Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Az lehet, hogy a magasabb szintű nyelvek fordítóját az átlagnál jobb programozók írják, viszont meg van kötve a kezük. Náluk egy print utasítás paraméterezhető, formázható, minden portra működik, az assembly meg egy stringet másol a memóriából egy másik memóriába, ami a képernyő területe. Több nagyságrend különbség van sebességben bármilyen optimalizálási képességekkel is. Viszont a magas szintű printet sokkal könnyebb használni és már alaposan tesztelt.
De volt szó a for ciklusról vagy egy port beolvasásáról, mindegyiknél van még egy csomó utasítás C++ szinten, amit assemblybe nem kell beletenni, tehát gyorsabb.
És nem kell az egész programot assemblyben írni, csak a sebesség kritikus részeket, a váz maradhat C++ legtöbbször. Ha a loopnak kell assembly sebességgel pörögnie, akkor viszont muszáj az egészet megírni gépi kódban.
Párszor nézegettem a turbo pascal lefordított, futtatható kódjá codeview-val, mutatta az assembly mellett a pascal forrásnyelvi sorokat is, érdekes volt, akár még tanulni is lehet belőle, de ott is látszott azért a fölösleg, bár nem olyan sok. A fölösleget úgy értem, hogy föl volt készítve mindenféle változóra, túlfutásra, 0-val osztásra meg hasonlók, amit én nem biztos, hogy megtennék assemblyben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A popóalávaló: DXRacer Drifting gamer szék tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold