Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hali.papa
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a tisztelt fórumozókhoz...
Keményfából (konkrétan cseresznye) készítek egy ágyat a gyermekemnek.A faanyag úgy 35 éves lehet csont száraz ledarabolták 35x10x150cm-es padlókra hogy majd egyszer lépcsőlap lesz belőle, én lenyúltam fatertól mert ő már nem fog lépcsőt készíteni belőle. A lényeg hogy vagy 20 éve szárad a padláson, elég szépen sok helyen el van repedve stb... a nagyobb bajom hogy szú is járt benne és sok helyen van benne járat, próbáltam a legszebb darabokat felhasználni darabolás után de még is sok a lyuk meg a járat. Egyébként szú már nincs benne....
Elérkeztünk a kérdésemhez, a járatokat lyukakat mivel "gitteljem" be úgy hogy szemre ne látszódjon annyira illetve lakkozható legyen. Parkettás mondta nekem hogy vízüvegbe keverjek saját anyagából csiszolt fa port és azt kenjem bele de nem igazán lett szép. Van valakinek más ötlete?Üdv, D
[ Szerkesztve ]
-
hali.papa
csendes tag
válasz hali.papa #19959 üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam, igaz Larrynek meg van hozzá a spéci ragasztója ami nekem nincs...
Ez azért jó mert ezt nagyobb sérülésnél repedésnél és lyukaknál is lehet használni és szinte 100%-ig eltűnik és még pácolható is a legtöbb kitt, fagitt tapasz meg fehér vagy valami színe van ami erősen elüt...ezt a "szert" vajon mivel lehet itthon pótolni....? -
hali.papa
csendes tag
Faolajat mit szoktatok használni?
Lakkozás előtt lehet? -
hali.papa
csendes tag
Nem tudom ismeritek-e a DeWalt-nak a kis workshop-ját...
Ezt vettem 1 hónapja egy osztrák embertől Bécs mellet, 88-as gyártmány teljesen új állapotban vettem minden tartozékával és nem volt használva csak pár alkalommal....és a poén az egészben ,hogy 120 EUR volt!
Ez itthon 120-130.000 Ft. Én szerettem volna makita vagy metabo gérvágót venni de ebbe valami csoda folytán belebotlottam a neten. Egyébiránt sokkal több funkcióval bír mint egy sima gérvágó!Ha valaki vásárlás előtt áll akkor annak ajánlom figyelmébe...továbbá van még 1 minőségi darab is azt nehezz találni Eumenia a neve.
-
hali.papa
csendes tag
88-as velem egyidős és még mindig jó gép, mo.djuk ez tényleg alkalmi vétel volt csak a garázsban állt sok éven át...
Nézd: itt böngésztem és itt találtam rá
Ez egy nagyon rendkívüli hirdetés volt mert mint látod a 320-as 300 EUR, én kifogtam 120-ért. De úgy volt hogy 2db-ot veszek mert volt egy másik 320-as is de csak 90 EUR volt 1 napot volt csak fent és el is vitték
Kérlek szépen ezek pedig Eumenia-k de véleményem szerint ugyan olyan jók csak itt is ki kell fogni a megkímélt darabot!
Egyébként sajna már sem a dewalt-hoz sem pedig az eumenia-hoz nem kapni alkatrészt.... szóval finoman kell vele bánni -
hali.papa
csendes tag
Akarok venni most bele új lapot...valaki a Freud-ot ajánlotta azt mondta az a csúcs...vélemény?
-
hali.papa
csendes tag
A Dw320-at egyszer kell jól beállítani és olyan mint a sima gérvágóknál a 45 foknál bekattan egy fix helyre...
De én azért szeretem mert sokoldalú! Viszont nem könnyű beállítani és rájöttem hogy ha szép vágást akarok bizony kell bele a minőségi lap...az 5000 Ft-os 1x használatos lapokkal ahány vágás annyi eltérést produkál...Itt egy kis videnyó kedvcsinálónak!
-
hali.papa
csendes tag
Ezt valaki ismeri?
Ha csinálnál valami de nincs ötleted de ha van akkor is lehet meríteni belőle...egy rakás projekt.
Én nagyon sokat olvasgatok amerikai fórumokat meg lapozgatom ezeket az oldalakat...annyira ötletesek és sokoldalúan állnak a famunkához hozzá. És rengeteg DIY magazinjuk van meg komoly kiadványok is. Én ezt hiányolom itthon...sokat tanultam belőlük! Szerintem az amcsiktól ebben a szakmában csak tanulni lehet... -
hali.papa
csendes tag
Ez komoly feladat lenne...egyébként valóban jobban megéri ha rászánsz 5000 Ft-ot
Mert ha úgy csináltatod biztos nem takarja...ott tényleg az egyediséget fizeted meg!
Fa mennyiség szempontjából pár 100 forintos tétel lenne de elkészíteni az már nem kis dolog...én passzolnám
Egyébként fa játékokat bükk fából szoktak készíteni. -
hali.papa
csendes tag
Én is úgy gondolom kézi gyalu a legcélszerűbb erre a feladatra ha csak nincs valami nagy ipari jellegű gyalugéped....
[ Szerkesztve ]
-
hali.papa
csendes tag
Kérdés...nincs még tapasztalatom "fa bogaras" témába.
Hol, mikor, milyen körülmények között tudnak fa nyüstölő bogarak belemenni a fába?
Tervezem hogy veszek 1 köbméter bükkfát és nem akarom hogy célpontja legyen bármiféle bogárnak...feldolgozásig... -
hali.papa
csendes tag
Valaki megtudná nekem mondani ha műszerrel mérem mennyi az a nedvesség tartalom ami már elfogadható feldolgozásra az egyes fa fajtáknál?
Fenyő: ?%
Bükk: ?%
Cseresznye: ?%
Tölgy: ?% -
hali.papa
csendes tag
válasz gabi9107 #20298 üzenetére
Egyéni vélemény de a keskeny lap a jobb szerintem, ugyan hamarabb elmegy DE viszont hamar vissza is lehet vezetni...én konkrétan cseresznye fához használtam és nagyon bevált még a fenyőt is azzal vágom, a lényeg még hogy sűrű fogú legyen...holnap megmérem minden paraméterét ha gondolod megírom...
-
hali.papa
csendes tag
Valakinek van jártassága fa szárításában?
-
hali.papa
csendes tag
válasz Speciali #20382 üzenetére
Van kb. 0,5 m3 szélezetlen bükkfám colos vastag deszkákban.
A kérdés az, hogy házilag hogyan tudom kiszárítani.
Illetve van 7,5x15cm-es fenyő gerendám is az mondjuk 80cm-es darabokban van szabva és azt is szeretném kiszárítani. A közelben nincs nagyon opció szárításra ezért gondoltam hogyha kell is "építenem" hozzá valamit hosszútávon kifizetődő. Milyen feltételeke kellenek hozzá, milyen módon kell csinálni?
Nekem nincs tapasztalatom ezen a területen de mivel hosszú távú tervem a fával való foglalatosság így el akarom sajátítani. Ja és nem akarom évekig szárítani....[ Szerkesztve ]
-
hali.papa
csendes tag
Ti milyen márkájú faragasztót használtok?
Nagyon sokat olvastam külföldi oldalakon és a titebond-ot ajánlották sokan csak itthon nehéz beszerezni... -
hali.papa
csendes tag
Hali!
Kaptam egy cseresznye fát, csak ki kellet vágnom...
Ezzel idáig nem is volt gond de mikor kivágtam a végén a törzsét "meglepődtem"...
Mit gondoltok végig "korhadt" lehet a belseje? (nyilván akkor dől el ha feldarabolom de úgy mégis?)
Még zöldek voltak a levelei de már 2-3 éve döglődött...
Most azon gondolkozom elvigyem-e gatterrel felvágatni vagy nem érdemes vele foglalkozni mert végig ilyen a belseje...a tetején levágott vastag ága is némelyik ilyen volt.... -
hali.papa
csendes tag
-
hali.papa
csendes tag
Én a második kérdésedre válaszolnék...én úgy gondolom ha asztalossal készítetted el nem jössz ki olcsóbban! Sajnos felgyorsult világunkban már nem éri meg asztalostól bútort vásárolni (tömör fából), hacsak nem keményfából kell valami bútordarab. Sokszor szoktam számolgatni mikor meglátok egy szép bútort egy nagykerben mint ahogy te kiszemelted az ikeában, hogy a fenébe képesek pl: 65.000 Ft-ból ezt legyártani, anyag, munkadíj, felületkezelés logisztika, adók, vámok, kereskedelmi jutalékok stb... NA... a végére mindig oda lyukadok ki, hogy valamit lopnak
Konklúzió, egy valamire "való" igazi asztalost akkor érdemes felkeresni ha egyedi igényed támad ahogy ezt te is felvázoltad. Egyébként ma már nem is akkora a kereslet a tömör fa bútorokra ugyebár, mivel az előre legyártott különböző mdf, pozdorja stb.... táblákból gyorsan és szép dolgokat lehet készíteni....mondjuk a tartósság már más téma...de árban is sok a különbség.[ Szerkesztve ]
-
hali.papa
csendes tag
válasz Predator2 #21419 üzenetére
Szia...nem akarok nagyon profán lenni de már egy ideje látom hezitálsz a márkák között.
Én speciel AEG akkus fúrógépről most hallottam elsőnek... pedig nem ma kezdték gyártani mint utána néztem. Mi a cégnél csak makitákat használunk és van olyan akkus fúrógépünk ami már legalább 5 éves konkrétan ez és mi többnyire fémmunkára használjuk. Saját véleményemként annyit tennék hozzá az egészhez ha ismertebb komolyabb márkák közül választasz bakot nem lőhetsz, ha fa munkára használod akkor pláne nem.
Szerintem ha: makita, dewalt, hitachi gyártótól választasz tök mind 1 milyen gépet/típust veszel mert a minőség ott van a név mögött.[ Szerkesztve ]
-
hali.papa
csendes tag
válasz Sanyabá #21458 üzenetére
Ha rám hallgatsz kézi vésővel csinálsz egy szabályosabb formát neki valami tégla szerűt és utána beleragasztasz ugyan olyan fából egy "betétet" amit mielőtt belefaragsz nagyobbra hagysz és utána szépen összedolgozod a másikkal. Ha ügyes vagy nem lesz feltűnő.
[ Szerkesztve ]
-
hali.papa
csendes tag
válasz runner 125 #21506 üzenetére
Ez milyen progival lett tervezve?
-
hali.papa
csendes tag
Van egy 300-as szegedi körfűrészem ami most esett át egy nagy generálon.
Azon tanakodom vajon milyen fordulatszám lehet megfelelő, a jelenlegi áttéttel 2750 -es a fordulat egy 2.2 Kw-os motor van rajta ...
Sokat vágtam már vele, a körfűrészlap éles és nem égeti a fát vágáskor akkor elvileg megfelelő a fordulatom...vajon jól gondolom? Nálatok mennyi az annyi?[ Szerkesztve ]
-
hali.papa
csendes tag
HIRDETÉS!
Lenne egy eladó Dewalt DW55 gyalugépem...
Az asztal állítható. 2 késes 260cm gyalulási szélesség, asztal 1m hosszú. A gép motorja 2,2Kw-os, ipari áramról megy igény esetén átszerelhető 220V-ra is akár. cca. 50kg, van hosszá alu oldal vezető is (a képen nincs rajta).
A gépről tudok még képet küldeni illetve kérdésekre is szívesen válaszolok a kedves érdeklődő kollégáknak PÜ-ben[ Szerkesztve ]
-
hali.papa
csendes tag
Sziasztok!, Lenne egy kérdésem a tisztelt asztalos társadalomhoz! Szauna belső kialakítására ti milyen fajta fát ajánlotok?
-
hali.papa
csendes tag
Sziasztok, ilyent lehet itthon venni ?
A becses neve Pony pipe clamp angolosan....[ Szerkesztve ]
-
hali.papa
csendes tag
Egy eladó egyengető gyalugépet ajánlok figyelmetekbe.... LINK
-
hali.papa
csendes tag
Hali, ha valakit esetleg érdekelne egy jó kis gyalugép akkor.: itt találhat
-
hali.papa
csendes tag
Sziasztok, keresek megvételre "gyári" 250-260-as kombinált gyalugépet (egyengető-vastagoló).
Ha esetleg akadna valakinek az kérem jelezze PÜ-ben, kizárólag vas (szürke öntvény) gép érdekel alu gép nem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vendéglátóipari kávégépek, automata kávéfőzők, kávédarálók, stb.
- 2 kazános Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Carista Evo autós hibakód olvasó 6hó jótállással/számlával!
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- Foscam C2M típusú (mágneses) beltéri kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest