- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sajna a Fritzing-ben nem találtam ezt a fajta L289N vezérlőt, így nem tudtam szépen megrajzolni, de linkelek egy képet. Hasonlóan kötöttem be annyi különbséggel, hogy az ENA és ENB lápakat nem vezettem ki az Arduinora hanem hagytam rajta a jumpereket, illetve az 5V-os kimenetre nem kötöttem rá az Arduino VIN lábát. Viszont az L289N GND kivezetést plusszba rákötöttem az Arduino egyik GND lábára (ha jól emlékszem csak így forog a motor és a lenti rajzon is így van).
Illetve gondolom az mindegy, hogy a motor-t milyen polaritással kötöm rá az L289N-re....
Egyéb infó:
- az elem nem mertül le, továbbra is 8V+ van benne.
- ami érdekes volt, hogy szépen lement ~6V-ról pár másodperc alatt 2V alá. Ha kikapcsoltam, vártam picit akkor kicsit magasabb V-on pörgött mint amikor kikapcsoltam. Minél többet vártam két beindítás között annál magasabb V-ról indult. Melegedést nem éreztem sehol a nyákon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest