- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Android felhasználók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
Hali!
Apum telefonjarol egyik napról a masikra letorlodott rengeteg kep a telefonjarol. Fajlkezeloben nem talalom. Merre keressem? -
aprokaroka87
nagyúr
Azért ilyenkor jön jól hogy rootolt a telefon, egy sqlite néha érdekes adatokat rejthet.
-
mSchumi87
senior tag
válasz
Quqesz #67495 üzenetére
Hat ez teny hogy a Huawei nem kicsik ugrot elore innovacio teren. De jo is az minel tobb gyarto kolt innovaciora az nekunk felhasznaloknak jon jol, persze az árat ennek megfeleon vagy kiss tulzassal lovik be, es ezt valaki vagy kifizeti vagy nem. Azt nem is ertem Apple hogy tudd ilyen árakkal mar évek ota elol lenni, ez mar komolyan fanatikusok akik minden even képesek uj macbook, iphone, ipadet venni, vagy nincs hova rakniuk a penzuket, de hogy apple utolso par eveiben valami nagyon uj dolgot nem hozot az is biztos, a meno notch talán
-
Quqesz
nagyúr
Egy kis érdekesség [link]
-
nrg_52
addikt
válasz
vodrosjozsi #67493 üzenetére
Single-be s medal of honor ota, multiba soha ota.
-
törölt tag
válasz
nrg_52 #67488 üzenetére
Vannak ilyen emberek, félnek attól, hogy amit kimondanak, azoknak következményei lehetnek. Inkább sűrűn törölgetik magukat. Illetve rettegnek betegesen attól, hogy valaki követni kezdi őket, illetve, ha valahová beadja a jelentkezését, akkor a FB, vagy egyéb közösségi oldalról ne tudják megnézni, hogy épp milyen véleménye van az aktuálpolitikáról, vagy egyéb dolgokról. Ez szimpla paranoia, semmi egyéb. Attól még lehet valaki értelmes.
-
nrg_52
addikt
válasz
vodrosjozsi #67487 üzenetére
Mert lehet megse annyira ertelmes. 😁
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Intruder2k5 #67486 üzenetére
Jaa. Hát pedig egész értelmes tag, de ennyiszer letörölni mi értelme?
-
válasz
vodrosjozsi #67485 üzenetére
Alper nem az első regje volt, előtte Roaming néven futott, meg még előtte is volt más neve.
Itt is volt Roaming néven, csak azt a fiókot is törölte.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Intruder2k5 #67482 üzenetére
Én is így voltam a facebook-al is. Szóval megértem bár ide csak nem kéne feljárni azt kész.
Milyen roaming-ról beszélsz? -
Quqesz
nagyúr
A nem csinálok semmit és drágán adom megbosszulja magát [link]
-
válasz
vodrosjozsi #67480 üzenetére
Nem tudok róla, hogy bármi történt volna, bár nem vagyok a pszichológusa, szóval lehet simán csak nem osztotta meg velem.
De viccet félretéve, gondolom egyszerűen csak megunta, ahogyan a Roaming-ot is. Vannak ilyenek, akik sportot űznek ebből, és 1-2 hetente törlik a fiókjukat, majd újra regisztrálnak.
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #67479 üzenetére
Koszi, hogy megoldottad a rejtejt. Biztos sokkot kapott. Sose volt ilyen jo.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Intruder2k5 #67479 üzenetére
Alp(á)eri döntés volt a részéről.
De mi történt? -
-
nrg_52
addikt
Tudjuk kit vagtak ki es miert?
-
Quqesz
nagyúr
[jön a huawei] mint a talajvíz...
-
nrg_52
addikt
Bezart a bazar?
-
w333
félisten
Na újra itt vagyok ... csak megint elég sok minden történt velem
Ahogy elhagyott a barátnőm utána szinte rögtön elkezdett keresni a volt feleségem vagyis inkább panaszkodni hogy neki milyen rossz élete van, beszélgettünk személyesen is sokszor majd húsvétkor idejött nálam 1 hétre (a pasijának azt mondta hogy Erdélybe megy az anyjához) bevallom a második nap lefeküdtünk egymással és kb. úgy voltunk mint amikor még házasok voltunk, kiderült hogy nálam van majd visszament a pasijához hátha változott valami, eltelt kb. 1 hét és megint visszajött mert otthon semmi nem változott neki és a gyereknek is nagyon rossz, majd feldobtam a lehetőséget hogy ha gondolja költözzön ide és legyen a gyerekünkkel kicsit foglalkozzon vele mert elég nehéz korban van, mondtam neki nem kell hogy együtt legyünk éljünk úgy mintha lakótársak lennénk én elfogadom a kisgyerekét ... teltetek a napok a pasija itt könyörgött majd a 14 éves gyerekünk választás elé állította hogy ezt nem lehet így csinálni 1 hétig nálam 1 hétig pedig otthon válasszon a gyereked vagy a pasid, én mondtam hogy ezt jól gondolja át mert nincs több lehetőség mert elfogja veszíteni a 14 éves lányát, tegnap este már nagyon könyörgött a pasija majd megfogta magát sírva összepakolt és elment a gyerekem nagyon sírt és mondta hogy gyűlöli nem vagy anya, nem engem választasz stb. majd ahogy mentek az autóval a lányom odament és leköpte az ablakot ahol az anyja ült, én mondtam a lányomnak hogy továbbra is mellette vagyok, anyjának küldött egy búcsú üzenetet majd letiltotta azóta nem tudjuk hogy mi van vele ... ma délután hív az egyik jó barátom hogy mi van velem nem beszéltem volt csajommal mondtam hogy nem mert én elengedtem a kezét ő ezt akarta én meg már lesz*rom nem érdekel, eltelt 1-2 óra majd volt csajomtól kaptam egy ilyen üzenetet ... nem válaszolok, most már könyörögjenek ők nekem !
Eddig nem érdekelte hogy vagyok ... most hirtelen miért ? túl sok az egybeesés
Van egy olyan érzésem hogy a fülébe jutott hogy a volt feleségem itt van nálam és most kezdett el a fejéhez kapni, aztán majd volt feleségem fogja megtudni hogy a volt csajom is elkezdett keresni ő is majd a fejéhez kap, majd mindkettőnek megmondom hogy fogjátok meg egymás kezét és menjetek a p*csába ! majd jön egy harmadik aki majd megbecsül és megérdemel engem ... ennyi !
-
Aryon87
félisten
válasz
vodrosjozsi #67454 üzenetére
Hat nem
Csak gyenge az akksi es terero. Ennyi az ossz baja, ami nem a telo hibaja, hanem a gyartoe.
Bar most szerviz utan kivancsi vagyok hogy alakul az uzemido. -
Aryon87
félisten
válasz
vodrosjozsi #67444 üzenetére
Es akkor mi van? Fikaztam e tan a telefon he?
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Már megint?
Kigyulladt egy S10 magától. A Samsung hárít. -
nrg_52
addikt
válasz
vodrosjozsi #67440 üzenetére
Csak nem azert, mert jon a meleg?
-
válasz
Mesélj róla . Úgyis nagy a csend.
-
Aryon87
félisten
válasz
-
vodrosjozsi
addikt
Hát skacok
Alig várom a nyarat. -
válasz
Quqesz #67438 üzenetére
Ideális esetben akkor vált fel 4G+ hálózatra, ha adatforgalom van és megkívánja az, nyugiban meg vissza 4G-re, bár van olyan szolgáltató, ahol ez nem így valósul meg.
Olyan előfordulhat, miszerint adott helyen annyira gyenge a magasabb/valamelyik frekvencia, hogy azt csak a P30 látja, az S8+/S9 nem, abból adódik a 4G+ kontra 4G eltérés.
A Huawei elég jó antennázásban és térerőben, pláne az S szériás Samsungokhoz képest. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Damage401 #67436 üzenetére
Nem mértem még, de azt tudom, hogy van 4g mifi és 15mbps a sebesség max. A vodát felhívtam, azt mondták az tök jó, holott 75mbps a garantált. Elötte voda 3g mifi, ugyan ezt tudta...... Ja és az sem mind1 este vagy nappal méred(ezt is üszi mondta, és tapasztalom is) . Ha sokan vannak a zónában olyat zuhan a sebesség, hogy néha betárcsázós szinten van, tökmind1 melyik készüléket veszed alapul. Szóval összességében inkább a Kali által felállított teória helytálló.
Kali
Itt is ugrál, tehát ahogynírtad nem mindég valósul meg a 2 freki, de van. Pesten más a helyzet, otz az S8+ is kijelezte(XX. ker) -
válasz
Damage401 #67436 üzenetére
Nincs ott semmi trükk a gyártók részéről, a 4G+ kijelzés megfelelő elvárásokhoz kötött - inkább nem jelzi ki, ha nem teljesen valósul meg -, szemben a szolgáltatókkal, ahol pillanatnyi terheltség függvényében, a 4G+ is lehet nagyon alacsony sebességű, akár néhány Mbps is. Lásd sok helyen Telenor 4G+, ahol 10 Mbps alatt is sok helyen mérhető, de a Vodafone és Telekom 4G+ hálón is előfordul a terheltebb helyeken és időpontokban csak néhány 10 Mbps-es mérés.
Ja, és a 4G+ nem muszáj, hogy 300 Mbps-os háló kell legyen, ha mondjuk 1800/2600 + 800 MHz és 20 +10 MHz összeállítású, akkor például csak 225 Mbps a maximum abban a cellában és azon osztoznak ott az aktuális előfizetők.
A mérés az alacsony érték ellenére nem megfelelő annak megállapítására, hogy milyen hálózaton lóg a készülék - pláne nem mehet ez szembe a kijelzéssel -, de a szervizes menüben, vagy megfelelő alkalmazásokkal pontosan megállapítható, hogy van CA, vagy nincs, milyen frekvenciákon és csatorna szélességgel...stb.
Ha a Huawei vagy a Samsung kijelzi, hogy 4G+, akkor annak is kell lennie.
Sőt, a Huawei annyira figyel ilyesmire, hogy ha nem megy maximumon mind a két frekvencia, vagy egyéb eltérés van, akkor már nem írja ki a 4G+-t, pedig a gyakorlatban megvalósul az. -
Damage401
senior tag
válasz
Quqesz #67435 üzenetére
Speedtest néztél már hogy mennyivel jön a sebesség 4g+ on? Elméleti 150mb helyet 300 at tud. Na most ha 40-75mb mérsz akkor könyveld el a sima 4G. huawei trükkös kiírása. Mert pl munkahelyen ugyan azon a ponton minden más márka Hsdpa megy nagy az árnyékolás. De a huawei p20 és felette 4 es 4GG mutat, sebesség meg 20-30mb lefelé ami a 3G+ ( H+) kijelzés . Érdekes trükk. Telenor szolgáltató minden esetben. S9 most nem rég aktiváltak VoLTE ami bent esélytelen . De a huawei hiába 4G mutat és a funkció is bekapcsolt mégsem megy 4G hívás. Csak kint a nem árnyékolt helyen. Légyszíves ha lesz időd mérj már egy speedtest.net sebességet
-
-
-
mSchumi87
senior tag
Mit hasznaltok fájl kuldésre PC es telefon kozt, ami wifin mukodik? Unalmas mindig kábelezni. Koszi
-
Fred23
nagyúr
válasz
#96302336 #67408 üzenetére
A Firefox viszont nem a legjobb, ha kímélni szeretnénk az akkut. Leteszteltem.
-
Quqesz
nagyúr
Elkezdtük asszonnyal nézni a Trónok harcát. 2 éved 3 résznél tartunk....ez végig ilyen kiba vontatott lesz????? Qva unalmas sokszor....
-
törölt tag
válasz
mSchumi87 #67406 üzenetére
A Chrome szerintem rosszabb, mint az Explorer.
Kipróbáltam, kapott többször esélyt, de nálam úgy elhasalt, hogy soha többé. PC-n is Droidon is.
Kezdve azzal a mocskos üzletpolitikai húzással, hogy a Google szándékosan akadályozza a többi böngészőn néhány alap dolog betöltését, pl. youtube. Továbbá a rengeteg reklám, amit alig lehet benne tiltani.
Az Android robbanásszerű terjedésével sikerült gyakorlatilag egyeduralkodóvá válnia, mert minden droidos eszközön az van alapesetben.
Volt még egy példa, még régebbről, pl. a google drive-ra sem tudtam Firefox alól sima drag&drop húzni be fájlokat. Most már lehet, de évekig(!) csak a Chrome alól ment.
Maradok a Firefox-nál, ami a Quantum óta tényleg sokkal jobb lett. A Májkroszoft Edge böngészője meg mostantól szintén Chrome lesz, ugyanis Cromium alapokra épül a frissítés után.
Az Opera sem rossz, de hiányzott az eszköztáras böngészés. Nekem ott van minden kigyűjtve, amit rendszeresen használok.
Egyébként megszokás is, de valahogy a Firefox logikusabb, a kiegészítőkkel meg oly mértékig lehet testre szabni, ahogy egyik böngészőt sem. Pl. a már emlegetett reklám blokkolók használhatósága. A FB-hez külön adblock modulja van, így ott sem jön szembe oldalt semmi baromság. -
aprokaroka87
nagyúr
Bemondta az internet, hogy jóéjszakát néktek.
-
mSchumi87
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
mSchumi87 #67403 üzenetére
Böngésző
Nekem prózaibb.
Firefox-ot használok, és szinkronizálva van az összes eszközömön. Így a fülek, és a gyakran használt dolgok mindig ugyanúgy ugyanott vannak.
Továbbá utálom a FB app-ot.
Illetve a mai telefonok tökéletesen alkalmasak arra, hogy a jól megszokott asztali nézetet használhassam, elég a felbontás, a sebesség, stb stb...
A mobilra optimalizált felülettől sikítófrászt kapok.
Nem véletlenül váltottam a régi PH! felületre itt a fórumon is, az új dizájntól sírhatnékom van.
Az app meg felesleges, mikor van web felület, nem kérek app-on keresztül kéretlen szemetet, amit reklámnak csúfolnak. Kőkeményen blokkolok minden reklámot, itt a MA-n is. Gyűlölöm a reklámokat, és nem vagyok hajlandó pusztán azért kikapcsolni, mert a vezetőség párszor elsírta magát, hogy abból tartják el az oldalt. (meg még pár másból, nem véletlen lapcsoport....) Így is maradt elég belőlük hírfolyamba ágyazva.
Tehát amit lehet, az böngészőn. Amit meg nem, de szükséges ott marad az app. Ha pedig behozzák azt, hogy blokkolóval nem nézhetek weblapot, azt kb. ignorálom azonnal. Akár a MA-t is, ha kell.
Egy egyszerű példa, pl. a FB app közel fél giga, és merül tőle a telefon, mint a Kurszk. a FB Light meg egy bétás vacak, sok korláttal, jobb a webes fb. Böngészőben meg ott van minden, amire szükség van. Messenger sajna kell, gyorsabb a használata, mint a böngészős megoldás. (azért messenger) Pedig az is tárhely zabáló. De kevésbé meríti a telefont, mint a FB app. A light szintén vacak, mert ugyanúgy kompromisszumos.
Csak két példa, de ezek a leggyakoribbak, amiket használják nap-mint nap az emberek. -
mSchumi87
senior tag
Ugy latom mindenki a bongeszore szavaz eddig. Ennek az a oka hogy keveseb app van a telon es mondjuk ettol hogy bongeszovel van megnyitva minden kevesebbet merul a telo vagy mi az oka hogy mindenki igy hasznalja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával