Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

köszi srácok, igen közben rájöttem hogy bizonyos eseteket miért kerekít felfelé - direkt azért is tettem bele ilyen határon billegő értéket ami már kiprovokálta... az a helyzet hogy egy ennél bonyolultabb képlettel indítottam és eddig egyszerűsítgettem mert először még 1 tizedesben gondolkodtam - de rájöttem hogy még ez is felesleges bonyolítás, ha 2 tizedest akarok akkor round(tmp/10)/100 pont azt adja vissza amit szeretnék, ha 1-et akkor round(tmp/100)/10

a printf-ben a string azért van, mert valójában itt csak debug célból irattam ki hogy lássam hogy utána a végleges helyén hogyan viselkedne - egy vw/audi műszerfal FIS kijelzőjére küldöm az infotaintment canbus-on, ami az adott protokollon 2x8 byte-ot vár ami a string-hez van legközelebb - legalábbis a nyomtatott nagy betűk és számok tekintetében, a kisbetűk és sokminden írásjel tekintetében marhára nem követi az ASCII kiosztást, elég furán lett kitalálva - ha azokat is használnám akkor azt még rendesen át kell gondolni hogy hogyan tudnám map-elni a bemenő string alapján...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés