Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
A BD iso-t nem tudom, de nekem van egy kicsomagolt BD lemezem (a BD fájlszerkezet 1:1-ben tallózhatóan), itt ha rányomok a helyi menure a főmappán és a lejátszást választom, indul a teljes BD, másolásvédelmi figyelmeztetéssel, menüvel szépen (MX64 alisa M18 LE-007)
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nem.
Millió márkás terméknek van 5v 1.5-2A-es és 12v 1-2A-es tápja. Tele vannak velük a lomisok.
Linksys, WD, Seagate, márkás régi routerek, iptv média boxok, régi elavult sat vevők, stb.
Pl. Én is mikor kicserélték az ADSL modem/routerem, el se vitték.
A gyári tápok a kínai csodákhoz nagyon gagyik, főleg ha ezt-azt rádugunk usb-n.
Ha a dugó nem passzol, nem gáz, a rossz tápról levágod, vagy kb. 100Ft-ért veszel, és ráforrasztod. -
horeee
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszönöm, akkor a torrent kliens kérdése ezzel megoldódott.
Most az lenne az elsődleges kérdésem, hogy miként kapom vissza a HDD-t.

A gyári állapotra visszaállítottam az Androidot, de az általam okozott probléma ettől nem változott semmit, az USB-be dugott HDD-t továbbra is csak a RootExplorer látja, más egyáltalán nem, a KODI kijelzi ugyan hogy van UDISK0, de "path not found or invalid" üzenetet ad.
Visszaraktam az eredeti platform.xml file-t, mégsem látja.
Visszaállítottam a gyári állapotot, mindent elfelejtett, még a törölt appok is visszajöttek, mégsem látja.
Mielőtt megpiszkáltam, 10-ből 10-szer látta.
WTF?update: valamiért nincs net sem. WiFi-hez kapcsolódik, a fix IP-t is megkapja a DHCP-től, de nincs net.
jááááj...Hogyan lehet teljesen visszaállítani a gyári állapotot? Mármint nulláról?
Egy 1,2 GB-os "T95-2G-160516.RAR" firmware file-t letöltöttem a Freaktab oldaláról, az állítólag full gyári, van 2 mappa benne, egy IMG és ZIP, azokban pedig BIN, IMG, INI, AML és még egy ZIP file.Ez a tutorial amúgy megállja a helyét, vagy ezzel mégjobban elcseszem?
http://androidpcreview.com/how-to-use-the-amlogic-usb-burning-tool-to-manually-update-firmware/3749/sok velem a baj....

-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én írtam a Fludot vkinek, mert azzal régebben akárhová tudtam letölteni, viszont nem ez hozott megoldást, hanem egy másik progi. Nem emlékszem, melyik.
Szerk.:
Megvan: tTorrent Pro. -
azbest
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ja meg a topicban volt valaki, aki mókolt rajta, hogy 905x -en menjen, csak olyan csúnyán, hogy azt a módosítási kérést nem fogadta be kszaq az átalános buildbe. Viszont a mókolt állítólag jól ment, majd kszaq ügyesebb workarounddal alkalmazza azokat és akkor faja lesz. Bizakodó vagyok. Lehet mire ideér az s905x dobozom, addigra megoldódik
Majd még később adják eleve fel. -
Multibit
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszönöm!
-
tamasgal
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Persze, azzal szeretném használni. Egy kb 30GB os filmet lan-on le tud játszani? Köszönöm szépen
-
válasz
DoItYourself
üzenetére
köszönöm én is, magamtól biztos nem találtam volna meg soha

AC3 encode, DDL, transzkódolás -
ferob
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Bár a boltban nem tudták megmondani a kábel kiosztását, de megnéztem ki-be dugdosva és pontosan ilyen kiosztású kábelem lehet, szóval ez biztosan nem lesz jó.
-
Balinov
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Csicsoka posztjat lattam (Logitech K400 tökéletesen megy, (tapipad is) android, OE, LE alatt.) gondoltam hatha rajta kivul van meg valakinek tapasztalata.asszem ennyiert vetek lenne kihagyni (itt is olyan 30-40€ korul mennek) szoval gyorsan meg is rendeltem
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én szoktam. Konkrétan K400r. Használtam már a T95M-hez, Mini MX-hez, Raspberry Pi-hez, stb. Igaz, android alatt nem nagyon próbáltam, de nem hinném, hogy gond lenne vele.
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Kb ugyanaz mint a wetek play 2
Annyi, hogy abban csak dvb-t vagy dvb-s tuner van, azaz nem multi -
gyuri152
csendes tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Melyik device tree fájlt javasolnád a Memobox MX MAX készülékemhez? Sajnos USB gondjaim vannak film közbe fogja és eldobja az összes USB-t és semmi nem működik csak többszöri áramtalanítást követően.
-
azbest
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
előbb lehet rosszul fejeztem ki maga. Zöld dvd nekem sincs, az biztos

a dvd kiadvány menüjében lépkedve tűnt úgy, hogy vannak olyan menüpontok, amitől a kodi főképernyőre vált vissza. De most újra elindítva a lejátszót meg mintha azokat is kezelné. Szóval talán csak bizonytalan. De a dvd kiadvány menüszerkezetében lehet bóklászni és van amikor minden működni látszik.
A sima mini mx távirányítón lehet hiányzik valami gom ahhoz, hogy a videólejátszásból a dvd kiadvány menüjébe visszalépjek, mert a kodi főmenüből az elejéről kezdve tudok most csak.
De mindegy, mert nem tartok dvd gyűjteményt, ez is csak reklám célú osztogatás volt és a tartalma miatt nem is nagyon mutatnám a működését
(sok éve a koleszban playboyt osztogattak és abban van egy dvd, a régi tankönyvek közt találtam
) -
azbest
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
És valóban, egy régi dvd lemezt betéve működik a menü. De a bónusz anyagos résznél visszalépett csak a főmenüre. A videó lejátszás rész a működött.
Nekem egy régi thinkpadből kivett és usb keretbe tett dvd-rw volt a próba tárgya.
-
Zebra23
csendes tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nekem az LE 002-vel nem jött fel menü

De kicsit jobban körbe járva a témát:
A Fájlok között megjelenő Zöld DVD ikonon o (Options) majd "Lejátszás"-sal elindul a menü
A menüben a jobbra/balra nyilakkal tudok mozogni. A menüben almenükbe, majd a főmenübe visszalépés is jó. A film-et kiválasztva nem jelentkezik a korábban tapasztalt másodpercenkénti szaggatott lejátszás, beletekerve is hibátlan.
Ha meg jön a T95M akkor majd kipróbálom az LE 006 és 007-es verziókat. A mini MX napi használatban van azt csak a biztos verziókra frissítem.
-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Csak akkor aktív a dd transcoding ha 2.0 ra állítod.
Megfelelő alsa hang eszköz van kiválasztva? -
Zebra23
csendes tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nekem hasonló az ALex féle 6.93.3.1 -> 7.0.002-nél volt.
A rendszer -> beállítások -> rendszer Hangkimenet alatt a "Kimenet konfigurációja" ha rögzített-re van állítva, akkor eltűnnek a hangtovábbítás engedélyezés menü pont és az alatta lévő beállítások ( DD, DTS, TrueHD stb..)
Az Alex féle OTA upgrade-ben is rögzített volt az alap beállítás. -
válasz
DoItYourself
üzenetére
LE 007-ben ezt én sem találom, igaz még nem volt rá szükségem, de még lehet, a korábbi verziókban volt ilyen?
ha megtudsz valamit kérlek ne tartsd magadban
-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
huh ezt a menut még nem is láttam soha, ma este rákeresek, mert szeretném kiiktatni teljesen ezt a CEC-et

tegnap este vadul kerestem de nem találtam sehol... -
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
szia!
optikain nem is lesz HD hang csak ha átkonvertálod, illetve ilyekor a "core" hangsáv fog kimenni Dolby Digital vagy DTS módban.
A DD transcoding opció csak akkor él ha a kimeneti hangszóró 2.0-ra van állítva, hiszen ebbe kódolja bele a DD formát.Tehát ha az AVR többcsatornás PCM hangot támogat (csak HDMI) akkor állítsd a KODI-t a megfelelő csatornaszámra, így az AAC hangfolyam is többcsatornás PCM-ként fog kimenni az AVR felé. (ez először a 007-től működik). Ilyenkor szükség sem lesz a DD tarnscodingra és nincs is ilyen menü.
Ha az AVR csak koax/optikai bemenettel rendelkezik akkor lőttek a többcsatornás PCM hangnak, de van DD és DTS (HD sávok esetén a core) és ilyenkor a helyes csatorna szám beállítás a 2.0 és a DD Transcoding. Így az AAC és más több csatornás hangsávok DD-be lesznek tömörítve.
-
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ja, értettem...
Megnéztem a MINI MX-G-n, optikain TrueHD semmi, DTS HD MA-ból a core DTS jön ki, DD, DTS jó, DD+ semmi, PCM multi stereó. -
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
HDMI-n rendben működnek a HD hangok, és van már DD+ és PCM multi lejátszás is benne.
-
a8l
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Szívok ezzel rendesen, most bekapcsoltam még másik két win10es laptopot.
Ki van kapcsolva mindenhol a jelszavas megosztás. Az én fő gépemről is csak 2 gépet látok a 4 helyett, érdekes hogy másik gépről meg látom jelszó nélkül amit az enyémről nem, teljes a káosz.
Pl a GT1 látja ezt a két win10-es laptopot jelszó nélkül, de nálam meg jelszót kér az egyikhez(T100)pedig ki van minden kapcsolva rajta.
A fő gép látja pl az asszony nagy acer notiját, de a gt1 nem tud kapcsolódni hozzá.
Van itt olyan akinek win10 alatt desktop gépen megy rendesen a megosztás ilyen androidos box-okkal jelszó nélkül?Alapvető probléma lehet szerintem hogy az én fő gépem sincs csatlakozva az otthoni csoporthoz, mert azt olyan gép hozta létre ami már nem létezik, régen működött, win7 alatt, most már nem. Egyik gépről se tudok csatlakozni az otthoni csoporthoz. De ettől még a sima megosztás miért nem működik, amikor a kis eepc(fos 2magos atom) win10-el látom az én gépem megosztott meghajtóit, mindet, GT1-ről meg nem.
-
a8l
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
BE van kapcsolva a hálózatfelderítés, látja az otthoni csoportban a gépet de jelszót kér meg user nevet.
Hol lehet kikapcsolni minden ilyet a win10-ben?
Asus Oplay-al se tudtam csatlakozni soha még a win7-el sem. A pc-k egymás közt tudták csak megosztani a tartalmat.
NAS -t látja kezeli. Csak a win-es gépeket nem.Vennem kell egy NAS-t ha ezt nem tudom megoldani sehogy(amúgy is akartam)
Milyen olcsó nas-t érdemes venni ami kiszolgálja ezeket a box-okat? Csak annyit kell tudnia hogy beleszerelt 2-4 db hdd-t látja minden a helyi hálózaton és gigabites kapcsolattal rendelkezik. -
azbest
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
hát, lehet csak szereti a röpképtelen madarakat

linuxon egy md5sum megadja a megoldást

-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
jaj! orbitális user error...
vigyázzatok, hogy nehogy dzb.img-re nevezzétek a dtb fájlt, mert akkor nem indul el a telepítés
így már felment gond nélkül, MX64-en megy a 007, egyelőre nem jó a távír de most máolom át a remote.conf fájlt...
...és igen! működik a Harmony táv is. hurrá! -
lacko6
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
És ha az imgben lévő dtb- hagyod benne?
Amúgy a nemzetközi fórumon senkinek nincs gondja a 007-es m18/mx64 telepitessel? -
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
akkor nincs használhato dtb m18/MX64-re?
-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
hát nekem el sem indul a gép, nyomom a resetet de még csak kép sem jön be...
ajaj, azt hittem felgyújtom... miután nem jött össze a 007, visszaaraktam 002-es sd-t és hibával leállt, sehogy nem éledt fel, végül fogpiszkával indulva sikerült...
-
KTU
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Beelink MiniMXIII 2GB / 16GB,
Beelink Mini MX Ver 1.0 2GB / 16GB, +5,8 Ghz wifi
Beelink M18 2GB / 16GB, +5,8 Ghz wifi
Ezeket használjuk nap mint nap androiddal, játék, Telegram, Kodi (Play-ből, MS.-al), netrádó, stb. -
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Kacerkodom vele. Épp most találtam egy 4gb kartyat...
Tegnap leoproltam a droidot egy reboottal de nincs frissites, maradt a 107L.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Futottam egy kört a LE 007 + gxbb_p200_2G_1Gbit_OTG_Port.dtb-vel, de csak fekete képernyő lett belőle.
MX64 / M18-on próbálta már valaki? -
azbest
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
Az imageben lévő 154 kB-os dtb.img, a korábbi és az új gxbb_p200_1Gbi.dtb tartalma megegyezik.

-
syler123
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nem semmi ez a fogyasztás. Fúú bár annak idején, amikor az Amd Brazost vettem lettek volna ilyen jó tv boxok. Na nembaj ahol a Brazos van azt ritkán használom, inkább a Sunvell box megy sokat.
-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
(ez a véleményem elveszett a múltkori armageddonban)
Szóval ok , hogy volt egy teszt, de az nem adott infot a frekivaltasrol android alatt és a pass-through képességeiről. -
Zirowe
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Innen:

Ez persze csak android alatt, de engem annyira nem izgat, meg amúgy is hdmi-n megy a hang.
Lényeg a lényeg, hogy fhd-n felesleges, sőt, a nem megfelelő le támogatás miatt csak nyűg az s905x.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
djnice
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Az az érdekes, hogy csak akkor rossz hardveres dekóderrel az mpeg2, ha iso, vob, vagy mpg konténerben van, mkv konténerbe veszteségmentesen átrakva makemkv-val viszont nem akadozik.
Próbáltam .ts felvételt is, UPC kábel SD mpeg2 stream (Nick Jr. 480x576i), az is jól megy hw dekóderrel, ráadásul a deinterlacing és az upscaling minősége sokkal jobb mint az enigma2-es Broadcom-os beltérinek. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Van egy új device tree, azt írja kszaq, ezt is ki lehet próbálni Beelink MX64 / M18-ra: gxbb_p200_2G_1Gbit_OTG.dtb
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Teszteltem a 007-el dvd iso-t
semmi baja alapbeállításokkal sem, de be lehet állítani a YADIF deinterlacinget.
Szóval már az is jó (ha rossz volt egyáltalán) -
dugesz77
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én MiniMx-re a gxbb_p200_1Gbit.dtb raktam. Tényleg jó kis rendszer lett. Egy hibát találtam azt 2x is sikerült előhozni.. Rendszer beállításoknál felbontás állításnál illetve frekvencia váltásnál a kép ki-ki hagy majd teljes fekete képernyő de újraindítás rendbe hozza.
Sunvellre én a gxbb_p200_2G_100M.dtb fogom még kipróbálni. Elvileg az kell hozzá. Ahogy kibogoztam a 1G/2G a RAM a 100/1G a lan. -
osztraksajt
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Sunvell T95M-re szerinted melyik dtb-vel menjek rá? gxbb_p200_1Gbit.dtb?
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Mert tavasszal nem működött rajta semmi normálisan.
Elsők között rendeltem minimx+et.
Pár héttel ezelőttig porfogó volt, de megérte várni. -
a8l
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én már találtam is egy gondot vele kapcsolatban. Nincs rajta optikai hang kimenet, csak vmi jack dugós hangkimenet. Keresgélek tovább, mert ezt elég nehéz így összekötni az erősítővel. Max tv-hez csatlakoztatva hdmi-n mehet a hang a tv-re.
-
rsf
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Az ubuntut inkább hanyagolnám..

Egyenlőre még be sem kapcsoltam a play2-t.
-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ne a Viera linket indítsd el szerintem. Nekem S30-on ez kell: beallitasok-link beallitasok-vieralink be/ki.
-
Celtis
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ok, nem wetek, de szerintem ezen is valami mókolt CEC van. Az RPi-t csak próbának javasoltam, mert az vízválasztó lehet, hogy a TV-d képes-e a CEC-re.Ha azzal sem, akkor tényleg felejtős.
-
Celtis
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Wetekkel megy és RPi-vel nem? Nehezen tudom elhinni.
Én tennék egy próbát. Talán azért nem tudod a Viearlinket engedélyezni, mert nem ismeri fel a TV a túloldali CEC eszközt. A weteken engedélyezted a CEC-et? Úgy tudom ott trükkösen kell bekapcsolni. Ezért is jó a PI, mert ott alapértelmezésben megy, és elhiheted az a legstabilabb létező CEC megvalósítás beleértve a gyári rendszereket is.
Itt a PX80E-t kompatibilisnek mutatja. Ez nem tudom mennyiben tér el a 8E-től. Egyébként ezen a CEC adapteren is ugyanaz a libcec fut, mint az RPI-n. Csak jóval drágább. -
Celtis
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Platform függő a CEC implementáció. Hiába OE vagy LE teljesen más weteken és raspberry PIn. Ha van lehetőséged, az utóbbi próbáld ki. Azon van a legteljesebb CEC implemetáció, ha azzal sem megy a TV-d, akkor semmivel (BTW a Viearlink-et engedélyzeted a TV-n?)
Nekem G30-as Panám volt, azon jól működik a CEC.
Az elején próbáltam a wetek play-t is, de az egy rakás sz... volt. Állítólag sokat fejlesztettek rajta azóta. -
Songoman
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
A Banggood visszaadta az arat a cuccnak, szoval ingynben volt. Ha megjott a Beelink, es leellenoriztem, hogy valami modernebb HD teven megy az A95X, akkor feldobom eladasra. Karom nem lett, csak az a 10-12 ora netto ido amig vettem egy uj HDMI kabelt, csinaltam egy Male-Male USB-t, kerestem ra a neten, hogy a recovery gomb nelkuli dobozt hogyan tudom updatelni.

-
Songoman
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Bocs, figyelmetlen voltam. Köszi. Remélem akkor a Beelink GT1-es mar jó lesz.
-
Songoman
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nyugtass meg, hogy HDMI-n azert tudja fogadni egy normalis TV box jelet... Nekem egy th42PV60-asom van es az A95X jele csak AV-n jon at HDMI-n nem. Jo lenne, ha ez csak egy egyedi problema lenne az adott boxnak, nemreg rendeltem egy masikat, remelve, hogy azzal majd jo lesz.
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Most vettem az elsőt, tökéletesen megy.
@interstate
Épp csak annyit próbáltam, hogy jéé, bejön.@előttemíró:
Ha több tunerkártyád van, vagy egy streamen vannak a csatik, akkor több is nézhető egy kódkártyával. -
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszi a linket, de csak az 1 gigás Beelink-kel tudok játszani, azon meg nem hiszem, hogy jobb lenne, ill. a wines mini pc megrendelésével igazából egy kicsit aktuálitását is vesztette a dolog, csak envagyok kollégát szeretném kifaggatni róla, hogy nála használható tempóban működött-e az ubuntu, és ha igen, akkor ez minek volt köszönhető - hátha később újra nekiugrok ennek a dolognak.
Egyébként fura, hogy senkinek nem izgatja a fantáziáját a topikban. Vagy mki ezzel nyomul, de nem ír róla.
Mindenesetre alig kerül szóba. Én már egy MK809III-asra is tettem linuxot, majdnem meg is ütötte a használható szintet, de aztán inkább eladtam: vagy menjen gördülékenyen, vagy sehogy! 
(#4606) Mankó Előbb ki szeretném puhatolni, hogy van-e értelme letúrni a droidot - feleslegesen nem szeretném. Vagy berendelek egy gyorsabb kártyát. De ha megjön a wines Beelink, akkor a Mini MX úgyis megy a fiókba, tartalék médiaplayer/netezős gép státuszba, a Mini MXIII-on pedig az esetek 80%-ában a droid megy (YT és játékok), a maradék 20%-ban pedig LE, szóval ott nincs helye linuxnak. Majd ha egyszer nagyon ráérek, akkor kiveszem a fiókból a Mini MX-et.

-
azbest
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
Elvileg a realtekkel nem nagyon nyúlhatsz mellé. Az r820t a legújabb, pontosabban van r820t2, de az ugyannak az új, de teljesen kompatibilis változata, nem T2-es. Ez a rádiófrekvenciás chip "tuner" a realtek chip mellett. Az összes korábbi fajta támogatott, ha azok közül lenne valamelyik a normál dugósban.
A 3.14-es kernel, ami ezeken a boxokon van már alapból is kell, hogy ismerje, ha a modul le van fordítva hozzá.
Egyébként, most hirtelen felindulásból rendeltem egy astrometa tunert is, hogy a C-t néha azzal is megnézzem. Ez az amelyiknek saját topcija is van ph-n.
Azt nem tudom pontosan hogy a dvb-t része melyik kerneltől támogatott, a C rész a készőbb jött be, de a media tree-ben benne kéne legyen, csak hát a backportolt az nem mindig tökéletes, ahogy a mygicánál is kiderült. Az astrometa is félig realtekes. A mygica az silicon labs chipsetes. -
gabywap
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én neked lennek eladnám plazma és zabálja az áramot.

[link] -
gabywap
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
A hagyományosa-l jobban jársz ugy is kell neki normál antenna általában.

-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Innen szedtem le a minimx_ubuntu_1.zip-et és ezt tettem fel - a kszaq-féle LE-hez hasonló modon - a Mini MX-emre. El is indult, de nagyon lassú volt. Ráeresztettem a frissítéseket, egy idő után otthagytam, és amikor 1-2 óra múlva újra ránéztem, addigra újraindult.
A kérdés az, hogy a letöltött szoftver, az 1 GB RAM, a class 4-es micro SD kártya (legalább 16 GB-os kell hozzá és nekem ilyen méretben nem volt kéznél gyorsabb), vagy esetleg valami más miatt volt szinte használhatatlan.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Milyen TV-d van? LCD/Plasma-ban még nem láttam olyat, amiben ne lenne DVB-T tuner. Persze elképzelhető, hogy csak MPEG2-vel bírkózik meg...
-
azbest
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
006-os libre, 4.0.9 tvheadend a repóból,
DVB-T:
af9015 tuner ok
rtl2832u+e4000 ok
rtl2832u+r820t ok
mygica t230 okDVB-C:
mygica t230 fail, continuity error pörgött, lehet nem megy jól a backportolt driver. A csatornákat felvette a listára, megtalálta őket, de lejátszani nem sikerült.Egyébként jól viselte, nem indítottam mindig újra, hanem leállítottam a lejátszást, kihúztam a tunert, bedugtam a másikat, ellenőriztem ssh-n dmesg-gel, tvheadedn felületén bekapcsoltam a beállított network-öt az adott tunerre és kész. A C-s kínlódást próbáltam újraindítás után is, de csak nem sikerült.
-
gabywap
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én igen próbáltam libreelec-el mennek, itt már irtam rólla.

DVB-T+FM+DAB+820
[link] -
rsf
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Mindenképp.
Holnap este röffentem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
Az az. Meg rendeltem egy Beelink GT1 -et is usankabol. Aztan majd eldol, melyik marad, melyik megy.
-
azbest
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
A drm-ek támogatásáról nem is szólva és ezért a fullhd netflix, esetleg más szolgáltatók streamingje miatt is megérheti a wetek. Ezt sajnos nem kapjuk meg egy kínai hardverrel sem, mert szoftveres és licenszelős dolog.

(#4538) schawo
én egyszer egy fülbevalót kaptam egy gyanúsan olcsó tablet helyett
de legalább nyomkövethető volt. Visszaposta csak azért nem kellett, mert az eladó által megadott cím kamunak bizonyult kis google keresés után. -
válasz
DoItYourself
üzenetére
Play2 néztem az ~110.euró
a hub elég béna 1usb vel! -
schawo
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Egy csomót vitt el a cica

-
válasz
DoItYourself
üzenetére
RAM -ba be kesseli és onnak írja ki az adathordozóra valami trükköt csinál mert elég nagy mérettel dolgozik, ha jól vettem ki a leírását 5.darab ban csinálja aztán ha megvan az írás utána amit ki írt, az vissza olvassa szintén a RAM -ba!
itt van a Disk Speed próbáld ki, és van benne egy rövid leírás is a működéséről!
-
schawo
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Tesztprogrammal

-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Egy csomó vasra (konzol, BD Player) van ingyen kliensprogram, ill. sztem a droidos is megéri az árát. Arról nem is beszélve, hogy képek nézegetésére az ingyenest is használhatod, ha nem zavar a vízjel, amit a képekre tesz. Viccen kívül mondom, nem olyan zavaró, főleg 4-5" méretben - nekem van olyan rokonom, aki régebben így nézte meg a képeinket, ha érdekelte valami. Most visszaállhat a dologra.

(#4454) TCr A PMS egy szerverprogram, ami nemcsak LAN-on belül osztja meg a dolgaidat, hanem - ha szeretnéd, akkor - azon kívül is. Sok jó tulajdonsággal bír (pl. ha nézel róla egy filmet a telefonodon, majd egy Xbox One-on folytatod, akkor onnan megy tovább, ahol a telefonon abbahagytad - sok egyéb hely mellett pl. itt tudhatsz meg róla többet). A PMS-sel megosztott dolgokat egyébként nézheted Kodiban is, mert van rá Plex Add-On.
-
tsilver
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
hát megnem mondom, lehet hogy neked van igazad

én tegnap kaptam a gyárból a mailt, hogy az IBC-n Hollandiában ezeket az újdonságokat fogják bemutatni. -
Zirowe
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszi, ezt már próbáltam, de sajnos ez is lassabb.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Igen, logikus, csak itt nem lementhető, mert be van építve.

Mondjuk mindegy, mert úgyis az a tapasztalat, hogy más skinnel lassabb, az meg nem jó.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ha már fejlesztésről esik szó, lenne két kérdésem.
Szerettem volna lementeni az alap confluence skint, hogy tudjam módosítani, de szembesültem azzal, hogy a libreelecben az alap skin "bele van dolgozva" az fw-be, ami meg is magyarázza, hogy nekem miért lett egy picit lassabb letöltött skinnel.
Szerinted így, hogy confluence nem található meg külön a tárolón, van lehetőség a módosítására (talán csak egy settings.xml nevű file van)?
(a lejátszó boot utáni kezdőpontját szeretném módosítani, próbáltam már más skint, de egyik se jó, máshol olvastam, hogy le kell menteni a confluence-t, mert azt nem lehet csak úgy mókolni, majd más néven betölteni, és abban már szabadon módosítható a home.xml)Ha már van egy ilyen linux alapú "just enough os", mennyi az esély egy gui-s teljesértékű linuxra s905-re?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Lejárt a szerk. idő, ez még lemaradt:
Korábban ilyet még nem láttunk, az openeELEC verziók (és újabban LE), amiket az amlinux-on lehet találni, most is egy adott lejátszóra vannak optimalizálva, nincs univerzális verzió. Tehát a kszaq féle LE egy fejlesztői verzió, eszerint kell kezelni. Ha van olyan verzió, ami egy adott lejátszón jól fut, akkor nem kell kapkodni, ha új jelenik meg. És továbbra is respekt a fejlesztőknek, hogy támogatják ezeket a lejátszókat.

-
Joshi
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Igen köszi megtaláltam, furcsa hogy ezek a dolgok nem alapértelmezettek.

Viszont vannak további problémáim remélem ebben is tudtok segíteni. A készüléket kikapcsolni kitudom, ilyenkor kékről pirosra vált a világítás, de bekapcsolni nem lehet a távirányítóval. Csak a tápkábel ki és bedugásával lehet életet lehelni a készülékbe. Ez mennyire normális jelenség?
A másik probléma a 2160-as felbontással van, csak a max 30Hz-es képfrissítéssel működik a dolog, mert az 50 és 60HZ-nél az alábbi kép fogad. A 2160-as filmeknél is amelyik max 30fps-es azzal nincs gond, de az 50 és 60fps-sel szétesik a kép. A HDMI kábeleim Audioquest Pearl szóval nem gagyik, de mégsem működik a 2160@50 és 60Hz. A TV egy Sony x8505b készülék ha ez számít valamit. A 2160@50 és 60Hz működik egy Himedia Q5 Pro-val igaz ott is akadnak problémák, de nem ennyire drasztikusak.
-
syler123
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
A CEC az nálam is jól működik. Bekapcsolom a boxot, akkor bekapcsolja a tv-t is, egyedül a kikapcsolás, ami nem működik, tehát ha kikapcsolom a boxot nem kapcsolja ki a tv-t.
Ezért akartam megtanítani a kikapcsolásra, de lehet hogy ez a távirányító nem is tanítható. -
válasz
DoItYourself
üzenetére
Sziasztok!
Egy hülye kérdés: Sunvell T95M-en hol van a reset gomb???

Sehol sem találom....
-
TCr
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
A LE 006-ban kikapcsolta kszaq a standby funkciót, nem működik egyik boxon sem.
A 005-tel nálam működött, de néha belefagyott. -
TCr
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ez rendben is van, Nexbox esetén. De mi a helyzet a többivel, amik tudnak standby-t?
-
Hyena
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Esetleg egy konkret modellt tudnal ajanlani amit erdemes megvenni probakeppen?
Hja es javasolt libreelecet hasznalni android helyett?
Raspberry Pivel kapcsolatban van tapasztalatom az openeleccel mukodik jol.
Ahhoz hasonlitva mit mondanal ezekrol a Kodi boxokrol?
Probaltam Himedia Q10 Prot is 1-2 honappal ezelott de a sok hiba miatt nem tetszett. -
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszi, valóban jó, ha baj esetén kéznél van egy ilyen!
-
tonyrulez
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
+azbest Köszönöm, megpróbálkozok majd vele

Összefoglalóban a LibreELEC 7.0.2.006 telepítés SD-re. link végén a
%5BBtörlendő, mert így nem nyitja meg
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Hát, itt ma pont az kavart be, hogy más számára kinyerni szándékozott, gyári droid fw kapcsán került szóba, mint lehetséges eljárás - nem is értem, milyen megfontolásból.
-
Songoman
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Na csak igazam volt. Sajnos a RAR-okban csak IMG-k vannak. Van egy root nelkuli Recovery boot-om, ami be is bootol recoverybe, de amikor EXT-rol szeretnek frissiteni, akkor tovabbra is ZIP file-t var, ami viszont sehol sincs.

-
Mankó
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ok, de hogy másolom át a pendrive-ról a remote.conf-ot a configfájls-ba, vagy ahova kell? mert így nincs távirányító LE alatt, zipből meg nem hajlandó feltenni.
Még gyökérbe se tudom bemásolni, mert nincs rá parancs, vagy gomb a fájlkezelő alatt. -
Mankó
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nekem is tudsz egy ilyen linket adni? Beelink Mini MxIII-ommal kínlódok.
Nandra telepítettem az LE, sikeres volt, újraindításkor fájlrendszer hibára hivatkozik, a recoverybe már nem enged vissza. SSh-val sem, bár a lejátszót újraindítja, a logónál lefagy.
SD-re felment az LE, de a távirányító már nem működik. Innen kellene tovább lépnem, de a recoverybe lenne a legjobb valahogy bejutni és újratenni neki az LE-t. -
Songoman
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
My bad. Aug 9-i a cucc, mar az is frissebb, mint ami most fent van, de nem a legfrissebb. Azert ezt megnezem. Hatha javitja a HDMI no signal problemamat.
-
Songoman
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Mar megtettem. Kizarolag egy IMG file-t tartalmaz a RAR, ami SD-re nem jo. Sot meg ki is javitottam a kinaibol forditott angol szoveget, rendesen erthetore.
-
vvili
csendes tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Sikerült feltelepíteni,köszönöm az információt.

A 003 után a hd hangok terén jelentős javulást tapasztaltam
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Az is csak 1 tuneres

-
megott
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nagyon köszönöm, végül a tegnap esti gyors bemutató hatására én is vettem egy Beelink GT1-et. Mivel teljesen ismeretlen terület az az egész androidos lejátszós őrület, míg megérkezik, bőven lesz mit olvasgatnom róla! Addig is minden segítséget köszönettel veszek!
Üdv!
Megott -
válasz
DoItYourself
üzenetére
Spmc.ben természetesen megy a DTS-HD is, gyàri kodi: 16.1 és a legújabb béta 17.el ott ugye nem mivel csak android van az audiónál!
-
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
A Kodi képnézegetője a GUI felbontásra méretezi a képet, de sajnos az összes LE verzióban (kivétel az első 006-os) kis csalás van, ha 1080p-nél nagyobb felbontás van beállítva, akkor is 1080p-ben rendereli a GUI-t, majd azt nagyítja vissza a beállított felbontásra. Állítólag nem elég erős az S905 az egyidejű 4k lejátszáshoz és 4k GUI előállításhoz, ezért van kb. 3 másodpercenként akadás a 4k lejátszás közben. Ezt kszaq írta, én azért kételkedem ebben, főleg mert a GUI overlay nélkül is szaggat a kép abban a verzióban ahol nincs benne a "csalás", viszont abban tökéletes a képnézegető.
A 4k tv egyelőre inkább képnézegetéshez lenne jó nekem (nem sok film elérhető még), de így most kell egy külön kártyát tartanom a képnézegetéshez, meg egyet a filmezéshez.
Az androidban is csak a beépített droid képnézegető mutatja a beállított felbontáson a képeket, a többi app leméretezi (de minek?).
Sajna az android videó kimenete viszont nem pixel pontosan jelenik meg a tv-n (???) míg az LE-é meg igen. -
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Egy normális routerben azért le lehet tiltani az eszköz netes hozzáférését is...
-
Songoman
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Thx.
Bar ott tartanek, hogy zoldbe, vagy kekbe menjen at. Ennel sokkal nagyobb a gond, konkretan NO SIGNAL-om van.

Sajnos a hordozhato HDD-mnek microUSB-je van. Megprobaltam 2 db USB kabellel forrasztas nelkul osszekotni a kabeleket (fekete-fekete, feher-feher, zold-zold, piros-piros) osszesodortam, de gondolom en forrasztanom kellett volna, mert egyelore nem is ismerte fel a PC-m a dobozt.
-
azbest
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
Hétvégén olvasgattam a kodi fórumán az s905 budget boxos topicot. Ott a Nexbox-okat ekézte pár régi motoros, mondván, hogy van amelyik hazudik a memória mennyiségéről. Hogy mókolt kernellel többet mutatnak, mint ami van. Gondolom a 2GB-osok közt lehetett ilyen. Ti találkoztatok már vele?
Libreelecet futtatva mondjuk ez hamar kibukik
-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ez más, ez a gpu memoriarol szól, amit a rambol allokal a Kodi. Szerintem ennek a fogyaszt nem láthatod a rendszer infókat, mert ez eleve elfogyott kezdettől.
És a hiba is mas: ha videó lejátszása közben mediatarat táltosok akkor azt cache-eli be ide, felszabaditas nélkül, ami a felület kifagyasahoz vezet. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Lehet, hogy a Kodi az oka a elfogyó memóriának, és nem az S905 kernele. Itt olvashatók a részletek.
-
gyuri152
csendes tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Sajnos ugyanazt csinálja. Ezen van egy plusz app az a neve, hogy player-media center. DLNA jele az ikonja. Nem tudok egyenlőre zöld ágra vergődni vele.

Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Plazma TV topic
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vadi új, 2 év garanciás, Sony PlayStation DualSense 5 kontroller
- Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 2 GB VGA, új kijelző és akkumulátorok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 5 (16" QHD+ 240Hz, i7-14700HX,RTX 4070 8GB, 32GB RAM,1TB SSD) eladó BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

vargalex