Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#18651) Mr.Skynet


Mr.Skynet
senior tag

Sziasztok!

Mostanában bárhová nézek mindig valami garanciális dolgokba futok bele és azokat olvasgatom, viszont még sose próbáltam kideríteni, hogy a gyártó szerint mennyi gari van a gépemre... :U

Szóval felnéztem az Asus RMA oldalára és bepötyögtem az notim SN azonosítóját. Közli velem, hogy OK és hogy passzol-e a típus, aztán lehet megadni a vásárlás dátumot stb-stb. Nem akartam végig zongorázni az egész kérdőívet, nehogy kijöjjön tévedésből a futár. :B

Ki lehet deríteni valahogy, hogy mennyi a gari, vagy telefonálgatni kell valamerre, esetleg mail-t írni mondjuk Fix-éknek :F

(#18652) mr.unio válasza mr.unio (#18347) üzenetére


mr.unio
újonc

sziasztok

Tanulságként leírom mi lett az ügyemmel.
Több futott kör után, az asus vizsgálta az esetet és rájöttek h tényleg nincs ebben a szériában ssd, és ennyivel le is tudták az ügyet, semmi kártérítés vagy akármi. Szerencsére ahol vettem a gépet rendesek voltak és ők visszatérítik egy 16 gb os ssd árát, de az asus tól többet vártam volna egy vállvonásnál.
Tehát N550 es szériában amibe még U-s proci van nincs 16 gb SSD:S

(#18653) NTonee válasza mr.unio (#18652) üzenetére


NTonee
veterán

olvastad, amit akkor válaszoltam neked? Persze, hogy nincs benne ssd, nem tudom, hogy ezt miből gondoltad. Az eszköz, ami a gépedben van, valószínűleg egy SSHD, ami 16gb flash alapú tárolóval van kiegészítve, amit te semmilyen körülmények között nem fogsz külön meghajtóként látni. Az eszköz figyeli a gyakran megnyitott állományokat és az indításukat gyorsítandó, áthelyezi őket a flash alapú területre.

(#18654) mr.unio válasza NTonee (#18653) üzenetére


mr.unio
újonc

Olvastam, le is csekkoltam még egyszer, sima hdd van benne. Ebből a vinyó szériából az sshd-s is csak 8Gb gyorsítótárat tartalmaz.
Mindenhol úgy hirdették hogy 1 Tb +16 gb ssd, és a telepítőcd-n külön intel extra cache progi is volt mellékelve. Tehát valószínűleg mezei hdd-vel és alaplapra integrált ssd vel tervezték, vagyis ezt hirdették... Ha meg mégis valami csoda folytán sshd lenne benne 16 gb -al, akkor a fixdirect vagy az asus mint válallat csak megtaláltam volna, és nem fizetnének kártérítést...

[ Szerkesztve ]

(#18655) bence5527


bence5527
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég (szerdán) érkezett meg az új Asus N550JK laptop, amit rendeltem. Külsőleg lenyűgöző gép szerintem, kijelzőt leginkább fél-mattnak tudnám leírni, max. fényerőn olvasható marad kültéren is, amúgy pedig nagyon szép színei vannak, betekintési szögek is jók.
Mégis van két dolog, ami szúrja a szemem:
- kisebbik gond a DVD meghajtó illesztése, ami a hozzám közelebb eső oldalon tökéletes, viszont hátul majdnem 2 millis rés van, ami kicsit ócska hatást kelt
- a nagyobb gond a billentyűzettel van, ott is egyedül a space gombbal, ami kb. 10 percenként beragad, vagy pedig nem érzékeli abszolút, hogy megnyomom. Ha kicsit megpróbálok benyúlni alá, akkor megint jó egy 10 percig, aztán ugyanez. Valószínűleg ez egyedi eset lesz, de nagyon zavaró. Még 8 napon belül vagyok, szóval jövő héten visszaküldöm, és megpróbálok szerezni egy másikat. :)

Akit esetleg érdekelnek róla dolgok szívesen megnézem, vagy kipróbálom, bár játékokat nem nagyon akarok rá telepíteni, ha úgyis visszaküldöm. Az NFS Rivals tökéletesen fut. :DDD A proci ilyen 64fokra ment fel, a hűtő kivezető részénél, a képernyő alatt elég meleg volt, de azért nem halálos. :)

[ Szerkesztve ]

(#18656) Babajenks válasza bence5527 (#18655) üzenetére


Babajenks
csendes tag

üdv

lenne pü-be pár kérdésem,,,,

hali

Babajenks

(#18657) humax válasza bence5527 (#18655) üzenetére


humax
senior tag

nalam is a samsung laptopon volt res
atalaban szereles kerdes
ha beragad a b. az inkab szerivisz

milyan a hangja a laptopnak?

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

(#18658) humax


humax
senior tag

sziasztok

i7
ips
matt
inkab ne legyen full hd
szep hangja legyen
mit ajanlatok?
koszi

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

(#18659) bence5527 válasza humax (#18657) üzenetére


bence5527
csendes tag

Milyen hangra gondolsz? :D

A gép alapvetően nagyon hangos, ha zenét akarsz hallgatni, vagy játszani, akkor pedig szigorúan a külön mélynyomóval, amivel már korrekt hangzást lehet elérni. Az én fülemnek tökéletesen megfelel, 50%-on is bőven elég hangos.

Amúgy pedig egy halk gép, bár nem járattam meg maximumon, de játék alatt abszolút nem lehetett hallani, hogy mennek a ventik. :D

(#18660) mithology


mithology
csendes tag

Sziasztok!

nekem egy nagy problémám lenne. Van egy Asus X54HR típusú laptopom (2 éves, Intel Pentium B960as procival) és újraraktam rajta a win7-et. ez simán ment, viszont a driverfrissítés után megpróbáltam a biost is frissíteni ami nem sikerült. Az asus honlapjáról szedtem le a fájlt hozzá, WinFlash progi először csinálta is a dolgát, aztán vmiért megszakadt és újraindítás után nem jön be semmi. Olyan, mintha dolgozna az elején a gép, aztán megáll és kész. Full sötét a képernyő.
Ez már szervíz, vagy még lehet vele valamit kezdeni?

(#18661) Kicsirics77 válasza mithology (#18660) üzenetére


Kicsirics77
veterán

bios chip ki és aki tud bios chipet flashelni az kicsi pénzért megcsinálja
valszeg nem frissült a bios
de egy bios resetet megpróbálhatsz még esetleg.

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#18662) mithology válasza Kicsirics77 (#18661) üzenetére


mithology
csendes tag

és azt hogyan? nem igazán szedtem még szét a gépet, úh. kérnék egy útmutatást, ha lehet. ja az most új fejlemény, hogy már be se kapcsol. kihúztam a hálózati kábelt, átvittem másik asztalhoz, visszadugtam és semmi.

[ Szerkesztve ]

(#18663) Kicsirics77 válasza mithology (#18662) üzenetére


Kicsirics77
veterán

hát én innen nemtudok útmutatást adni mivel fejben nem megy nekem sem a szétszereleés de ha már be sem kapcsol akkor félre flahelted a biost
vidd be egy szervízbe mert nagyobb kárt csinálsz magadnak mint hasznot ha belepiszkálsz.

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#18664) hoffman_


hoffman_
nagyúr

sziasztok,

hosszú válogatás és keresgélés után botlottam bele az N550JK-ba, és egyelőre úgy fest, hogy ez lesz a befutó. az i5-4200h verizót néztem, mivel elegendőnek ítéltem a teljesítményét a felhasználási igényeimhez. ezzel a kiépítéssel van már valakinek tapasztalata? az érdekelne, hogy hűtés és hang szempontjából mit produkálhat, mert az i7 verzióról olvastam csak, és ott elvileg idle is hallani a hűtést, mert egy picit folyamatosan megy. örülnék, ha a kisebb cpu-val szerelt verzió ezt meg tudná spórolni. vagy bilibe lóg a kezem?

illetve még egy kérdés, jól olvastam, hogy SSD bővítést csak ODD helyére tudom megtenni, és más megoldás nincs, tehát ODD + HDD + SSD egyszerre nem megy bele, csak kettő ezekből?

köszi előre is! :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#18665) Titmouse09 válasza hoffman_ (#18664) üzenetére


Titmouse09
aktív tag

Inkább ne az ODD helyére tedd az SSD-t.

Az én gépemben (X550DP) a HDD helyén SATA3 "aljzat" van, az ODD helyén pedig SATA2.
A benne lévő HDD SATA2-es, az ODD-m pedig SATA1-es.

Így aztán legjobb, ha megveszed az optibay-t és abba a HDD-t teszed, annak a helyére pedig az SSD-t. Így éred el a legjobb sebességet. Az ODD-nak pedig veszel egy USB3.0-s külső tokot, így annak nem fog neki kelleni külön táp sem (3.0 miatt).

Vagy ha sűrűn használod az ODD-t, akkor veszel külső tokot a HDD-dnek és lesz egy külső vinyód.

Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

(#18666) hoffman_ válasza Titmouse09 (#18665) üzenetére


hoffman_
nagyúr

köszönöm a hasznos tippeket, ezekbe eddig nem gondoltam bele :) az ODD-t nem használom, évente talán ha kétszer, szóval az jó lesz az asztalon rack-ben. köszi szépen, valóban így a legcélszerűbb.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#18667) mithology válasza Kicsirics77 (#18663) üzenetére


mithology
csendes tag

Oks, köszi az infót. szerencsére még pont garanciás majdnem 1 hónapig a laposvas, úh. írtam is gyorsan az asus szervízének, hogy basszanak vele valamit. még jó, hogy háztól-házig garancia van a laposvason.

(#18668) justaview


justaview
őstag

Ebben tudna valaki segíteni?
Köszönöm.

(#18669) Titmouse09 válasza hoffman_ (#18666) üzenetére


Titmouse09
aktív tag

Nagyon szívesen.
Én is most akarom ezt végigjárni, csak még nem szántam rá azt az összeget.

Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

(#18670) hoffman_ válasza Titmouse09 (#18669) üzenetére


hoffman_
nagyúr

nekem se mostani projekt, csak mindig vérszemet kapok. jövőre lenne aktuális, de lehet, hogy megpróbálom berakni a fa alá :D addig meg igyekszem kipróbálni valahol

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#18671) m0rd0k


m0rd0k
senior tag

Sziasztok!

Vettem egy Asus G56JR laptopot,olyan kérdésem lenne,hogy azt irták róla hogy 3D kijelzője van,ezt valahogy sehogy nem tudom elővarázsolni youtube+ 3 fajta külöböző tévékhez való szemüveggel sem és nem találtam a neten hozzá szemüveget sem. Mit értettem félre?

Minden szinten,szinte minden.

(#18672) NTonee válasza m0rd0k (#18671) üzenetére


NTonee
veterán

2féle kijelzővel szerelik tudtommal, az egyik max.1366x768@120Hz, ez a 3D-s, a másik 1920x1080, normál kijelző. Nekem egy G53SX gépem van, ahol ezt magyarázták anno, aztán lehet, hogy én is csak félreértettem (nem is nagyon érdekel a 3D amúgy). A 3D Vision szemüveg pedig itt kukkolható.

szerk: Élménybeszámolót kérhetnék esetleg? :B Játékok FHD felbontásban fps értékekkel, venti zajjal, gpu hőfokkal. World of Tanks is érdekelne, amennyiben van rá lehetőséged. :R

[ Szerkesztve ]

(#18673) SeniorTilla válasza NTonee (#18672) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ha van belőle 3D-s, akkor az inkább a fullhd-s lesz, sima hd felbontásban nem láttam még 3D-s gépet.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#18674) NTonee válasza SeniorTilla (#18673) üzenetére


NTonee
veterán

Itt pont az a lényeg elvileg, hogy csak a hd panel képes a 120Hz interlaced módra, amivel a 3D menne (a G53SX-nél legalábbis ez volt) . Az 1366x768@120Hz-re rávehető a fhd panel is, de csak progressive módban.
Utólag rá is kerestem, vehetnék bele 75dollárért gyári 3D-s panelt. A specifikációban max 1366x768 szerepel.

[ Szerkesztve ]

(#18675) ZavaBalazs


ZavaBalazs
őstag

helló!

valakinek van tapasztalata az i5-ös n550jk akku idejével kapcsolatban, film normál fényerőn / csak netezgetve, pdf-et olvasgatva?
illetve tippek, trükkök ennek a növelésére, bizonyos beállításokkal?
gondolok itt olyanokra, hogy filmhez nem kell wifi, akkor kilövöm, esetleg a procit ha vissza lehet fogni, vagy nethez nem kell a dGPU (illetve: fhd filmezéshez kell-e, vagy azt elviszi az intel is?), akkor azt tiltani... én totál analfabéta vagyok ezekhez, szóval az is lehet, hogy hülyeség, amit írtam :DDD viszont hamarosan beszerzek egy ilyen gépet, és felkészülten szeretném elkezdeni használni.

köszi előre is!

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#18676) NTonee válasza SeniorTilla (#18673) üzenetére


NTonee
veterán

Azóta is olvasgatok amúgy erről, de csak egyre idegesebb leszek. :) Az egyik oldalon azt írják, hogy fhd 3D, a másik oldalon az ellenkezőjét, közben gyári 3D-s hd panel ehhez is van. Aztán olyan oldal is van, ahol azt írják, hogy csak abban a gépben lehet 3D panel, amiben bluray meghajtó is van. És mindemellett a gyári weboldalon lévő specifikáció említést sem tesz 3D panelről. :D

(#18677) SeniorTilla válasza NTonee (#18676) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A HP Envy 17-esek 3D-s panelja is 120Hz-es volt, FullHD-ban. Ennek vibrálás-mentes képe volt, míg a sony F21-eseknek kicsit villogott, de jobb volt a képminősége 3D-ben. Ott nem volt 120Hz.

Szerintem ne általánosíts ennyire, mert sokféle technológia létezik :)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#18678) NTonee válasza SeniorTilla (#18677) üzenetére


NTonee
veterán

kifejezetten az asus által használt panelekről keresgéltem infót, de össze-vissza írnak mindent. Egy biztos, a panelnek tudnia kell(ene) megszólalni 120Hz-en interlaced módban. Az enyém nem tud és ha m0rd0k az edigitalban vette a gépet (ott reklámozzák kifejezetten 3D képességgel), akkor szerintem az sem.

[ Szerkesztve ]

(#18679) SeniorTilla válasza NTonee (#18678) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Akkor viszont lehet visszavásárlást vagy árengedményt kérni, mivel nem azt kapta, amit hirdettek.

Mondjuk az edigital-nál ez gyakran előfordul, én is futottam már bele olyan hirdetésükbe, ami kamu volt. Nem is egyszer. Megrendeléskor derült ki, hogy nem is tudják azt a gépet annyiért szállítani, amennyiért hirdették. Főoldalon és promóciós emailben is...

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#18680) humax


humax
senior tag

windows 7 asus G56JR . Hogyan lehet kikapcsolni a f1tol f12 gombokat?
nem akarok mindig pl : fn+f11 hasznalni

:R :R :R

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

(#18681) Jumbozorz


Jumbozorz
senior tag

Sziasztok, Jó reggelt mindenkinek!

A Húgomnak szeretnék venni ajándékba egy ASUS notebookot.

A következők lennének a paraméterek:

14'' kijelző elég lenne(HD?). A szín bordó(bár ez nincs kőbe vésve) Legyen benne bluetooth és egy viszonylag jó kamera.(Skype-hoz)

Internetezésre és film nézésre lenne használva, szóval az integrált videókártya elég lenne bele. Minimum 4 GB memória.(szerintem ez elég a nethez!?)Mekkora CPU kellene hozzá szeritnetek, hogy netezni és filmet lehessen nézni gördülékenyen?I3-as elég lenne?

Az ár : 70-100 között gondolkoztam.

Előre is köszönöm mindenkinek, aki időt szánt a válaszra.

Szép napot!

(#18682) Sanya válasza Jumbozorz (#18681) üzenetére


Sanya
nagyúr

Hajrá, sok sikert a notebook vásárláshoz!

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#18683) kali válasza humax (#18680) üzenetére


kali
legenda

szia,

nézz rá a bios beállításaira, jellemzően szokott lenni olyan opció, hogy alapban be- vagy kikapcsolt állapotú legyen az fn funkció.

(#18684) humax válasza kali (#18683) üzenetére


humax
senior tag

sajnos nincs olyan

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

(#18685) NTonee válasza Jumbozorz (#18681) üzenetére


NTonee
veterán

ennyiért újonnan celeron/pentium procis és integrált memóriás gépek vannak (X450/451). A színes fedlap sem igen fog menni.

[ Szerkesztve ]

(#18686) #16514048


#16514048
törölt tag

Sziasztok,

Most vettem egy Asus N550Jk típusú notebookot, Win 8.1 van rajta. Mindennel megvagyok elégedve, tökéletesen működik, de egy dolog nagyon zavar: nem tudom kikapcsolni az automatikus kontraszt szabályzást. Az energiagazdálkodási lehetőségeknél próbáltam, de nem jártam sikerrel, az Intel és Nvidia vezérlőpultnál pedig nem találtam ilyen lehetőségeket.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám ezt megoldani?

(#18687) #16514048 válasza #16514048 (#18686) üzenetére


#16514048
törölt tag

Lejárt a szerkesztési időm, de azt még hozzá szeretném tenni, hogy csak akkor jön ez elő, amikor nincs töltőre csatlakoztatva.

(#18688) SeniorTilla válasza #16514048 (#18686) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Fényerőszabályozásra gondoltál, nem kontrasztra, ugye? Keress rá a használati utasításban, ott benne van, mit hol kell átállítani a kikapcsolásához.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#18689) Jumbozorz válasza NTonee (#18685) üzenetére


Jumbozorz
senior tag

Szia,

Köszönöm szépen a normális válaszodat. Mára már én is reálisabban látom a kérdést. Szép napot!

(#18690) beholder00


beholder00
tag

Sziasztok

Elkövetetm a hibát, hogy váltottam kezdő képernyőt, ami még nem is zavarna, de jött a hang is vele!:D Éjjel nem mindig jó ha visít, főleg úgy hogy hiába van benne jack bedugva, másik hangszórón adja ki...Hogy tudom offolni ezt a csudás funkciót?:D FancyStart programmal csináltam, de nem látom az off opciót:( Egyébként K53SV ha számít a típus

(#18691) Dot


Dot
őstag

Hali!

Egy Asus K52D pontosabban:

Tönkrement a kijelző, azaz a háttérvilágítása. Kijelzőt kell cserélni, az oké. Ezt házilag is megoldható? Igényel-e speciális eszközöket, egy jó csavarhúzó készleten és bankkártya/gitárpengetőn kívül? K52j mennyiben különbözik, ezt a videót vehetem-e alapul? Illetve maga a kijelző vételekor mire kell figyelni? Pl. ez? Vagy Magyarországon érdemes?

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#18692) PeLa87


PeLa87
aktív tag

Sziasztok!

Vásárolt egyik barátom egy X550CC típusú laptopot. Nem kapott hozzá telepítő DVD-t. Rendelkezik valaki ezzel a típussal és esetleg megosztaná velem a DVD-t valamilyen tárhelyen?

Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99

(#18693) feree001


feree001
újonc

Adott egy Asus x551c laptop win8.1-el, amit a media marktban vásároltam egy hónapja. Már az első percben észrevettem, hogy a ventilátora sosem áll le, de azt betudtam, hogy frissítéseket telepít, meg win8.1-re update-el. A ventilátoros helyzet azóta sem változott. Folyamatosan megy, nagyon hangos, akár egy sima internetezés alatt is úgy beindul, hogy megfájdul az ember feje a zajtól kis időn belül. Ezen kívül a merevlemeze is úgy kattog, hogy rossz zene nélkül használni, mert fáj. Normális ez egy vadonat új gépnél? Vigyem vissza szervizelni?

(#18694) Kicsirics77 válasza feree001 (#18693) üzenetére


Kicsirics77
veterán

el sem kellett volna hozni

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#18695) NTonee válasza feree001 (#18693) üzenetére


NTonee
veterán

,,Vigyem vissza szervizelni?"
igen. Esetleg nézd meg a bios verziót és ha van újabb, akkor frissítsd, hátha.

(#18692) PeLa87:
Nem adnak hozzá lemezt. Itt mindent megtalálsz, ami a lemezen lenne.

[ Szerkesztve ]

(#18696) feree001 válasza Kicsirics77 (#18694) üzenetére


feree001
újonc

Házhoz szállítással jött...ja, és amikor leállítom, akkor a merevlemezt hűtő úgy áll le, mintha a ventilátor beleakadna valamibe...kuszol valamit.

(#18697) PeLa87 válasza NTonee (#18695) üzenetére


PeLa87
aktív tag

Más vett és adtak hozzá érdeklődtem más fórumon. De nem működik az fn+space billentyű sem... hiába töltöttem le minden drive-t. Meg így nagyon időigényes...

Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99

(#18698) NTonee válasza feree001 (#18696) üzenetére


NTonee
veterán

szerviz

(#18697) PeLa87: lehet, hogy lett volna lemez, de nem szokás már manapság. Ugyanazok vannak a lemezen, mint support oldalon. Az fn+space működéséhez (bár nem tudom, mi a funkciója) az ATKACPI driver and hotkey-related utilities kell.

[ Szerkesztve ]

(#18699) PeLa87 válasza NTonee (#18698) üzenetére


PeLa87
aktív tag

Igen az is fel van téve...

Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99

(#18700) NTonee válasza PeLa87 (#18699) üzenetére


NTonee
veterán

azzal az fn+space-el tudnád kapcsolgatni a power4gear profilokat, ha az is fel van telepítve. Én soha nem használtam azt a billentyű kombinációt.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.