- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
meghajlok tudásotok súlya alatt, mindenki vegyen noname cuccot.
üdv -
Kornel
veterán
válasz
mobilizmo #121525 üzenetére
Nem nagyobb kapacitású, ugyanolyan (volt)
Egyhelyben állva felpuposodott, de nem egy helyen, hanem az egész felfujodott.
Azért fényképeztem kicsit oldalról,hogy látszódjon, hogy a két egyforma akksibol az egyik kicsit K.O. lett. Jó hogy nem gyulladt ki.mobilizmo
(senior tag)
Ha mégsem, akkor rájött, hogy ökörséget mondott.Mi ökörseg?
En vettem a telot, két ugyanolyan akksival adta a webshop, az egyik ilyen lett fel év állás utan.
Gyakorlatilag másfélszeresére puffadt.
Ne nézz már madárnak, hogy két különböző akksit fenykepezek le egymás mellett. -
Kornel
veterán
Megpróbáltam úgy fényképezni, hogy átadja a kép, hogy mennyivel puposabb a jobb oldali akksi.
Fél évet állt híres xiaocai akksik, az egyik szépen felpuffadt, jó,hogy nem gyulladt ki a papírok kozott a szekrényben.
A 10+ éves eredeti nokai és samsung akksik pl. nem ilyenek, most is veszik a töltést is akár.
Erre mondom azt, hogy érdemes megvalogatni, hogy mit vesz az ember, nem minden arany, ami fénylik. -
Kornel
veterán
válasz
Graphics #121510 üzenetére
Bocs, ezt nem válaszként kellett volna írnom!
Ezt aláírom!
Csak ez volt a két fő vonal most itt, aztán már b20 még mtk vs. sd vita még anyazas lett a vége.
En abbahagytam mára, még egy képet linkeltek majd a gagyi kínai akksirol, de az már más téma.Mod: és nem a szakmaisagod kerdojeleztem meg, csak az eddigi best buyoknak kikiáltott, aztán a süllyesztőbe eltűnt kacatok és a mostani felhozatal kozott akartam rávilágítani a párhuzamokra.
-
Kornel
veterán
válasz
Graphics #121498 üzenetére
Nem vitatkozok.
Ha 1 évig megy sok-sok embernél, tömeges hibák nélkül, akkor azt mondom, hogy hajnalndo vagyok a márka további termékeiből szemezgetni.
Ezért is emeltem ki, hogy a best buy bemondasok hosszú távú tapasztalatok nélkül szerintem erősek.
Ez magánvéleménn, amit vagy elfogad valaki, vagy nem, de szerintem hozzátartozik a teljes képhez.A többi gyerekes kommentre meg nem válaszolok
-
Kornel
veterán
válasz
Graphics #121489 üzenetére
Nem érdekel a xiaomi, csak a minősége miatt.
Ugyanígy vennek most letv-t, azaz le eco-t, de pl. lenovo-t nem.
Vibe x2 simán csinál érdekes dolgokat pl.
Szóval nálam elég magas a mérce, ez lehet az én hibám, ez van.
Kingzone is milyen jó specifikációval ment, aztán utána derül ki, hogy milyen, amikor az ember kezében van, és napi szinten használja. -
Kornel
veterán
Nem is mondtam.
Csak megjegyeztem, hogy ezek a noname B, C brandek attól még nem lesznek best buy-ok, mert közepes specifikációhoz adnak egy kozepesen jó árcédulát.
De van akinek ez kell, azt simán leszuri itt az ember 😂Amugy Te is nagyon szakmaias vagy, ezekkel a hsz-okkal.
TeXaSeee: sorry, telefonról vagyok, sokszor gépel helyettem a gagyi google 😉
-
Kornel
veterán
Kell pár napra kölcsön?
Amugy elég hűs.
Konkrétan még langyos se volt, kiveve mikor valami beragadt a háttérben,es 1 órát maxon pörögtek a magok. Na akkor érezhető volt, hogy melegszik, de egyáltalán nem volt forró, és ugye se throttlingolt még.
Nem 808 meg 810, írtam mar.Duliee: nem kétlem a szakmai munkásságod, de a hosszútávú tapasztalatokat nem lehet megelőlegezni egy jó specifikációval, vagy jó árral.
A xiaocai is igen jó vétel volt annó, aztán minosegre bőven hagyott kívánni valót maga után.
Annyira visszatérve.
Hétvégén takarítottunk.
Előkerültek a régi telok.
Fél éve áll a xiaocai, 2 akksi volt hozzá gyárilag, felváltva volt használva.
Az egyik magában felpuposodott, még jó, hogy nem gyulladt ki egy helyben, mert jó nagy papirkupac alján volt, szépen égett volna a lakás.
Ennyit a gagyi noname cuccokrol.
Egy magára valamit adó gyártó ilyen akksit nem ad ki a kezéből.
Nem véletlen volt a német rtl-en az akksi teszt, a kínai gagyi hamis aksikkal. Több helyen okoztak már tüzet. -
Kornel
veterán
Csak néztem, mondom nem szólok.
De van egy határ.
Az a baj, hogy a magyar fllrbszo.
Ahol van 40k egy telóra,ott van 50k is, ha sokkal jobb.
De ha kijön a csujimaki x999 39k-ert holnap, akkor az lesz a best buy 😂Mod: ha foxcon,ha nem, én addig nem veszek kísérletezgetni telot, hogy hátha jó lesz fel év múlva is.
Nalam van ami bizonyított, és nem fogok 10k-15k-ert kísérletezgetni.
Csináltam már ilyet, és nem jött be. (Jiayu g3, xiaocai, etc.) -
Kornel
veterán
Nem akartam, de leirom, mert néha a szemem ketté áll 😂
Mik ezek a infocus meg verne thor best buy dolgok?
Az egyik még senki kezébe se volt innen, a másikkal se nagyon van hosszú távú tapasztalat, minőség téren pl.
Redmi 3 pro simán meg lesz 50k-bol cakk pakk, na azt best buynak mondanám simán, ha nem szempont a b20.
Kompakt, nagyon jó minőségű külsőre is, 3 GB / 32 GB, ujjlenyomatolvaso.
De biztos jobb lesz 10k-val olcsóbban egy noname cucc 😂 -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #120509 üzenetére
5,5 col alá biztos nem adnám.
Mondjuk a zuk z2 nagyon csábító lenne, de csak 5,2 colos lesz.
Azért azt is megnézem élőben.Tibcsi: igen, de a zuk-nal nagy elony a stock frissülő droid.
Nem kell azon agyalni, hogy vajh' lesz-e hozzá magyar, nem kokanyolt rom, stb. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #120506 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom.
Az 5,7 colos le max 2 egyedül hosszban nagyobb 4 mm-el az 5,5 colos redmi note 3-nal, széltében és vastagságban pedig kisebb
Igaz kisebb akksi is van benne... -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #120499 üzenetére
Nekem naponta kell tölteni
De jelenlegi felhasználásnál kb. nem sok minden bírná ki töltő nélkül a nap véget.
2 SIM, 2 óra beszélgetés biztos megvan, napközben folyamatosan bekapcsolva a mobilnet, otthon a wifi.
Mióta megvan, azóta heti egyszer van bekapcsolva a laptop, így simán belemegy 5-6 óra SOT is, így nap végére biztosan 50% alá megy az akksi, így mindenképp töltőre is dugnom. -
Kornel
veterán
Ja és hogy igazatok legyen
Ma reggelre valami folyamat beragadhatott, mivel töltöről levéve a telot 1 óra alatt 25%-ot merül, és jó közepesen langyos volt a háta, mondom WTF? (Cpu z szerint is pörögtek rendesen a magok)
Kapott egy reboot-ot (1 hónap alatt először), és minden ok.
Szóval tényleg melegszik a snapiTibcsi0407:
Azért én teljesítmény es teljesítmény/fogyasztás szempontból is mellé merném tenni a mostanit is
Somatom: nem, eddig még egyszer se fordult elő, sajnos reboot után még már nem látom, hogy mi erre az akksit.
Szokasos appok futottak a háttérben, meg mondom, egy hónap non stop működés nem éppen az android erőssége. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #120492 üzenetére
En még rendeltek majd egy le max 2-t, aztán egymásnak eresztjuk őket
-
Kornel
veterán
válasz
#79335424 #120463 üzenetére
A probléma az, hogy most egyáltalán nem hivatkozzam semmilyen antutu eredményekre.
Siman hétköznapi átlagfelhasználásról.
Lehet, hogy a 810 melegedett, de ettől még nem mindegyik snapi melegszik.
MTK-nak egyetlen egy nagy előnye volt eddig, hogy olcsón adott jó közepes teljesítményű SOC-okat, de már a snapdragon is beállt ebbe a sorba úgy néz ki. -
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #120446 üzenetére
A még gyakorlatilag meg se jelent MTK csúcskategóriát hasonlítják a középkategóriás snapihoz.
Jó összehasonlítás
Ráadásul akku időbe köröket ver rá továbbra is a snapdragon.
Nézzünk akkor egy x20 x25 és sd820 összehasonlítást.
Van 6592-m, asszonynak 6595, volt 6589-m, mindnel ott volt a benchmarkokban kimutathatatlan micro lag, sima általános felhasználás közben.
Következő telom biztosan snapdragon lesz, ez a mostani megvett kilora -
Kornel
veterán
válasz
Milestone2 #120428 üzenetére
Sajnos.
Bssza a csőröm
Kérdés mennyit kapnék a mostaniert. -
Kornel
veterán
válasz
Alabástrom #120203 üzenetére
4G nem lesz ott, ahol B20-on nyomják.
voda-nal gyakorlatilag sehol (kivéve bp szűk belvárosa), másik kettőnél inkább csak vidéken. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #119801 üzenetére
Nem rossz az MTK, egy szóval sem mondtam, csak azt, hogy azért van érezhető különbség rendszersebességben pl.
Az meg tényleg gáz, hogy ilyen különbségek vannak memoriakezelésben, nem csoda, hogy máris van működő CM rá -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #119798 üzenetére
Ok.
Nalam ez nem játszik, ezért nem vettem észre
5-10 app után magam lovom le, ami éppen nem kell.
Idegesit, ha 1 GB alá esik a szabad RAM.Amit én tudok, hogy megnyitok egy appot, vagy váltok köztük, az teljesen folyamatos.
Nekem ennyi bőven elég. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #119795 üzenetére
Aha.
En eddig ilyet nem tapasztaltam. (Most lecsekkolom, hátha sikerül)
Illetve gondolom x10-es note3 van összehasonlítva az x10-es letv-vel, a különbség SW-es itt, ha jól gondolom.Nálam egyszerre 5-10 appnal nincs több megnyitva.
Ami biztos, a multi tasking és a programok megnyitása klasszisokkal jobb, mint az előbb általam felsorolt SoC-ok esetén.
Persze egy nyilván RAM függő is, de x10 se volt ilyen fürge ám. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #119792 üzenetére
Van összehasonlítási alapom, hidd el.
6589, 6592, 6595 a mindennapokban, és x10 tesztelésre.
Van különbség, és nem antutuban, mert fel se raktam.
Csak mindennapos használatban. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #119787 üzenetére
Gondolom az általános rendszersebesség sem elhanyagolható az átlag felhasználó számára se.
Ki kell próbálni mást is, nem csak egy helio x10/p10 párost, hogy legyen összehasonlítási alap.Ha tudni fogja a b20-at, akkor az általános minőség és a közepes hardver miatt tényleg ajánlott lehet ennyiért, de azért forradalom nem lesz, nyugi
Ahhoz azért komolyabb SoC kellett volna bele...
Somatom:
Fontos a RAM mennyisége, persze.
2 GB simán felejtős manapság.
Ennek ellenére hidd el, hogy általános rendszersebességben is érezni a különbséget pl. a 6795 és egy erősebb SoC között. Tudom, mert asszonynak az van, van összehasonlítási alapom. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #119783 üzenetére
Mi ez a nagy hype?
Még hogy forradalom lesz?
Helio p10 sem túl acélos, b20-at se tudja jó eséllyel, de hogy pozitívat is mondjak, legalább árban nem szálltak el. -
Kornel
veterán
válasz
tahepa #119356 üzenetére
Mielőtt még mást is lekutyazol, azelőtt gondold át a hsz-aid szerintem, mert ilyen stílussal sokat nem érsz el, az biztos. Itt főleg nem.
Csak felhívták a figyelmet, hogy a "teszt", amit linkeltel hitelesnek korántsem mondható, erre nekiesel mindenkinek, aki építő jellegű megjegyzést mert tenni.
Gratuláció -
Kornel
veterán
Egy kis tapasztalat.
Redmi note 3 pro, céges telekomos kártyával bp-en ahol eddig jártam, full 4G.
Vodaval csak 3G, de az mindenhol.
Így b20 nélkül is van élet. -
Kornel
veterán
válasz
BrandonXXV #118964 üzenetére
Ezek nem nulla százalékos ÁFA tartalmú számlát adnak?!
-
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #118935 üzenetére
jó lenne, ha 650-en is megoldható lenne
-
Kornel
veterán
Hogy ne csak b20 nap legyen.
Asszony e book olvasot akar, kerdes, hogy nem jarna-e jobban egy 5,5-6 col koruli teloval, mert igy lenne egy 4,5 colos egermozi telefonja, plusz egy nagy e book olvasoja, megis csak ket dolgot kellene hurcolasznia.
Velemenyek? -
Kornel
veterán
válasz
#79335424 #118717 üzenetére
+1
Illetve a xiaominak szerintem nem is erdeke, hogy a hivatalos piacain kivulre keruljon a teloibol.
Maguk a teloik jobb esetben is nullszadosok, rosszabb esetben a kezdetekben meg vesztesegesek is lehetnek.
Ezt a hianyzo profitot ok a csatolt (fizetos) szolgaltatasokbol akarjak beszedni, amit csak a hivatalos piacon tudnak megtenni.
Mit csinal a magyar? Legyalulja a gyari romot, es megy fel a kigyomlalt, a gyartonak nulla penzt hozo fozott rom.
Ugyanez igaz tobb brandre, pl. leTVECO, stb.
Tehat ne is varjuk a b20 megletet... -
Kornel
veterán
válasz
Graphics #118699 üzenetére
A telo maga jo, csak a gyarin (es a sphinx-en) kivul nincs meg ra rom, amugy stabil, de ugye b20 is felejtos.
Cserebe 8-10 ora SOT, elso osztalyu minoseg mindenhol, kamera szerintem nagyon jo, akadas sehol, oriasi lepes egy 6592 2 GB-hoz kepest HW-ben, mind fogyasztasban. -
Kornel
veterán
Oke, hogy nem minden az antutu, de...
Egy 6592-vel azert ez az akad neha, egy ket alkalmazasvaltas, egy kicsit a billentyu, stb.
Nem veszes, de erezheto.
6595-el ugyanez, kicsit kevesbe erezheto.
Mindez 2 GB RAM-al.
El se tudom kepzelni, hogy ennel gyengebb SOC-al hogy lehet normalisan hasznalni egy telot napi szinten...
Azt meg se emlitem, hogy a mostaniban ezek mar nincsenek jelen -
Kornel
veterán
válasz
#79335424 #118216 üzenetére
3500-ert van 140 percem, 100 sms-em, es 500 MB netem, igy ok?
Utana is 11 ft korul van a percdij.
Egyeni preferenciam szerint semmi szuksegem igy a voip-ra.
Akkor miert probaljak meg egyesek beallitani, hogy en vagyok a hulye, hogy nincs szuksegem voip-ra?
Hadd dontse mar el mindenki sajat maga, hogy mik az igenyei.
Aki viberen, mesengeren, stb. szeret kommunikalni, akkor tegye, en nem szeretnem. Gondolom nem baj, vagy ezt is elmagyarazzatok, hogy mennyire jo lenne nekem? -
Kornel
veterán
Utolso hsz-om a temaban:
Voip-ozzatok csak, ha ennyire kell az utolso filler is.
(Egyebkent aki voip telefonalgat, azt normalis helyen kb. ennyire is veszik komolyan)
A ki mennyit keres temat pedig elkezdhetjuk, en pl. nem szegyellem, atlag biztos megvan, de inkabb felette, meg se en kerkedtem itt vele, hanem azegybiteskollegak
(Nem tudom honnan vette, hogy mennyit keresek, csak azert, mert nem galaxy s6-7 van valakinek, meg nem biztos, hogy nem lehetne...)
Ja es kemeny 3500 huf, amibe kerul, hogy ne kelljenciganykodnommokolnom, hogy ugyanennyiert vopion beszelhessek.Hogy on is legyek:
Aki nem kepes felfogni, hogy minden egyeni preferenciakon mulik, es csak a sajat elethelyzetenek megfeleloen tud gondolkozni, az eleg szuk latokorre vall.
Szoval eljen a b20 es a voip
-
Kornel
veterán
válasz
hevizms #118202 üzenetére
+1
Somatom:
Kerlek a hasonlo hsz-aiddal kerulj, mert legkozelebb ignoralva lesz.
Honnan tudod, hogy kinek mire van szuksege, es milyen csomagja van?
Ha kivancsi vagy ra, akkor a csomagomban 140 percet lebszelhetek, 100 SMS es 500 MB net mellett.
Utana is 11 Ft-ert beszelek percenkent.
Szerinted kell a VOIP? Nem igazan.
Ha meg veletlenul tobb orat akarok beszelni, azt is itthon teszem, wifi-vel.
Illetve ha korlatlan netem lenne se VOIP-oznek. -
Kornel
veterán
válasz
smithsys #118197 üzenetére
Nyilvan az antennatol is sok fugg.
Zseko: szerintem neked szovegertesi problemaid vannak, mert olyan mondatokat adsz a szamba, amit en biztosan nem mondtam, sot, kiforditod a mondandom, bizonygatva a sajat igazad.
Amit en leirtam, ahhoz tartom is magam, es az egyaltalan nem egyenlo azzal, amit ebben a idevetett gondolatmenetedben kifejtettel.Ui: korlatlan, vagy sok GB-os mobilnetre van penz, sok (vagy korlatlan) lebeszelheto percre nincs?
(Ha mar a trollkodas a fo cel itt, akkor legyen...)
-
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #118188 üzenetére
Ezt cafolnom kell, 6592 igen jo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL T40 EMC Szerver
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest