Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

válasz Aryes #22477 üzenetére

Mi általában nem teszünk el 1 kg mellet egyben. Prociózva van és vákuumolva.
    De van, hogy kerül mellé szárny, meg comb.
    Szóval a csomagoláson lévő kód csak akkor játszik, ha halrúdról van szó. De azt meg nem kell jelölni, mert adja magát.
    Persze lehet etikettet nyomtatni is, az talán jobb, mint a filc. De a filcnél gyorsabb megoldás nincs. És megfelelő filccel nem gond az elolvasás sem. Emellett mindkettő esetén a nyomkövetés viszont problémásabb. Kell valami tábla, ahova jegyezve van, hogy mi lett berakva, kivéve. És akkor még ott van a mikor is.
    A chip esetén megoldható lenne a felvitel gyorskóddal vagy minibillentyűzettel (pl. régi teló jellegűé, mint a P990 vagy blackbarry volt), míg az időt és adott mennyiséget képes jegyezni az adatbázis automatikusan.
    Nameg tud szólni is, hogy hé, ez a húsdarab már fél éve bent van.

Én ugye az előző hozzászólásban taglaltakat vittem tovább.
    Az időt meg nem hülyeség nézni, mert hiába van fagyasztva, a túl hosszan tartó fagyasztás rontja a hús minőségét. Anno ennek utánanéztem, fejből már nem tudom, de van, ami nem szereti, ha fél évnél hosszabban van fagyasztva.

Persze ettől függetlenül lehet papír alapon is vinni a dolgot. Vagy akár táblázatban egy gépen. De ez mind időráfordítás mindegy egyes alkalommal.
    Míg a rendszert megcsinálni csak egyszeri nagy időráfordítás, az üzemeltetés már sokkal kevesebb időt igényel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés