- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Elégedett tulajdonosa lettem egy AS5404T NAS-nak. Most költözöm a korábbi Zyxel NAS-ról. Nincs és nem is lesz RAID egyikben sem
Egyelőre más módot nem tudok, mint hálózatról átmásolni mindent, mert a Zyxel-ből kivett HDD-ket USB-n nem ismeri fel az Asustor NAS (ismeretlen fájlrendszer). Elég sok adatot kell másolnom (3x4TB nagyjából).
Tényleg nincs mód USB csatlakoztatásra? -
A Hikvision kifejezetten jó kameraintelligencia terén, gyakorlatilag kiváltja a Surveillance Centert.
A megadott megosztásra a felhasználói jogosultságok rendben vannak?
Pendrive-ra egyébként nem mentünk, mivel a pendrive-ok döntő többségükben csak aktív wear levellinget alkalmaznak, úgyhogy a gyakori írás gyorsan tönkreteszi őket.
MaCS
-
Stehe
aktív tag
válasz
MaCS_70 #4187 üzenetére
Köszi!
Betettem a NAS-ba egy nagyobb pendriveot, tettem egy próbát: Valóban, a kamerában van NAS-ra mentési opció, ahol a szervert és a pendrive leérhetőségét be is állitottam, a kamera is elfogadta. A hdd kezelés alatt meg is jelenik, viszont úgy tűnik mintha nem tudna irni rá, pedig NAS-on belül már le is formáztam EXT4-re, előtte NTFS volt de úgy sem működött. Itt mi lehet a megoldás? (második sort kell nézni, első sor a microSD kártya)
-
Gawamatsu
Topikgazda
Tapasztalatom szerint egy fos a SC. A beta és az újabb verziók rosszabbak, mint 6-7 évvel ezelőtti.
Ha neked megy, használd és ne frissítsd. Mondjuk ADM frissítés magával viszi az SC frissítést is a jövőben, ami a most működő dolgok fényében nem jó.Szóval, SC nem tzdom támogatja e a h.265-öt, ami kisebb fájlméretettel dolgozik, de S/FTP-s mentésnél lehet , hogy használható.
Raid-re én is megszüntettem a mentés, mert a rengeteg folyamatos írás szerintem sem tesz jót a tömbnek (R5, 3 lemezzel).A legegyszerűbb, ha rányomsz egy vinyót/pendrive-ot tesztként.
Az fix, hogy a Surveillance Center csak és kizárólag a "Surveillance" nevű share-be dolgozik.
A helyét lehet módosítani, akkor, ha a SC nincs telepítve (nem elég a disable/turn off!).
Visszatelepítésnél már látja majd, hogy létezik már a share, a helye meg mind1. -
Alapvetően két bevált módszer van, a Surveillance Center sajnos csak a vele kompatibilis kamerák esetén lehet a harmadik.
Az egyik az, ha maguk a kamerák döntik el, hogy mit rögzítenek. Erre már a jobb közepes kamerák is alkamasak. (Nálam 15 Reolink kamera emberre, járműre és négylábúra beállítva kb. napi 2 GB felvételt produkál H265 4K-ban.)
A másik a (lehetőleg márkaazonos) NVR használata.
MaCS
-
Stehe
aktív tag
válasz
Gawamatsu #4185 üzenetére
A Surveillance Centerrel rögzitek, az előre megadott mappába, be van állitva 800GB kvóta. Van két kamera, amik elég messzire is néznek, ott 4MP-es felbontás állitottam be, igy közel 50GB / nap...
A NAS-ban két darab 4TBos vinyó van RAID1-ben, amiből 1TB szabad. Ezért jobb lenne egy külön 4TB-os vinyó, ahol az egészet használhatnám a mentésre, illetve nem röviditeném le az eredeti vinyók élettartamát sem... Külső vinyót nem lehet meadni fögzitési célként?
Amugy SC v3.0 Betat használom, érdemes ezt használni a 2-es verzió helyett?
-
Gawamatsu
Topikgazda
Surveillance Centerrel rögzítesz vagy alternatív módon?
Előbbivel van kvóta, amivel beállítható, hogy régi fájlokat x nap után vagy y tárhely elfoglalása után törölje.
Utóbbi esetben egy 0 tartalmú könyvtárral tölténő one2one sync-cel törölhető a rögzítéses share tartalma, akár időzítve is. (Nekem ez utóbbi megy)USB-s drive nem adható meg shared folder-nek, így nem us tudod az Acces Controlban jogosultságozni. Mondjuk lesz elérési útja, valószínű úgy tudja kezelni, de akkor meg minek a NAS maga?
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok! Asustor NAS-ra van rákötve a kamerarendszer rögzitése 4 kamerával, ami megfelelően is működik, viszont a rögzités rengeteg helyet elvesz. Arra gondoltam, hogy vennék egy külön merevlemezt, amit egy USB 3.0-s külső házban csatlakoztatnék a NAS-ra, és csak arra mentene a kamera. Ez működőképes / javasolt megoldás lehet?
-
ugyes
senior tag
Jönnek a Ryzen-es Asustor NAS-ok: https://www.asustor.com/hu/news/news_detail?id=32463
Ezzel érkezik a DDR5, USB4, 10Gbit PCIe4 támogatás is, az ADM5.0-val együtt. Valószínűleg ősztől lesz ténylegesen kapható, elérhető. -
Gawamatsu
Topikgazda
"Három vagy több fiókos eszközök már képesek a RAID5 megvalósítására, ami a lemezek össz kapacitásának 2/3-át biztosítja úgy, hogy az egyik lemez elvesztésekor még megmaradnak az adatok.
RAID1 és RAID5 esetén is fontos, "Ez így nem igaz, mert csak a 3 lemezes R5-nél 2/3 a kapacitás. Valójában a N-1, ahol N a lemezek száma.
-
cigam
titán
Elkezdtem újraírni, aktualizálni a milyen nast vegyek topik összefoglalóját. Az Asustore ismertetése kb kész van. Légyszi nézzetek rá, és ha van bármi ötlet, kifogás, azt örömmel fogadom.
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok,
beszereltem egy Hikvision DS-2CD2347G2H-LI POE kamerát, ami a helyi hálózatra csatlakozik. A kamera siteján látom az élőképet (192.168.1.13-as cimen), a Hikvision appban is, viszont a Survaillance centerben nem látom.
A konkrét kamera tipust nem tudom kiválasztani, mert nem jelenik meg a listában , ezért "User Defined" márkaként vettem fel. Próbáltam "Generic MJPEG" és "RTP over RTSP" modellként is felvenni, IP és port megadásával. Sajnos csak a "Server Connected, wait for video frames" üzenet jelenik meg a kamera élőkép ablakban, ami nem módosul 5 perc múlva sem....
Mi lehet a probléma? LEhet esetleg egyéb beálltás, amit a NAS / Kamera felületén kell beálltani?
-
Gawamatsu
Topikgazda
Hát ez a Surveillance Center 3.0 beta ugyanolyan szar, mint az előző.
-
Stealth
senior tag
Na, tegnap feltöltöttem kb 5 gigát, a tracker hibaüzenet ellenére is, illetve nem láttam az aktivitást az oldalon. Fura, de tuti én bénázok valamit el.
Be kellett még írnom a portok közé a 2810-es portot, ugyanis nálam be van kapcsolva a TLS tracker. Korábban a tűzfalon is engedélyeznem kellett ezt a portot, mert nem indult el a letöltés nélküle. -
Stealth
senior tag
Na, sikerült, elindult a qbittorrent dockerben, hálás köszönet az eddigiekért.
Már vissza is tettem 4 torrentet, leellenőrizte és beállt a seeding állapot, ebből úgy tűnik jól adtam meg a könyvtárakat.
Kicsit még várok, mert a trackernél HOST not found (not authoritive), try again later hibaüzenet van, de szerintem csak idő kell neki. Legalábbis remélem! -
ugyes
senior tag
válasz
MaCS_70 #4164 üzenetére
Kérdés, hogy mit szeretnél csinálni? A programon belül állítani valamit vagy a felületre belépni?
Az első esetben az első "krumplizott" ikonra kattints, így be tudsz lépni, mint egy terminálba.
A második esetben a többi "krumplizott" portot kell a NAS IP címe után beírnod. A fenti példában vagy a 192.168.1.x:8000 vagy 192.168.1.x:9443 címed éred el (utóbbi https) a portainert, amennyiben a 192.168.1.x tartományban van a NAS-od IP-je.
Ha pl. -:34271 a port száma, akkor külső, azaz IP-n keresztüli elérés nem lehetséges. -
Stealth
senior tag
Hát, elakadtam a compose fájl készítésénél, íme.
Arra rájöttem, hogy ha kitörlöm a számot a version mögül, akkor mehetne a buli, de úgy nem sok értelmét látom. -
Ha már Portainer:
Van egy konténerben futó program, jelesül HomeAssistant. Na, ezt hogyan érem el?
Köszönettel: MaCS
-
Stealth
senior tag
Persze ez világos, köszi.
Most az a terv, hogy kikapcsolom a natív qbitet, majd megpróbálom belőni a dockerest.
Portok és elérési utak maradának, egyedül a konfig dirt fogom a home/user mappába irányítani.
Talán még azt kérdezném, hogy a portforwardinggal kell-e kezdeni valamit, vagy csak simán megy a megadott portra? -
Stealth
senior tag
Köszi Urak!
Eddig tisztának tűnik, de azt még meg kell kérdezzem, hogy a Torrent könyvtáron belüli 01 könyvtárat hogyan kell majd megadnom? Ugye ide kezdi el a letöltést, majd ha kész a letöltés a letöltött tartalom egy könyvtárral feljebb kerül, de a torrentfájlok maradnának a Torrent/01-ben.
-
válasz
Stealth #4153 üzenetére
1. igen, ugyanaz a kettő csak máshol van hostolva
2. 6881 az alapértelmezett torrent port, ezt érdemes valami másra állítani
A 9865 az a webui, kétszer van megadva, első a docker számára hogy azon a porton fog a külvilág felé kommunikálni, a második az ENV környezeti változók között van, a konténeren belül, ezek adják meg a qbittorrentnek az alapbeállításokat (időzóna, user és group ID és a webui port). A webui portot természetesen át tudod állítani később a Webui-n is de így egyszerűbb és automatikusan arra áll.
3. persze, ha neked máshol van (másik volume, másik könyvtár stb).
Többet is megadhatsz ha például egyből külön könyvtárba tennél valamit, nálam is három van megadva és az RSS letöltések bizonyos feltételek szerint ezekbe mennek direktben. -
ugyes
senior tag
válasz
Stealth #4153 üzenetére
Itt az én stack-em:
A config fájlokat a standard NAS Docker könyvtárba teszi. A letöltéseket a Torrent könyvtáramba. Mást nem is tudsz megadni. Ezeket kell a saját könyvtáraid szerint megadnod. A qbitben majd ezen két könyvtárban tudsz majd megadni alkönyvtárakat, stb.
Nálam nincs definitíve külön megadva a TORRENTING_PORT a compose fájlban, csak a portok között a 52881. -
Stealth
senior tag
Ne haragudjatok de egyből van 3 kérdésem:
1. Az image-nél nálam is az marad, ami a képen látható? (STEP6-nál vagyok a leírásban)
2. A leírásban a porotknál a 6881 az a bejövő kapcsolatok TCP és UDP portja, ugye? Ezt arra állítom, amire akarom. De mi a 9865? Alul látom, hogy webui, de két helyen kell megadni? (szintén STEP 6)
3. Illetve az elérési utakat kell változtatnom a volumes alatt? Feltehetően nem, mert ezek a konfig mappák, a letöltési mappát majd a qbitben tudom megadni.Nekem Raid0-ban van két diszk, ha ez fontos.
-
Stealth
senior tag
A fenébe.
Nálam most úgy van, hogy adott egy Torrent könyvtár (hálozaton megosztott NFS-sel), azon belül egy 01 könyvtár. A 01 könyvtárba megy a torrentfájl és ide kezdi el letölteni a cuccot, majd ha kész, eggyel feljebb teszi a kész torrentet, a Torrent könyvtárba. A torrentfájl marad a /Torrent/01 alatt. Ezt a verziót meghagynám.
Ebből a stackből semmit sem értek sajnos...
Arra gondolok, hogy nem app centrálból telepítem a qbitet, hanem portainerben csinálok egy új konténert és állítom be, amit kell. -
ugyes
senior tag
válasz
Stealth #4144 üzenetére
A patrick által készített apk-ban nem tudsz más elérési utat kijelölni csak azt, amit patrick berakott. Általában ez az 1-es kötet valamelyik standard könyvtára + egyedi alkönyvtár.
Ha máshová tennéd, akkor érdemesebb rögtön stack-ként Portainerbe tenni az eredeti linuxserveres kódot.
+1: frissíteni is könnyebb, ha magad csinálod. -
Stealth
senior tag
Értem köszi.
Nekem a webui most 19080 porton van, ez az alap beállítás.
Szerk: most nézem, hogy a docker verzió letölthető az app centrálból, pont az, amit ugyes linkelt. Gyakorlatilag "csak" az elérési utakat és portokat kellene beállítanom és megvagyok, én így gondolom. Persze először leállítom a natív klienst. -
válasz
Stealth #4137 üzenetére
Nem lesz gond (ha más portokra rakod), bár lehet a "natív" is Docker-ben fut, ahogy elnéztem pár Asus gyári appot egyszerűen fogták a Dockeres verziót és azt kapod (urBackup, Adguard biztos, lehet a qbittorrent is).
Rakj fel egy Portainer-t és akkor mindegy min futtatod (Asustor, Synology, mini PC) ugyanaz lesz a felület/logika.
-
ugyes
senior tag
válasz
Stealth #4137 üzenetére
Én a dockeres verziót használom, azaz nem tudom a natív beállításait. Valószínűleg a portokkal lehet majd gond. Azokat kellene megváltoztatnod.
Én a linuxserver.io verziót használom. Link itt
A docker-compose részen leírtakat átmásolod a Portainerbe stackként (a stack neve csak kisbetűs lehet!). A portok első (bal oldali a : előtt) számait megváltoztatod, hogy ne legyen azonos az eredetivel. A /path/to/.... részekre a NAS megfelelő könyvtárainak hivatkozását írod (pl. /share/programok/docker/config, illetve /share/letoltes/qbit/). Majd deploy. A bejelentkezéshez a webui porton kell belépned, a default jelszó a qbit oldalán megtalálható. -
Stealth
senior tag
Sziasztok!
Nem hagy nyugodni ez a Docker téma, de nem merek belevágni, tudás hiányában.
Most arra lettem figyelmes, hogy a NAS-on lévő natív qbittorrenttel nem lehet torrentet készíteni és ez marhára zavar. Ezért ismét elkezdtem a Docker irányába menni, hátha ott működik a torrentkészítés.
Szóval az lenne a nulladik kérdésem, hogy ha elkezdek beállítani a portainer segítségével egy qbittorrentet úgy, hogy közben a natívat nem állítom le, lehet-e gond? Gyakorlatilag a most meglévő mappákat szeretném használni a dockeres qbittorrentben is, aztán ha elindult a dockeres, akkor állítanám le a natívat.
A hálózatról annyit kell tudni, hogy router mögött van a nas, tűzfal aktív, portforwarding van beállítva. -
ugyes
senior tag
válasz
Gawamatsu #4133 üzenetére
Meg amikor nem. Ezzel együtt az elmúlt 3 ADM verzióban mindig volt valami javítás/módosítás a cert kezeléssel kapcsolatban. Így nekem egyértelmű volt, hogy meg kell próbáljam az új verziót, ha a cert kapcsán gondom van.
Egyébként nem értem a Prohardver fórumokon egyre jobban eluralkodó frissítés ellenes hozzáállást. Egy ADM esetén, amely lyukas, mint egy szita, fel sem merül bennem annak kihagyása, legfeljebb nem azonnali telepítése. -
ugyes
senior tag
Ma felraktam az új ADM-et. Minden probléma nélkül.
Pontosabban fel kellett tennem. Ugyanis éjfélkor frissült a Let's Encrypt certem, aminek hatására a Portainerem eldobta magát. Egyetlen konténerem sem volt elérhető. Az új ADM telepítése után minden helyreállt. -
Gyakorlatilag kizárt, hogy egy általános rendszer (akár kvázi szabványos protokollon dolgozva) hozza azt a szolgáltatási szintet, mint a gyári rendszerek.
Ettől függetlenül lehet jó akár a SC is, csak az a nagy kérdés, hogy mire, milyen helyzetben.
Mindenképpen kompromisszumot kell kötni. Az "olcsón tökéletest" verzió nemigen valósítható meg.
Az egész ott kell, hogy kezdődjön, hogy tisztázzuk: pontosan mire kell nekünk a Surveillance Center. (Sokan csak azért használnák, mert nem ismerik a kameráik funkcióit és a központi szoftveres megoldás szolgáltatásait.)
MaCS
-
donat_sz
senior tag
Értékelném, ha sikerülne!
Jelenleg egy noname kínai kamera megy onvif-en, de csak folyamatosban tudok menteni és az esemény figyelés nem működik így.#4126Stehe az új frissítés előtti verziónál, ha nem gond, hogy folyamatosan mentsen, akkor a tűrhető kategória a gyári SC szerintem. Részemről egy normál zárt (nem kínán keresztül megnézhető) kamera rendszer saját nvr-rel hosszabb távon a megoldás.
-
Gawamatsu
Topikgazda
Az Asustor 4 kamera licenszet ad (gyk: Surveillance Center 4-et fog kezelni ingyenesen).
A "kezelni" erősen idézőjeles, mert az általa támogatottnak mondott kamerákat sem ismeri fel, és az SC annyira szar, hogy jobb ha nem is lenne.Sokkal stabilabb, ha hálózati tárhelyre rögzítés van beállítva a kamerákon.
Nekem SFTP-re ment, a kamerák létrehozzák a saját könyvtárukat és mentenek mozgás/hangérzékelés esetén. A Surveilllance Centernek az előnye az volt, hogy lehetett quota-zni a tárhelyet, kameránként. Beállítva, hogy mennyi napnyi felvételt őrizzen meg, mennyi GB után törölje a régebbieket.S/FTP rögzítés esetén ilyen nincs. Quota-zni lehet, de elérve a határt nem ment tovább, mert nincs hely. De egy belső 0 tartalmú share-lel 1:1 sync-ez időzítve beállítva, törölheted a tartalmat. Igaz, az kukáz mindent, nem a legkorábbiakkal kezdve, hanem egyben.
FosCam-jaim vannak 4+ éve, az elején még mentek SC-rel, aztán inkább már nem. Sem vatív sem ONVIF módban nem kezeli.
A kamera saját alkalmazásában távolról is nézhető a kép (visszajátszás nem) és így ugye a NAS sebezhetőségekkel sem kel lfoglalkozni, mert nem a SC-en keresztül néz rá az ember.
-
Nagyon kétséges a dolog...
Bár nem igazán ebbe a topicba tartozik (de van saját topicja), röviden összefoglalnám a tapasztalataimat, véleményemet -- mint aki ugyanezt az utat legalábbis részbe végigjárta:
1. Ha kell a mindent rögzítés. A kamerák márka szerinti NVR-jét kell használni, ami nagyságrendekkel jobb eredményt fog hozni, mint bármilyen NAS-os megoldás.
2. Magukra a kamerákra bízni a szelektálást. Egyre több elérhető árfekvésű gyártó is tesz valami okosságok a kameráiba, így maguk a kamerák döntik el, hogy mit is rögzítsenek -- mondjuk a NAS-ra, kártyára, felhőbe... Én Reolink kamerákat használok, amelyek meglepő jó hatásfokkal és paraméterezhetőséggel szűrik ki a bármi mozog / ember mozog / négylábú állat mozog / jármű mozog eseményeket, és csak ezekkel terhelik FTP-n a NAS-t.
MaCS
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Asustor AS3102T NAS-t használok és a közeljövőben szeretnék több külső biztonsági IP onvif kamerát is felszerelni a házra. Azt láttam, hogy az NAS-hoz erre van szoftver, viszont nem tudom mennyire megbizható, mennyire alapozhatnám rá a videok mentését, vagy érdemesebb lenne inkább egy NVR céleszközt használni. Ha valakienek van a fentivel tapasztalata, szivesen venném ha megosztaná! -
Tegnap érdekes dolog történt az 5304-essel:
Bejelentette, hogy az egyik HDD read-only. Ez eddig még nem lett volna meglepő, hiszen minden el tud romlani, és a jelzett 5026-os hiba pont arra utalt, hogy az adatok megőrzése érdekében, HDD-hibát érzékelve történt mindez.
Csakhogy az adott HDD a NAS saját vizsgálata alapján is hibátlan volt, mind a SMART, mind pedig a vizsgálat alapján. Próbáltam újraindítani a NAS-t, de ezt megtagadta.
Végül kb. 40 perc elteltével az egész elmúlt és minden működött rendben tovább.
MaCS
-
Dave9009
csendes tag
Sziasztok! Néhány napja beszereztem egy AS1102T modellt. Porblémám az, hogy néhány óra használat után nem tudok belépni az admin felületre. Akár használat közben is kidob a bejelentkező felületre, ahol már nem enged belépni, egy pillanatra felvillan az "asztal" de után vissza dob a bejelentkező felületre, az elején még kiírta, hogy a munkamenet lejárt, jelentkezzen be újból, de most már az se. Asustor Control Center programból indítva viszont egyszer sikerült belépnem, más felhasználóval is ez a helyzet, nas pingelhető a hálózaton, sőt a qbittorrent elérető és működik is, tehát a nas a háttérben tökéletesen működik. Találkozott már valaki ilyen problémával?
-
ropi23
csendes tag
válasz
MaCS_70 #4117 üzenetére
Megy rajta folyamatosan egy Transmission kliens aktív 5-10 torrentel. Volt olyan, hogy 20-30 db ment akkor érezhetően lassabb volt a filmek elérése és betöltése vagy volt mikor már be se töltött semmit. Olyankor gyors rend rakás, törlés és ment minden tovább a maga útján.
-
ropi23
csendes tag
válasz
gekkoXT #4113 üzenetére
Igen lehet az lesz belőle, hogy Plexre kell át szoktatni a családot.
MaCS_70: Na a Hobbit amit nem játszott le most simán elindult. A másik nas szerintem már nem bírja (Dlink 320L).
De lehet a TV nem bírja bár akkor most se indult volna el.Gawamatsu: ez se tűnik rossz megoldásnak de akkor inkább mkv-ba konvertálom át. Szüleim TV-je sajnos csak azt a formátumot kezeli le!
-
Ez elsőre tipikusan nem NAS-oldali problémának tűnik, vagy ha igen, akkor nem a NAS tárolófunkciójában jelenkezett, hanem vélhetően valahol a hálózatban. De persze minden lehetséges.
Az egy jellemző probléma, ha a médialejátszó nem ismeri a tárolt formátumot, de a tároló oldalán van egy transzkódoló szolgáltatás (a Pexet szokták felhozni erre), amelyre viszont neincs elég erőforrás. Ez viszont valójában egy nagyon marginális jeletőségű történet, mivel a mai lejátszóknak már csak a kifejezetten egzotikus, esetleg rosszul kódolt anyagok okoznak problémát. De egy mai NAS mint NAS vidáman kiszolgálja a fájlműveleti igényeket.MaCS
-
ropi23
csendes tag
válasz
MaCS_70 #4110 üzenetére
Pl néztem a Hobbit mind a három részét már nem egyszer. 2 hete újra meg akartam nézni betöltött a film majd fél óra múlva szünetre raktam mert jött a postás. Vissza meg már nem tudtam indítani és fájl hibával el se indítja azóta a TV. (Számítógép hiba nélkül futtatja azóta is.)
Tudom, hogy nem média lejátszó de a filmeket máshogy nem tudom a gyerekeknek megosztani.
AVI, mkv vegyesen van ahogy észre vettem az AVI kiterjesztés nem tetszik a TV-nek azóta szedek mindent le újra mkv-ba. -
ropi23
csendes tag
Sziasztok!
Na sikerült be szereznem egy 5404T. Egyelőre egy 8 TB-s vinyót kapott +4 GB memóriát. Tegnap délután kezdtem ismerkedni vele. Találtam egy back up funkciót amivel a másik Nas-ról át tudom majd menteni az adataimat akkor még abból át kerül a 6 TB-s vinyó is.
Csak idő amíg onnan át pakolok mindent mert közben a gyerekek arról nézik a meséket így csak éjjel mehet a másolás.
Eddig tetszik és nem bántam meg. Majd arra leszek kíváncsi, hogy a filmeket amit a másik nas nem játszik le vagy egyszer elindítja egyszer nem ez jobban kezeli e ez a gép.Esetleg teszt után majd elképzelhető, hogy kérek segítséget!
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
MaCS_70 #4104 üzenetére
Telóra fel OneDrive app (kell outlook.com email cím, az ad 5GB tárhelyet).
Mikor WiFi-re kerül a teló, feltolja a cloudba a képeket, videókat. Én a gépemmel leszedem onnan (desktop app), de a NAS-nak is van kliense.
Simán a jpeg képeket az iPhone IMG_véletlenszerűsorozatszám formából átteszi automatikusan 20240324_214205_iOS.jpg-vé (mai dátum, és idő mikor írtam ezt).
Lehet az appban választani, hogy Év vagy év/hónap bontásban tegye külön könyvtárba a feltöltéseket..heic- és .heiv fájlokkal is megcsinálja, max a Windows nem tudja megmutatni (külön app nélkül a tömörített alma formátumot)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 12gen i7 félkonfig, jóáron.
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS./2.
- Eladó Gamer Config Intel Core i5-11600KF, Z590, EVGA RTX2070, 32 GB DDR4, 1 TB SSD, Lian Li ház
- Gamer/munka PC eladó
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest