- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
válasz
Hieronymus #13 üzenetére
Amennyire megértettem Mr. Y-t a hszeid stílusára vonatkozott, mint sem rád.
-
-
-
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
Értem. Akkor a nagyobb gép, az nagyobb úr?
Azt azért el kell fogadnod, hogy a gépsárkány működésért a vezetője felelős. Nem lehet mondani például. "Tisztelt bíróság! Az utakon a gép az ÚR, Nem én hajtottam be a buszmegállóba, hanem a gép. Ítéljék el gépet, engem meg hagyjanak nyugodtan tovább vezetni."
Gondolom te sem így gondolod!Nagyon rosszul fogod fel...
Ez pont az ilyen töketlenekre értendő. Aki azt hiszi magáról, hogy uralni tud egy 100+ lóerős masinát ami nyom 200+ kilót, az hülye. Ha az élet úgy hozza, hogy kapsz egy első kerék defektet mondjuk 80-as tempóval (és nem choppered van), akkor hiába vagy te a helyi faszagyerek, akkorát szaltózol, mint ide Lacháza...
Én is voltam fiatal, bolond és én is elhittem, hogy egy 70 kilós 80 köbcentis gépnél azért csak erősebb vagyok, mégis földhöz vágott egy nem megfelelő gázfröccsnél kanyarban. Pedig 193 centi magas vagyok és 110 kiló. Mégis ő nyert.
Az egyértelmű, hogy alapvetően a sofőr vezet. De egy külső behatásnál nem te fogod megtartani a gépet. Ott volt édesapám, 45 éves motoros múlttal, kanyar közepén 10 km/h-nál a chopper első kereke egy kb 1 centis kavicsra futott. Esélye nem volt megtartani, pedig az a gépcsak
187 kiló.Egy szó, mint 100, említettem korábban is, hogy nem célom vitát indítani. De nem kellene neked sem az élő fába is belekötnöd, ráadásul egy olyan témába, amihez feltételezve az írásod stílusából sok közöd amúgy sincsen, mert nem hiszem, hogy ilyeneket írnál, ha motoros lennél...
A többit úgy gondolom, buherton megválaszolta
-
buherton
őstag
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
Szerintem fölöslegesen nem kell a kákán is a csomót keresni.
A KRESZ több mindenben is eltér a motor vs autó témában:
- a motorosnak kötelező a bukósisak
- a motorosoknak eleve 4 kategóriája van (segéd-, kis-, korlátozott, és nagymotor)
- a motoros mehet a BUSZ sávban
- a motoros tolhatja a motort a járdán, de nem lehet ittas, mert vezetőnek minősül
- utast csak 2 év után szabad vinni és utasként csak olyan ülhet, aki biztonságosan tud ülni és a lábai elérik a lábtartót (nincs más kitétel, a 7 éves lányommal hivatalosan is mehetünk motorozni)
- ha már utas, akkor ittasan nem ülhet fel
- oldalkocsiban két 10 éven alulit lehet szállítani
- 2 motor is parkolhat egy autónak szánt parkolóban
- vannak helyzetek, amikor a motoros akkor is előzhet, amikor az autós nem, tipikusan az egy nyomon haladókat lehet, nyilván nem zebrán
- a motoron nem kötelező a háromszög és az elsősegély csomag sem (de ebben nem vagyok biztos)
- motoron mindig kötelező a tompított fényszóró
- a motorosok rutinvizsgáit nem törölték el és egy pöppet nehezebb, mint az autós volt -
Ez nem off, mivel kapcsolódik a témához.
...higgyétek el, a 80+ százalékunk normális közlekedő.
Azt gondolom ennél többen közlekednek normálisan. De őket nem vesszük észre. A normálisan közlekedő autókat sem. Látjuk, ott van, de ennyi. A maradék X% motorost viszont 100%-ban látjuk.
...Abban viszont nem értek egyet, hogy a motorosok lennékek felelősek a legtöbb balesetért.
Ez is az előbbi kategória. az alaphangon agyilag alsónadrágos és a pillantnyi elmezavarban szenvedő járművezetők okozzák a baleseteket. Járművezetők és gyalogosok....létezik külön motoros KRESZ (amit csak jelzem: meg kellett tanulnunk és vizsgáztunk belőle!) és a motorosokat megilletik olyan egyéb lehetőségek / jogok, amik az autósokat nem...
Kérlek linkeld be valamelyik jogtárból a külön motorosokra vonatkozó KRESZ-t. Eddig úgy tudtam, Magyarországon egyetlen KRESZ van, amiben a járművek közlekedése van szabályozva.
A motorosokra vonatkozó egyetlen kedvezmény a torlódás van. A járműsorok között előre haladhatnak, Ha ezt biztonságosan tudják megtenni. ez nem előjog hanem lehetőség, amivel a motoros élhet. Akkor, ha biztonságos az előre haladás.Ezen kívül a sebességekre van külön szabályzás. Illetve a védő eszközök használatát szabályozza a törvény.
Előjoga a megkülönböztetett jelzést használóknak van. A megkülönböztető jelzés felülírja az összes közlekedési szabályt, kettő kivételler. A másik megkülönböztetett jelzés használó járművel szemben vissza áll a KRESZ. A rendőri karjelzések felülírják a megkülönböztető jelzést használó jármű jogait.
Az én álláspontom az, hogy aki nem fogadja el, hogy az úton a gép az úr, nem pedig a sofőrje, annak nem szabadna még gyalogosan sem közlekednie...
Értem. Akkor a nagyobb gép, az nagyobb úr?
Azt azért el kell fogadnod, hogy a gépsárkány működésért a vezetője felelős. Nem lehet mondani például. "Tisztelt bíróság! Az utakon a gép az ÚR, Nem én hajtottam be a buszmegállóba, hanem a gép. Ítéljék el gépet, engem meg hagyjanak nyugodtan tovább vezetni."
Gondolom te sem így gondolod! -
válasz
Hieronymus #6 üzenetére
Tudjátok az a baj az ilyen kihaénnem alakokkal, hogy miattuk ítélitek meg a komplett motoros társadalmat úgy, ahogy. Mert arról nem sok cikk születik, hogy egy motoros normálisan közlekedik, ugye?
Pedig higgyétek el, a 80+ százalékunk normális közlekedő. És minket ugyan úgy zavarnak az efféle töketlenek, mint titeket. Igazából minket jobban, az említett negatív általánosítás okán...Abban viszont nem értek egyet, hogy a motorosok lennékek felelősek a legtöbb balesetért. Biztosan van olyan is, ahol motoros néz be valamit, vagy éppen Ő érzi magát az utak királyának, de javarészt figyelmetlenségből ered, nem csak motoros, de kiváltképp autósok szemszögéből. Az autósok nem veszik figyelembe, hogy a forgalomban haladnak bizony kasztni nélküli kétkerekűek is és simán elénk húzzátok a kormányt, bekanyarodtok előttünk körültekintés nélkül, vagy éppen a tavalyi esetemet felhozva alárendelt útvonalról kilépve elgázoljátok a motorost, mert "autó nem jön" alapoon megindultok kifelé...
A közlekedési morállal van a gond, de nem csak az egyik térfélen, sokkal inkább a másikon IS. Nem óhajtok most motoros kontra autós vitát kirobbantani, magam is autózom, igaz, csak évi 15+ ezer kilométert, nem annyit mint motoron, de ha én autó volánja mögött ülök, mint motoros kétszer is körültekintek még egy mezei sávváltáskor is.
Az meg, hogy néhány csak B kategóriával rendelkező delikvens nem hajlandó elfogadni, hogy létezik külön motoros KRESZ (amit csak jelzem: meg kellett tanulnunk és vizsgáztunk belőle!) és a motorosokat megilletik olyan egyéb lehetőségek / jogok, amik az autósokat nem, ezért már csakazértis keresztbe tesznek szándékosan a motorosoknak, az gyilkossági kísérletnek minősül jelenlegi törvénykezéseink alapján!
Az én álláspontom az, hogy aki nem fogadja el, hogy az úton a gép az úr, nem pedig a sofőrje, annak nem szabadna még gyalogosan sem közlekednie...
-
Nem csak a morállal. Van amikor pillanatnyi elmezavaros állapot keletkezik. Nem csak motorosoknál, minden közlekedőnél.
A nagyobb baj tartós hibás döntés.
Nagyjából 10 éve a hatos úton
haladtam Budapest felé. Szekszárd után előzni akartam egy teherautót. A visszapillantóba nézve nem láttam semmi különöset. Mégis elbizonytalanodtam. Másodjára vissza pillantva ismertem fel. Egy motoros jön mögöttem. A zöld-barna mintázatú motorosruhából a fák okán semmi sem látszott. A motor lámpája nem volt bekacsolva. A sebessége amikor elhaladt mellettem kb. 160+ volt.
Legalább a lámpát bekapcsolhatta volna, ha camouflage ruhát visel. -
NvidiaRTX
őstag
Én nagyon keveset autózok de a tapasztalataim alapján a motorosok nagyon rámenősek/erőszakosak.
Rámegy a kocsi hátuljára alig várja, hogy előzhessen, ha netalántán valami miatt fékeznem kell én leszek a hibás, hogy belém jött.
Mindezt úgy hogy nem vagyok lomha autós az adott útszakasz maximum sebességével közlekedek amiért még nem küldenek csekket.
Az esetek 90%-ban a motoros balesetek a motoros hibájából fakadnak. -
buherton
őstag
Gratula! És jó olvasni ezt a kitartást. Esetleg lehetne benne néhány kép a motorról.
Hogy megérte-e? Szerintem ez a hobbid, így ezen kár vitatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Bundle topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest