Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: A kérdés...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bear_
aktív tag
Már értem, köszi a tanácsot.
@#15215 weiss neked is köszi, hétvégén kipróbálom.
"Miért van a digits1/2/3/4, és miért különböznek, ha mindegyik egy sima 7 segmenses kijelzőt vezérel? "
Mert nem egyesével vezérli a kijelzőket, hanem egyszerre. Itt van hozzá a kapcsolás: [link]
De az is lehet, hogy én gondoltam túl
-
bear_
aktív tag
Mármint mennyi? Ezt nem értem. A pastebinen mindegyik sorban 16db 0 az OFF.
2db sorba kötött shift registerbe tölti be az MCU a biteket, az első 8 bit a 7 szegmenses kijelző egy-egy szegmensét kapcsolja(+ a . ugye), a következő négy nem csinál semmit, a maradék néggyel pedig a szegmenseket lehet egyesével kapcsolgatni.Ha arra gondolsz, hogy miért 0 az active state: nem emlékszem pontosan miért, egy hónapja írtam a shift regiszterek vezérlését, de valóban fordítva működik, kijavítani meg lusta voltam

Szerk: "
Egyáltalán miért van szükség az off kódot kiíratni, egyszerűen csak ugorni kéne azt a szegmenst, ez egyszerű erőforráspazarlás.
"Ezt megint nem értem. Ha nem mondom meg a shift registernek (nem töltöm fel 0-val ami kikapcsolja a kimeneteket), akkor hogy tudom kikapcsolni az adott szegmenseket?
-
Janos250
őstag
Az alapvető gond az volt, hogy összekevertem a PN532 (ami nekem van) chipet egy 522 leírással, így az egyszeri inicializálás miatt volt a gond.
Ez a verzió ESP32-n működik a PN532 chippel.
Van egy 522-es is, de az ugyanezzel a programmal nem megy, majd ha lesz kedvem, tökölök azzal is.
Az egy kisebb téglalap alakú, ez, amit most használtam, az meg egy piros négyzet alakú.
Van persze a komplett Adafruit szoftver, ami jó, és elég sok mindent tud, de hát az ember meg akarja ismerni a részleteket
Akkor is, ha az nem lesz olyan univerzális.
Elvileg tud a panel soros és I2C protokollt is, de azt nem próbáltam.
Ez 15.36 Mhz-es, van korábbról 125 kHz-es, de azoknak a megbízható használata nem ment.
Azzal elvileg semmit nem kéne csinálni, mert feltalálták a spanyol viaszt: semmit nem kell vele csinálni, ha közelíted a kártyát, UART-on küldi a kódot. Semmi mást, csak a kódot.
Az első példány, amit vettem, hol küldte, hol nem.
Vettem másikat, gondolván, gyári hibás. Az meg egyáltalán nem küld semmit.
Más:
Ha már megvan, megnéztem pár dolgot:
1. magyar személyi: olvassa, de randomos, azaz mindig mást ad. Ezt a módszert , ha jól tudom, az amerikai útleveleknél vezették be először. Kell hozzá ismerni a titkosítást, hogy visszanyerd a tényleges infót. Csak a kód első jegye állandó:08, ez jelzi, hogy random titkosított.
2.bankkártya: olvassa, és mindig ugyanazt a kódot adja vissza, nincs rajta randomizáló titkosítás (Erste és Revolut kártyákkal próbáltam.) -
gyapo11
őstag
Lemaradtál a Palm korszakról? Meg pocket windowsos pda-król? Nekem van mindkettőből, használtam is, megszokás kérdése. Teljesen jó a rezisztív is, ha nem ujjbeggyel akarod használni, hanem a pda-khoz adott pálcikával, amit nem véletlenül adtak hozzá, mert a rezisztív képernyőt meg kell nyomni, és minél kisebb ponton nyomom, annál jobban veszi a behatást. Esetleg körömmel is lehet, ha nem rágja az ember a körmét tövig.
-
Tomika86
senior tag
Akkor nem jól gondoltam.
Nekem a double integer van plc oldalról az 32bites egész 😀
Akkor long lesz nekem a jó, ezeket nem próbáltam, csak a double-t és volt tizedes pont 🙂Ja csak szeretem megérteni amit csinálok, azért mondtam. Meg mondjuk ez a belső eepromra van, de legalább ki tudtam próbálni.
Wear leveling az lenne mint ssd esetében, hogy összevissza rakja az adatokat? -
Tomika86
senior tag
Akkor legyen 11V 🙂 másik 7805 van neki.
Még küzdök a kiolvasással, nem értem hogyan lehet kiolvasni ha nem tudom mennyi byte-ot írtam be előzőleg, tehát beírtam a 0val kezdődő címre 5 charactert, mert annyi számjegyből állt. Ezt elmentem.
Következő bekapcsolásnál honnét tudom, hogy a 0-val kezdődő címen 5byte van egymás után?
-
Tomika86
senior tag
Akkor igazából van egy megoldásom.
Az akku feszültségét úgy is mérem, gyújtás kábel lesz csak használva. Ha az akku feszültsége egy bizonyos feszültség alá csökken akkor mentek egyet. 6,5V a minimum feszültsége a 7805-nek, úgyhogy 7V alá csökkenve menthet.
Így akku se kell, 7805 elött ott lesz egy pufferkondenzátor, annyi elég szerintem -
Tomika86
senior tag
Üzemórát és percet szeretnék menteni, de nem 10ms-onként. 5perces intervallum van jelenleg megadva a blokkra, csak még nincs benne a megfelelő függvény.
Olyan lehetőség van esetleg, hogy kikapcsoláskor mentsen? (Ami nálam a Mentes_gomb, az igazából az esemény lenne amire ment, ez csak próba)Jelenleg ez a kettő adat van, de lenne még pár érték amit HMI-ről módosíthatóra szeretnék tenni, ezeket is menteni kellene. De csak akkor lenne mentve ha változtatom az értékét.
ui.: Jó lenne itt is egy kis retentív memória terület mint PLC-k esetében, ami nem felejt

-
Tomika86
senior tag
Még én se, de ez valahogy számomra megfogható volt, hogy string, ami i darab characterből áll, amik pont byte-ok és ezeket tudom írni.
strcat nem tudom miért kell.
Annyira nagy gyakorlatom nincs még a C programozásban, 2 hete kezdtem el az arduinot
Igazából int és float számokat kellene megadott címre menteni, nem kell automata címzéssel.Köszönöm!
-
gyapo11
őstag
Nem tudom, gondolom katalógusokban lehet erre is adatot találni, de ha elég gyors az impulzus felfutása, akkor megelőzheti a lavina effektus kialakulását valamennyire. A szupresszor diódákat nem véletlenül alkalmazzák zéner helyett túlfeszültség ellen, pl. villámacsapás miatti impulzus ellen. A kondenzátor viszont annál kisebb ellenállású minél gyorsabb az impulzus, szóval mindenképpen jobb mint a zéner. Együtt a kettő jó csapat.
-
gyapo11
őstag
-
-
And
veterán
Nem egészen. Vagyis nem csak a soros porton keresztül lehet neki megmondani, hogy bármit is csináljon (a változók értékátadásán túl). Kapsz egy szerkesztőprogramot, amit akár ki is próbálhatsz, ingyenes, és van benne debugger, lényegében szimulátor. Pontosan azért HMI, amiért hasonlít az ipari HMI-khez: pl. nem kell neked minden egyes grafikus elemet külön összerakni, hanem van egy valag előre definiált objektum, amit külön oldalakra szervezve tudsz letenni. ilyenek a gombok, bargraph-ok, szám- és szövegmezők, bitmap-képek, stb. Ezen felül vannak nem látható elemek, pl. belső változók, touch-területek (hotspotok), timerek is. Ezeknek az objektumoknak mind van egy vagy több tulajdonságuk (pozíció, méret, színek, állapotok, szövegtartalom, változók értéke, ..), amelyek változtathatók a HMI-n megírt eseményvezérelt script-ekből, vagy a soros vonalon keresztül. Úgymond önálló programot képes futtatni, változókkal dolgozni, logikai műveleteket végezni és a többi. Ehhez rendelkezésre áll egy csomó belső RAM ill. flash-tár, amelybe a programrészletek (script-ek), grafikus elemek, betűtípusok kerülnek. Vagyis ezek a feladatok az alap kontrollertől - amihez a HMI kapcsolódik - függetleníthetőek, a HMI leveszi az adattárolás, animáció és akár egy csomó logikai művelet terhét az eredeti kontrollerről. Tehát nem egy 'buta' kijelzővezérlő, mint mondjuk az SSD1306, amire bitmap-ként kell kiküldened az utolsó pixelt is, hanem egy önálló mikrogép, amelynek van saját programtára és kijelzője. A felhasználói kódot és adatokat az éles felhasználás előtt ugyanúgy le kell töltened a HMI-re, mint az arduino-ra a saját kódját.
(Van néhány erős hiányossága, amely szoftverből orvosolható lenne, de együtt lehet élni vele. Az például roppant zavaró, hogy nincs egy egységes, egyben áttekinthető 'programod', amit megírhatsz, hanem adott oldalon, adott objektum adott eseményéhez rendelhető egy hosszabb-rövidebb script. Így sajnos a felhasználói kód már eléggé áttekinthetetlen, ha az adott projekt bonyolulttá válik.) -
Janos250
őstag
Én szándékosan nem tervezek be sehova kijelzőt. Azt szoktam mondani, hogy ott van minden hallgató zsebében a kijelző telefon néven. Belépnek WEB-en, és vezérlik, olvassák, miegymás. Persze más az ipari alkalmazás, és más ez, ahol heti 1-2 alkalommal megy a mérés 1-2 órát. Most meg úgy ment, hogy én babráltam a készüléket, ők meg otthonról neten keresztül vezérelték, miegymás. Én direkt ezt a technikát akarom megmutatni.
-
Janos250
őstag
Igen, én jövőbelátó képességekkel rendelkezem, és úgy sejtem, hogy neked is ebben a csomagban lévőkre lesz szükséged:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
https://www.ebay.com/itm/2600PCS-130-Values-1-4W-0-25W-1-Metal-Film-Assorted-Pack-Kit-Set-Resistors/173860010941
de lehet, hogy ez is megteszi:
https://www.ebay.com/itm/600-Resistors-Metal-Resistance-Film-12-each-30-Values-Assortment-Pack-1-4W-1/392918460939 -
-
Tomika86
senior tag
Ezt csak olvastam, hogy lassú arduinon.
Kijelzőt még csak szimulálom, Nextion editor debug-al.
Kijelzőhöz nem használok külön könyvtárat, sima serial.print amivel küldöm az adatokat.Azzal, hogy a programrészeket függvényekbe írtam és ezeket különböző paraméterekkel hívom meg nem csináltam rosszat igaz?
Köszi
-
gyapo11
őstag
Egy bemeneten is elég jól lehet játszani az idővel. Amikor ezt teszteltem, 3 vagy 4 beállítást is tudtam egy mikrokapcsolóval működtetni, 0.5 s alatt, 0.5-1 s között, 1-1.5 s között és fölötte. Kell hozzá egy kis ritmusérzék, de simán ment. És akkor még mehet a dupla kattintás, a tripla kattintás és így tovább, és ezeket nem túl nehéz leprogramozni. Elemlámpáktól lehet ötletet meríteni, mert ott is egy gomb van, és sok funkciót kell beállítani esetenként, és nagyon sok emberen van tesztelve a milliárdnyi lámpa révén.
-
Brain75
senior tag
A kapcsolót is a kézifék kar nyomja meg és a potmétert is a kézifék kar mozgatja.
Pont az a lényeg hogy karral lehessen digitális vagy analóg.
Ezért gondoltam elsőre egy kapcsolóra ami kikapcsolja az egyik bemenetet.De amit weiss #14995 fórumtárs írt az jó lehet de sajnos túl van a mostani ismereteimen a program megírása.
-
Brain75
senior tag
Kéziféket gyártok PC-hez.
Alapjában véve analóg kézifék, de igény van arra hogy digitálisként tehát mintha lenyomnál egy gombot működjön.
Azt szeretném ha ez váltható lenne és egy kapcsolóval lehetne váltani a két funkció között.
Azért kellene nekem hogy ha analóg állásban van akkor a potméter adatát olvassa be és ha digitális állásban van akkor a fizikai kapcsoló állását, és ezzel emulálva egy gomb lenyomását érzékelné.
Ha szimplán csak bekötöm akkor mind a két adatot fogja egyszerre olvasni.
Ezt szeretném elkerülni azzal, hogy lekapcsolom magát a bemenetet a kapcsoló állásától függően. -
Brain75
senior tag
Mind a két olvasott értékre szükségem van de nem egyszerre.
A bekötés:A billenő kapcsoló egy ON-ON kapcsoló, tehát a középső lába a közös és a két oldal amit felváltva tud kapcsolni a középső közös lábbal.
Potméter analóg láb A0
Potméter GND láb Billenő kapcsoló egyik oldal.
Potméter VCC Arduino VCC port.Kapcsoló:
1-es láb Arduino 9-es port
2-es láb GND billenő kapcsoló másik oldalBillenő kapcsoló:
Középső közös láb Arduino Pro micro GND port
1-es oldal kapcsoló 2-es láb
2-es oldal Potméter GND láb.Tehát a GND van megszakítva.
Teljesen igazad van hogy az A0 megkapja a VCC-t és ezért megy 100%-ra.
Meg kellene szakítanom a VCC-t is vagy az A0 és a potméter közötti kapcsolatot is ahhoz hogy ne érzékeljen semmit.
Milyen kapcsoló alkalmas erre? -
RAiN91
őstag
És a másik megoldás, hogy ne impulzusra működjön a riasztás, hanem egy hosszab jelre? Pl. ha 5 másodpercig folyamatosan érzékel, akkor induljon a program. Ezt nem tudom, meg lehet-e írni egyszerűen?
Most ezt úgy adtam meg a programban, hogy ha érzékel egy impulzust, akkor 5 másodperc múlva megint nézze, és ha akkor is igaz a feltétel, akkor induljon a riasztás. Ez ugye két impulzusból áll, mert csak ennyire "értek" hozzá, és ha pont 5 másodperc múlva megint valami zavar van, akkor téves lesz a riasztás. Bár azért olyan sűrűn nem szokott tévesen zargatni, csak napi 2-3x.
-
RAiN91
őstag
Nem tudom mitől annyi, elég hülye vagyok sajnos az egészhez. A programban ezt adtam meg, gondolom ez definiálja, hogy annyi legyen:
digitalWrite(D7,HIGH);Az a gond, ha a kapcsolót se kötöm rá, és még a vezetéket is leveszem D7-ről, még úgyis magától beriaszt. Így gondolom hiába raknám oda az ellenállást? MicroUSB 5V-ról működik, kb. 10 féle töltő van itthon különféle kábelekkel, az egyik kínai 1A-es és egy ezer éves 0.55A-essel viszonylag stabilabban működik, talán ettől is függhet?
-
PBA
aktív tag
Igazság szerint itt arról van szó, hogy mondjuk van 5 ember az adott WIFI AP közelében, mindegyiknek van egy-egy ESP boardja mikrofonos fülessel, az ESP-k a WIFI-n keresztül csatlakoznak egy SIP szerver konferencia szobájához, és így mindenki hall mindenkit oda-vissza.
Próbálkoztam mobilos kliensekkel, nem igazán váltak be. Lefogyott, az app háttérbe került és leszakadt, és ezer egy probléma merült fel. A célom egy faék egyszerűségű és megbízható megoldás kialakítása, és szerintem ez az ESP-s cucc pont ez tudná:
kicsi a fogyasztása, elvileg megbízható, egyszerű a használata, és teljesen testre szabottan alakítható ki (olyan dobozba teszem, ami nekem a legjobb, olyan akkut teszek mellé, amilyen kapacitású kell, stb).
Már csak infót/embert kell találnom, hogy meg tudjam valósítani az elképzelést.

-
PBA
aktív tag
-
-
PBA
aktív tag
Köszönöm!

Természetesen szívesen leírom majd, hogy mire jutottam, ha sikerül kibogozni a szálakat. Az a baj, hogy ESP-vel nekem sincs tapasztalatom, a kis fogyasztás miatt tetszett meg a dolog, meg ezek egész jó kis "all-in-one" boardoknak tűnnek, első ránézésre simán össze lehetne kalapálni belőlük egy jó megoldást, persze ez még csak az elmélet... -
gyapo11
őstag
Azért oda kell figyelni, mert kipróbáltam pár szokásos kódolással, és az ékezetes karakterek nagyon érdekesen néznek ki az IDE-ben ami nem utf-8-cal van mentve. Próbáltam ansi1252, iso-8859-1 és windows 1252-t, egyik se jó, szóval úgy tűnik az IDE ragaszkodik az utf-8 megjelenítéshez. Ki kell próbálni, hogy a nem utf-8 ékezetes üzenetek pl. serial monitoron olvashatók-e.
-
gyapo11
őstag
-
-
repvez
addikt
az IN megy a arduino boardba az OUT rész csak akkor van használatban ha több shiftregisztert akar az ember összekapcsolni és igy növelni a nyomógombok számát anélkül, hogy plusz lábakat kellene lefoglalni az arduino boardon.
Tehát alapeseben nincs használatban az a rész, de nem tudom, hogy elhagyható e vagy kell a kapcsolásba -
repvez
addikt
Megkevert, hogy említetted a 4021b chipet is a válaszodban.
igen az összes ellenállás egyforma mindenhol.
DE akkor csak simán kiitörölhetem az OUT részt és az egyik chipet a többi marad akkor elvileg müködik?
És ha az MCP chip azonos lábait is összekötöm vele akkor az sem fog gondot okozni? -
dew28
aktív tag
-
Janos250
őstag
-
dew28
aktív tag
par linux disztron alapbol FF van fenn. most akkor meg az op.rendszert is meg kell szabni?

safarin anno volt ugy, hogy elkezdtem manualisan beirni az esp ip-jet a cimsorba a megfelelo valtozo ertekevel, es ha az elozmenyekben mar benne volt, akkor automatikusan be is toltotte a hatterben, igy pl felkapcsolta a vilagitast pedig meg vegig sem irtam amit akartam..
-
Janos250
őstag
Sajnos nem oldotta meg a problémát. :-(
Érdekes, hogy ha a router mögötti lokális hálón lévő gépről lépek be,
akkor gyakorlatilag nincs probléma, de ha a "világból", akkor marad a gond. Nem tudom a fejlécből kiszűrni, mert csak felépíti a kapcsolatot, de egyetlen huncut bájtot se küld. Majd azt próbálom meg, hogy ha a kapcsolat felépült, és rövid időn belül nem jön adat, akkor törölje a kapcsolatot. (client.stop). Az lenne jó, ha a html kóddal (pl. valami CSS) tudnám ezt a dolgot letiltani.
A neten vannak cikkek arról, hogy az ESP32 néha rosszul kezeli a netet, de ezek állítólag a most februári 1.0.5 verzióval megszűntek. Meg egyébként se valószínű, hogy az ESP csinálja, mert honnan tudná magától kitalálni, hogy ott a távolban a FF lapján a user a cursot a link fölé vitte. Meg csak a FF-ban van ez a gond. -
-
vidékiürge
tag
Ahha, mindjárt ki is próbálom ezt a "bitbang" megoldást digitalWrite() + delayMicroseconds() kombóval.
Igen, most megcsináltam a visszamérést... Hát... nemcsoda, hogy semmi nem történik

Teljesen kivehetetlen, ami a reprodukciómból jön. Ráadásul szinte össze kell érinteni az antennákat, hogy ennyit tudjak fogni. A távirányító jelében 6x ismétlés van, itt is ezt alkalmaztam. Ez a tesztkód, de félek, hogy a ez még viccnek is rossz
#include <RCSwitch.h>RCSwitch mySwitch = RCSwitch();void setup() {Serial.begin(9600);// Transmitter is connected to Arduino Pin #7mySwitch.enableTransmit(7);// Optional set protocol (default is 1, will work for most outlets)// mySwitch.setProtocol(2);// Optional set pulse length.mySwitch.setPulseLength(710);// Optional set number of transmission repetitions.mySwitch.setRepeatTransmit(6);}void loop(){/* le */mySwitch.send("0001010011001011011001100000000000110011");mySwitch.send("0001010011001011011001100000000000111100");delay(5000);/* stop */mySwitch.send("0001010011001011011001100000000001010101");delay(5000);/* fel */mySwitch.send("0001010011001011011001100000000000010001");mySwitch.send("0001010011001011011001100000000000011110");delay(120000);} -
vidékiürge
tag
Szia!
Meglep hogy meglep
Nyilván nem csak egyszerű rákötésről van szó, de nem is nagy művelet. De abban biztos vagyok, hogy nagyon mindent azért nem tudok, mert ha tudnám, nem lenne gondom.
Amúgy ITT a link, amin láthatod, amit rögízteni tudtam. Ebből kinéztem, hogy a pulse lenght 705-710us, 40bites a jelem, valamint visszafejtettem a bitekből a hex és a dec értékeket is. Megpróbáltam az alap rc-switch libraryvel reprodukálni, de sajnos nem sikerült, kicsit homályos is itt már ez az egész. -
Sanki
addikt
-
Sanki
addikt
-
gyapo11
őstag
Ha már elhajlott az érintkező, az azt jelzi, hogy nem elég erős anyagból készült, a visszahajlítgatás nagyon esetleges eredményű lesz.
Meg lehet próbálni erősebb áramra tervezett kábelt venni közepesen nevet szerzett kínai gyártóktól, mint pl. Ugreen, Baseus, és nyilván olyat, aminek az adat érintkezői is be vannak kötve. -
Sanki
addikt
12V volt még nem tudom mennyire lesz pontosan 12V (autóba szeretném kipróbálni plusz világításnak, még nem mértem ki és nem találtam ki honnan viszem/hozom majd a 12V-ot).
Na valami ilyesmi a kód eddig:
#include "FastLED.h"#define NUM_LEDB1 3// #define NUM_LEDB2 3#define LED_TYPE WS2812#define COLOR_ORDER GRBCRGB leds1[NUM_LEDB1];// CRGB leds2[NUM_LEDB2];#define LEDB1 D2// #define LEDB2 D4const int EXT12V = 3;int ext12vState = 0; // current state of the buttonint lastext12vState = 0; // previous state of the button//_____________________________void setup() {pinMode(EXT12V, INPUT_PULLUP);Serial.begin(115200);FastLED.addLeds<LED_TYPE, LEDB1, COLOR_ORDER>(leds1, NUM_LEDB1).setCorrection( TypicalLEDStrip );// FastLED.addLeds<LED_TYPE, LEDB2, COLOR_ORDER>(leds2, NUM_LEDB2).setCorrection( TypicalLEDStrip );}void loop() {ext12vState = digitalRead(EXT12V);if (ext12vState != lastext12vState) {if (ext12vState == HIGH) {// if the current state is HIGH then the button went from off to on:FastLED.setBrightness(90);for (int i = 0; i < NUM_LEDB1; i++ ){leds1[i] = CRGB(255, 255, 255);}FastLED.show();} else {FastLED.setBrightness(5);for (int i = 0; i < NUM_LEDB1; i++ ){leds1[i] = CRGB(255, 255, 255);}FastLED.show();}delay(50);}lastext12vState = ext12vState;} -
#Tankblock: a 16 lábú ic sérteténnek tűnik
Most rádugtam a laptopra az ESP8266-os lapot, és ott sincs már port az eszközkezelőben. Valami gebasz van. 2 napja pedig az ment normálisan, írt neki portot is.
Akkor letörlöm az egész arduinót, újratelepítem, aztán meg lesz valami.
szerk: hoztam egy xiaomi teleontöltős kábelt, és van port minden lapnál... akkor ez a nyamvadék kábel a baj.
Működik a Wemos lap is. Pedig ezzel arövid kis fehér kábellel használtam régebben, biztos megtört valahol. -
Janos250
őstag
Ezek a könyvtárak hol vannak?
#include <sys/mount.h>
#include <dlfcn.h>
#include "inkview.h"
Abban a lefordított fájlban?
Mert akkor csak olyan rendszerrel tudod lefordítani, amin azt is fordítotték.
Nyelvi szempontból semmi különös nincs benne, akár egy ESP32 alá is simán le lehetne fordítani, de - úgy látom - vannak benne spéci dolgok (pl. karakterek kezelése), azok - gyanítom- egy adott rendszerhez vannak, mert azok nem részei a nyelvnek.
Akkor muszáj ahhoz fordítani. -
gyapo11
őstag
-
PC4200
tag
Na írom is

Arduino UNO r3-al szeretném megoldani.
mivel ez régi autó így nem kell nagyon mélyre menni semmivel sem.
nincs can bus nincs ecu , immo stb
a központi zár ki-be nyitását illetve a motor indításás és leállítását szeretném távirányítóról működtetni.
célom az lenne hogy kb 50 m-ről tudjak neki parancsot adni. az se baj ha kevesebb.
lehet kapni komplett ilyen szettet pageres távirányítóval. ahhoz hasonlót akarok csak házilag
A távirányító alatt értek egy közönséges gépjármű távirányítót. nem pont azt akarom használni de kb olyan méretű lenne ideális
Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
- P15s Gen2i 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv
- Asus Vivobook X412U (i3 7th, 4 GB 120 GB SSD) laptop leárazás!!!
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ROG Flow X13 GV301QE 13.4" FHD+ IPS érintő Ryzen 9 5900HS 3050Ti 16 512 hun vbill toll ujjlolv gar
- T14 Gen2i 27% 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"

)

Működik a Wemos lap is. Pedig ezzel arövid kis fehér kábellel használtam régebben, biztos megtört valahol.
ekkold