Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziltesa08
csendes tag
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11", 12-13" vagy 14"-nél nagyobb? 10-13 közötti
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!) 150.000
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.) iskolai dolgok, powerpoint, böngészés
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új, leginkább Samsung
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Aliexpress, Banggood, stb.) is opció? Itthonsziasztok, 15 éves unokaöcsémnek keresek tabletet. Iskolai dolgok a legfőbb cél és a könnyű hordozhatóság. Valamiért Samsung az irány. Ezekhez van pen és billentyűzet is? Köszönöm előre is. Maximum 13col-ig mennénk
-
Hatszorhat
csendes tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Köszi a tanácsot!
Próbáltam már megnézni élőben, de egy kisvárosban élek, itt csak két műszaki bolt van, egyikben sem árulnak, így sajnos személyes tapasztalaotom nincs vele.
Elvileg épp a kijelzője a fő előnye, képesége, én is főleg azért akarok ilyet venni hogy kíméljem vele a szemem. Aztán persze majd kiderül tényleg jó-e... -
-FreaK-
veterán
válasz
baal-amiga
üzenetére
Igen, csak írja is hogy ez limited kupon, elhasználják őket, utána már nem jó. Megrendeltem 99ért végül.
-
cs.zs.
veterán
válasz
baal-amiga
üzenetére
Tegnap néztem, nekem sem engedte ezeket a kuponokat.
-
-FreaK-
veterán
válasz
baal-amiga
üzenetére
Nem értem akkor, nálam nem :/ tuti az a kód van beírva nálad is: GSVIO249?
-
cs.zs.
veterán
válasz
baal-amiga
üzenetére
A Pad 7 tárhelye nem bővíthető microSD-vel, tehát mindenképp a 256 GB-ost kellene preferálni a 128-as helyett!
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok! Vissza olvasva kicsit, most ez a Xiaomi Pad 7 8GB / 256GB tűnik jó vételnek Aliexpress-ről, a német raktárból. Viszont az a gondom vele, hogy termék oldalán 99e Ft-ot mutat, amikor kosárba rakom, akkor már 102e, de a nagyobb gond, hogy nem fogadja el azt a kupon kódot amit ott alatta pirossal ír (GSVIO249), mert hogy már elhasználták. Van még valami kupon amivel le lehet vinni 90 körülire?
-
Vasti74
senior tag
OK, elnézést, tényleg csak tippeltem ;-)
De a vásárlás előtti megtekintés mindenképpen ajánlott: mert a megszokottól eltérő kijelzők a mai eléggé jó kijelzők korában komoly csalódást okozhatnak, ami nem "ellensúlyozza" az előnyeiket a napi használat során.
Öröm, hogy szemkímélő, de főleg azért, mert a tulajnak nem lesz kedve használni ;-) -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Vasti74
üzenetére
Nem kell tippelgetni.
Nem e-papír, hanem valami spéci bevonatos LCD "NCVM IPS" "Non-Conductive Vacuum Metallization".
Még teszt is volt róla itt az oldalon.
https://mobilarena.hu/teszt/tcl_nxtpaper_14_teszt/kulso_kijelzo_csomagolas.html
Ettől persze még valóban érdemes lehet kipróbálni élőben. -
baal-amiga
senior tag
Elgondolkodtam a pad7 mellé egy billentyűzetes tokon. A folio és a fucus keyboard között vacillálok (eredetit szeretnék).
Van, aki használ ilyesmit? Tapasztalat érdekelne, megéri-e a focus a felérat? -
Vasti74
senior tag
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Nekem annyi, hogy ha nem lehet x napon belül visszaküldeni, akkor vásárlás előtt nézd meg valahol, hogy milyen!
Mert ha jól látom valami színes e-paper szerű kijelzője van.
Én nemrég vettemegy színes Kindle-t, de azonnal visszaküldtem, mert borzalmas volt a képe :-( -
Hatszorhat
csendes tag
Sziasztok, egy tábalgépet akarok venni, konkrétan egy TCL nxtpaper 11 plus tabletet. Ennek az a specialitása hogy nagyon kíméli a szemet, és igen, sokat lesz használva olvasásra is. (90k ft körül lehet most venni.)
Úgy már kb 99%-ban eldöntöttem hogy megveszem, de azért itt is megkérdem a hozzáértőktől, hogy esetleg valakinek van valami tanácsa, vagy tapasztalata ilyen géppel? Köszi.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
tototos
üzenetére
Összefoglaló:
mekkora méret, külföldi rendelés is jó-e, stb.
Én a magam részéről a 8,4" tableteket szoktam preferálni és ajánlgatni, 8 GB RAM-mal és FullHD felbontással az Alldocube iPlay Mini Pro modelleket, ezek Banggoodról, Aliexpress-ről és Amazon.de-ről is beszerezhetőek, európai raktárból. -
q13579
senior tag
válasz
-Maujuri-
üzenetére
Most nyálaztam át a piacot és a teszteket. Szerintem nincs, abszolút bestbuy a gép, ha 100.000 körül hozzájutsz.
(Xiaomi hivatalos oldalán most lehet első vásárlós kedvezménnyel gyári billentyűzettel, tokkal + buds 6 pro fülessel 146.000-ra jön ki a teljes szett, ami szerintem tekintve, hogy hivatalos forrás, rendes garanciával, nagyon jó ár) -
tototos
addikt
Sziasztok!
50 ezer forint körül lehet használható tabletet kapni? Jó a használt is. 10 éves lánynak lenne.
-
Sziasztok.
Ezt a tabletet néztem ki, érdemes ezt venni? Esetleg ebben az árfekvésben van ár érték arányban jobb?
Xiaomi Pad 7 8GB / 256GB
Köszönöm. -
rekop
senior tag
Sziasztok! Alldocube iPlay 60 Mini Pro-hoz milyen pen/stylus-t érdemes venni? Van amire figyelni kell esetleg, vagy bármelyik olcsó megteszi pl. aliról? Kisebb gyereknek lenne egyszerű rajzolgatáshoz. Köszönöm!
-
blueye
veterán
válasz
q13579
üzenetére
Igen. De hogy jól behülyítsenek az egyik igazából https://www.mi.com/hu/product/redmi-pad-2-pro/
-
baal-amiga
senior tag
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Lehet, hogy rendelnem kellene karácsonyra egy Xiaomi Pad 7-est. A kérdésem az lenne, hogy ezek a források mennyire megbízhatóak?
Van-e a verziók között valami lényegi különbség itthoni használathoz? (speciel mindegy, 128-as, vagy 256-os)
[link] (Aliexpress)
Illetve, ha nem innen, akkor honnan érdemes rendelni ilyen áron?
Köszi.
-
adolfo01
tag
Sziasztok.
Lenovo idea Tab 11-m van és nem bírom elindítani rajta a KODI-t! Feltelepedik,de az engedélyek megadásánál acces denied és error!
Sikerült már valakinek hasonló tableten elindítanim a Kodit?
Más apk fut rendesen.... -
Jack72
aktív tag
Üdvözlök mindenkit,
10 éves unokahúgomnak szeretnék venni egy tabletet, ebben kérném a hozzáértők segítségét.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 10-11" szerintem elegendő.
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? 70-100K
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? Egyszerű játékok például: szókereső, online sakk stb. filmnézés, böngészés, zenehallgatás.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Csak új.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Aliexpress, Banggood, stb.) is opció? Csak itthon megbízható online shopból és magyar garival.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
-Maci-
addikt
válasz
petymeg
üzenetére
Gesztusvezérlés univerzális tollal nincs.
Akksi azért van benbe, mert ez egy aktív toll. Csak bekapcsolva működik - >légy észnél mikor merül le
A gomb a ki/be kapcsoláson kívül arra lehet jó szvsz hogy váltani tudh Android/IOS mód között. Oszt ennyi.
Bekapcsolva hamar lemerül. Kikapcsolva pedig úgyis bekapcsolódik majd a táskában és csak lesel, hogy most töltötted mégse jó.
Kikapcsolva/lemerülve tuti, higy böködni sem lesz jó. Nem fog csinálni semmi.
De én azon sem lennék meglepődve, ha feltöltve sem működne a tabiddal.A Samsung S-pen rendszere köszönő viszonyban sincs az összes többihez. (IOS kivéve, mert azt nem ismerem)
-
petymeg
addikt
válasz
Erwinke
üzenetére
Én is ilyet rendeltem a Xiaomi tabletekhez, de nem igazán tudom, hogy mit lehet vele csinálni a böködésen kívül, miért van benne akksi. Gesztus vezérlés? Nekem a Tab S6 pen akksija már rég tönkrement, de rajzolni kiválóan lehet még vele, a gesztus vezérlés nem működik csak, de azt még úgyse használtam.
-
lowzor
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
Xiaomi Pad 7/Pad 7 Pro
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Családba képnézegetésre, netezésre, youtube videók nézésére szeretnék tabletet venni.
Jelenleg a Samsung S10 Lite-ot nézegettem. Ez mennyire ajánlott kategória, illetve ha no-go, akkor hasonló, ~150.000 ft-os árszegmensben van valami ajánlott termék? -
-Maci-
addikt
válasz
Erwinke
üzenetére
Szia,
Ha csak böködni szeretne, akkor elég a bumszli végű vacak [link]
Ha írni is akar vele, akkor kell az amit linkeltél (bár 797 ft-ért nem tudom milyen lesz), vagy méginkább a hozzá való gyári. Ezekkel az lesz a gond, hogy figyelni kell rá, hogy fel legyen töltve. Külön typeC kábellel kell tölteni. -
Erwinke
aktív tag
Szep napot!
Nagymamanak rendelnek egy MI pad 2-t. Es hozza szukseg volna egy tollra. Mar csak azert,h konnyebb legyen bokodnie a kijelzot mint ujjakkal. Ebben az esetben eleg csak vlmi olcso tollformaju olyan veggel ellatott cucc amit erzekel a kijelzo? Vagy akar egy ilyen ?
Koszonom!
Tiszteletem
-
cs.zs.
veterán
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Tab M10 Plus, 3rd gen, SD680, 4/128GB, LTE. [kép]
Vásárolva 2023 augusztusban, Yetteltől, garis volt 2025 augusztusig, és nekem nyár óta már semmilyen frissítést nem tölt le, nyáron volt az utolsó.Teljesítményéről ugyanezt mondom: filmnézésre kitűnő, a kijelzője csodaszép,
és játékra alkalmatlan.
Mivel manapság 8GB RAM kell az átfogó multitaskinghoz, tabletet meg hosszú távra veszünk,
(csak a saját nevemben beszélek) én most 12-16 giga ramosat vennék... -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
bryant56
üzenetére
Februárban lesz 3 éves a Lenovo Tab M10 plus 3rd tabletem, SD680 4/64 LTE kiszerelésben. Mindennap használom, esténként 1,5-2 órát, (fórum, böngészés, néha streaming, tökéletesen alkalmas rá, a filmek meg sem döccennek ) nekem nem kell erősebb, de pl. játékra alkalmatlan lenne. (jó, aknakereső futna rajta) Semmi gond nincs vele szoftveresen azonkívül, hogy megállt Android 13-on, de biztonsági frissítések még jönnek. Ha ma vennék, már 8GB kiszerelés alá nem mennék, de maradnék Lenovo vonalon.
-
baal-amiga
senior tag
Alin elég jó áron lesznek (értsd: 30k alatt) Xiaomi Pad 7-hez, meg egyéb típusokhoz a pen-ek. Kuponok 9 órától élnek.
-
bryant56
aktív tag
Tablet vásárlás előtt állok.
A Lenovo Idea Tab Pro és a Xiaomi Pad 7 között vacillálok.
Jelenleg a Lenovo felé hajlok, csak nem tudom milyen szoftveresen.Akinek van Lenovo-ja az, hogy érzi? Mennyire jó a szoftver, mennyire érződik gördülékenynek a rendszer, milyen vele a multitasking?
-
válasz
-Maci-
üzenetére
Valószínű a kislányoknak tök mindegy melyiket veszed.
Nem. Nagyon hamar jön az 'apa, ez lassú' és akkor ott állsz mint egy legyőzött hős lovag és a kisasszony csak rádnéz azokkal a kiskutya szemekkel amikkel pontosan tudja hogy szétolvaszt mint lángszóró az alumíniumot, hogy akkor te ezt márpedig meg kell oldd. És ebből általában egy új tablet vásárlása szokott következni. Tapasztlatból mondom
-
bladislavvv
csendes tag
használ valaki Xiaomi Redmi Pad 2 Pro 6 GB / 128 GB tabletot?vélemény?üzemidő?
Köszönöm -
lowzor
veterán
válasz
RedCactus
üzenetére
Egy videót szívesen megnéznék a röccenés nélküli multitaskingról 4GB rammal.
Persze normál felhasználás mellett.
Én a fejemet vertem tőle a falba már 4 évvel ezelőtt is, azóta pedig bőven megnőtt az Android ram étvágya.
2025-ben már a duplája, a 8GB ram is a lassan kezdi a végét járni, ha valaki igazán smooth rendszerélményt akar. -
RedCactus
senior tag
válasz
-Maci-
üzenetére
Nem értem én sem, hogy mire nem elég 4GB RAM normál felhasználás mellett.
Van egy Samsung A9-es tabletem is 4/64-es. Netezni, streamelni, Viberezni, zenét hallgatni stb. bőven jó ez is. És mindezt röccenés nélkül.
Persze mindenki azt vesz amit akar, csak ez a memória mánia szerintem erősen túl van lihegve. Szvsz. -
-Maci-
addikt
válasz
blueye
üzenetére
Ez igaz, más valszeg nem fogja így beállítgatni.
Viszont - mint írtam is- ott egy csomó "bizonyíték" yt-on, hogy bizony bőven elég a 4gb egy átlag usernek. Persze jobban hangzik, hogy 8GB,meg egyébkéntis mindig az egyel nagyobb a jobb...
Mindenből

Illetve én kéz alól vettem a tabit, alug pár hetes.
Az úriember akitől vettem, elmondta, hogy 2db ilyen tabit vett. Egyet a fiánaj, egyet a lányának. A kislány boldogan használja suliban, tanuláshoz meg mindenhez, amire egy kislány használhatja.
A másikat azért adta el (nekem), mert a fiú mégis inkább laptopot szetetett volna.
Egyszóval alapisan utána jártam és meggyőződésen, hogy elég a 4GB.
Szvsz. az sem mindegy, hogy miben van az a 4 vagy 8GB. -
-Maci-
addikt
válasz
petymeg
üzenetére
Valószínű a kislányoknak tök mindegy melyiket veszed.
Elég e a 4GB ram?
Ezt így én még nem tudom. De néztem sok yt videot mindegyik szóbabforgó tabbal. Nem láttam különösebb kivetnivalókat. Napi használat még nem volt, csak alaposan belaktam.
Plusz egy jó ideig az Android fejlesztésének fő szála volt, hogy minél gyengébb hardware mellett is a lehető leggyorsabb legyen.
Továbbá (na most borítom a nyakamba a sz*ros vödröt) az alkalmazások között rengeteg kiegészítő szolgáltatást letiltottam.
Windows link, gaming hub, szülői felügyelet, mandarin nyelvi fordítás.... Stb. Szóval amiket én biztosan nem fogok gasználni EZEN a tableten. Most jön a "akkor minek vettéll samsungot idióta?!" : Az S-pen és funkciói miatt. 

Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bluetooth hangszórók
- The Game Awards 2025 - Íme a nyertesek!
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- The Game Awards 2025 - Az összes bejelentés egy helyen!
- Metal topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- iPad 11 A16 128GB Wifi Újszerű/2026.07.23.Apple gar./Akku 100%/p4636
- iPad 11 A16 128GB Wifi Hibátlan 2027.09.25.Gar./Akku 100%/p4635
- iPhone 15 Pro Max 512GB Független Karcmentes/2028.03.04.Gar./Akku 100%/p4634
- Apple iPad 8 128 GB Wi Fi + Apple Pencil 1 + Epico tok
- iPad Pro M1 12.9" 256GB Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4633
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest