Új hozzászólás Aktív témák

• enix23

csendes tag

Sziasztok!
    Van nekem egy K52Je-m 2011-ből és nagyon szépen kiszolgált az évek alatt, egészen mostanáig. (alaplap azért cserélve volt félév után + hdd se az eredeti már)
    A CPUID HWMonitor szerint alapállapotban 60-70 fok körül van a cpu, ha megnyitok bármit (böngészőben új fül, youtube video, ilyen apróságok) egyből felviszi 80-90-100 fokra! A gpu marad 60-70 fok körül, valószínű a közös hőcső melegíti inkább át. A ventilátor természetesen pörög mint a veszedelem, 4000-5600 rpm.
    A napokban viszont többször le is állt a gép, gondolom hardveres tiltás.
    Cseréltem hűtőpasztát (kétfélét is kipróbáltam), szétszedtem a ventinél, a rácson alig volt por belül.
    Ami feltűnt, leszedett hátlappal működés közben figyeltem a hőcsőt és szerintem nem viszi el a hőt a bordákig.
    A procinál és gpu-nál megfoghatatlanul forró, míg a kanyar előtt már csak szobahőmérsékletű. A venti se fúj ki meleg levegőt mint korábban.
    Olvastam, hogy a hőcső elengedheti a gázt, de inkább külső behatásra, ilyen nem volt, vigyáztam rá.
    Érdemes-e cserélni a hőcsövet? Ha valahol találok is raktáron, 10-15 ezer forint körül vannak. Annyit nem ér, ha mégsem az a baja. Esetleg az alaplapi vezérlés ment tönkre? Win-t raktam újat, biztos nem szoftveres a gond.

Ha lehetséges és van rá megoldás, akkor megmenteném a gépet, mert amire kell, arra tökéletesen jó volt és nem szándékozok másikat venni. Valahogy csak javítható.

Köszönöm előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés