Hirdetés
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfram
üzenetére
Vázlatosan a lényeg: az ellenállásoknak van egy névleges értéke (ez itt a 4,7 kiloohm) és van egy tűrése ennek az értéknek, mittomén +-5%. Ezek az alap típusok. Minél pontosabb az ellenállás értéke, az ára annál magasabb. Pull-up azért kell, hogy a digitális 0-1 ne legyen "bizonytalan", az alap esetben magas GPIO mindenképp a magas tartományba essen. Nem tudom a pontos értékeket hirtelen, de mittomén 1,7 V felett high, alatta alacsony. Ezt állítja be az ellenállás, így mindegy, h 1,8V vagy 2 V lesz a pull-up-al az értéke, az már High. A belső felhúzó ellenállások még nagyobbak, 10 k-sok, de én is külső 10k ellenállásokat pakoltam a legtöbb helyre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Horgász topik
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold