Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hasab

    csendes tag

    válasz Cartman023 #40591 üzenetére

    Üdv.

    A Wayteq xtab 70dci-t elég sokan használják, és dicsérik sok helyen (ha nem épp egy gyári hibás darabot fogtak ki), de a kétmagosok már kifutóban vannak.
    A wayteq xtab 70qci-t inkább szidják, mint dicsérik, sajnos gagyi procit raktak bele, és grafikusan sem túl jó.
    Én a helyedben körülnéznék még a concordetablet.com-on és az alcordigital.hu-n, elég jó cuccokat árulnak, jó a szerviz-háttér (a concorde támogatása egyenesen kiváló, nagyon segítőkészek, és azon vannak, hogy a vásárló maximálisan elégedett legyen a kapott cuccal), és árban is közel vannak az általad felsorolt készülékekhez.
    Ha most vásárolsz tabletet, ne vegyél 2 magosat. Most kezdenek bejönni az új, 4 magos tabletek, azok közül válassz inkább.

    A 3 legfontosabb dolog, amit a tablet kiválasztáskor meg kell vizsgálni, az alábbiak:

    1., Szerviz és támogatás: nagyon meg kell nézni, van-e egyáltalán magyarországi szervize a tabletnek, mennyire könnyen közelíthető meg, mennyire segítőkészek, van-e fórumuk a neten, van-e letölthető tartalom a kiválasztott tablethez, milyen gyakran frissítik a ROM-okat, és így tovább. Ezeket a kifutott és éppen futó tabletek használóinak leírásai alapján elég jól fel lehet térképezni.

    2., A processzor típusa, gyorsasága (Központi (CPU) és grafikus (GPU)):
    - Rockchip RK3188 (4x1600MHz) / Mali400MP4 -- OK;
    - Allwinner A31 (4x1200MHz) / PowerVR SGX544MP2 -- OK;
    - Actions ATM7029 (4x1500MHz) -- gagyi;
    - Mediatek, AMLogic, stb... -- gagyi.

    3., Kijelző típusa, felbontása: mindenképpen el kell kerülni a sima TFT kijelzőt. Ha lehetséges, inkább az IPS vagy a Retina kijelzőt kell keresni, még ha kicsit drágább is, de hosszú távon megéri.
    TFT: olcsó; általában alacsony felbontású (800x600, 800x480 vagy még alacsonyabb), 7 colon is jól látható nagy pixelek; kevés a fényereje; a betekintési szöge elég kicsi: ha egy kicsit jobban megdönti az ember, már torzulnak a színek, sötétedik a kép.
    IPS: drágább; magas felbontású (1024x768, 1024x600), 7-8 colon alig láthatók a pixelek; magas betekintési szög: bármennyire megdöntve megtartja a színeket, nem sötétedik; magasabb fényerő.
    Retina (IPS-technológia extra nagy felbontással): olyan magas a pixel-sűrűség,hogy szabad szemmel nem láthatók a pixelek; tűéles kép; magas fényerő; színhűség minden betekintési szögnél.

    Mielőtt megvásárolod, érdemes kipróbálni, megtapogatni a kiválasztott készüléket, akár a bemutatóteremben, akár egy hipermarketben kiállított darabot: jó-e az összeszerelés minősége, elég gyors-e a működése, mennek-e rajta a kedvenc játékaid (vidd magaddal MicroSD-kártyán vagy pendrájvon OTG-kábellel), programjaid, stb...

    Remélem segítettem.

    Üdv,
    hasab

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés