- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 01:46 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
Belső hálón én csak úgy látom értelmezhetőnek ezt a port szűrést, ha vlanok vannak, mert ott a vlanok közti váltásnál tényleg, lehet, hogy fehérlistás üzemmódban minden blokkolva van kivéve amit külön kinyitnak.
Ezzel anno én speciel küzdöttem, mikor az NFS portját próbáltam megtalálni, amint az ASUSTOR NAS operál.. -
Zuglói
tag
-
MaCS_70
félisten
WAN felől, persze, hiszen ez a tűzfal dolga.
De itt most kimondottan LAN-elérésről beszélünk. A normál, háztáji routerek pedig erre nem vagy csak nagyon alapszinten tudnak odafigyelni. Én legalábbis még nem találkoztam olyan otthoni szintű routerrel, amelyik a LAN-forgalmat is port/IP-címszinten szűrte volna.
MaCS
-
MaCS_70
félisten
-
Zuglói
tag
-
Zuglói
tag
-
donat_sz
senior tag
-
ugyes
senior tag
-
Gawamatsu
Topikgazda
-
Stealth
őstag
Na, megzavarodtam.
Ez az új: 5.1.2.RE31
-
Pimpellér
tag
Szia, ue a masinám, picit idősebb. Nem tudom hol tart az ügyed, de nekem úgy 1-1,5 éve kezdett zörögni a venti. Oldalról megtámasztottam a NAS-t (puha anyaggal) úgy, hogy amikor nem hallottam a zajt, befejeztem az igazítást.
Így ment ez sokáig.
Aztán eljött az az időszak, amikor elfelejtettem a támasz igazítását, ki is pottyant, mégis mostanság hónapok óta nincs zörgés. Nincs támasz, nincs zörgés. Szóval a venti csere amit én is már szerveztem, elmaradt. Teszi a dolgát halkan.
Nyilván ez a megoldás egy gazdagabb környezetben föl sem merülne, nem beszélve a műszaki bizonyítottság hiányáról. De hogy én jelenleg nem tervezek venti cserét, az biztos. -
Victorio
aktív tag
A legtöbb NAS-al az a szívás, hogy nem standard méretű a ventije, hanem pl 80 mm-es, így kicsit faragni kell ha mondjuk egy 92 mm-es Noctua NF-A9-et bele akarsz varázsolni.
Nem tudom konkrétan az AS5202T-nél mekkora, de érdemes egy kis barkácsolást bevállalni, hogy utána évekig csönd legyen. -
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
-
Gawamatsu
Topikgazda
Van Plex Pass-om az olcsóbb időkből, de akkor is $100 volt, azt nem hagyom veszni.
Próbáltam Emby-t, de annak a lejátszója fizetős.
Próbáltam Jellyfin-t, az meg egy nap után megadta magát.
Feltettem a miniDLNA-t, az még jó is, megy VLC-vel Android TV-n és tableten, de nincs nézett tartalom nyomonkövetés.Mivel megoldottam végül magam, marad a PP.
-
belashx
senior tag
-
belashx
senior tag
-
belashx
senior tag
-
belashx
senior tag
Azt hiszem félreérted.
Nekem minden nas restart után tiltani, majd engedélyezni kell a Docker-t(és engedélyezni az általad is felsoroltakat).Ez biztosan nem normális.
Lehet, ha törölném a Dockert, és frissen feltenném, már jó lenne, de megint beállítani a konténereket... egyelőre így marad. -
MaCS_70
félisten
-
Arc27
csendes tag
-
Arc27
csendes tag
Hello
Már mindent megtaláltam a logba de jelszó sehol nincs
Pontosan hol találom ?Üdv Roland

(N) 2025-02-03T20:42:16 - qBittorrent v5.0.3 started. Process ID: 146
(N) 2025-02-03T20:42:16 - Using config directory: /config/qBittorrent
(N) 2025-02-03T20:42:16 - Trying to listen on the following list of IP addresses: "0.0.0.0:6881,[::]:6881"
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Peer ID: "-qB5030-"
(I) 2025-02-03T20:42:16 - HTTP User-Agent: "qBittorrent/5.0.3"
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Distributed Hash Table (DHT) support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Local Peer Discovery support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Peer Exchange (PeX) support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Anonymous mode: OFF
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Encryption support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "127.0.0.1". Port: "TCP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "127.0.0.1". Port: "UTP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "172.17.0.2". Port: "TCP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "172.17.0.2". Port: "UTP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "::1". Port: "TCP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "::1". Port: "UTP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - UPnP/NAT-PMP support: ON
(W) 2025-02-03T20:42:17 - Couldn't load IP geolocation database. Reason: No such file or directory
(N) 2025-02-03T20:42:17 - Using built-in WebUI.
(N) 2025-02-03T20:42:17 - WebUI translation for selected locale (en) has been successfully loaded.
(N) 2025-02-03T20:42:17 - WebUI: HTTPS setup successful
(N) 2025-02-03T20:42:17 - WebUI: Now listening on IP: *, port: 18181
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Detected external IP. IP: "176.63.144.150"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - IP geolocation database loaded. Type: DBIP-Country-Lite. Build time: Sat Feb 1 03:16:56 2025.
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully updated IP geolocation database.
(W) 2025-02-03T20:44:53 - UPnP/NAT-PMP port mapping failed. Message: "could not map port using UPnP[172.17.0.2]: no router found"
(W) 2025-02-03T20:44:53 - UPnP/NAT-PMP port mapping failed. Message: "could not map port using UPnP[172.17.0.2]: no router found"
(W) 2025-02-03T20:45:50 - WebAPI login failure. Reason: invalid credentials, attempt count: 1, IP: ::ffff:192.168.0.34, username: admin
(W) 2025-02-03T20:46:31 - WebAPI login failure. Reason: invalid credentials, attempt count: 2, IP: ::ffff:192.168.0.34, username: admin
(W) 2025-02-03T20:46:38 - WebAPI login failure. Reason: invalid credentials, attempt count: 3, IP: ::ffff:192.168.0.34, username: admin -
AiRLAC
veterán
-
Victorio
aktív tag
-
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
-
Stealth
őstag
-
krealon
veterán
-
ugyes
senior tag
-
Gawamatsu
Topikgazda
Én meg itt örülök a már 7 év körüli 6104T-vel.
Sajna vagy sem az extension modulját megszüntették, csak a Lockerstore kinézetű USB-C-s változat van.
Persze elfekvő készletekben lehet, hogy van még nekem való, de másik kérdés ilyen koros cucchoz érdemes e venni kiegészítőt vagy inkább lemezeket cserélni. -
Gawamatsu
Topikgazda
-
ugyes
senior tag
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
A mindenkori legfrissebb (éppen 2.6.12) OpenVPN klienst használom.
A beállítások kb. így néznek ki:
A kliensoldali konfig pedig így:remote megfelelonev.myasustor.com 62211 #El is éri.
client
dev tun
script-security 3
proto udp
nobind
float
ca ca.crt #stimmel
auth-user-pass
reneg-sec 0
cipher AES-256-CBC
data-ciphers-fallback AES-256-CBC
auth SHA512
remote-cert-tls serverÉn nem látom benne a hibát...
Köszönettel: MaCS
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Mint kiderült nem tévedtek, tényleg tud

Nem kell. Az utolsó pont az ellenség megtévesztése. Kamerákon nem ritka, hogy Formázás, az nem a PC-s értelemben vett új fájlrendszer létrehozását jelenti, hanem csak a kamera működéséhez szükséges könyvtárszerkezet, és fájlok létrehozását jelenti.
Nem mellesleg egy megosztott mappát a megosztáson keresztül semmi nem tud "formázni", főleg nem az egész lemezt. -
cigam
titán
Igen, ezt írtuk az elején is: #4361 Olyan kamerát vegyél, ami elég okos ahhoz, hogy magától elintéz mindent. A feltöltést, a mozgásérzékelést, maszkolást, riasztást, meg mindent amire szükséged van. Csak egy mezei FTP/NFS/SMB kapcsolatot kell biztosítania a NAS-nak. Így kihagyhatod a képletből a NAS gyártójának programját (SC), ill. több kamera esetén a kameralicence-eket is megspórolod.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
-
Stealth
őstag
Működik a Tapo C520WS az AS5202t-vel.

Elég érdekesen csinálja a TP-link ezt az egészet, nem is biztos, hogy tetszik így.

Innen le kellett szednem az Agent DVR programot linuxhoz -én LMDE6-ot használok.
Majd ebben a programban kell mindent beállítani, például: előre be kell állítani egy ftp szervert -persze a nas az, működik az sftp is. Be lehet állítani, hogy hogyan reagáljon a kamera bizonyos eseményekre: ha mozgást észlel indítsa el a felvételt ÉS (és kapcsolattal egy újabb esemény) -> töltse fel egyből az ftp szerverre. Vagy ha arcot érzékel azonnal készítsen fotót ÉS töltse fel az ftp szerverre. Azt is be kell állítani, hogy ha a mozgás befejeződik állítsa le a felvételt. Minden működik egyébként, de lehetne ezt egyszerűbben is szerintem. Nem mondhatnám, hogy így akartam.
-
Stealth
őstag
Működik, úgy ahogy. Tettem bele SD kártyát, egyből hozzáadta a kamerát az SC-hez.
A live view-nál csak pörög középen az egér, de nincs kép, viszont mindent tudok csinálni a kamerával. Mozgatom, felveszek, stb. A felvételek megjelennek a nason. Még gyűröm kicsit, hátha lesz élő kép az SC-ben. -
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
De miért?
Ez a Tp-link modell nincs is a kompatibilitási listán. Persze ettől még működhet, de ...
Ezen végigmentél? -
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
Amint írtad is, az okosságot érdemes a kamerára bízni. Tehát a NAS szerepe kizárólag a tárolás.
Az ugyan egy másik topic, de a Reolink / Hikvision / Dahua és társai körből könnyedén találsz olyan kamerát, amelyik megbízható, és FTP-re + kártyára is rögzít, illetve telefonra riaszt, ahová mehet a letöltés a kártyáról. (Nálam a Reolink nagyon bevált. Talán ez a legolcsóbb a jók közül, és egy héten belül szállítanak.)Lényegében bármilyen NAS jó, amelyiken van SFTP / FTPS lehetőség -- elég nehéz olyat találni, amelyiken ne lenne. Szóval szinte bármelyik NAS megfelel erre a feladatra.
A másik kérdés az elérés. Tehát magának a NAS-nak az elérése -- hiszen a kamera elérése az appon keresztül megoldott. (A netkapcsolat már egy másik kérdés, másik réteg.)
A neves NAS-ok mindegyikéhez lehet VPN-nel kapcsolódni. Ha az adott helyen van publikus IP, akkor sima ügy akár WireGuarddal, akár OpenVPN-nel, ha csak privát (NAT-olt) IP-címet adnak, akkor a NAS saját boltjából telepíthető TailScale (de facto WireGuard) a megoldás. A három nagy márka szerintem listázza a boltjában. (Az Asustor biztosan.)
MaCS
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
Az otthoni hálózatod (LAN) praktikusan vagy Fast Ethernet (100 Mbps), vagy gigabites.
Az, hogy az internetkapcsolatod milyen, már egy másik kérdés, de a RAID0 előnyeinek kihasználásától még messzebb lesz.
De legalább kipróbáltad ezt is. Nem rosszak ezek a személyesen szerzett tapasztalatok, még ha jár is velük némi kellemetlenség. A nagy szívást megúsztad.
MaCS
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
Gawamatsu
Topikgazda
-
AiRLAC
veterán
-
Gawamatsu
Topikgazda
-
Gawamatsu
Topikgazda
Attól függ hány lemezes a NAS-od.
Ha csak 2, akkor elég macera, mert közvetlen nem udsz költözni.
Ha több, akkor nem gond.Első esetben többlépcsős.
1. Futó NAS-ra rá USB keretbe a 12TB és adatmásolás.
2. a két 4TB-s Raid-et bontod és visszamásolod szétosztva rá az adataidat a 12TB-ról
3. 12TB-s be a NAS-ba és au USB dock-ba be az egyik, majd a másik 4TB-s adat visszamásolásra.
4. kész -
ugyes
senior tag
-
Stealth
őstag
-
Stealth
őstag
-
Gawamatsu
Topikgazda
-
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
-
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
1. igen, ugyanaz a kettő csak máshol van hostolva
2. 6881 az alapértelmezett torrent port, ezt érdemes valami másra állítani
A 9865 az a webui, kétszer van megadva, első a docker számára hogy azon a porton fog a külvilág felé kommunikálni, a második az ENV környezeti változók között van, a konténeren belül, ezek adják meg a qbittorrentnek az alapbeállításokat (időzóna, user és group ID és a webui port). A webui portot természetesen át tudod állítani később a Webui-n is de így egyszerűbb és automatikusan arra áll.
3. persze, ha neked máshol van (másik volume, másik könyvtár stb).
Többet is megadhatsz ha például egyből külön könyvtárba tennél valamit, nálam is három van megadva és az RSS letöltések bizonyos feltételek szerint ezekbe mennek direktben. -
ugyes
senior tag
Itt az én stack-em:

A config fájlokat a standard NAS Docker könyvtárba teszi. A letöltéseket a Torrent könyvtáramba. Mást nem is tudsz megadni. Ezeket kell a saját könyvtáraid szerint megadnod. A qbitben majd ezen két könyvtárban tudsz majd megadni alkönyvtárakat, stb.
Nálam nincs definitíve külön megadva a TORRENTING_PORT a compose fájlban, csak a portok között a 52881. -
ugyes
senior tag
-
AiRLAC
veterán
Itt egy qbittorrent telepítés leírás Portainer-rel, stack-ként, igaz Synology-ra de az alapok ugyanazok
Szerk.: ez a pár volume Asustor specifikus, ezeket használtam én is

aztán qbittorrent alatt pl. ezt állítod be az ssl certekhez

-
ugyes
senior tag
A patrick által készített apk-ban nem tudsz más elérési utat kijelölni csak azt, amit patrick berakott. Általában ez az 1-es kötet valamelyik standard könyvtára + egyedi alkönyvtár.
Ha máshová tennéd, akkor érdemesebb rögtön stack-ként Portainerbe tenni az eredeti linuxserveres kódot.
+1: frissíteni is könnyebb, ha magad csinálod. -
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
Nem lesz gond (ha más portokra rakod), bár lehet a "natív" is Docker-ben fut, ahogy elnéztem pár Asus gyári appot egyszerűen fogták a Dockeres verziót és azt kapod (urBackup, Adguard biztos, lehet a qbittorrent is).
Rakj fel egy Portainer-t és akkor mindegy min futtatod (Asustor, Synology, mini PC) ugyanaz lesz a felület/logika.
-
ugyes
senior tag
Én a dockeres verziót használom, azaz nem tudom a natív beállításait. Valószínűleg a portokkal lehet majd gond. Azokat kellene megváltoztatnod.
Én a linuxserver.io verziót használom. Link itt
A docker-compose részen leírtakat átmásolod a Portainerbe stackként (a stack neve csak kisbetűs lehet!). A portok első (bal oldali a : előtt) számait megváltoztatod, hogy ne legyen azonos az eredetivel. A /path/to/.... részekre a NAS megfelelő könyvtárainak hivatkozását írod (pl. /share/programok/docker/config, illetve /share/letoltes/qbit/). Majd deploy. A bejelentkezéshez a webui porton kell belépned, a default jelszó a qbit oldalán megtalálható. -
Gawamatsu
Topikgazda
USB 3 keretem van nekem is (kettő is) arra megy időnként az offline mentés arról ami fontosnak érzett.
De hiba (lemez) esetén nem az megy be a NAS-ba, az csak visszaállításra van. Hiba esetén egy ugyan olyan méretű lemez ugrik be a R5 tömb hibás lemezének a helyére.
De ez ugye esete válogatja, mert nálad nincs R5, hogy hibatűrő legyen. -
Gawamatsu
Topikgazda
Az elgondolás ott hobás, hogy az ADM-et nem tudod lementeni.
Egy kis flash drive-on van (részben, nem elérhető) és az összes lemez is tartalmazza. Leginkább a beállításokat tudod exportálni (ezt időzítve heti egyszer megcsináltatom vele).
Ha raid konfig van, akkor a hibás vinyó ki, egy másik be és kezdi is a raid sync-et, a rajta tárolt (hozzáadott lemez) bárminek a törlésével kezdve. -
Gawamatsu
Topikgazda
Most is négy van és a kapacitás bővítésére vannak kalkulációk
Jelen R5 3x3TB +2TB
Lemezcsere R5 3x8TB adna 16TB-t ~240k HUF-ért, plusz még egy ha gebasz lenne és még valahogy a 16TB mentését is meg kellene oldani8 lemezesben jelen lemezek +4x 3TB R5 adna 18TB-ot 120k HUF (a +4 lemez) és 300k a tár maga (minusz a jelenlegi, ha eladódna, ami mondjuk 50k, ha marad, mehet rsync backupnak.
6 lemezes 355k, 8 lemezes 407k, 10 lemezes 466k -
donat_sz
senior tag
Na igen, ez erősen felhasználás kérdése

Én 1 lemezesről bővültem 4-re, a 2-t gyorsan átugrottam, nagyon nem bántam meg.
Ha kamerák képét mented rád, há hálózati meghajtónak használod a családi pc-k/laptopok számára, ha média lejátszók számára háttéradat forrásnak, stb.. és sorolható, akkor azért eltérő terhelések várhatóak, ha ezeket optimalizálnád, akkor hamar kevés lesz a 4 lemez.. vagy másik megoldás hogy enterpsrise nagy tárkapacitású hdd-ek használsz és csúcsra járatod a masinát, de ez utóbbi szintén nem olcsó megoldás és kérdés, hogy a hdd-ék élettartalmát, hogyan befolyásolja.
Nekem (is) ezért lenne ideálisabb a gen2-es verzió, mert az SSD-kel tudnék kicsit optimalizálni, de csak ezért nem fogom cserélni, marad a gen1 5304. -
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
Stealth
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Utángyártott, jó minőségű kijelző !
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vagy nem tudom
Egyszer majd csak javítják.

Gawamatsu