Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
moti01
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy ASUS F5SL-AP012 laptop-ot, de sajnos csak vista-s drivereket adtak hozzá. Az ASUS home lapján nem találtam xp-s meghajtóprogramokat. Valaki tudna segíteni, hogy honnan lehet driver-eket letölteni ehez a tipushoz?
-
nfsu17
veterán
válasz
Kovács84
üzenetére
Értem mit mondasz, de letöltésnél is hallom.Amint megállítom a letöltést > csönd > majd indít és hallani. Nem hiszem, hogy ekkor is alszik.
Sőőt...asztali vinyóm elég régi és pl ha elindítom a böngészőt, fél órát kerreg, keres míg bejön az oldal...utána csend. Szerintem ez nem más, mint a vinyó hangja kereséskor, csak ilyen édekes hanggal. De meg lehet szokni.
-
LJ.
tag
ahha, nagyon köszi a választ!
ez átlagos felhasználására teljesen elegendő sztem.ennél töb nem is kell.szupi!mod: az lehet hogy csinált, és hogy olcsóbb is, de nekem azért kéne bele egy jobb 2 magos proci , nagy vinyó. ezért nekem egyre szimpatikusabb a kiválasztott F9E. egész jó áron adják pl itt:[link]
-
ML320
senior tag
Igen. A touchpadra három funkció lesz: Van, nincs, vagy numpad. Kapsz hozzá egy matricát, ami ráadásul még védi a kikopástól az érintőpanelt. Kicsit szokni kell a használatát, mert elég kis méretű. Nagyobb méretű adatbevitelnél még mindig külső billentyűzet javasolt.
Az alacsonyabb modelleknél is van már ilyen lehetőség. Az F5M, F3M szériákban is elérhető már. -
LJ.
tag
válasz
Kovács84
üzenetére
őőőő nem igazán értem mit is akarsz mondani az előző hozzászólásoddal, de a képket nagyon köszönöm!!!

még annyit szeretnék kérdezni, hogy ez a funkció--> F9 Numeric Touch Pad
Replace traditional numeric keyboard and add more working efficiency- magyarul annyit jelent, hogy a touch pad akár szolgálhat a numerikus blokként is? [az oldal alján van a leírása] -
nfsu17
veterán
-
Kovács84
aktív tag
A proci hotfixját rakd fel, az energiagazdálkodásba tuti bele van babrálva, mivel a vinyó kattog, ez azt jelenti, hogy ekkor "ébred fel". Kicsit energiatakarékosra van állítva az a gép. Ha nem AMD-s, akkor szedd le a Notebook Hardware Controlt és ott mindent be tudsz állítani.
-
nfsu17
veterán
Ezen kérdéseimen kívül még az foglalkoztat, hogy miért megy a venti állandóan.
Vagy lehet rosszul hallom, de valami múg (lehet vinyó).
Majd jön egy lágy "katt" és finoman beindul a venti (gondolom). Mindez net vagy film alatt 42-43 fok környékén.Aztán megint "csönd", pár perc múlva megint "katt">venti búg.
Értem én, hogy hűteni kell, de azt mondtátok min 70-80fokig nem lesz baja, simán bírja.
Na most én még nem is láttam, hogy ez ment volna 50-60 fok fölé.
Nem lehetne mondjuk 50fok, mikor a venti jobban elkezd zúgni?
A vinyó morgása még elmegy, mert az is kattog-morog mikor keres, de ez a venti kezd idegelni. Abszolute nem zavaró (max picit), de tök fölöslegesnek tartom. -
hzcs
senior tag
úgy néz ki behalt az a6va notimon a tapipad, és a 2 gomb. Hol lehet ilyet szerezni, és kb mennyiért? NSE foglalkozik ilyennel?
-
Kovács84
aktív tag
Kicsit nagyok a hagyományos 12"-es gépekhez képest, az áruk is ezér ilyen, nézd meg pl. a klasszisokkal jobb U5-öt, ezen van +100e forint. Nagyfelbontású képek
-
LJ.
tag
üdv!
érdekelne hogy csak én lennék ennyire lúzer,hogy nem találok semmilyen nagyobb- és jó felbontású képet az ASUS F9E sorozatú notikról??????ha valakinek van véletlen ilyenje, attól szívesen fogadnék véleményeket, tapasztalatokat és képet ha lehet...
köszi -
Luser2000
addikt
Nem tud valaki infót az F6S/E széria hazai érkezéséről???
Egy hete láttam egy nagyon jó kis konfigurációt Frankfurtban (Saturn), 999EUR-ért. Ha még azt is hozzá veszem, hogy a dollár épp a béka s.gge alatt van, akkor igen jó vétel lehetne...
-
sanhose
tag
Sziasztok
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy tudja-e valaki,hogy hol lehet kapni
ASUS A6-os szeriához magyar bill.-t olcsón. Szegedi vagyok és már bejártam majdnem minden Notebook szervízt és az mondták nincs :-(. Még egy hátra van a KomputerKlinika már megkerestem őket e-mailben és azt mondták 23-26 ezer. -
Madjack
csendes tag
Hali!Szeretnék laptopot venni,de eléggé hezitálok....láttam h az F3TC-ap095-öt eléggé dicsértétek.Én egy ilyet néztem ki magamnak:X50V-ap095A
http://www.ebolt.hu/product149011_category4353.html
Erről nem láttam h írtatok véleményeket,de nekem tetszik,főleg,mert 150 ezerért tudok szerezni.
Szerintetek melyik éri meg jobban?
Akinek esetlek X50V-ap095a-ja van az írjon már véleményt róla...előre is köszi! -
Kovács84
aktív tag
válasz
FazekasLaci
üzenetére
Asus C90-ben minden cserélhető...
-
ML320
senior tag
válasz
FazekasLaci
üzenetére
Nagyon kevés notiban tudsz cserélgetni, ebben az Asusban nem lehet. A szóba jöhető modell, ami tud 1400x1050-et, az a ASUS VX1 5E007P.
Más típusokból Toshiba M5-384 jöhet szóba, de ez 14,1", de olcsóbb... -
ML320
senior tag
Szerintem a dolog úgy van, hogy valahol egy barom elírta, a többi cég meg csak átveszi, meg sem nézve, mit is tesz fel a listára... Igaz, mindben x1100 chipset van.
Amúgy nálam is most kérdőjeles egy noti vásárlása, és végsőként egy X51RL-AP146-tal szemezek. Valóban előny a nagyobb proci (1,7 helyett 1,8), a nagyobb HDD (80 helyett 120GB), és a több RAM (512 helyett 1GB), viszont nem kapsz hozzá hordtáskát és egeret. Valakinél ez is számíthat. Nálam nem.
Proci nem lényeg, a HDD jó, ha nagyobb, a RAM olcsó. Táska? Hátizsák párti vagyok, nekem a hagyományos tatyók nem jönnek be. Egerem meg van. -
FazekasLaci
aktív tag
Hali,
van egy Asus L3800-am. Még akkor vettem, amikor megjelent A videókártyát nem lehet ebben cserélni egy nagyobbra?
Azért kérdeztem, mert azt hallottam, hogy már vannak notebook-ok, ahol cserélni lehet a videókártyát. Ti tudtok ilyenről? Igazából semmi gond nincs a géppel azon felül, hogy a 32M-ás kártyája miatt néhány szoftver elindulni sem hajlandó. Aztán meg közben 1900-as felbontásban lazán meghajtok bármilyen monitort is, annyira tuti a drivere...
A másik kérdésem:
- ha nem lehet videókártyát cserélni, tudtok ajánlani olyan notebook-ot, ahol lehet 1400-as felbontással dolgozni 15"-os monitoron? Mert én most ilyen beállítással használom és az 1280-nal nagyon elégedetlen lennék, de nem is akarok 500e-et rákölteni egy új notebook-ra. -
nfsu17
veterán
Újre

Sajna nincs 3 hely.
Azt hittem megoldható.
Mindegy, beletörődtem.
----
ML
Igen, tényleg lassabb a vinyó. De kiszámoltam, hogy vidtömörítés alatt csak 80%-ig megy fel a CPU, ha 2 magon tömörítek. Ez kevés, de még így is pont olyan gyors, mint az asztali. Csak ott tömörítés mellett nem lehet semmit csinálni.
Itt meg a maradék 20%-on tudok filmet nézni, netezni, stb.
---
Most HIGH perf.-on megy a gép akkuról és everest alatt figyeltem, hogy alapból 800mhz-re veszi vissza magát. Ha meg elkezdek mkv-t nézni, felugrik a szorzó és vele együtt a cpu is 1600-ra (maxra). Aztán néha vissza 1300-ra, 700, stb.
Ez jó így magának? Ez az összevisszaság?
CPU amúgy így is 40 fok körüli, vinyó meg 30, vidkariról nincs infóm, nem írja semmi. -
Lirion
addikt
Akkor viszont talán jobban megérné egy X51RL-AP146 az X51H-AP017 helyett, nem? A műszaki adatok alapján gyorsabb a procija, nagyobb vinyo és több benne a memoria is.. Mit javasoltok?
Mondjuk az sem teljesen világos, hogy miért írják mindenhol F5RL ID2 X51RL-AP146-nak, mert az asus oldalán az f5rl és x51rl tök máshogy néz ki és más kategoriába is sorolták, úgyhogy annak is örülnék, ha ezt vki kicsit megmagyarázná.
-
ML320
senior tag
A dual channelel hol fogsz olyan szintű gyorsulást elérni a mai gépeknél, hogy az érezhető és kihasználható legyen?
Részemről én is 1GB-t ajánlok egyben, mert sok felhasználó csak az ár végett bővít még 2GB-re. Ezt sem használják ki (ugyebár tanulásra, filmnézésre, és netre kell a gép), de legalább a lelkük nyugodt, mert 2GB van benne... A jelen lévők természetesen mint mindig, most is kivételek
-
Kegab
csendes tag
Bennem is felmerült ez a kérdés a memóriát illetően. Amikor megvettem a masinát külön a bolt tulajdonosa - aki egyébként barátom, tehát nem hülyített - ajánlotta, jobb az 1 GB egyben, mert ha később bővíteni akarsz, akkor a használt 512-es modulért már csak a töredékét kapod az új árának.
A mem. bővítése esetén pedig a garancia tovább él, hacsak valamilyen "kazánkovács" bele nem piszkál...
-
Őszhajú42
csendes tag
Szeretném megtudni, hogy ismeri-e valaki az ASUS X50R AP284 notebookot? Most vásároltam és csak a hozzáadott könyvre vagyok utalva. Ha viszont van valakinek tapasztalata köszönettel venném véleményét.
-
Lirion
addikt
válasz
spyduck
üzenetére
Jó de én ehhez laikus vagyok és inkább megkérdem a hozzáértőktől a dolgot, főleg, mert még nem vettem meg a gépest, csak tervezem.

Notikban is érvényes amúgy az, hogy 2 512es memoria dualban jobb, mint egy 1 gigás modul vagy ezzel itt nem kell foglalkozni? Meg ha bővíteni akarom a memoriát, akkor a gari megmarad? -
Lirion
addikt
Köszi az eddigi válaszokat, és lenne még1 kérdésem.
T-mobile-os mobilinernetet kötnék hozzá, viszont nem szeretnék annyira usb-s modemmel mászkálni, de ha a kártyákat teszelni akarnám a t-mobilenál, akkor a noti vásárlása után várnom kéne egy hetet ahhoz, hogy netezhessek, azt meg szintén nem annyira szeretném.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ez belemegy-e a gépesbe? -
Kegab
csendes tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Sajnos notik terén nem igazán van saját tapasztalatom, talán az "öreg rókák" majd megadják a választ.

-
(Darkwood)
őstag
Bocs az off-ért!
Valaki esetleg érdekel egy Asus S96s-4 gamer notebook?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Kegab
csendes tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Próbáltam a saját logikám szerint úgymond "sorban" felrakni, bár nem tudom, ennek volt-e jelentőssége: video, audio, ide, atk, usb, ethernet, wireless, kamera és a kevésbé fontos kiegészítik, mint pl. a "tapipad".
-
Kegab
csendes tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Azóta minden o.k.!

-
Kegab
csendes tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Amíg csak az Asus honlapjáról szedegettem le a driver-eket, addig elég keserves volt. A letöltési sebességről nem is beszélve...
Próbálkoztam több régió viszonylatában, az "USA"-s volt a leggyorsabb, de az is többször lefagyott. Unána amikor leszedtem minden hozzávalót, kiderült, hogy csak a töredéke kompatibilis, hiába kerestem rá konkrétan erre a típusra. Aztán a barátom javaslatára ezzel a "Driver Genius"-szal sikerült minden hiányzót begyűjteni.
Ezért írtam erről az előző hsz-emben, ha esetleg valakinek hasonló gondja adódna, ezzel a progival szerintem megoldódnak a problémái. -
Kegab
csendes tag
Sziasztok!
Én most vettem kb. 2 hete egy F5V-AP074-es notit, a telepítgetésekkel (xp-re) nekem is gondom volt. Részben sikerült az Asus honlapjáról, a többit viszont a "Driver Genius" oldotta meg. -
ML320
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Viszont 1.8"! Amúgy minek nagyobb. Veszek inkább egy 120-160GB 2,5"-t, berakom egy keretbe, és még mobilabb, mert több gépnél is tudom hozni-vinni.
Pontosabban nem veszek. Már van kettő.
-
Kovács84
aktív tag
Ezt tessék szemügyre venni

-
-
Szabi1987
aktív tag
Hello
Asus F5M-AP051 15,4"/Tur.64 MK38-2,2GHz/1GBDDRII
nVIDIA Geforce 6100Most vettem nemrég egy ilyen paraméterekkel rendelkező laptopot!
Netezésre meg ilyenekre elég , de az a kérdésem ,hogy valami játék megy rajta??
Haverom mondja rakjam rá a CoD2őt...
Hogy fog menni rajta, vagy meg se próbáljam?
-
Mit lehet tudni erről a VGA-ról?
Intel GMA X3100Nagyon gagyi?
Van 1-2 jópofa noti, csak az a baj, ilyen VGA-val vannak felszerelve...
-
-
ML320
senior tag
Vista? Attól függ, mire használod. Ha kvázi irodai jelleggel munka/tanulás, minimál játék és egyéb program, akkor talán igen. Az asztali gépemen fent van, de csak a TV megy rajta, meg a hold'em. A szervizgépemre felraktam. Utánna egy játék, de kell virtuális meghajtó. Az Alcohol úgy hazavágta, hogy rakhattam újra. Már az első nap.
Használhatóságra kb olyan, mintha W98 után használnád az XP-t. Hasonló, de más.Driverből meg te sem kaptál XP-s lemezt, mint itt sokan... Net, letöltés.
-
bme
tag
válasz
radamsky
üzenetére
köszi a választ
3 cd-t kaptam összesen.
egy driveres
egy nero
meg mégegy ami most nem tudom mi, de azt beraktam és ott meg a power nem tom mi (valami féle DVD lejétszó progi)akart települniszerintetek megéri vistát felrakni? a mai metro-ban van pont egy cikk hogy az sp1-gyel még rosszabb lett
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Erről a notiról vélemények, tapasztalatok?
-
bme
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem meg ezt a laptopt.
Felraktam rá original XP-t, aztán beraktam a kapott cd-t amin a driverek vannak. Várom hogy elinduljon a telepítő és ekkor kiírja, hogy a telepítő csak Vista-hoz jó.Kérdéseim:
1. Rossz telepítő cd-t adtak, és kéne egy olyan ammi xp-vel is megy?
2. A gép csak vistával működik rendesen?
3. Ha xp-t akarok használni szedjem le netről a drivereket? -
tothbe
addikt
ez az átalakitó a két gép 1-1 aljzatából csinál egy-egy közöset. Mivel te 3 aljzatot használsz, igy 3 ilyen kábelre lesz szükséged és még 3db 3,5" jack hosszabbitó kábelre, aminek az apa fele megy a notiba, az anya része pedig ezekre a kábelekre. Apropó, a notidon van egyáltalán 3db jack kimenet a hangfalhoz?
Egyébként a gépnek nem kell mennie, mert az az egyik ágon lesz kötve a csatikhoz a noti pedig a másikon. Viszont javasolt is, hogy ne menjen, mert a kettö együtt bekötve gerjedne is, hogy csak a legenyhébbet emlitsem.
-
nfsu17
veterán
Tothbee, ML

Igen, 3 db dugó megy a hangkariba.
Én valahogy úgy szeretném használni, hogy...ez az elosztó ez jó, okos dolog lenne.
Alapból be van dugva ez a 3 a gép hátuljába. Valahogy el kéne követni, hogy egy másik 3 db ilyen dugó, vagy amennyi kell a notinak jöjjön fel az asztal alól az asztal lapjára úgy, hogy közben a "régi" 3 is még be van dugva, plusz ami van az asztalon újonnan. És azt valahogy a notihoz kötni.
Érthető végülis amit szeretnék? Szerintem értitek, mert látom nem újdonság ez Nektek.Persze nem egyszerre akarom használni a 2 gépet, egyszerre csak egyet.
Ez az átalakító a 3-ból csinál egyet és azt dugom be notiba? Ettől ugye még 5.1 marad?
Az "alap" gépnek ekkor nem kell mennie igaz?-----
Más.
Tömörítettem videót, a notin is, meg a gépen is és azt vettem észre, hogy a noti PONTOSAN olyan "gyors" 2maggal 2GB RAMmal, mint az alap gép 1 maggal alap 1.8GHz-en, 1 GB RAMmal.
Bár XviD csak 70-80%-ban használta ki a teljesítmányt, pedig beállítottam a két magot a beállításban.
Kicsit ez elkeserít, azt hittem gyorsabb lesz.
-
waces
aktív tag
-
harry3
őstag
Sziasztok. Asus A9Rp notebookban lehet cserélni a videókártyát?
-
tothbe
addikt
épp azért kérdeztem, mert ilyen általánosakat én is találtam, de reméltem van ennél speckóbb cucc is. Azért nem értem, mi ebben a problem, mert a cpu switch-ek is simán 2ezer fölötti felbontásokat nyomnak már manapság.
az árban meg nem feltétlen lefelé kell menni, csak ennyiért már mai teknikát szeretnék, nem ilyen elavultat, mint pl. ez a kensington. -
Kicsirics77
veterán
hy all
egy apró kérdésem lenne
az x51rl-be mekkora a legnagyobb mobil proci amt bele lehet tenni? -
Petek
tag
Sziasztok!
Szervízzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
2 gond is van az asus a6km notimmal. ( garis még )
bekapcsoláskor elkezd nagyon hangosan kerregni a venti, és a szokásos optikai játékos probléma is egyre idegeítőbb. Eddig csak a +R lemezeket nem szerette, nem akartam szervízzel szívni, ezért -R-est használtam. Viszont most már odáig jutott, hogy néhány gyári dvd-t sem akara olvasni.
Azt szeretném kérdezni, hogy akkor most az nse helyett inkább az asus ügyfélszolgálatot keressem? Azt is szeretném megtudni, hogy van-e valami tippetek, hogy mibe csomagoljam a gépet, mielőtt odaadom a futárnak, mert már nincsen meg a doboza. -
Jah, wifihez tanács, az Asus wlan control center egy fos. Legalábbis túl "bonyolúlt", ha az XP kezeli a vezeték nélküli hálózatokat, akkor sokkal könnyebb beállítani a kapcsolatokat, és tutira megtalál minden hálózatot (még olyat is, amiről fogalmad sincs, pl. vonaton másik notebook!). Ezzel szemben az Asus-os progival fél napba telt mire rá tudtam csatlakozni egyik haveromnál a wifi-re. Szóval az Asus-os wlan progit szerintem hanyagoljátok.
-
tothbe
addikt
Az 5.1-es logitechedhez sztm 3,5" jack közösitöt használhatsz, és akkor nem kell kihúzni a gépböl a dugaszt.
Notihoz a töltöt pedig bekapcsolt állapotban is odateheted, a lényeg csak az, hogy kimélentö a tápot, ami tölti, azt elöször a konnektorba dugd és utána a gépbe.
Amúgy mobilnál is ezt érdemes, mert akkor nem egyböl terhelten kapcsol be a táp, hanem üresben és késöbb kapja a terhelést, ami jót tesz az élettartamának.
Kihúzni meg pont ugyanezen az úton visszafelé érdemes, tehát elöször az eszközböl, utána a konnektorból. -
kp78
addikt
Ennyi lenne az egész
De a kezem, meg a ruhám soha nincs a tapipad közelében. Vagy csak én gondolom úgy?
Meg régi gépemnél sem kapcsoltam ki soha sem, ha egeret dugtam rá.
Külső bill-t nem nagyon használok, csak nagyon ritkán.
Mindenesetre kipróbálom, és remélem igazad lesz.
Most amíg ezt megírtam, nem csinálta egyszer sem, remélem ennyi volt a gond.
Köszi
-
Kovács84
aktív tag
Bizony bizony, ha bedugsz neki egy egeret akkor nem kapcsolja ki a tapipadot, ezt neked kell megcsinálnod a megfelelő gombbal, jobb felső (tapi áthúzva). Ez a "hiba" nekem is előjött egy hónap után amikor véletlenül belenyúltam a tapipadra, érzékeny ennyi az egész (kapcsold ki). Sajna linux alatt nem sikerült kilőnöm...
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Tanks - MMO
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bittorrent topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pyttawrx