Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cidalain

veterán

válasz Erwinke #75314 üzenetére

Hogyne. Labor tappal ra is tudsz tolteni, nem kell sokaig, meg nem kell nagy aramerosseg. 200 mA eleg szerintem, de ha felmesz 500-ig akkor sem lesz baj. 5-10 perc eleg lehet (azert folyamatos felugyelet mellett toltsd, hogyha problema lenne, be tudj avatkozni) es utana vissza a helyere, es ugy mar fog tudni toltodni a sajat helyen. Felteve ha az akku meg jo, csak lemerult. Ha meg szar az akku, akkor a bikazas utan sem valtozik semmi, sot talan fel sem vesz toltest.

• cidalain

veterán

válasz Erwinke #75312 üzenetére

Altalaban ezekben 3,7 V-os akku van, lehet hogy tulmerult. Ez 2,7 V-nal mar siman lehet. Allt most sokaig a tab, vagy hasznalat kozben szallt el egyszer csak?
    Igen, az akkucsere jo megoldas lehet, ha mas hibaja nincs (ugye az meg nem tiszta miert merult le ennyire, mert pl hardverhiba/zarlat is lehet)

Meg megprobalkozhatsz a bebikazassal is. Ehhez le kell kotnod az akkut a geprol, ha csatlakozos akkor az jobb hir, mert ugy egyszerubb. Ha ez megvan, akkor siman ratenni toltore az akkut 100-200 mAh eleg lehet par percig.
    Polaritasra figyelni!
    Fontos hogy mindenkeppen le kell kotni az akkut mindenfele nyakrol, alaplaprol, toltoaramkorrol, csak az akku maradjon magaban a 2 (vagy 3) vezetekkel, es ugy ratenni a toltore.

Ampert hogyan mertel? Rovidrezartad a multimeterrel, vagy sorbakototted az akku es a nyak koze? Az elso kevesbe jo megoldas, utobbi jo, de elotte le kell valasztani a plusz vezeteket a nyakrol.

• cidalain

veterán

válasz Erwinke #75277 üzenetére

Amikor toltore tetted, akkor led vilagitott rajta (mondjuk tudni kellene, hogy amikor jo volt akkor latszodott e kikapcsolt allapotban a toltes)
    Hagyd fent tolton egy egesz ejszaka. Vagy probald meg, ha van USB tesztered, hogy azon keresztul toltod, es nezni, hogy vesz e fel valamit.
    Ez egyebkent akku gondnak tunik. Ha sehogy sem megy, le kell varazsolni a hatuljat, es hozzaferni az akku 2 polusahoz, es multimeterrel megmerni. Ha rottyon van, esetleg kulso toltovel megbikazni, utana visszatenni, es a tab sajat toltojevel feltolteni. Ha semmi erdemi javulas, akkor akkucsere.
    Egyeb problema eseten nem erdemes foglalkozni vele. (Ugyanis szerintem nem szoftveres a gond, hardverbol meg ki tudja mi romlott el, ha nem az akku)

(#75276) <Adamsky>
    Igazabol fogalmam sincs. Megvettem a memoriakartyat, beletettem, megformazta ahogy akarta, aztan csokolom. Sose vettem ki, PC-be nem tettem utana a kartyat. (Most probaltam, de tablet nem irta ki a filerendszer tipusat)
    OTG-n feldugott pendrive-ot, mobil winyot is mindig formazni akarja a hulye, de ha nemet nyomok neki akkor tudta olvasni a dolgokat. (Csak parás, nehogy veletlenul egyszer igent nyomjak :) )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés