- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfram #20703 üzenetére
Ne b*sszá' fel idegileg, hogy lenne már az félbe vágott nézet??
Hacsak nem a túloldala van a fenti lapnak ezen a képen, és furatgalván közti össze a két oldalt, akkor ennek semmi értelme nincs! Nem lehet több rétegű nyák, mert azzal a lényege veszne el a proto boardnak, vagyis, hogy a sávokat ott szakítod meg, ahol arra szükség van.
-
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #20689 üzenetére
Ez a nyomtatott oldal csak a vezetékelést, darabolást segíti. Forrsávos nyákot keresel.
Ezt ajánlom, nekem bevált:Wemoshoz sajnos a 3-as csoportban forrsávos nem a legjobb, most azzal szutykoltam, de a fenti sokkal jobb. Amit Te linkeltél, ott meg sokat kell vezetékezni, az meg nem szép, lehet hiba benne, stb...
-
válasz
Wolfram #20687 üzenetére
Ez lidar, valójában ezt távolságmérésre találták ki, a sebessége (2-3 sample/s) nem igazán teszi alkalmassá a feladatra. Ezen kívül feleslegesen bonyolulttá teszi a kódot is.
A hatótávolsága (10-55cm) is határeset, bár ez talán nem jelentene problémát, ha valaki az ajtónyílás közepén jön be, és nem lapul az ajtókerethez. -
-
its_grandpa
tag
válasz
Wolfram #20638 üzenetére
Ezt most kérdés ?
Lora P2P, Lorawan nélkül, EU 868 Mhz - The typical range provided by LoRa can be up to three miles (5km) in urban areas, and up to 10 miles (15 km) or more in rural areas of line of sight.
Tekintve, hogy a Lora max. packet size256 byte, nem lesz paripa a kommunikáció.
Kombinált fogóval is lehet szöget beverni de az ideális eszköz a kalapács.
Arra kéne használni a Lora-t amire való. -
ViZion
félisten
-
olli
tag
válasz
Wolfram #20601 üzenetére
Táppal, hordozható lefedettség mérésre, kijelzéssel; wifinél nagyobb távolságokra smart rendszerhez.
A vasas locsolóvíz miatt zónánként eltérően szükség van egy hálózati vizes utánlocsolásra a ciklus befejezésekor, tehát sima villany le-fel kapcsolgatásnál összetettebb rendszerekhez. -
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #20596 üzenetére
Elvileg az EN pin a 3,3 V feszszabályozót kapcsolja be, ha high (alapból az, ahogy olvasom). Hogy a wifihez mi köze van... passz.
Vannak ilyen fura megoldások... nekem a Dell monitoromon elmegy a kép, feketébe vált egy pillanatra... megoldás: a power visszajelző led-et nem szabad kikapcsolni. Akkor nem jön elő a hiba. Logikus. -
-
válasz
Wolfram #20562 üzenetére
Mire jó ez? Mit old meg? Aryes: van 0.1uF kondenzátorod?
Fogalmam sincs, ez a reset pin, a reset gomb is erre van kötve, alapból 10k ellenállás húzza fel a 3,3V-ra.
Próbáld ki, egy próbát mindenesetre megér.
Valami chip design error lehet mögötte, ha ez tényleg működik. -
olli
tag
válasz
Wolfram #20534 üzenetére
In file included from c:\Arduino\libraries\WifiEspNow-main\src/WifiEspNowBroadcast.h:4:0,
from C:\Users\win11\AppData\Local\Temp\.arduinoIDE-unsaved2023430-7448-16to7q4.ddff\EspNowBroadcast\EspNowBroadcast.ino:15:
c:\Arduino\libraries\WifiEspNow-main\src/WifiEspNow.h:16:10: fatal error: cstddef: No such file or directory
#include <cstddef>
^~~~~~~~~
compilation terminated.
exit status 1
Compilation error: exit status 1LoRa32u4
Igen, ha minden passzol, de nem mindig.
[link] -
olli
tag
válasz
Wolfram #20525 üzenetére
ESP32-S2 WiFi+Bluetooth-compatible Internet Of Things Dual Type-C Development Board Core Board ESP32-S2-MINI-1 For Arduino5.09 Reviews56 SoldHUF 1,633.89HUF 1,993.4218% off
ESP32-C3 Development Board WiFi+Bluetooth 5.0 Equipped With ESP32-C3-MINI-1 ESP32 Wifi Internet Of Things Module For Arduino5.04 Reviews28 SoldHUF 1,160.45HUF 1,320.6412% off
Én meg ezeket az árakat találtam, de mindegy.
Már érdeklődtem a programozásukról, most az espressif esp-idf és az arduino ide közötti lehetőségeket néztem, nekem a parancs mód nem nagyon fekszik. -
válasz
Wolfram #20508 üzenetére
Először is ha az általa létrehozott AP-ra fel tudsz lépni külső eszközzel, abból megtudjuk, hogy a wifi része egyébként működik. Utána a webes felületen beírod a jelszót a routeredhez, és megpróbál fellépni, miközben elég bőbeszédű módon kiírja neked, hogy milyen problémái vannak. Ráadásul van benne egy hardverinfó rész, ahol utána tudsz nézni, hogy pontosan mi is van benne, hátha kiderül, hogy hol van a kutya elásva.
-
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Wolfram #20253 üzenetére
Fogsz egy réz vezetéket, és hozzáforrasztod a tüskék közé, majd pákával vagy/ és Hőlégfúvóval beletolsz annyi hőt h megolvadjon mind majd a gravitáció / csipesz segítségével kiszeded.
Másik megoldás h oldalcsípővel levágod, majd ónszippantóval+páka segítségével egyesével kiszedegeted a lábakat....
-
-
Janos250
őstag
válasz
Wolfram #20199 üzenetére
"Hogy lehet ESP32-n nanosecond-ot /system_get_time()/ dátummá alakítani? "
Az biz' macerás lesz!
1. a 80 Mhz-es perifériális órajelet számlálja (ha az, amire én gondolok)
2. időnként túlcsordul -> átfordul
3. tudni kell valami kezdő időpontot, onnan tudod számolni
Én régen így oldottam meg, lehet, ha ma újra használnám, már másként csinálnám:
http://arduinouser.hu/esp32/ccount/ccount.txt
Ez persze csak a túlcsordulást/átfordulást kezeli, ettől még nem lesz dátum.Elvileg ez létezik, de még nem próbáltam
std::string s = date::format("%F %T", std::chrono::system_clock::now());
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest