- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
lenne egy olyan gondom, hogy az ASUS F5SL-AP141 notimnál ha felrakom
a gyártó oldaláról az xp-s vga driver-t, akkor az szépen felmegy, de van egy ismeretlen ezköz a gépen, ami egy valami "HD audio on bus" valami téma...
Gondolom ez a vga hangja..
Nem az alaplapi Realtek, az már fel van telepítve...Van erre valami speckó driver? Jó lenne, ha DVI-D-n menne a hang....
-
Sziasztok!
Megint egy komolyabb problémám van.
Asus A6U-B095 laptopom billentyűzetébe belefolyt az üdítő, azóta egyes karakterek nem működnek.
Milyen megoldást javasolnátok? Szerviz? Billentyűzet csere? Mennyibe kerülne kb. mindez?
Székesfehérváron.
Köszönöm. -
villamos
őstag
Újabb kérdés merült fel bennem. Szeretném S62J típusú gépemben kicserélni a merevlemezt. Jelenleg egy 100Gb -os kapacitású Samsung HM100 JI típusú SerialATA merevlemez van benne, de ehelyett nagyobbat szeretnék. Bármilyen SerialATA merevlemezt beletehetek a gépbe?
Vagy inkább vigyem el a boltba a merevlemezt, hogy csókolom én egy ilyet szeretnék, csak nagyobbat? -
Alg
veterán
Még két kérdésem lenne az M51TA-ról: a benne lévő 3650-est milyen memóriával párosították? DDR2/3?
Felbontás mennyire zavaróan nagy? Bírja a videokártya? Jobban örülnék ha 1280*800 (WXGA) lenne...
-
szervíz szempontjából az asus és az acer is csak annyiban kérdéses, hogy egyiket sem magyarországon javítják/szervizelik - de például az asus esetében házhoz megy a futár, kiviszik a szervízbe, majd viszik vissza házhoz - de ez általában a csehországi oda és vissza úttal is gyorsabban(!), mint például egy msi noti szervizelése székesfehérváron (ahol is általában nincs raktáron semmi pótalkatrész, mindenre heteket kell várni, és egy apróbb javítás is minimum 3 de inkább 4 hét!)
az acer szervizeléssel nincs túl sok tapasztalatom - olcsóbb kategóriában nem szoktam javasolni/közvetíteni, de az általad írt árkategóriában az említett típus attól még jó lehet...
azt viszont merem állítani, hogy egy 250 e ft asus noti sokkal bátrabban bevállalható, mint egy azonos árú msi notebook - legyen szó tartósságról, anyaghasználatról, vagy bármi másról! én az asus mellett szavaznék! -
Alg
veterán
Sziasztok!
Mivel az MSI-vel befürödtem, gondoltam most más márkára váltok.
ASUS/Acer-en gondolkodom, 200-250ezres kategóriában (M51TA vs. 6630G)
Igazából az ASUS notik megbízhatósága érdekelne úgy általában: összeszerelési minőség, melegedés, bill/csuklótámasz kopása stb.
Nomeg a garanciális ügyintézés úgy általában: hogyan/meddig tart a javítás?Árban alap garival kb. ott lenne mint az Acer+membővítés+garikiterjesztés.
Esetleg ha valakinek vannak személyes tapasztalatai az említett notival kapcsolatban, azokat is szívesen venném.Előre is
A.
-
ocsi19
senior tag
Hali,
egy ilyen laptopba milyen procik jók? (Core2 belemegy?)
ASUS X51H-017:
Chipset:
* Intel 943GML + ICH7M
-
raczger
őstag
Esetleg nem tudja valaki, hogyan lehet átállítani ezeket a médialejátszós gombokat, hogy pl winampon működjenek? Ha jól tudom a power4gear program felel ezért, de ott nem találtam semmi erre utaló beállítást
-
sanzi89
addikt
Igen, a felnyitas/lezaras iranyaban.
Sajna a többiből nem sokat értettem. A zanér amúgy elég erősen tart, a laptopot nem lehet kinyitni, ha nem fogom az "alját". De amikor ki van nyitva, van egy kis holtjátéka. Lehet, hogy ez csak nekem újdonság, mivel soha nem volt még laptopom. Majd felveszem, és belinkelem a hétvégén. -
válasz
sanzi89 #6582 üzenetére
melyik része lötyög pontosan? a felnyitás/lezárás irányában? a képek elég homályosak, de elvileg maximum két rögzítési pont lehetséges; a tengely folytatása, ami a kijelző fedlapjába megy be, az megy át lapos formába, és abba mennek bele a csavarok, amik a fedlaphoz rögzítik a tengelyt, valamint ha a tengelyt tartó bak nem fix, akkor alulról/belülről azt is fogja csavar.
-
válasz
sanzi89 #6580 üzenetére
vagy csak kilazultak a csavarok, vagy esetleg a menet is kikopott/megszakadt rajtuk! előbbinél húzd meg a csavarokat, utóbbi esetben csavar csere, vagy ha a karban (anya) is sérült a menet, akkor eggyel nagyobb menetet kell fúrni bele, és a lapban is felfúrni az eggyel nagyobb méretű csavarhoz a furatot, valamint eggyel nagyobb csavart bele és kész!
-
sanzi89
addikt
Lenne egy ASU M51VA laptopom, és az lenne vele a gond, hogy a zsanérok - szerintem - nagyon gyengék. Kb 1cm simán lötyög. Ha vonaton ülök vele, néha az az érzésem, hogy mindjárt leesik. Lehet a zsanérokon állítani valamit, mivel gondolom ez a "kimozdulás" nem szokványos.
-
konkrét konfig kellene mind a három noti esetében, akkor könnyebb lenne besorolni őket - mivel a proci mérvadó lehet!
a vga ami fix, az alapján a sorrend ugye ismert; gx620, gx600 és g1
őszintén szólva én látatlanban az asus mellett döntenék, ebben a kategóriában az megbízhatóbb, és jobb a szervíz is! (igaz nem magyarországon javítják, de házhoz megy a futár, és házhoz is viszik a kész notit - mindezt a külföldön történő szervizeléssel is gyorsabban, mint az msi noti székesfehérváron történő javítása esetében!)Szojka(koli); audio manager -> hanghatás -> hangkörnyezet? ha ezt elállítod, akkor vannak visszhagos profilok!
-
Szojka.J
csendes tag
Sziasztok!Van egy problémám, Asus laptopom van (A6000U), egyszer csak elkezdett visszhangzani rajta a hang, valaki adjon egy működő tippet a megoldásra, örök hálám az illetőnek!Ha valaki tudna nekem segíteni, azt egy privátban tegye, nagyon szépen köszönöm előre is!
-
Lac122
tag
helló!
Asus g1
Msi gx600
Msi gx620
melyik jobb? -
sanyixXx
senior tag
hali!
van egy asus a9rp kódra hallgató notesz nálam, aminek nem működik a touchpad-je és néhány gombja. ezzel lehet kezdeni valamit?
20-30 ropis javítás/csere még bőven jobb, minthogy kukázzam a gépet.köszi
-
Produkció
senior tag
120k-ért tudok pár új gari nélküli Asus F5GL A0017C-t, boltba csak 009et találtam 165ért....akit érdekel írjon privit.
-
válasz
rootmin #6572 üzenetére
az asus notik supportja hírhedten gyenge volt! de amióta nem az a bizonyos cég szervizeli, azóta javult azért! igaz, már nem hazánkban szervizelik, hanem viszik külföldre, de házhoz megy a futár, majd kiviszik, javítják és viszi vissza a futár házhoz - és mindez jóval gyorsabban, mint például az msi notik esetében, ahol pedig van magyarországon (székesfehétváron) szervíz.
mindentől függetlenül ha a support a lényeg, akkor ajánlotabb a dell.
azért 200 e ft feletti kategóriában már asus noti is van, ami bátran megvásárolható!
a három link közül az első ok, a másodiknál nem tudom, hogy melyikre gondoltál, a harmadik felejtős (sis chipset) inkább. -
rootmin
tag
Hali!
Édesanyám részére keresek notebookot. A gép elsősorban irodai munkára kell, bár itthon én fogok vele videót meg hangot is vagdosni (de nyilván nem ez a fő profilja). Ami lényeges, az a minőség. Pályázati pénzből lesz fizetve, amit ugyebár el kell költeni, úgyhogy teljesítményre még így is túl lesz picit méretezve.
. (kb. 180-230 ezer között kategóriában nézelődök)
Ennyiért már ThinkPad-et is lehet kapni, attól mégis elzárkóznék, mert ugyan engem nem zavar a design, sőt, egyenesen tetszenek a Lenovo gépek, de anya nem igazán díjazná a puritán business class megjelenést. Egyébként a fenti összegért elérhető SL500as gép nekem sem tetszik... A lényeg, hogy a Lenovo kilőve.
Számomra a következő a minőségi rangsorban a jó öreg Dell. Tulajdonképpen ebben szeretnék megerősítést nyerni, vagy éppenséggel helyesbítést hallani. Egy erősebb konfigurációjú 1525-ös Inspiront néztem ki, konkrétan őt.
A 4 év garancia elég meggyőzően hangzik, és egyébként se hallottam még sose panaszt a Dellek minőségére.A suliban már jó ideje használok egy 14,1'' Asus masinát, amivel ezidáig csak pozitív tapasztalataim voltak a minőséget illetően. A supportja viszont hírhedten gyenge az Asusnak, ettől tartok picit.
Megnéztem rengeteg típust, több olyan is volt, ami tetszett, igazából azzal van bajom, hogy egy picit kaotikus a helyzet Asus-éknál: van vagy 30 fajta típus, azokon belül még számtalan altípus. Elég nehéz eligazodni az egyes termékek között. Nagy részükről pedig sokkolóan kevés infó lelhető fel a neten.Belinkelem az általam preferált néhány típus adatlapját.
link link link
Ezek picit drágábbak a Dellnél, ugyanakkor némileg erősebb a hardverkonfigjuk.A kérdésem, hogy tényleg megbízhatóbb-e Dell bácsi, mint Asus-sógor, vagy ez inkább csak amolyan berögződés az emberben? Ergo, merjek-e Asust rendelni, vagy sem... Bár egyáltalán nem tudom, hogy megéri-e az a kis plusz memória meg tárhely, meg a dedikált VGA már csupán azt, ha az opponens gép 4 év garanciával villog...
Megismétlem önmagam: a cél a minőség, a tartósság.
Szerintetek?A válaszokat előre is köszönöm!
-
shteer
titán
raczger: igen itt is fontos volt a hűtés
-
dehogynem venné észre! először függőlegesen, egymás mellett párhuzamosan elhelyezkedő színes csíkok, utána meg sötét kijelző...
tényleg nem értem azokat az embereket, akik csak azért képesek - lennének - széthajtani a notijukat, hogy a 3dmark néhány pont többletet mutasson. mert valóban csak ott lenne mérhető az a nagyon minimális növekedés a teljesítményben, játékokban aligha jelentkezne látványosan... -
Anor
csendes tag
a sima hűtés már nem elég be kellett építeni egy komplett klímát? vagy erre majd rá lehet fogni a hűtő hangját
-
válasz
raczger #6562 üzenetére
notebbok esetében nem ajánlott művelet a vga (vagy a proci) húzása - kivéve, ha a gyártó hivatalosan is ad ilyen lehetőséget, lásd például msi gx széria.
a vga esetében húzáskor a fő probléma a hőmérsélet megnövekedése lenne, és mivel notik esetében a belső elrendezés miatt nem megoldott a hűtés módosítása, így egy akár csak minimálisan is húzott vga (gpu) hőmérséklete hamar elérné a maglassulási küszöböt, magyarán többet ártana a dolog, mint használna! -
raczger
őstag
Üdv
Nemrég vettem egy asus g1-et, és a kérdésem a következő lenne: van benne egy go7700-es vga, lehet-e húzni, ha igen érdemes-e, és szabad vagy inkább ajánlott-e?
-
Anor
csendes tag
Asus N50Vc
http://www.asus.com/products.aspx?l1=5&l2=26&l3=810&l4=0&model=2567&modelmenu=1Built- in Air Ionizer?? ez most komoly?
-
longjoe
csendes tag
Sziasztok.
Az oktober elején vett f3 gépemen a tapipad klikk billentyüje erösen kopni kezdet.
Érdemes e gariztattni? -
sanzi89
addikt
Üdv.
Van egy ASUS M51VA laptopom, mely ilyen beépített fényérzékelővel rendelkezik, és az alapján finomhangolja a kijelző fényerejét. Ezt nem lehet valahogy kikapcsolni, mert elég gáz, amikor másodpercenként változtat a fényerőn, mert a vonat ablakán bevillan egy kis fény.
-
Matthewsz
aktív tag
nem tud valaki olyan progit, amivel én tudom állítani a ventilátort sebességét?
NHC sehogy nem sikerül... -
Tázsi
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Akkor lehet, hogy maradok a 2 gb memoriánál és nem bonyolítom a dolgokat.
-
ahhoz, hogy 4 gb memóriát tegyél a notiba, nem szükséges a proci cseréje!
a legnagyobb procit, ami még jó a notidba; T2600 (2.16 GHz, 31 W, FSB 667 MHz)
ha a tiédben jelenleg T2400 (1.83 GHz, 31 W, FSB, 667 MHz) van, akkor még a T2500 (2.00 GHz, 31 W, FSB 667 MHz) is jobb tiédnél, ami még jó a notidba.
azért meg kell jegyezni, hogy eszement nagy különbségre, vagy félelmetes gyorsulásra nem lehet számítani, még a t2400 -> t2600 csere esetén sem!
továbbá azzal is számolnod kell, hogy 4 gb memória esetén a 32 bit asztali win oprendszerek (xp és vista) nem fognak kezelni, csak maximum ~3.12 - 3.25 gb memóriát, de az is lehet, hogy csak 3 gb-ot (az összesen címezhető 4 gb korlát miatt!), a 64 bit oprendszer használata meg kilőve (a core duo proci miatt!) -
Tázsi
csendes tag
Sziasztok!
Leszeretném cserélni az Asus A7J laptopomban a procit és a memóriát.
Memóriából jo lenne a 4 GB, de ehhez már procit is kell cserélni, ha jol informáltam magam.
Annyit kisilabizáltam az Asus hivatalos fórumán, hogy nekem a:
socket 479 M Merom CPU 667MHz FSB-s procira lenne szükségem, amit még támogat a gép,de nemtudom, hogy hol találok ilyet és hol tudnák ezt beszerelni.
Az Everest Ultimate-ből ezek az infok jöttek elő a prociról:
Intel Core Duo T2400, 1833 MHz
Yonah
Tokozás:479 Ball uFCBGA/478 Pin uFCPGA
Tudnátok segíteni, hogy valóban jó-e a gépbe a másik proci avagy nem?
Köszi a segítséget! -
Matthewsz
aktív tag
kali, eccerűen nem bírom használni az iasl.exe-t
nekem soha nem ment a biosos dolog -
takos
tag
Sziasztok!
A páromnak karácsonyra szeretnék venni egy ASUS EEEPC 900-BK032 Fehér/Fekete notebookot.
Azonban látom, hogy mindenhol Linux rendszerrel adják. Én(Ő) biztos windossal fogja majd használni,ezért mit tanácsoltok, könnyen felmegy rá a windows ?
Gondolom abból is valami minimum konfigurációt érdemes választani.
Ha jól látom optikai meghajtó sincs benne, így a telepítése is nehézkes lehet.Ha felrakom az alapvető programokat:
Office, Windows xp, Víruskeresők,csomagolók, fájlkezelők, no meg néhány frissítés, biztos, hogy vagy 5Gb-ot elfoglal.Mi a véleményetek?
takos
-
kp78
addikt
Üdv!
Mi lehet az oka, hogy a laptopom optikai meghajtója nem hajlandó beolvasni 6 cd-ből egyet sem, amin kizárólag fényképek vannak, sőt egyik-másikat még én írtam a korábbi gépemmel.
A dvd lejátszó szépen beolvassa, meg is lehet nézni a képeket, de a laptop üresnek látja.
A meghajtó amúgy jó, minden mást szépen "elfogyaszt", de ezeket a cd lemezeket nem.
Neroval megnyitva is üresnek látja.
Köszönöm előre is, ha vkinek van ötlete -
crod
csendes tag
Sziasztok,
nemregiben hozzajutottam egy X71SR laptophoz. Vert izzadok mar az XP telepitessel, van valakinek esetleg tapasztalata?
A Radeon kartyat meg sohasem sikerult feltelepiteni, pedig letoltottem hozza az ati drivereket, de nem kompatibilis op. rendszerre vagy kartyara panaszkodik.Valahol azt olvastam, hogy a chipset driverrel lehet a gond, de hat ez nem segitett.
Ha barkinek van valami javaslata azt szivesen fogadom.
udv:
crod -
hát a ragasztásra megoldás lehet, csak alapban is nagyon sérülékeny a matrica!
azt a részét/végét néztem, ami csak úgy lóg a levegőben, nincs ragasztva sehová, de olyan szinten van preparálva, hogy szinte átlátni a bevágásokon, alig kell hozzáérni, esik szét darabokra magától... régen jobb volt! -
skornail
csendes tag
ha bárkinek bármikor hasonló ötlete támadna, ASUSéknál nem engednek semmilyen cserét. Processzort akartam cserélni, vagy velük cseréltetni, akármibe benne lettem volna, azt mondták, hogy szó sem lehet róla.
A gépen még van egy év garancia, így nem biztos, hogy érdemes hozzányúlni. Bárkinek akármi építő javaslata? -
Sziasztok!
Tegnap este a Asus A6u-B095 laptopom hálózati töltője végleg megadta magát, szerintem eltört benne a vezeték. Most néztem kb 20ezer forint hozzá egy uj eredeti Asus töltő, a gép meg kb 50ezret ha ér.
Jól jártam! -
VINIKOR
senior tag
Asus F80S-4P072 notebookról mi a vélemény: [link]?
SIS chipset milyen? Jó, nem jó? Maga a gép tökéletes lenne minden másban.
Van 4P053-as és 4P118-as verzió is. Különbség?Vagy inkább a HP Pavilion DV5-ös jobb? Melyik a halkabb gép?
Köszi!
-
Matthewsz
aktív tag
én is elvagyok még az 54mbittel, de tervezem egy n szabványú router vásárlását, és később akkor lehet lecserélem má a kártyát is...
szerintetek jobb lesz a jel meg a hatótáv sima g kártyával is?
mert olvastam már 1-2 véleményt és ott azt írják jobb a g-nek is az n-es jeljameg gondolom gari vesztéssel járna ha most kicserélném a kártyát.. vagy nem?
-
kem
addikt
Sziasztok!
Asus A2500D notihoz keresek wifi kártyát, mert kilopta belőle az előző tulaj, vagy nem tudom
Szeretném megtudni, hogy milyen foglalatosat vagy típust keressek, ami passzol bele? az antenna vezetékeket honnan tudom, hogy hova kell majd kötni(fekete+fehér)?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
shteer
titán
válasz
Rabbitf_24 #6518 üzenetére
áhááá.. akkor alaposabban utánajárok a dolognak, nem tudtam h a dvi-d -> hdm tud ilyet -
Rabbitf_24
addikt
akkor egy kicsit jáccok vele, hadd álljon be, aztán ha nem szűnik meg
akkor telefon lesz a szervíznek...3850es aztali vga-m volt annk volt DVI-D kimenete, kaptam hozzá
DVI-D => HDMI átalakítót és az küldte a hangot is, csak azt nem tudom, hogy
ez a laptopos HD 3000 széria is tudja-e ugyanezt...köszi
-
shteer
titán
válasz
Rabbitf_24 #6516 üzenetére
lehet be kell állnia a csapágynak, így magasabb fordulaton van a jelenség - de azért van különbség zörgős és suhogó venti között
az én 2 éves asusomban suhog, a lakótárs 1 éves packard belljében zörög, mert csapágyas és cserés lesz
azt tudom h hdmi közvetít hangot de DVI-ról átalakítva sztem nem, az a DVI csatlakozóból hiányzik eleve - DVI-D csak digitális videojelet szolgáltat
-
shteer
titán
válasz
Rabbitf_24 #6514 üzenetére
2. venti inkább suhogós mint zörgős - ha zörög ott már gond van
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
Nemrég vásároltam egy Asus F5SL AP141 notit.
Nagyon jó, mindenre megfelel...1. kérdés: DVI-D kimeneten csak képet tud küldeni, vagy megy a hang is...
HD 3470 van benne.2. kérdés: a venti elég zörgős, ha felpörög, ez mindegyik notinál ilyen?
ez az első notim, nincs viszonyítási alapom.köszi
-
válasz
Matthewsz #6507 üzenetére
az asus notiban nekem is pont ilyen van. amúgy igen, cseréhető! könnyű kicserélni!
de én nem cserélem, mert egyenlőre itthon még nem látom szükségét, a kis msi notiban meg "n" képes van, ha vinnem kell notit valahová, akkor úgyis mindig azt viszem.skornail; konkrét típustól függ, mivel nem minden típus esetében van garis matrica a proci hűtőjén!
-
Matthewsz
aktív tag
mégiscsak érdekel az NHC dolog, de kb 1 órát szenvedtem ezzel a dsdt dologgal de nemvágom buta vagyok hozzá.... nem mondod el hogy hogy kell megcsinálni ezt az acpi dolgot?
-
skornail
csendes tag
üdv!
ASUS-nál a processzorcsere garanciavesztéssel jár? -
Matthewsz
aktív tag
sajna csak g-ig megy
[link]
mind1 elvagyok ezzel is, de amúgy cserélhető eszköz? -
válasz
Matthewsz #6500 üzenetére
nézd meg az eszközkezelőben, hogy pontosan milyen wifi kártya van a notiban, úgy könnyen kideríthető. ha a típusa alapján nem egyértelmű, akkor szintén az eszközkezelőben, a wifi kártya tulajdonságlapján a speciális fül alatt megnézheted, hogy hivatkozik-e valamilyen beállítási lehetőség az "n" funkcióra, ha igen, akkor van benne!
-
dell
tag
Sziasztok!
Van egy Asus ap155-ös laptopom. Kb 1 hete olyan probléma van vele, hogy szinte 5-10perc alatt jön be az xp. Az elején betölt gyorsan utána meg szinte nem is dolgozik, csak nagyon lassan jön be a rendszer. A lemeztöredezettség-mentesítőt el sem indítja, alig tudja betölteni a progikat. Mi lehet a baj?
Lefuttattam rajta a DFT-t, de elvileg a winyó jó!
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest