Új hozzászólás Aktív témák

• eddie1978

senior tag

Nagyon off: :B

Lehet hogy felgyújtotok, de az Arch után (Xfce), ami fent volt a notebookomon (Dell E7270), most felraktam a Clear Linux-ot (Gnome). Tetszik ez is. Van pár dolog ami alapból megy (Bluetooth suspend után is kapcsolódik, nem kell Redshift az éjszakai melegebb színhőmérsékletű kijelzőhöz, valamivel gyorsabb, Shotcut itt 2-3x felvétel idő alatt encode-ol míg Arch alatt 5-6x volt a tempó). Viszont van pár szoftver ami nincsen még, bár telepíthető, pl Chromium/Chrome, Rawtherapee, Hugin amit használtam. Ezekkel még nem tököltem. Firefox is jó nekem, bár van olyan plugin, ami még nincs rá bár hamarosan lesz.
    Telepítés nagyon egyszerű, SD kártyáról telepítettem, kb a next next ok szint. Minden működik amit eddig próbáltam. Van ami nem ok. A MPV lejátszóval nem nyitja meg az SMB-n lévő videókat. Fireox Google Photos-ban nem tudja lejátszani a videókat.
    Eddig jó. Nekem simán használható.

Nem off:
    Arch alatt is és itt a Clear Linux alatt is az akku 34%-ig szépen merül, majd ott hirtelen 6%-ra esik és a gép lekapcsol alacsony akku töltöttség miatt. Az utóbbi időben mindig ezt csinálja. Szar az akku? Lehet ezt kalibrálni? Neten nem találtam a kalibrálásra infót.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés