Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1965) AtHoS válasza Loituma69 (#1963) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Vannak ilyen topikok, azokat is nézegetem, de ott aztán tényleg komolyan foglalkoznak a témával. Én csak kókler vagyok köztük.

Asus lapom van ezért vagyok itt, igaz "már" Z68-as

Senni fülesekhez illene azért legalább egy Xonar DG hangkarit a gépbe dobni analóg használat esetére. Sokat javul mind a jel/zaj viszony, mind pedig a tiszta hangzás.

Sapper problémájára visszatérve, pedig akkor "szokott" ilyen jelenség fellépni, ha valamilyen extra "hangtorzító" be van kapcsolva a hangkari vezérlőpaneljén (pl. szoba méret illetőleg annak falának anyaga, stb...)

Mondjuk win7-ben alapból be van kapcsolva egy kis "hangjavító" rész, amit Én pl. első körben ki is kapcsolok. Zenét ráadásul ASIO vagy WASAPI felületen hallgatok, hogy még véletlenül se mondja meg a win nekem milyen hangzás a jó.

Nagyon nem kívántam belefolyni az alaplapi hangkeltők becsmérlésébe, mert vagy 10..15 éve nem használok alaplapi zajkeltőt. Igazából, ha jól belegondolok nem is használtam sosem alaplapit :DDD Az első gépem mikor összeraktam, nem is nagyon volt még integrált hang a lapokon, így egyből kellett egy hangkari. Ez egy ESS 1898-as volt, ami bezony nem a legjobb minőségéről volt híres. Ezt váltotta egy Diamondmax Monster Sound MX300, majd a winxp megjelenésével és a hangkártya driver problémáival alatta+creative felvásárlással egy Audigy került használatba, azt pedig nem is oly rég egy Audigy 2 cserélt (az Audigy-t pedig nekiadtam egyik barátomnak), tehát gyakorlatból nem tudom milyenek az alaplapi zajkeltők. Digitális Coax és Optikai kimeneten egész használhatóak, azt tudom bár a csúcstól itt is messze vannak azért. Analóg részükkel vannak problémák, főleg a belső zajok összeszedése miatt.

USB-s hangkeltőknél is a minőségibbek vagy külső táposak és csak a jelet fogadják USB-n vagy pedig ártöbbletért kerül beléjük egy tápellátást leválasztó és "normalizáló" elektronika.

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.