- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
Köszönöm, hogy kisegítettél, kijavítottál!
Nem légből kaptam, hanem a neten olvastam ezt néhány éve egy olyan írásban, ami a márkanév mizériában próbált segíteni eligazodni.
Azt mindketten tudjuk, hogy hemzseg az internet a hamis információtól - lám, most lehetséges, hogy magam is azt terjesztettem, noha kényesen próbálok nem falsul írni ide. Nem tudja azonban egyikőnk sem, hogy melyik az az információ, aminek hinni lehet. Bizonyára jó eséllyel igazat olvastál az Einhelltől önmagáról. De mikor lehetünk ebben biztosak? Nem néztem utána - kicsit ezmiatt sem. Mert tudom, hogy óriási pénz van abban, hogy megmanipulálják az agyunkat.
Egyébként ha igaz amit írsz - és miért ne lenne az, akkor egyértelműen kakukktojás az a német úriember, aki ominózus márkát birtokolja, mert van olyan gépem tőlük, mely esetén meg sem kíséreltek a német minőség, pontosság felé konvergálni, és nagyon álmos meo engedte azt a piacra. (Volt alkalmam a bőrömön tapasztalni egyébként egy manufaktúra alkalmazottjaként, hogy pontosan mit is jelent a német MEO. Amikor betanultam, három napon át nem tudtam megfejteni egy kezembe adott selejt termékről, hogy az miért selejt? Nos, egyik-másik Einhellről - kis túlzással - a kirakatüvegen keresztül is meg tudom állapítani, hogy miért selejt.) -
yooccoo
aktív tag
válasz
thyeby #20791 üzenetére
az sem mindegy, hogy ki csinálja és hogyan
természetesen mint mindent, ezt is lehet szar alapanyagból, kevés hozzáértéssel csinálni, de ettől még nem jelenteném ki, hogy értelmetlen művelet
sőt, mondok jobbat: ha két, egymástól távol lévő kisgépszervizes is inkább felújít akkut, mintsem újat adjon el, annak azért oka van -
yooccoo
aktív tag
-
Soká
senior tag
Majd a szakértők is válaszolnak, de számomra kérdés, hogy egy ilyen nyílt pórusú fa a legalkalmasabb-e konyhai felhasználásra?
Ami a színét illeti, a fa már csak olyan, hogy érik a színe. Ha tuti RAL szín kell Neked, akkor egyszerűbb műanyagot venni. A fa barátságos, meleg, de rusztikusabb megoldás, mint egy műanyag, netán gránit pult. Az olajoktól pedig szebb, mélyebb színe lesz, szerintem nem kell félni tőle.
A fa konyhapultokat időnként át kell csiszolni, újra kenni, viaszolni, ezt is tervezd be. És nem hálálja meg, ha túl sokat víz áll rajta. -
Winner_hun
félisten
Ha csak viaszozod az szerintem nem színezi el az anyagot, viszont azt nem árt tudni hogy az anyag érni, sötétedni fog az évek során.
-
M43g
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mit javasolnátok tömör keményfa (táblásított kőris) munkalap sarokillesztéséhez? Az illesztésénél gyönyörűen összesimul a két elem, de valamivel össze kéne rögzítenem, és szeretném, ha oldható lenne, tehát a ragasztás nem játszik...
A másik kérdés, hogy tudtok-e esetleg olyan olajat vagy más felületkezelést ajánlani, ami mellett a lehető legjobban megmarad az eredeti színe az anyagnak?
- A biopin fehér keményolaj nem nagyon jött be tisztán (volt itthon), a színtelen meg túl drága ahhoz, hogy megvegyem csak kipróbálásra
-Az IKEA ásványi olaj erősen kiemeli az erezeteta kettő egymásra kenve még nem lett kipróbálva...
Minden tanácsot nagyon megköszönnék
-
Soká
senior tag
válasz
thyeby #20790 üzenetére
" márkanév megtévesztően német hangzású, de a valóságban teng szeng csiao ping, azaz csájna a tulajdonos"
Thyeby, nyugtass meg, hogy ez is az amúgy színes fantáziád szüleménye, ugye?
Ezzel az erővel az Apple is echte kínai cég, hiszen minden telefonjuk Kínában készül...
Nem értelek én Téged, miért kell ilyen légből kapott kijelentéseket tenni???
Az Einhell egy német cég amelynek részvényei döntő többségben egy német család tulajdonában vannak.Az, hogy az egykori európai gyártó mára elsősorban csak kereskedelmi tevékenységet végez Európában, mert mindent Kínában gyártat (vagy vásárol?) az már más kérdés, attól ez még egy német cég, ami német tulajdonban van.
Ha egy kicsit utánaolvasnál, akkor természetesen találnál németes hangzású neveket, melyek sosem voltak németek, sőt találnál egykor veretes európai és amerikai márkákat melyeket tényleg felvásároltak kínai cégek. De az Einhell egyelőre nincs kínai tulajdonban. -
pali923
aktív tag
válasz
thyeby #20791 üzenetére
nekem csak egy géppel van tapasztalatom ez ügyben, de egy próbát lehet, hogy megér. Mikor ilyen dilemmába kerültem (egy Bosch géppel), vettem egy utángyártott nagyobb kapacitású akkut annyiért, mint az eredeti kisebb lett volna. Aztán belefutottam véletlenül egy szintén megfelelőbe a vaterán 1-2 ezer Ft-ért, nem is értem, hogy csinálják, de van. Egyelőre mindegyikkel jó a tapasztalatom, igaz, még egyik sem 6 éves, de mennek. Az ebay-en lehet vásárolni akkupakkokat a doboz nélkül, csak át kell rakni, az meg nem nagy kaland.
Szóval lehet, hogy érdemes körbenézni új gép vásárlása előtt. -
thyeby
őstag
válasz
yooccoo #20788 üzenetére
Tudod, olyan sokszor olvasom itt, hogy fel kell újítani az akkupackot, sokkal olcsóbb. De azt még soha nem olvastam, hogy egy felújított akkupakk ment volna újabb hat évet. Annál többször azt, hogy nem sikerült a forrasztás, hogy gagyik voltak a cellák, stb.
Jómagam arra jutottam, hogy vagy megveszem méregdrágán az új gyári akkut, vagy (és jónéhány Makita gépnél pl ez az olcsóbb) veszek egy új gépet akkukkal, töltővel, kofferral, kicsi zászlóval, lufival. -
thyeby
őstag
PRC
A nagyok fejlesztenek. Amikor kifut egy termék (elavulttá válik), és a gyártósor is feleslegessé válik, akkor eladják bagóért azzal a megkötéssel, hogy nem használhatja tovább a márkanevet - meg egyéb termelőeszköz, ill tervrajz kereskedések állnak az ilyen hátterében.
Itt egy példa: Az Opel tervezett (baromi nagy egy ilyen terv) egy autót, és mire előkészítette a gyártást, máris elavulttá lett az egész. Nem dobta piacra, hanem eladta alles zusammen. A Daewo megvette. És ezek voltak az első dévók az európai piacon.Nos, az Einhell ilyesmikben utazik. A márkanév megtévesztően német hangzású, de a valóságban teng szeng csiao ping, azaz csájna a tulajdonos. Ez egy olyan sajátos márkaépítés, ami tudatosan megrekedt mindjárt az első fázisnál. Sohasem fog felnőni, mint a Hilti, vagy a Festool, mert a filozófia mindössze ennyi: Toljunk occót, azt sokan megveszik. Akad köztük jobb rosszabb konstrukció, de az utóbbi gyakoribb. Nem véletlen dolog az a nyomott ár.
Egyébként ha már ez szóba került, megjegyzem, hogy M.o.-n nagyon olcsó lett a jó szerszám. Amikor én kirepültem a fészekből, egy gagyi Szovjet barkácsgép került annyiba, mint most egy (nem Einhell, meg Workzone) DeWalt megfelelője (ha használhatom ide egyáltalán ezt a szót, hogy megfelelője). Kettő havi fizetésembe került akkor az orosz, más meg nem volt. Illetve hát volt. Havi kétezerötszáz fizetés mellett húszezer forint volt egy Felx kétsebességes fúrógép - már elmúlt harminc éves, de épp ma is azzal kevertem a csemperagasztót. Azért most majd egy évi fizetésért már nagyonnagyon komoly gépet lehet venni.
-
paye
tag
''...A Güdénél még egy olcsóbb szóba jöhető gép van: a Lidlben árulnak évente egyszer egy Parkside néven futó, de valójában Einhell gyártányú gépet három év garival harmincvalahány ezerért...''
A Lidl-be pont két hete láttam ilyent de az ismeretlen márka miatt nem mertem megvenni!
Én valóban csak barkács célra keresek gérvágót, azért érdeklődtem az olcsóbb kategória felől... -
Soká
senior tag
A Metabo szidásának két fő oka van:
1- kb. 10-12 éve nevüket adták egy nagyon olcsó és nagyon gyenge minőségű bólogatós gérfűrészhez. Sokan kaptak utána és sokan nagyot csalódtak benne, marketing szempontból jó nagy öngól volt ez a metabo részéről...
2. Thyeby barátunk is sokat tettazért, hogy a metabóval szerzett rossz tapasztalatait megossza velünk. De ő egy Metebo nevű márkát vásárolt, az meg ugye nem ugyanaz
Szóval, szerintem, ha már a Güdére szánnál 50ezret, akkor meggondolandó a fenti Metaboért kicsit többet fizetni. Én 4-5 évvel ezelőtt álltam hasonló vásárlás előtt és akkor alaposan körbejártam a témát , végül ár-érték alapon egy Metabo KGS 255 mellett döntöttem (ez még az Elektra Beckum gyártmány volt), ami akkor akciósan 70 körül volt. Alig vásároltam meg, megjelent a Metabonak hasonló (picivel jobb) paraméterekkel egy kicsit más konstrukciójú darabja határozottan olcsóbban, mint az enyém. Fogtam kicsit a fejemet, de aztán azt állapítottam meg, hogy az újabb darab nem jobb mint a régi. Legalábbis a szemrevételezés szintjén. Ugyanakkor erősebb a motorja (papíron) picit nagyobb a fűrészlapja és talán jobb a porelszívása, legalábbis a porzsák a fűrészlap borításán van és nem távol a fűrészlaptól, mint az enyémen.
De van két lényeges kérdés:
- milyen minőséget és milyen mennyiséget jelent nálad a hobbi használat? Mert hobbiból lehet sokat is dolgozni akármilyen minőségben, meg lehet keveset is, de nagy precizitással.
- a másik, hogy valóban gérvágóra van szükséged?Én először vettem gérvágót és utána egy asztali körfűrészt. Ma már inkább csak az utóbbit használom, a gérvágót elsősorban csak hosszú anyagok feldarabolására használom. Amit lehet az asztali körfűrészen vágok méretre, mert úgy mégiscsak pontosabb.
Thyeby!
A huzi-voni funkciónak nem csak az a lényege, hogy szélesebb anyagot tudj átvágni! A szálkásodás elkerülése érdekében úgy érdemes vágni, hogy először magad felé húzva a munkadarabnak csak a tetejét vágod, aztán tolva vágod át az anyagot teljesen mélységében.
Az kétségtelen, hogy az én metabomnál is kell némi rutin és odafigyelés, hogy a tili-toli során a kilengésre hajlamos szerkezetet tengelyben tartsa az ember az egyenes vágás érdekében. Egy robusztus fejező gérvágónál - mint a te DeWaltod - ilyen jelenség nincsen. De Te, ha jól sejtem, pálca formájú anyagokat vágsz ezerszámra.A Güdénél még egy olcsóbb szóba jöhető gép van: a Lidlben árulnak évente egyszer egy Parkside néven futó, de valójában Einhell gyártányú gépet három év garival harmincvalahány ezerért. Ha a hobbi nem jelent valami extra pontos vágást nálad, akkor az is megteheti. De ezt Neked kell tudnod.
-
thyeby
őstag
Nem fogok tudni olyan választ adni sajnos, amilyet vársz.
Van nekem is egy ilyen "55006 Güde fejező és gérvágó fűrész GRK 210/300"-asom.
Eszméletlen erős rugó van benne, nem érzed a vágást, annyira erőlködni kell, hogy lent tarsd a lapot. Le is égettem egyszer - én hibám volt, nem vártam meg, hogy felpörögjön. A sínen pedig úgy fél mm-t kottyan teljesen kihúzott állapotban. Szóval nem is érdemel meg egy profi korongot. (Eladom egyébként.)
Nagyon jól leírták előttem, hogy egy pontatlan gép annyi, mint ha semmi se lenne - hiába csak hobbizni kell.
A csúszósínes (radiál) körfűrészek 150 ezer forint alatt mind kotyognak - sőt nem egy még ennyi pénz fölött is. Ez annyit jelent, hogy amikor húzod, tizedeket ugyan, de bemozdul, és szaggat. Jól felszálkásodik a fenyő széle emiatt. És valóban hamarabb kész egy kézzel vágott (mondjuk egy jó japánfűrésszel) pontos gér, mint egy felszaggatott, valamerre nyitó gér rendberakása.
A gérvágók királya a DeWalt. Ez kompromisszumok nélküli nagyon sok típusnál. A 707-es kilóg talán a sorból, az nem tetszik. Láttam viszont használt felsősínes DW, ELU radiálfűrészt (vonófűrészt )többször is hirdetve 100 és 150 között -ennek valamelyik elődjét. Érdemes elgondolkodni rajta. Ezek használtan is pontosak szoktak lenni, de azért ki kell próbálni vételkor. Milliós értékű géped lehet így tized áron, ha türelmes és szerencsés vagy. Ha meg szűk a hely egy ilyenhez, akkor egy használt DW gérfűrészt az elterjedtebb, olcsóbb elrendezésűt pályázz meg talán. Az ötvenet meg kell pótolnod, de nem lesz csalódás a vége, ha körültekintő vagy.
Jómagam egy DW 702-est vettem újonnan (féláron). Nem kihúzható, nem dönthető, de talán épp ez az igazi ereje, mert nincs mi pontatlankodjon. A 150-es deszkát átvágja. Mi kell ennél több? Annyira pontos már sokadik éve, hogy magam sem akarom elhinni. Szemem fénye. Szóval, ha ezt a 80-at hasonlítom ahhoz az 50-hez, amit a güdéért kértek, hát ég és föld a különbség. -
epmd
tag
Nekem van egy Metabo excenter csiszolóm,nagyon nehéz gép,de szépen teszi a dolgát.Neked mit jelent, hogy "nem profi felhasználásra" lesz?Nyűglődni akarsz vele,vagy dolgozni?Volt szerencsém találkozni Einhelel-és társaival,de pontatlan,lötyögős fejjel, deformálódott asztallal.Ha lambériázni akarsz,vagy kerítést,vagy virágkarót darabolni,parkettázni,arra tökéletesen megfelel,Ha bútort készítesz,és nyit,vagy zár a gér,vagy nem jó a szög,az nagyon bosszantó dolog ,és sok plusz munkával jár kijavítani
.Ha meg veszel hozzá egy jó fűrészlapot,akkor meg elköltöd a két gép közötti árkülönbséget.Így drága, és nagy minőségi kompromisszumot igénylő gépet veszel.Tavaly nézegettem ilyen Metabo-t,csak a nagyobbikat, mert egy nagyobb meló miatt le akartam cserélni a "bólogatós" Makitát egy nagyobb sínes gépre,akkor kiveséztem,ár érték arányban nem volt olyan rossz,olyan 80 körül volt akcióban.Direkt nem írtam profi, drága gépeket,100-tól a csillagos égig,mert neked nincs rá szükséged.
-
paye
tag
Guruk és Mesterek!
Hasonló árkategóriában / barkácsolási célra / tudtok e esetleg más alternatívát ajánlani?
"...55006 Güde fejező és gérvágó fűrész GRK 210/300
Radiál fejező- és gérvágó fűrész duplacső vezetéssel, alapállvány és fűrészasztal alumínium öntvényből, golyóscsapágyazású radiálvezetés könnyen járó húzófunkcióhoz, kétoldalúan használható szorítóberendezés, nagy forgóasztal raszterfixálással, kétoldalúlag állítható 0-45°-ig, fűrészfej 45°-ig állítható, nagy porfogózsák, csatlakozás elszívásnak.Keményfém fűrészlappal.
Jellemzők:
Motor teljesítmény: 1900 W
Fűrésztárcsa fordulatszám: 5000 1/min
Max. vágási szélesség 90°-nál: 60 x 310 mm
Max. vágási szélesség 45°-nál: 35 x 210 mm
Tömeg 13,5 kg
Garancia : 1 évBruttó: 50 950 Ft..."
-
nesa
veterán
válasz
14adam #20753 üzenetére
En valoszinuleg nem vennek ujra ilyen gepet de azert batran ajanlom, szerintem patent.
Amugy ugyan ezt vennem csak utvefuros verzioba.Kicsit olcsobban van zoldbe is ha nem nyuzod napi szinten csak alkalom szeruen szerintem mind1.
-
Speciali
tag
válasz
privatposta #20746 üzenetére
Haver vett ebben az üzletben egy hasonlo gépet, csak régebbi kiadás. Dolgoztam én is rajta jopárszor. Nem voltam elragadtatva töle.
Eléggé ormotlan, pontatlan gép. A tulaj bolgár ember, a gépek is Bulgáriábol származnak, anno még valami más neve volt a márkának, egy ideje használják ezt az "europaibb" márkanevet.Barkácsolni maximálisan elegendö, még pénztkeresni is, ha nagyon vigyáznak a gépre. Haver a cégébe vette anno ezt a gépet, elég sokat kellett javittatnia mechanikus hibákkal. Konkrétan sok dolog eltörött a gépen.
Egyszer pont én hosszlyukaztam vele, és letörött a tengely.Szöval ilyesmik történtek, de ez majdnem 20 éve volt, azota lehet hogy normálisabb a minöség.
-
14adam
addikt
köszönöm mindenkinek. A jövőhéten eldöntöm akkor,hogy melyik lesz. Sokat segítettetek
-
nesa
veterán
válasz
#05304832 #20758 üzenetére
Mi a makita aksikat idezojeles rossz laptop aksikal potoltuk, az akuban levo chip atlett forrasztva a toltobe(csak chipes aksit tolt) mostmar barmit
es tok tuti lett a 0% LI ion laptop aksiknak gyakorlatilag meg semmi bajuk csak a bennuk levo chiip lejartnak jelzi es egyfolytaban szakitja az aramkort. kolegam ilyennel tomte meg az elektromos biciklit is es teszi a dolgat.
Ugy szamolj hogy ezek 3,6v os cellak tehat inkabb tobb legyen voltra, motornak nem art mert egy 9,6 os gepbe is altalaban 18v motor van.
-
lac14548
aktív tag
Hello,
Lombfűrész gépbe keresek hengeres (vagy kör alapú, ha úgy tetszik) fűrészlapot.
Nem tudtok ajánlani valami üzletet, ahol kapok ilyet?köszönöm
-
runner 125
nagyúr
válasz
#05304832 #20761 üzenetére
Értem, köszi.
A srác mondta nekem is, ha nem egyenes a csempézés, akkor ez a megoldás csúnyább tud lenni, de alapvetően a leghosszabb rész is csak 2,5m lesz. Megnéztem előtte egy 120-as vízmértékkel, durva hibát nem tapasztaltam vele.
Noh meg jól kinyomom sziloval a vízzáró mindkét felét, így a vizet teljesen ki tudom zárni. -
pali923
aktív tag
válasz
#05304832 #20762 üzenetére
Az én kedvenc szerszámboltomban meg, ahol javítanak is, mindig a kék Boschra akarnak rábeszélni, amikor Makitát nézek ki, éppen a szervizes tapasztalataik miatt. Vagyis kevesebb a gondjuk a Boschokkal, és az alkatrészellátás is jobb és gyorsabb, ez saját tapasztalat is.
Nehéz okosnak lenni. -
Madmax81
aktív tag
Nyugi a legtöbb gépet Kínában rakják össze a régi makita gépemen ami most thyeby kolléga nyúz " kb 10 éves a gép " volt egy felirat amit nem tudtam hová tenni Made in PRC People's Republic of China. nem minden gép gagyi amit a kínaiak raknak össze , ha az alap konstrukció rossz készülhet nálunk és bárhol akkor is sz...r lesz , az a vicc hogy a régi Dewalt gépeim Angol Olasz gyártásúak és 10-12 év után is úgy működnek ahogy régen .
-
epmd
tag
válasz
zonusz #20759 üzenetére
Kék Boschból el vagyok látva én is elég rendesen,régen Bosch párti voltam.Az a nyolc gép 10-13 éves,de még szervizt egy se látott,pedig nagyon sokat mentek már.Ezek még Német,Usa, meg Svájci gyártásúak.Én azóta fázok a Boschtól,amióta Taiwanon,meg ki tudja hol gyártják.Az aksikra meg csak 1év garit adnak úgy tudom. 40e ft alatt meg szinte nincs is fúrócsavarozójuk.
-
thyeby
őstag
válasz
14adam #20753 üzenetére
Nagyon fontos kérdés, hogy milyen sűrűn akarod használni, és mekkora erőt vársz tőle.
Napi használatra szinte tök mindegy, hogy milyen akkuval veszed meg (NiCD;NiMhidrid;LiIon). Ha sokat áll (olykor akár negyedévet is), úgy minednképpen érdemes megfizetni a Lítium felárat.
A felhozatal nagyon bőséges. Ennyi pénzért lehet nagyon jó gépet venni két akkuval, de nagyon attól függ, hogy várhatóan mi lesz a munkája, mert napi szinten nagy csavarokat behajtani, vagy betont csavarozni úgy százezer pénz körüli gép az optimálisabb.
Ez a kő-papír olló nem jó vicc. Szerintem járd körbe jobban a dolgot. Dolgoztam egy súlycsoportú (12V) Makitával és DW-al elég sokat pl. Nálam a Makita nyert, mert nem orrnehéz, és nem rozsdál a tokmányvég rajta. Van egy picike Lítiumos AEG-m, amit 40-ért vettem. Bár kicsi a fordulata, de nagyon elégedett vagyok vele. És éppen a fordulat miatt (gyorsabb munka) rendre a Makitát kapom kézbe inkább. Vannak aztán a Hitachi gépek is. Rémesen rondák, de többnyire jók, és hangyapucával szolidabb az áruk - akár az AEG fúróké. -
zonusz
aktív tag
Az ajánlásokat olvasva kíváncsiskodom, hogy a "kék" Bosch miért marad ki mindegyikből. Nem vagyok a reklámemberük, mert van DW-m, Metabom is, de a kékekkel se volt bajom. Mindig mennek flex, szúró. Lehet, hogy Ti tudtok valamit. Kicsit olyan mint az autó tesztek, bemutatók, azokban meg csak diesel szerepel, mintha benzines nem is létezne. Bár mintha a gérvágónál olvastam volna valami nyűgöt.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Az asztalos cég hasonló vízzáróra akart rábeszélni, de sevroland-ék azt mondták h hamar gombásodhat a műanyag vízzárófülek alatti rész. Valóban?
Formára, és méretre sokkal jobban tetszett amit ők javasoltak. A különbség, h ezt full ki kell nyomni sziloval, mert nincs rajta műanyag zárórész, de mindemellett nem durum nagy, hanem vékony (kb. 1,5 x 1,5-ös), úgyhogy ezt vettem.
-
14adam
addikt
-
Madmax81
aktív tag
-
14adam
addikt
üdv
Ti milyen aksis csavarbehajtót ajánlotok 30-40k között. Az elvárás,hogy két aksi legyen hozzá. Ha ez nem az a topic akkor sajnálom -
epmd
tag
válasz
privatposta #20750 üzenetére
Tanácsot nem tudok adni,mert ezzel a géppel még nem dolgoztam.De a súlyáról ítélve azért van benne anyag.Bár több éves használat után lehetne véleményt mondani csak róla.Van egy másik gépük(WM 310 F-2000),akciósan 1017000-ért,annak jobb a tolóasztala,és van benne elővágó is.Ezzel már lehet bútorlapot is vágni,és ha a kézi élzárógéppel(vasaló
)otthon le tudod fóliázni az alkatrészeket,akkor sokat tudsz spórolni az anyagköltségen is.
-
shaft72
tag
válasz
privatposta #20746 üzenetére
Nem tudok hozzászólni, de engem is érdekelne, a jövőbeli hobbista műhelyembe pont jó lenne egy ilyen kombigép! Ehhez már csak egy szalagfűrész, meg esetleg egy eszterga kell, és kész...
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OTP Bank topic
- Xbox Series X|S
- Hobby elektronika
- Nők, nőügyek (18+)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest