- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Android felhasználók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
MartOOn
addikt
Varom h vmit újra letegyen az asztalra a htc. Ezek a One M sorozatok nem jöttek be nekem. Na de majd idén! Az uj nexusok!
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
MartOOn
addikt
Megérkezett ma a második htc Dream DevPhone-om és igen! 1.5 van rajta! a masik sajna "felfrissult" 1.6-ra. Szóval alakul a sor. Ezek vannak most a polcon, teljesen működő formában vagy éppen napi használatban:
Meg egy JB meg egy Lolli kellene htc vagy nexus. de lehet a hd 2-re tolok ha van egy JB-t és akkor mar csak egy nyalóka hiányzik.
[ Szerkesztve ]
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
w333
félisten
-
Kasya
nagyúr
válasz s3nsitivity #19193 üzenetére
Mate 8 es tsi. topikokban mar csinaljak egy ideje
-
s3nsitivity
addikt
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Quqesz #19179 üzenetére
A G4 nyitóára 220k volt, ha ez tényleg 160k magyar pénzért jön, az egyáltalán nem lesz rossz ajánlat az Apple ökoszisztémán belül.
A G4-et meg felesleges belekeverni a történetbe, az iPhone SE azoknak szól, akik a kifejezetten kicsi kijelzőkre gerjednek, míg a G4 akkora, mint egy péklapát. Szerinted aki iPhone SE vásárlási szándékkal indul útnak, annál mekkora az esély arra, hogy egy 5,5"-es hatalmas telefont szimpatikusnak talál majd? Almát hasonlítasz a görögdinnyéhez.
Nem mondom, hogy nekem az iPhone SE szimpatikus, de ismerek sokakat, akik azért használnak még mindig iPhone 5s-t, mert nekik az a forma és méret az ideális. A barátnőm például céges telefonként egy iPhone 5-öt használ (a privát mobilja neki is LG), kényelmesen felcsippenthető az asztalról. Ahogy a OnePlus X is (azt meg öcsém használja). Jó ez a forma, nem mindenki akar lekerekített élű, tenyérbe simuló formát.
-
Quqesz
nagyúr
Oké meggyőztetek.
Cry0
Mire használná? Ha nem akar sok mindent, nem rossz választás, de ha már olyan élményt akar, mint az android, akkor kevés. Ha az első, akkor elég egy egyszerűbb lumia(pl 650,még tetszetős is). Ha sokat akar, akkor meg a 950 drága és nem lesz olyan, mint egy android élmény. Hozzáteszem nem használtam win telót, csak beállítottam rokonnak, de néha hullott a hajam...persze droidhoz vagyok szokva.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Cry0
őstag
Az off topikba is kicsit off lesz de szerintetek faternek megéri lecserélni a G4-ét egy Lumia 950-re ?
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
-
Quqesz
nagyúr
Ebben egyetértek, sokan fogják venni, de azért a kinézeten lehetett volna változtatni, olyan i6 vonalasan. Azért dúrva az egész, mert mint tudjuk az okostelefon piac legtöbb nyereségét az alma happolja el és még emellett is b..sznak változtatni a kinézeten, jó lesz majd az előző sablon/gyártósor, mert úgy is megveszi a parasztja....az össz tervezés egy nyáklap legyártásának megvalósítása volt, a többit összeszedték a rakiban. Ez az iökoszisztéma...kevés pénzért sokat markolni
Akooos
+1[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz Quqesz #19179 üzenetére
Ez az 5S -t fogja leváltani ... most ugyan azt a készüléket erősebb hardverrel + jobb kamerával és akkuval, olcsóbban veszed meg mint az 5S -t (amit már nem is forgalmaznak a mai naptól)
Kb. ugyan az mintha most a G4 -nek jönne egy ránc felvarrott verziója amiben már Snapi 820 és 4GB/RAM van benne + erősebb akku, csak ugye olcsóbban !
Sokan fogják venni mert ezt a 4" méret kompaktságát nagyon szeretik !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Quqesz
nagyúr
Nos Iphone SE 1GB ram és 1642mAh aksi, valamint itthon 160e ár. Wtf?
Inkább egy G4 ocsobban....ráadásul a dizájnerek szabin voltak a tervezés alatt. A tudása viszont jó,kivéve a 16GB háttértár. Hogy venni fogják? Persze hiszen szifon!Nem tudom, de ahányszor megnézem a mediában ez a vicc jut eszembe:
kannibál apa és fia áll a dombon. Az apa megszólal:
-Jön fel anyád.
Fia:
-Hol?
Apa
-Böáááá[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Hazafele menet olvastam a kozvetitest.
Gyakorlatilag egy koltseghatekony telefont hoznak ki. Nem koltenek penzt az attervezesre, ugyanaz a gyartosor marad mint anno az 5/5S-nel...azert vartam volna valami mas designt.
Az ipad pro ara meg faszan elszallt. Dragabban adjak mint anno az Air 2-ot vettem.
Szoval a velemenyem:How are U today? Just kidding...I don't care!
-
w333
félisten
Hát ez a Keynote nem volt egy nagy durranás ...
-
Aryon87
félisten
Jo bolondok azok akik kepesek hetekig
sorba allni egy telefonert
Ha fizetnenek se tennem meg.Off topikban off ja almatema
Akoos, van hat. Divattelefon, annak mindegy milyen, csak legyen. 16gb-os valtozat is azert van, mert az a legeladhatobb a divatmajmoknak
Kis taknyosok hogy tudnak villogni vele, es meg le is neznek ha egy komolyabb telot meglatnak. Neztek mar ram is erdekesen, en meg teliberohogtem.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
w333
félisten
Apple Keynote akit érdekel !
-
MartOOn
addikt
válasz Quasi_modo #19168 üzenetére
Lehet forditva dontottem a telefont mint mások...
-
MartOOn
addikt
Itt egy kis teglafal a hátsó udvarból. Kozelrol latszik valóban h hullámos a téglák közti fuga. Tavolrol meg a hazteto illetve az eresz fehér csikja vegig hullámos. Valo eletben meg ugye nem.
[link]HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
Kasya
nagyúr
válasz Stauffenberg #19164 üzenetére
Szemléletesebb lenne négyzetrácsos lapon tesztelni.
Nem hasznalok mar evek ota (holott a munkamhoz kellene) Excelt meg a monitoron inkabb kihagytam ^^Kb ugy tapasztaltam elsore, hogy 30-40 cm eseten jon ki inkabb.
De majd keresek valami egyenletes falat...nem konnyu azt se talalni.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Szemléletesebb lenne négyzetrácsos lapon tesztelni.
És ez biztosan nem szoftveres, hanem optikai. Valamennyi hordótorzítással mindig számolni kell, főleg széles látószögű objektíveknél és azoknál is rövidebb tárgytávolságokon fokozódik igazán. Ez kivédhetetlen. Más kérdés, hogy rendes tervezéssel ez minimalizálható (bizonyos fizikai kereteken belül).
Most megnéztem G4-el makróban:
Ez tényleg közeli. Távolabbról (értsd: 30-40 centiről) már nem számottevő.
Azt kell megnézni, hogy mely távolságnál zavaró és hol kezd eltűnni (ha eltűnik egyáltalán). Az ilyesmit, hacsak nem extrém mértékű, általában csak a szabályos mintázatokon (pl: téglafal) lehet jól látni.
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz MartOOn #19162 üzenetére
Vegigneztem a kepeimet, de csak annyi torzitast latok a tajkepeimen, amit a ferde kameratartas okozott (horizontalis elteres). Makroban latom a problemat, de maskulonben nem. Viszont ezt sw dolognak tartom, szerintem javitjak.
Mindenesetre nyitottam egy thredet neki xda-n...aztan meglassuk.
-
MartOOn
addikt
A lényeg az hogy csak egyenes vonalakon (amiről tudod hogy a valosagban hot egyenes) vagy párhuzamos vonalakon lehet eszrevenni. Nem kell ehhez vonalas fuzet vagy csempe. Fotozz le egy épületet aminek van egy hatarozott vízszintes övvonala mondjuk. Vagy minimalt akarsz fotozni amiben egy egyenes haz fal vagy fal sik szerepelne vagy egy sorompo vagy vonatsín az pl jo hosszu es egyenes. Tuti csinal belole egy hullámvasútat vagy tokom tudja csak egyenes legyen. Es ha szembol kapod el akkor megmutatja magat a kis hamis hogy torzit eleg rendesen. Hobbi/csaladi fotoknal ez kb tok mindegy de masra ennek fenyeben nem nagyon hasznalnam.
-
Kasya
nagyúr
válasz MartOOn #19158 üzenetére
Ahha. Igy mar ertem a problemat. Mondjuk sose fenykepeztem eddig vonalas fuzetet... Bar szkennelni szoktam, de ott mas telefonoknal is lattam nemi torzitast. Azt viszont a szovegfelismero progi mindig korrigalta.
Itt vannak a kepek. De majd nemsoka megyek a topikba is megnezni a pontos problemat.A kep bal aljat ne nezd, a lap volt gyurott.
Az elso kep 9,1MP - 16:9-ben keszult
A masodik kep 4:3-ban - 12MP-en
Nalatok rosszabb vagy jobb a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
MartOOn
addikt
Dobj egy képet légyszi mert akkor ha a tied jo akkor kitalalunk vmit hogy mi is be tudjuk cserelni. Mert eddig mindenkié torzított (nem az elfogadható es elvarhato tartomanyon belül) Egy vonalas füzet vagy a jol bevalt csempe jó lesz. Köszi
-
MartOOn
addikt
válasz Quqesz #19154 üzenetére
Tuti nem gyalulhat semmit. Ebben nincs és nem is lehet különbség a gyártók között. OTA frissítés után minden marad a regiben. Beallitasok, appok es személyes adatok. Szoval 99% h user error. Qrva nagy botrany lenne belole ha ez tényleg megtortenhetne. Gondolj bele h nem mindenki hasznal sd kartyat, pláne aki előző modellrol jon vagy ios-rol. Tehat minden a belso memoriaban tarolodik, ha ezt egy ota rom frissites nullazna abbol millios perek lennenek.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Ma beszélgettem egy boltossal mikőzben fóliát rakott fel és kérdeztem naívan milyen az S7/edge. Nos ő szerinte is vannak bajai:
este lerakta a telefont, wifi csatlakozik és reggelre mindene eltünt róla. Nem értette miért és kiderült éjszaka lefrissítette magát a telefon és mindent törölt....nekem kicsit elsőre fura, mert ok a frissítés, de hogy gyalulna is...bár lg-t használtam eddig, nem tudom samunál mi a helyzet(auto frissítés beállná).[ Szerkesztve ]
-
MartOOn
addikt
Hát hogy torzit a kamera az s7-ben. nem veszes csak ha egyenes vonalakat fotozol, mondjuk hidegburkolo vagy es le akarod fotozni a munkadat referencianak, akkor azt ne egy s7-es teloval tedd mert azt fogjak hinni h vak vagy es/vagy részeg, hogy nem tudsz egyenesen csempezni...
-
w333
félisten
Mi ez a "torzít a kamera" S7 és Edge topikban ?!
-
Quqesz
nagyúr
Asszem volt már ilyen jack elhagyás. Ha jól emlékszem sony csinálta és az usb csatin jött ki a hang....
MI5-t nézegetem én is és már láttam 134e is, ami nem rossz ár(csak a bolt.....puremobile). Csak még fehérben van....
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Kicsit durván odacsaptak a lovak közzé ... Mi5 Antutu 180.000 pont
Nagyon nagy erő van ebben az S820 -ban, fog ez még meglepetést okozni !
Szerk.
Szifon 7 -re visszatérve, szinte biztos hogy a lightning csatlakozóban lesz a jack !
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Na a G5 ára most már 499£ lesz angliában....április 1 a bevezetés(persze ha ez nem áprilisi tréfa)
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
-
Quqesz
nagyúr
-
legiaap
félisten
válasz no more #19132 üzenetére
Nem hinnem hogy lejjebb tolja. Amigy egy hatalmas baromsagnak tarzom ezt az olcsositott iPhone-t ami nem is lesz olyan olcso. Anno a 5C sem volt olyan olcso. Abban az arban amiben jonni fog elobb vennek egy nexus 5x-et, G4-et, One Plus-t vagy akar egy 6P-re is futna abbol az arbol.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Cry0
őstag
voltmár ?
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
no more
veterán
Erről hallottatok már? Ez vajon valós?
(#19131) w333: Legalább lejjebb dobja majd a 6S árát.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
no more
veterán
Fú, láttátok, hogy fog kinézni az iphone 7? Versenyezhetnek majd a G5-tel a legocsmányabb mobil címért!
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
w333
félisten
válasz Quqesz #19127 üzenetére
Egy manuál záridőt én is elfogadnék a szifon 6 -nak, próbáltam különböző alkalmazásokat, és hát nem valami jók
A k*csög szifon 1/17 fölé nem akar menni gyárilag ... pedig kézből még az 1/4 -t is simán kibírnám tartani (jó lenne gyárilag ha lenne egy ilyen Pro mód) mert tudom hogy sokkal többre is képes lenne, csak szoftveresen nem tudja
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz Stauffenberg #19122 üzenetére
Ha jól tudom a G4 szenzora az egyetlen valós sony 16:9 szenzor?
w333
Majd kilógok este mikor már alszik a család[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Aha így már érthető !
(#19123) MartOOn
Hát ez az ... a normális felhasználó nem szórakozik a RAW -al, csak előveszi a telefonját és lövi a képet
[ Szerkesztve ]
-
MartOOn
addikt
Azert remélem hogy javítani fogjak ezt samuek. Illene. Semmi kedvem folyamatosan raw-okkal szotakozni. Sőt...
-
Stauffenberg
nagyúr
"De most akkor melyik a jobb szenzor ? (S7 iMX260) vagy N6P (iMX 377)"
Nem látok egetrengető különbséget köztük, többet nyom a latba az elé rakott objektív és a feldolgozás szoftveres oldalról.
"Vagy a Samu szoftveresen ilyen sz*rul kezeli a kamerát ?"
Nem derült ki, hogy milyen forrást használtak az összehasonlításhoz, de látszólag JPEG vs. JPEG. Ebben tényleg a Nexus 6P jön ki győztesen, egyszerűen intelligensebben van hangolva, nincs olyan durva zajszűrés, ezt nyakon önti egy kis élesítéssel, cserébe magasabb a zajszint (nem csak világossági, hanem színzajban is).
Szerencsére ezek az újabb Sony szenzorok baromi jók abban, hogy visszafogott a színzaj (nem úgy a G4-nél), szóval ez a Nexus 6P-nél sem annyira bántó. Ha csak a JPEG kimenet minőségét nézem, egyértelműen a Nexus 6P a nyertes, de RAW-ban szerintem teljesen megfordul. A Galaxy S7 objektíve fényerősebb és képstabilizátor is van, autofókuszban is sokkal harapósabb, ha rászánod az időt a RAW megszerkesztésére, akkor az S7 tényleg jobb lehet. A JPEG-et viszont elcseszte a Samu, de ezt eddig is többször mondtam.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz Stauffenberg #19119 üzenetére
De most akkor melyik a jobb szenzor ? (S7 iMX260) vagy N6P (iMX 377)
Vagy a Samu szoftveresen ilyen sz*rul kezeli a kamerát ?
-
w333
félisten
válasz Stauffenberg #19117 üzenetére
Igen én is erre gondolok ... ők nem csak a kép minőségét nézik !
Azért az 1.7 rekesznek is megvan a hátránya jobb felső sarkot nézzétek
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz legiaap #19116 üzenetére
A DxO mérései szerint a legtöbb tulajdonságban (részpontszámok) a Nexus 6P és a Galaxy S7 között csak marginális különbségek vannak (1-2 pontos eltérések egy százas skálán), sőt a textúra visszaadás (amit ezeken a fotókon is jól látunk) a DxO szerint is a Nexus 6P-ben jobb. Az összpontszámban való eltérést a jelentősen jobbnak ítélt autofókusz és a vaku részpontszámai okozzák. Ezek azok, amiket tesztfotókon nem feltétlenül látsz (ritka a vakus összehasonlítás, hát még az értelmes vakus összehasonlítás).
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
-
w333
félisten
válasz Stauffenberg #19114 üzenetére
Persze vannak ilyen telefonok amik kisebbek de kényelmetlenebb a fogásuk
Szerk.
XDA nézem az S7 -el készül képeket amikor megint az N6P -be ütközöm bele !
N6P vs S7 Edge, ennyire jó lenne az N6P automatikája ?
-
Stauffenberg
nagyúr
Érdekes, mert öcsém OnePlus X-ét például nem nagyon tudom jobban átfogni, mint a G4-em, pedig a jóval kisebb (5") méretből arra következtettem volna látatlanban, hogy sokkal kezesebb gép lesz. De ha az átellenes sarokba kell nyúlni, akkor így is, úgy is fogást kell váltanom. Egyedül a zsebből előrántás könnyebb vele.
-
w333
félisten
Nekem az már nagy ... a G4 ugye 5.5" kijelző a G5 pedig csak 5.3" viszont mégis nagyobb, nem értem komolyan néha a gyártókat !
Ha egyszer eljutok odáig hogy 145-150mm magas egy telefon akkor már teljesen mindegy és felőlem már lehet akár 160mm is, mert így is úgyis kényelmetlen ... de akkor legalább legyen nagy kijelzője mondjuk egy 5.7"
Böszme nagy az i6S + akkora mint egy Nexus 6P ami kijelzőben nagyobb !
Különben vannak már róla kiszivárgott tokok, méretben kb. ugyan akkorák lesznek
[ Szerkesztve ]
-
-
Kasya
nagyúr
ahogy külsőre a telefonjaik sem
Ez az egyik legnagyobb gond. A Sony kavaja meg a HTC-t is tulszarnyalja szelteben-hegyeben
Pedig a Z szeria elejen nagyon bejovos volt. Lenne bennuk potencial, de valahogy nem akarjak kiaknazni...Sarkitott pelda, de parom T3 telefonjara helyezve az enyemet, azt latom, hogy az enyem kisebb meretben nagyobb kijelzovel rendelkezik Kedves parom is csak annyit jegyzett meg, hogy "mert az felso kategoria"
-
Kasya
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem sem jók a Sony mobilok képei, de elképzelhetőnek tartom, hogy laborban méricskélve a dinamikát, érzékenységet meg a többit simán kijönnek élvonalbelinek.
Ezek a DxO viták már a digitális fényképezés megjelenése óta folyton előkerülnek, sokan teljesen félreértik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Epic Games
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Honda topik
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest