, hogy BLUM-ból egyelőre nem találtam olyan kamrapolcot, aminél az összes szint egyszerre kijön, ez pedig feltétel, ez a kamrapolc lényege, hogy egyben átlátja a háziasszony. Van ilyen? Vagy megoldható az, hogy fiókokat szerelek fel, amiknek egy nagy közös előlapja van? Ez terhelés, futás, stb szempontból kivitelezhető?
-
mdk01
addikt
válasz
Crazyman33 #5196 üzenetére
...és thyeby #5198:
Vhol érhető volt a festő kérdése, mert jelenleg nincs olyan szakma Magyarországon hogy "bútorfestő", tehát nem tanítják sehol. Nálunk a cégnél már felmerült, hogy indítunk egy OKJ-s tanfolyamot bútorfestő néven, de még egyelőre nincs idő vele foglalkozni.Luciferc #5201: Ezekből a vasalatokból nincs túl sok varriáció, tehát ár érték arány foresten belül szinte nincs is. Ahhoz képest hogy béna olasz/kínai x@arok sztem drágák.
Viszont ha megnézzünk egy másik márkát és hogy megint maradjunk az egyik legnagyobbnál a BLUM-nál sztem jobb az ár/érték arány. Igaz hogy ezek 100k környékén kezdődnek, de sokkal könnyebb szerelni is, mert mint crazy is írta nagyon lehet szopni ezekkel a vackokkal. Mivel te vagy a szerelő és a végfelhasználó is duplán jól jársz a BLUM-mal.
Működésbe is finomabbak a BLUM vasalatok és időtállóbbak is.
Egy szó mint száz sztem a BLUM sokkal jobb mint amennyivel drágább, de az biztos hogy nem átlag pénztárcához van szabva. Nem lennék a helyedbe, hogy eldöntsem melyiket vegyem
Egyedül talán a magic corner az ami elfogadható a forest-től, de kamrapolc egy annyira speciális vasalat, amit ráadásul nagyon meglehet pakolni, hogy oda egy komoly márka kell, arról nem is beszélve hogy a forest-eset, valóban szinte lehetetlen jól beállítani.Thyeby #5202: Az amerikai szabvány.Volt már erről szó hogy ezekre is kell figyelni felsőmaró vásárlásánál. Gondolom ezt korábban vetted vagy olcsón jutottál hozzá.
Nem volna egyszerűbb ha esztergáltattnál egy hüvelyt 0,35mm-es falvastagsággal ami rá tudnál húzni a 12mm-es tengelyre? 0,35mm nem túl vékony egy fémesztergályosnak és csak egyszer kell legyártatni.
Thyeby 5207:
Nagyon sok éve piacon vannak már ezek a vasalatok és nem mozdult az ára.
A tehetősebbek most is BLUM-ot vagy más komolyabb márkát raknak a szekrényükbe. Ez a forest a legalja a piacon és ezeknek ennyi az ára. Ez soha nem fog lejjebb menni ha csak nem találnak ki egy kicsit jobb konstrukciót amivel a régi ára 10-20-X%-kal lejjebb fog menni.
Soká #5211:
Ez nagyon olcsó. Én 2004 környékén 30.500,- pénzért vettem egy dimar-t ami kb. ugyan ez, és nem én csináltam rossz vételt. Vigyázz vele!Üdv.
-
Soká
senior tag
válasz
bbchris #5212 üzenetére
Az olcsó, azaz gyanús késekkel szemben két fő ellenérvet hallok én mindig: rossz geometria (vagyis üt) és kevésbé éltartó. Az elsőt használat közben úgy gondolom magam is képes vagyok érzékelni (kiváltképpen egy ekkora nagy marónál) a másodikról kevésbé tudok nyilatkozni, mert nem használom őket olyan terheléssel, hogy érzékelném a különbséget.
Annyit tudok mondani, hogy az unimaxos maróim szépen, gondosan kivitelezett darabok, vagyis nyomát sem látom annak, ami egy átlag kínai barkácsgépről már messziről harsog. A megmunkálási technológia teljesen perfekt. -
bbchris
senior tag
Ahogy látom akkor ez vidiás lapkával van forrasztva . Akkor ez már rossz nem lehet . Lehet hogy nem bír annyit de használható . Ami a fontos hogy ne MDF-et marjál vele mert lehet hogy annál pórul járhatsz mert ha túlhasználod akkor erős kopást csinál a vídia élébe .
A Freudhoz nem hasonlítható mert az jóval keményebb mert annak más a vídiaminősége az azért is drágább bár kétlem hogy 4× annyit kibírna a freud de tény hogy a Freud sokkal jobb és finomabb a kidolgozása is .thyeby #5170 Dolgoztam szerszámélezésben 10 évig , innen tudom ilyen jól de bőrallergia és egyéb okból sajnos lépnem kellett innen pedig szerettem nagyon ott dolgozni .
-
Soká
senior tag
Más. Akarok venni egy [ilyen] marót. A képen nem látszik, de a majd 90mm-es átmérőjével ez a legnagyobb marókés, amivel én találkoztam. Éppen elférne az asztal nyílásában. Íves plattolóból van CMT-m, de az is kisebb kb. 10mm-rel. Ennek meg az ára negyede, mint a CMT vagy Freud. Ellenvélemény?
Az unimaxos késekkel - van belőle több is - nincs rossz tapasztalatom, ennek csak a mérete az, ami elgondolkodtat, véletlenül sem szeretném túlterhelni a marógép orsóját. -
Soká
senior tag
Sziasztok!
Kérdeztem, aztán eltűntem, bocsánat! Köszönöm mindenkinek a pórustömítéses válaszokat. Nem véletlenül kérdeztem félve, mert magamtól eszembe sem jutott volna, csak hát a "szakkönyv"...
Szóval hagyom a csudába.A vizes lakkot én azért használom, mert ha a garázsban szórni akarom, akkor egy oldószerestől megfulladnék. Van egy Wagner airless ("kattogós") pisztolyom (a paletta legnagyobb darabja ez volt, amikor vettem) rendes kis ködöt csinál... De elfogadható a szórásképe.
-
Crazyman33
senior tag
Azért valljuk be van különbség vasalat és vasalat között is.
Nálam leginkább az ár/érték arány mindig a tartósságot és a szerelhetőséget jelenti.Amit sokszor az az ember (pl. a vevő) aki kinyit egy bútor ajtót vagy kihúz egy kamrapolcot nem lát különbséget.
Emiatt nálam is vannak állandó márkák és típusok amivel szeretek és érdemes dolgozni. Én jól járok a szerelhetőséggel, a vevő pedig a tartóssággal.
Ilyen példák nagyon sok téren vannak.
Kivetőpánt:
Tekno
Láma
Blum+patintható talp
(tudom hogy vannak más márkák is, csak kiemeltem ezt a 3-at)A cégnél csak Tekno-t használunk, egy rakás fos, de olcsó. Szinte lehetetlen beállítani az ajtót görcsölés nélkül. Plusz kicsit meghúzod és lóg egyből.
Láma fényévekkel jobb, de még mindig elmarad állíthatóságban a Blumtól.A kamra polcnál ugyanez a helyzet. Szereltem már olyat hogy ha nem mértem ki halál pontosan akkor annyi volt. Nem állt rendesen, állítási lehetőség nulla. És szereltem már olyat is amit mindenfele állíthattál, precízen be lehetett lőni. Márkát már nem tudnék mondani de nem az olcsóbb fajta volt.
-
thyeby
őstag
válasz
luciferc #5205 üzenetére
Ár/érték aránya mindennek van, csak nem mindegy, h mennyi.
Szerintem itt az a helyzet, mint a gyógyszerekben a generikumnak: Aki kitalálta, kifejlesztette, többet kérhet és kap is érte, mint aki lemásolja.
Egyébként általában a teherbírás függvényében exponenciálisan nőnek a vasalatok árai.
(Szerintem ez az ár irreálisan magas, mert új a piacon. Majd amikor a legtehetősebbeket kiszolgálták, szolidabb lesz az ára, amikor a középréteget is kimerítették, bagóért utánad dobják majd. Így volt ez valamikor a fotelgörgővel, meg a kivetőpánttal is. Én biztosan nem adnék érte száz rongyot. A valós értéke szerintem 10 ezer alatt van, tehát amit kérdeztél, az ár/érték arány sacc per kábé: 10:1) -
thyeby
őstag
válasz
bbchris #5204 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
A CMT és a Dimar katalógusában is benne van, csak éppen nincs az országban belőle, a rendelés pedig hosszadalmas most a szabadságolások miatt. Annyira kellene pedig, hogy ha itt lenne, akkor már a jövő héten vinném újraélezni.
Csak nyolcas patronom van, a 12-es tengely miatt nem akarnék most egy felsőmaróba beruházni.
Szeptemberre megkapom, csak hát épp akkor van vége a szezonnak, amihez kellene. -
luciferc
őstag
válasz
Dízeles #5203 üzenetére
Muszáj lennie ár-érték aránynak, mert a kérdéses vasalatok ugyanazt, vagy közel ugyanazt tudják, mégis jelentős az árkülönbség. Az egyik kamrapolc vasalat 60e, a másik 100e, és a kérdés az, hogy mit ad többet a drágább. Hasonló a sarokszekrény esete, csak ott még nem is látok többletet a leírásban sem. Látszólag ugyanazt tudják, mégis jelentős árkülönbség van. Mi az oka? Az tiszta, hogy ez az ára, de az árkülönbségnek csak van valami oka.
-
Dízeles
aktív tag
-
thyeby
őstag
Nem lehet az egész országban kapni 12,7-es holkelmarót.
-
luciferc
őstag
Gyors vasalat kérdésem lenne. A Forest katalógus 4.35-4.37 oldalain vannak a következő sarokszekrény belsők (a lusták kedvéért kivágtam őket, ne kelljen keresgetni):
Bőségesen van köztük árkülönbség, ebben a sorrendben egyre olcsóbbak, az első és az utolsó közt csaknem kétszeres diff. Minőségben mi a különbség? Melyiket érdemes választani ár érték arányban?
Van továbbá a 4.39 oldalon két kamrapolc:
A csillapított csukoódáson és a magasabb teherbíráson kívül indokolja valami a csaknem dupla árát az LM.CXS-nek?
Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Jövedelem
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nagyon meghúzza a nadrágszíjat az Intel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged