- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snipr
aktív tag
válasz
junkpod #45289 üzenetére
Igen, én is a kiegészítőt tettem fel... köszi mindenkinek! Egyébként nem helyettem döntene, nálam nincs bekapcsolva a bt füles, csak ha használom... ergo bekapcs után csatlakozik és át is válthatna rá ezzel a mozdulattal (pc-n így használom), de természetesen plusz egy gomb nyomása sem gáz...
Ma megjött az I8 "légegér" is, rádugtam és megy, nem volt vele semmi teendőm...
-
Osynho
addikt
válasz
junkpod #45250 üzenetére
2.0 esetén az erősítő átvált analógra (legalább is ezt írja), de nem jelennek meg a bemeneti csatornák piktogramjai, hang nincs. 5.1-nél minden szépen működik.
A beállításaim.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #45239 üzenetére
Most itt az a lényeg, hogy 4K-ra állítva nincs képkimaradás, nem az, hogy 4K-s a háttér felbontása. S905X-en, S912-n CE-vel ha 4K-ra van állítva a GUI akkor néha eldobja a jelet, sokmindenre gondoltam, de az LE7 ezt megcáfolta és Android alatt is hasonló a szitu, Minixen a 4K-val semmi gond, szépen működik, a többi eszközön 4K GUI esetében szintén van képkihagyás., kezdem azt hinni, hogy az 5.1-es Android jobb, mint a 7.1, ebből a szempontból, de sajnos nincs időm és kedvem ennél sokkal mélyebben tesztelni és esetleg megtalálni a pontos okot.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
junkpod #45038 üzenetére
96Hz-re gondoltam, amit írtál. 24p filmnél javasolják a Mozgásjavítás, Motion Flow kikapcsolását, Mozi üzemmód bekapcsolását, nem tudom mi lehet ilyenkor a frissítési frekvencia. Egyébként mintha olvastam volna, hogy eleve javasolt a Motion Flow kikapcsolása.
Media lejátszó van már 3 is, TV kellene most.
-
pinnacle
nagyúr
-
blakey
titán
válasz
junkpod #44889 üzenetére
Hmm, elég sok 720p-t is nézek, semmi gondom a képpel, éles, kontrasztos, semmi fátyolosság.
Mintha a 720p-1080p konverzio lenne hibás. - milyen boxon nézed, S905 vagy S905X? Most S905W-t nyúzom és nincs gondom ilyen téren, sőt, 1080p-re tökéletes. S905/S905X/S912-n sincs gond ilyen téren.LE7/LE8-cal milyen, ott jó? -
djnice
veterán
válasz
junkpod #44855 üzenetére
Az a kapcsoló eddig sem csinált semmit, csak pár verzió erejéig belekerült (sztem véletlenül), hiszen limited-et (16-235) tudsz csak használni S905-tel, akár YCbCr akár RGB esetén, full (0-255) amúgy sem kell filmeknél semmire.
Ez a post még mindig igaz: [link]Sztem nálad a TV bemenet beállításain változott meg valami.
-
RedCat
senior tag
válasz
junkpod #44696 üzenetére
Pelican és junkpud:
Igen a szervizeket leállítottam a leírás szerint. Az alapján csináltam amit linkeltél.
Az elkészült harmony.conf fájl a /storage/.config/rc_keymaps/ mappában van.
A /storage/.config/rc_maps.cfg fájl tartalma ennyi: meson-ir * harmony.conf
Ezután beíram ezt: ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0Erre kiírta hogy törölte a régi bejegyzéseket és 22 újat felvitt.
Ezután szervizek indítása de semmi. Restart de a távirányító továbbra sem működik. -
junkpod
veterán
válasz
junkpod #44581 üzenetére
itt a media infom a DTS HRA sávról
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : HRA / Core
Mode : 16
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_DTS
Duration : 44s 963ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 3 018 Kbps / 1 509 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 96.0 KHz / 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossy -
Beni2360
félisten
válasz
junkpod #44568 üzenetére
Nem bántódok meg.
Akkor pótlom a hiányosságokat.
Jurassic.World.Fallen.Kingdom.2018 filmet DTS-HD-RA 7.1 Hu hanggal..........Audio #1 - Ez ami nem ment az alap 8.95.2 fw-n.
ID : 2
Format profile : HRA / Core
Duration : 2 h 8 min
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 2 046 kb/s / 1 509 kb/s
Channel(s) : 8 channels / 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 93.750 FPS (512 SPF)
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 1.83 GiB (7%)
Title : Hungarian HD-MA-RA 7.1
Language : Hungarian
Default : Yes
Forced : NoAudio #2
ID : 3
Format profile : X / MA / Core
Duration : 2 h 8 min
Bit rate mode : Variable / Variable / Constant
Bit rate : 4 231 kb/s / 4 231 kb/s / 1 509 kb/s
Channel(s) : Object Based / 8 channels / 6 channels
Channel positions : Object Based / Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : / 48.0 kHz / 48.0 kHz
Frame rate : 93.750 FPS (512 SPF)
Bit depth : / 24 bits / 24 bits
Compression mode : / Lossless / Lossy
Stream size : 3.79 GiB (14%)
Title : English DTS-HD-MA 7.1
Language : English
Default : No
Forced : No -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
junkpod #44556 üzenetére
Fölpörögtek az események, a cnx-en pl. azt írják van már linux forráskód a Realtek RTD1296 rendszerekhez is.
-
Nerazim
őstag
válasz
junkpod #43641 üzenetére
Köszi. Nos látom ez itt off azért nagyon nem akarom szemetelni a topicot, még annyi van viszont, ha mobilnetre váltok akkor megváltozik az IP-je a telefonnak ezt is be tudom vhogy állítani a routerben? Mert csak olyan IP-t enged ami úgy kezdődik, hogy Pl: 198.168.0 ..... és ide kell egy számot írnom, tehát az eleje az adott azon nem tudok változtatni.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #43564 üzenetére
Pont úgy viselkedik S912-n mint S905/X-en, semmi nem szól ellene, gyors, stabil és mindent normális visz ami korábban egyáltalán nem volt jellemző. LE7, LE8, ...MC, CE rendszereket használok és van amelyiket 2 különböző boxon is, CE-vel az S912 teljesen pariban van, nem lassú, nem fagy, stb. Ráadásul nekem is van BB2-m és hibátlanul teljesít, ott más a gond ha ptoblémái vannak.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #43391 üzenetére
Mint mindennek, ennek is van fizetős változata de arra, hogy otthoni tartalmakat megosszunk, ingyenes, Android TV-re az app fizetős, a többire ingyenes volt, azaz tvOS-re nem emlékszem, mert régóta megvan. Plex sincs ingyen, Serviio sem, sőt semmi ilyen nincs ingyen ha a teljes szolgáltatást szeretnénk használni.
-
ztsoft
őstag
válasz
junkpod #43328 üzenetére
Ha valaki kíváncsi mennyi puffer használ lejátszás közben akkor a player debug info kell nézni, ott a forward mezőt
Ezt, hogy is kell előhozni? A Kodi wiki-n meg is találtam ([link]), de nincs billentyűzet a box-hoz, így az ott megadott billentyű kombináció nem megy (a légegéren nincs ctrl, shift billentyű). Kerestem a Keymap editor-ban is, de nem találtam.
Meg is van, kézzel kell szerkeszteni a gen.xml-t, mert nincs benne a Keymap editor-ban.
<keymap>
<fullscreenvideo>
<keyboard>
<key id="61519">playerdebug</key>
</keyboard>
</fullscreenvideo>
</keymap>Az id a saját légegerem billentyű kódja az o gombhoz.
Köszönöm az infót.
baromság a gigabyte méretű puffer használata.
Igaz, nekem 300 MB van beállítva, de így is 112.5 MB volt a plafon, még a 400 Mb/s Jellyfish 4K demónál is.
-
dugesz77
őstag
válasz
junkpod #43269 üzenetére
Nem véletlen volt elválasztva a mondandóm. A gondom azzal volt,hogy a nightly verziót nem tudtam felírni ahogy eddig(közben Etcher megírta a kártyát hiba nélkül). De nem csak nekem volt ezzel gondom hanem
(#43245) stigma is írta,hogy nála sem jó.
Egyébként megemlítettem külön gondolatmenetben,hogy viszont az AlexELEC most nálam hibátlanul fut,nincs vele problémám.
Lehet nem volt egyértelmű akkor, az én hibám. -
válasz
junkpod #43223 üzenetére
Igen, én is erre jutottam, CoreElec-nél remote.conf-ot sem találtam ott, ahol elvileg lennie kell, az Androidból bányásztam ki.
(Apropó csináltam egy Android lementést Csicsóka leírása alapján, ha van rá igény, felteszem valahova.)
Felrakok egy LibreElec-et, hátha azzal jobban mennek a dolgok. -
peterk
senior tag
válasz
junkpod #43194 üzenetére
Gondolom a különbség azért van, mert az egyik a 17-es, a másik a 18-ashoz készült skin, és eltérően működnek. Én a helyedben szétnéznék a kodi forum Aeon Nox topicjaiban. Ott valószínűleg meglesz a válasz. Ha tényleg megváltozott a logika, valaki már biztosan rákérdezett a miértre és hogyanra.+-
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #43181 üzenetére
Azóta kipróbáltam többször, 3-bol 3-szor jól működött, azaz tv nélkül is helyesen 1080p60-ban indult a gui. Így jó. A hiba úgy látszik nem reprodukalható.
Viszont van új furcsasagom. AeonNox almenü beállítás nem egyformán működik LibreElec és CoreElec alatt. Azt szeretném beállítani, hogy egy almenuben egy forrásból származó filmek listazodjanak (pl. koncert filmek).
Ez LibreElec esetén működik: egyéni parancs, videó könyvtár, források, "koncert" forrás, filmek típusú megjelenítés.
Ugyanez a beállítás CoreElec alatt nem a koncert filmeket listázza, hanem először egy lejatszolista felsorolás jön be, és ha ott kiválasztott egyet azon belül lesz a koncert lista.
Nem tudok rájönni mit rontok el. Valaki esetleg? -
blakey
titán
válasz
junkpod #43181 üzenetére
Úgy véded állandóan a CE-t mintha a gyereked lenne és csúfolnánk. Azért nehogy már azt kezd el magyarázni, hogy a TV-m a rossz!
Nem védem, sőt nem is használom, miről beszélsz? Egy kicsit fogd vissza magad.
A Whitelistes dolog úgy sz@r ahogy van 3 lépésben megoldható lenne az egész egy menüpontban, de nem b…zd meg, ki kell jelölni az idóta felbontásokat, hogy legyen frekiváltásod, értelmetlen, idióta mérnök programozó találta ki. (bocsi, de így van, akinek nem inge ne vegye magára)Világosan leírtam, hogy a LE 8231-es esetében ha Zene módban indítottam (csak box és erősítő, TV nem) és utána később bekapcsoltam Mozi módra (TV bekapcs) akkor minden OK volt. - én is világosan leírtam, de látom ma kötekedni szeretnél.
Nem nem kell speckó parancs a TV bekapcsoláshoz, csak hosszabb power nyomva tartás - és ezt meg kell adni a Harmonyban, tudom, volt néhány panám, a többihez képest speckó.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #43179 üzenetére
Értem, hogy szándékos de nem jó. - pedig jó, mivel minden bekapcsolásnál EDID-et keres, nincs kijelző vagy épp nem látja akkor 480p lesz, átállítod 1080p-re és kész is, ennyi a manöver.
A 8231-est használtam, shoa ilyen gondom nem volt vele, Harmonyt sem kellett emiatt állítanom. - Pedig kell, régi TV-d van ráadásul Panasonic annak speckó parancs kell a bekapcsoláshoz emiatt a box késleltetve kapcsol be. Itt van a 8.s.3.1 és bizony ha a boxot hamarabb kapcsolom be akkor nem jó a felbontás.
és itt jött a 480p lila, túlzoomolt kép... - ez a Tv hibája, mert nem lila, egyik TV-men sem lila.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #43175 üzenetére
Miért nem? Ha nincs megjelenítő amihez igazítsa a képet akkor 480p-ben indul, ez az alap, ez nem hiba. LE-nél nem volt EDID alapú lekérés, legalábbis a korábbi verziókban, mert a 8.2.3.1-ben már volt, a Harmony-t át kellett programozni, hogy később kapcsolja a boxot a megfelelő felbontásra.
-
stigma
addikt
válasz
junkpod #43102 üzenetére
Hi.
Samsung Q6FATM (2017) TV-m van, automatikus igazítás a neve és Automatikuson van alapból (ezenfelül Be és Ki funkciók vannak elérhetők rajta)
Egyenlőre áttettem a Auto => Be funckióra tegnap + 1080p-s GUI-t alkalmazok eddig nem jött elő a hiba (flickering)
Napokban tesztelem jelzem nektek.
Ezer köszönet.
-
dave118
senior tag
válasz
junkpod #43109 üzenetére
Nincs rajt optika, van külön dac, abba megy optika, onnan RCA a sztereó vasba. Az AVR-ből meg szintén RCA a Line bemenetre. Azért gondoltam, hogy baj, mert egyszerre több jelet kap a sztereó, de rögtön rájöttem hogy f...ság, mert a sztereón bemenet választó van. Ha szterezóni akarok úgyis átváltom arra a bemenetre amire akarom, az AVR pedig amúgy sem lesz bekapcsolva
Egyébként Pioneer A-616 mark II.
-
s_a
csendes tag
válasz
junkpod #43087 üzenetére
Neked és Pelicannak is kösz a választ.
A mintafájl nem működött, de elkezdtem összevadászni a keycode-okat LE-ben, és egész jól sikerült. A conf fájlt visszamásoltam droid alá is, ott is működik szinte minden.
Egyedül bekapcsolni nem tudom a remote-tal, illetve... az összes gombot végignyomkodtam, és a 2-esre bekapcsolt! Na most ez nem túl logikus, ezért megpróbáltam áttenni a powerre, de nem sikerült. Azt gondoltam, a repeat_key_begin és end közti részen a hosszan nyomott gombkódok vannak, és ott talltam meg a 0x0d-t, amit a 2-es kiadott dmesg-vel. Az én fájlomban az OK (28) volt ehhez rendelve, ezt kikommenteltem, és betettem a power (704) mellé, restartok, de sajna nem működik.
Jó lenne rátenni a power gombra, de ha így marad, már annak is örülök.A droid meg, hát, eddig csak azt használtam, talán a böngésző hiányozna belőle. Van, hogy valami film nincs fenn youtube-on, de vmi egyéb megosztón (pl indavideo) igen, és a böngészővel ez simán működik. Azt nem néztem még, h LE ill Kodi alatt van-e vmi alternatívája ennek.
Wifin akadhat egy 4k-s film, v egy BluRay remux, de én főleg SD-t, néha HD-t nézek, és annak azért nem kellene.
-
stigma
addikt
válasz
junkpod #43079 üzenetére
(#43066) junkpod : Köszi a beállításokat.
(#43079) junkpod : Ha a TV-n nem kapcsolom be ezt a funkciót (Overscan) hanem automatikuon hagyom akkor az 1080p-s GUI szélei szétcsúsznak. Ha bekapcsolom akkor működik.
Ha a 4k-s gui-t használom akkor minden frankó de ,,Flcikering" effectem van.Egyenlőre a FullHD-s gui-val próbálkozom, ha minden rendben van akkor marad így minden.
Ha ez sem megoldás rá, akkor kipróbálom amit mondtál, vagy lehet a napokban kipróbálom hátha segít.Amúgy a képjavítókat kikapcsoltam, ezt olvastam én is.
-
stigma
addikt
válasz
junkpod #43066 üzenetére
Oks, holnap kipróbálom, köszi szépen.
1080p gui + tv-n az overscan-t bekapcsoltam, sima 1080p sorozatnál eddig tökéletes.
4k +hdr filmmel 8 percig teszteltem, akkor sem volt akadás.
Duplázódást nem értem, illetve azt sem, hogy kikqpcsoltam az automatikus frissitést de az értesítést bekapcsolva hagytam.
Jelezte a rendszer, frissítés érhető el, majd automatikusan leazedte az updaze mappába...ha restartoltam volna a lejátszót akkor befrissitette volna..sebaj kitöröltem a letöltött zip fájt. -
blakey
titán
válasz
junkpod #43066 üzenetére
Érdekes dolgot fedeztem fel ezzel kapcsolatban, ha a GUI 2160p és csak a 1080p-s felbontás esetében kapcsolom be a frrkiváltást akkor 2160p-n is frekit vált minden további nélkül, fordítva is igaz.
Amúgy nála valamiért duplán szerepelnek a felbontások, azt mondjuk nem értem. -
stigma
addikt
válasz
junkpod #43053 üzenetére
Hi, minden stimmel, remélem :
- white lista felbontások csak a tv-d által támogatott legyen kipipalva :
Ezeket tudom pipálni, egyenlőre csak 4k-val tettem meg de akkor 1080p-re is ugyanezeket kipipálom max.(első képen lévőt javítottam, mert ott duplán van az 50Hz és 59.94-re tettem át.
Gondot okozhat, ha 4k-s Gui-n van beállítva?- képfrissítés gyakoriság beállítása: indításkor/leállításkor => Ellenőriztem, minden rendben
-
stigma
addikt
válasz
junkpod #43053 üzenetére
(#43052) Beni2360: Köszi megkaptam, sikerült
(#43053) junkpod :
Visszafrissítettem de valami nem jó.
Ugyanez a flickering jön elő a régi, jól bevállt rendszerrel is. Whitelist-et üresre tettem, úgy 30-40 perc után jelentkezett a jelenség => 4k + HDR-es film végét néztem meg (Justice League).
Egy 1080p-s sorozat esetén sokáig nem jött elő, a vége fele viszont 10 percen belül 3x is. (1080p-s sorozat)NAS-sal minden rendben van, erősítőt reseteltem, TV-t még nem.
TV-n belül profilt váltottam + egy beállítást állítgattam ( Auto Motion-t kézzel )
TV-t még resetelem, vagy a profilt visszateszem Normal-ra.
Más ötletem nincs, sajnos a jelenség azóta jött elő, amiőta széthúztama rendszert.
Az 100% hogy a régivel 8.90.5-el jól ment minden, viszont szerintem a 8.95.0-val sem volt sok gond addig (max 1-1 sorozatot néztem meg FullHd-ben)Köszi a segítséget.
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #42982 üzenetére
Szóval távirányító beállítás és egyedi kodi funkciók hozzárendelése gombokhoz.
(Beelink MX64 távval)A távirányító scancode-okhoz a hozzárendeléseket csak olyan linux eseményekre érdemes beállítani amit ismer a CoreElec. Ezeket innen néztem: [LircMap leírás], ezen belül is a <remote device="linux-input-layer"> szekciót használtam.
Ebben a listában a középső kapitálissal szedett eseményneveket fogja a Kodi felismerni és a <közötti> remote névre átfordítani. Azaz ha a táviránytón beállítod KEY_VOLUMEUP nevet egy gombhoz akkor a Kodi azt "volumeplus" eseményként fogja értelmezni.MX64 távirányító config fájl:
# table mx64, type: NEC
0x8051 KEY_POWER
0x804d KEY_MUTE #192 mute > info
0x8009 KEY_RED #251 red > stop
0x8011 KEY_GREEN #252 green > playpause
0x8054 KEY_YELLOW #253 yellow >
0x804f KEY_BLUE #254 blue > bluetooth swap
0x8056 KEY_VOLUMEDOWN #209 volumeminus > PlayerDebug
0x80bd KEY_REWIND #226 reverse > subtitle delay-
0x80bb KEY_FASTFORWARD #227 forward > subtitle delay+
0x804e KEY_VOLUMEUP #208 volumeplus > PlayerProcess
0x8053 KEY_HOME #37 start
0x801b KEY_BACK #216 back
0x8049 KEY_MENU #247 menu
0x8052 KEY_ANGLE #213 display > screenshot
0x8026 KEY_UP
0x8028 KEY_DOWN
0x8025 KEY_LEFT
0x8027 KEY_RIGHT
0x800d KEY_ENTER # select
0x8031 KEY_1
0x8032 KEY_2
0x8033 KEY_3
0x8034 KEY_4
0x8035 KEY_5
0x8036 KEY_6
0x8037 KEY_7
0x8038 KEY_8
0x8039 KEY_9
0x8030 KEY_0
0x8058 KEY_SUBTITLE #44 subtitle
0x8044 KEY_DELETE #249 clearMinden scancode-hoz olyan esemény nevet választottam ami egyértelműen azonosítja a gombot vagy hasonló
A megjegyzésben szereplő decimális szám a KeymapEditor által visszaadott key id"###".
Ezek után már egyértelmű, hogyan kell a gombok által generált eseményekhez új funkciókat adni, arra kell figyelni, hogy a LIRCMap-os <lefordított neveket> kell használni. Tehát létrehoztam a remote.xml fájlt az alábbi tartalommal, bemásoltam a userdata/keymaps mappába, reboot és minden tökéletesen működik.
remote.xml így néz ki nálam:<keymap>
<global>
<remote>
<blue>RunScript(script.audio.profiles,0)</blue>
<display>screenshot</display>
<green>PlayPause</green>
<mute>Info</mute>
</remote>
</global>
<FullScreenVideo>
<remote>
<blue>RunScript(script.audio.profiles,0)</blue>
<red>Stop</red>
<green>PlayPause</green>
<mute>Info</mute>
<volumeminus>PlayerDebug</volumeminus>
<volumeplus>PlayerProcessInfo</volumeplus>
<reverse>subtitledelayminus</reverse>
<forward>subtitledelayplus</forward>
<display>screenshot</display>
</remote>
</FullScreenVideo>
</keymap> -
junkpod
veterán
válasz
junkpod #42970 üzenetére
na megnéztem mit csinál a keymap editor a pagedown és pageup távgombokra.
<key id="211">subtitledelayminus</key>
<key id="210">subtitledelayplus</key>tehát a remote "pagedown gombjából lett keyboard id="211"
Most akkor az lehet működő, hogy a keymap editorral végig nyomkodom a nem használt gombjaimat és leolvasom ezt az id="###" kódokat és ezzel állítom be a keymap.xml fájlt (amit a keymap editor egyébként gen.xml néven ment...)
Vagy megpróbálom megtalálni az ubiverzális megoldást.
probáltam a keymap fájlban minden féle syntaxist:
- a szekciót hívtam <remote> -nak vagy <mx64> -nek
- próbáltam a gombokat több féle névvel is hivatkozni:<v>PlayerDebug</v>
<key "i">PlayerProcessInfo</key>
<key id="pageup">subtitledelayminus</key>de semmi nem működött ez utóbbiakból.
a tesztelést úgy csináltam, hogy változtatás után stop kodi / start kodi ssh-val ujra indítottam, gondolom ekkor beolvassa a keymap fájlt.
-
Csicsóka
őstag
válasz
junkpod #42922 üzenetére
Biztos fent van neked is a system tools, és a network tools addon, akkor a /storage/.kodi/addons/system-tools/bin könyvtárba bemásolod. Ekkor bekerül a path-ba és a ./kodi-stop helyett, simán kodi-stop-al lefut.
Legjobb ezt SSH-n keresztül megcsinálni mert SMB-n keresztül a Linux jogok elvesznek.
Magát a szkriptet a nano kodi-stop paranccsal is létre lehet hozni, belemásolni a tartalmat, menteni, futás jogot rá, és kész. -
peterk
senior tag
válasz
junkpod #42915 üzenetére
A kiterjesztéssel nem kell foglalkozni, az bármilyen lehet. Vagy el is hagyhatod.
Készíts egy sima szövegfájlt, nevezd el mondjuk "stopkodi"-nak, és ez legyen benne:
------------------------------------
#!/bin/sh
systemctl stop eventlircd.service
systemctl stop kodi
------------------------------------Aztán add ki ezt a parancsot:
chmod 755 ./stopkodiEzek után tudod már futtatni:
./stopkodiA start ugyanez, csak startkodi-val és a fájlban stop helyett starttal.
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #42822 üzenetére
Na, azért nem mindenukodik még. Meg kihagytam a powert is, mert minek ugye, úgy is bekapcsolaskor nem kell, de rájöttem, hogy így nem kapcsol ki
Este még ránéztem egy-ket filmre, elsőre mintha zizisebb lenne a képe... Majd még túrom a beállításokat. (A 10 bites beállítást merre találom, vagy az csak 905x-en van?) -
dugesz77
őstag
válasz
junkpod #42811 üzenetére
Gondoltam valami banális dolog lesz
Már én is megírtam a hozzászólást,hogy biztos jó-e a képfájl de töröltem, mondom azt nehéz benézni.
Én a múltkor 3/4 órát vesztettem el az életemből ( vagy 10 féle dtb megpróbáltam, 2x újraraktam) mire rájöttem,hogy a Steam Linkben dugtam véletlen a HDMI kábelt...Azt a filmbe illő faceplam fejet kár ,hogy nem vette fel senki..
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Elden Ring
- EAFC 25
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest