Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebra23
csendes tag
válasz DoItYourself #833 üzenetére
Ha már openelec van fent arra be tudsz ssh-zni.
A raspberry-hez való fw-ben user: root jelszó openelec
root-ként crontab -eadd hozzá ezt a sort:
*/5 * * * * ntpdate 0.hu.pool.ntp.orgvagy
0,5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55 * * * * ntpdate 0.hu.pool.ntp.org
Így ha nincs net indításkor akkor is 5 percenként frissíti az órát. Legrosszabb esetben 4 perc 59 másodpercet kell rá várni
Én egy mini MX ver 1.0-ás 2G/16GB dobozkát rendeltem. Amint megjön már megy is fel rá az OE
Akinek van fent OE az próbált skin-t telepíteni? Van néhány elég hasznos, eltekintve a kinézettől.
Pl: automatikusan letölti a fanart-otkat, imdb infókat, trailert hozzájuk stb.... -
Zebra23
csendes tag
Sziasztok megjött a Mini MX ver 1.0-ás dobozkám
1. körben az SD kártyás Openelec verzióval próbáltam ki. Ha 2 hétig stabil akkor meg fel a flash-be
? Van tapasztalat SD-ről flash-be telepítésről?Rövid teszt:
TV: Sony EX-721
Xperience1080-as Skin nálam furcsán viselkedett. ( CEC -en keresztül távirányítóval nem működött restart után)
Aeon Nox hibátlanul működött.
gyári Confluence hibátlanul müködik.Kíváncsiságból 4K-s videókkal teszteltem mit tud a kicsike:
3.Ducks-2160p@50fps-4Mbps.mkv
7Wonders_of_the_World_Italy_3840_2160_10_bit_51,6M_hevc.ts
bbb-1920x1080_H265_HVEC_60fps.mkv
Bieber Grammys.ts --- Csak Zöld kockák voltakelephants-dream-1080-cfg02.mkv
fitness-trailer-8000.mkvH.265 HVEC Test 1.mkv
H.265 HVEC Test 2.iso
iphone6s_4k.mov
LG_4K_View-the-Feeling_hvec_24_9M_8_bit_29_970fps.mp4
linkin_park_ultra-hd.mp4
Samsung_UHD_Dubai.ts
Sony_Alpha_7R_3840_2160_h264_8_bit_98_6M_29_976fps.mp4[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz interstate76 #1397 üzenetére
Az OE Pluginokkal jobb szerintem mint egy oplay felhasználói élményben.
Elég megemlíteni a The movie database vagy Universal Movie Scraper pluginokat.
Amik az NFS,samba vagy akár usb diszken tárolt filmekhez a tartalom tipusának megadásával letölti a következőket:
- fanart/dvd borítók
- imbd pont
- szereposztás
- leírást imbd-ről vagy a port.hu-ról
- trailer/film ajánló linkjét, ami 1 gombnyomással indíthatóVagy a Yaste android appot amivel vezérelni tudod, youtube vagy soundcloud linket megosztani és a kodi lejátssza.
A fizetős yaste pluginnel a telefonon vagy tableten lévő anyagokat streameli.Témából is van bőven választék.
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
Elgondolkoztam, hogy a meglévő Mini MX ver 1.0 mellé beszereznék 1 K1 PLUS S2 T2-t
Többször átolvastam a fórumot, ahogy látom SD kártyás OE van rá
Viszont egyértelmű választ nem kaptam a következő kérdésekre:
Van -e olyan usb kártya olvasó amivel a mindig TV extra használható lenne OE alatt?
Lehet-e rögzíteni a TV adásokat ? -
Zebra23
csendes tag
válasz baandii #2531 üzenetére
A Kodi CEC-cel HDMI-n kiolvassa a TV-ből régiót.
Tehát ha a TV-t magyarra állítod akkor a Kodi is magyar lesz.
B megoldás kézzel is át lehet állítani:
https://www.tvaddons.ag/kodi-language/C megoldás a manuális nyelv telepítése:
http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_languages_offline[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz jojoker08 #2620 üzenetére
A dobozra kötött usb-s diszkeket openelec-el meg tudod osztani, android alatt kicsit nehézkes.
SSH-n belépve a diszkeken lévő partíciókat bemountolod fstab-ban pl a videos mappa alá, a sambát ennek megfelelően konfigurálód. Pl. Videos alatt disk1, disk2, disk3,disk4
A diszkeket lehetőség szerint partíciós ID alapján mountold, így ha másik usb-be dugod be egy szétszedés után jó helyre mountolodik vissza.
A "blkid" paranccsal tudod kilistázni a partíciók ID-it.Van otthon pár pendrive, holnap munka után le tudom tesztelni neked, és egy rövid útmutató írni.
Link a Openelec Sambáról:
http://wiki.openelec.tv/index.php/Sharing_files_from_OpenELECHasonló lehet Libreelec-en is.
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
Nem értek veled egyet, androidra a virusírtó nem hülyeség, vagy marketing fogás.
Korábban munkatársam a vadonat új samsung telefonjára a dobozból kibontás után telepített élő hátteret a samsung saját alkalmazas boltjából ( ha jól emlékszem samsung apps), majd reggel kapta a telenortól hogy túl lépte a napi engedélyezett mobilnet fogalmat, amit letíltottak fáradjon be 1 telenor üzletbe. A telenornál derült ki 30GB adat forgalmat generált a vírusos háttérkép.... A 25.000 fölötti számlát attól függetlenül ki kellett fizetnie.
De én is jártam úgy, hogy google playről telepítve azt mondta az avg 1-2 alakalmazásra, hogy ne telepítsem, majd kommentekben később volt panasz hogy valóban vírusos volt.A McAfee kivételével nem merítik a telenonokat se nagyon több teszt bizonyítja.
Ha androiddal használnám a dobozt biztos tennék rá, sose tudni kicsi kínai barátaink mit módosítottak az androidon.[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz junkpod #3394 üzenetére
Én is a használhatóság miatt használom, illetve a Stream plugin miatt.
Utobbi a megosztások közé telepítt 2 "ikont": Lejátszás Médiaplayeren és Várólista a Médiaplayeren
Így pl az androidos telefonon a youtube kliensből a videót elindítod, majd a reklám kihagyása után pause, megoszt, majd a lejátszás a mediaplayeren ikon és már indítja is a kodi
Kényelmesebb, mint a kodi Youtube kliens-ben keresni. A listára meg több mindent be lehet tárazni megnézésreSoundclouddal is működik.
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
Nekem is Sony TV-m van.
Nekem is volt időnként problémám a HDMI CEC működésével OE/LE alatt, de Kodiban a paramétereket módosítva, 1-2 dolgot kikapcsolva hibátlanul működik.( pl Kikapcsolás, ha a TV nem aktív stb..)Haza érve le tudom írni nekem milyen beállításokkal szinte hiba mentes.
1 hiba áll fent tv vagy Mini MX áramtalanítás után, hogy a tv nem ismeri fel a box-t média lejátszóként, így a cec nem megy. TV ki bekapcs és/vagy LE restart után helyre jön.Én csak HDMI CEC-el vezérlem a Kodit a mini MX ver 1.0-n. LE az eMMC-n van.
-
Zebra23
csendes tag
válasz Beni2360 #3610 üzenetére
Nekem a Mini MX ver 1.0 van 2/16GB, LE 002-es a NAND/eMMC-ben van, nem SD-n.
Nekem hetekig be van kapcsolva a doboz, csak vihar alkalmával szoktam áramtalaítani, eddig nem fagyott.
A korábban említett restart utáni CEC hibát leszámítva hibátlan. NAS-on az NFS megosztást bekapcsolást követően már keresi is új tartalmakért.
005-t és 006-ot nem próbáltam, mivel többen írták, hogy vannak még vele gondok. Este ki tudom próbálni egy SD kártyás verzióval a NAS próblémát, előjön-e nekem is. -
Zebra23
csendes tag
-
Zebra23
csendes tag
Én a következőket használom:
Youtube
Soundcloud
Indafilm
Vimeo
TV2 player
Sorozat Barát
MovieShark
ExodusAz androidos Yaste-hez pedig a streaming plugin-t
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
Youtube [A korábbi leírás] alapján nem találtad meg a youtube addon-t?
Soundcloud
Zene, mixek, lejátszási listák halgatássára (A lejátszási lista regisztációhoz kötött, ha jól emlékszem)
Indafilm
Az Indafilm-en lévő videók megnézésére.
Vimeo
Az Vimeo-on lévő videók megnézésére.
TV2 player
A TV2 csoport műsorait, sorozatait lehet visszanézni vele
Sorozat Barát
Elég sok sorozat van fent SD minőségben szinkronosan, vagy feliratosan.
MovieShark
Friss mozifilmek egyéb úton rögzített tartalom és néhány sorozat SD minőségben szinkronosan, vagy feliratosan.
Exodus
Csak idegen nyelvű nagyrészt Angolul HD, full HD minőségben filmek és sorozatok.A TV2 player, MovieShark, Sorozat Barát és Exodus a movieshark repoból telepítve. Itt a leírás a telepítés menetéről.
A Youtube, soundcloud-t a streaming pluginnal használom ( telefonon megkeres, majd share) linkkeltem az előző sz-ben a bővebb leírást.
A plugin-ra barátnőm is rászokott, elég kénylemes
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
Elször is tedd fel a Yaste plugin-t (play áruházban Yaste)
Majd tedd fel a Yatse Stream Plugin (play áruházban Yatse Stream Plugin)Utobbi a megosztások közé telepítt 2 "ikont": Lejátszás Médiaplayeren és Várólista a Médiaplayeren
A telefonon a youtube kliensből a videót elindítod, majd a reklám kihagyása után pause, megoszt (jobbra nyíl), majd a lejátszás a mediaplayeren ikon és már indítja is a kodi.[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
Nem próbáltam még de eslőre ez a megoldás jónak tűnik.
How to Edit and Clean Up Android’s Share Menu: No Root Required
Estére kipróbálom. Van mit kigyomlálni -
Zebra23
csendes tag
Én CEC-en keresztül a TV távirányítójával vezérelem. Időnként Yaste, ott gyorsabban lehet pötyögni
A Youtube addon-ba belépni Yaste-val a távíráynátóval több lépés mint a telefonon a share.
Meg sokszor van, hogy nem csak 1 valamit nézek meg, így a lejátszási listához addás is sokat használom.
Pl.: ha a barátok átjönnek és ki milyen új zenét hallott mostanában, vagy film előzetest látott. Mindenkinek fent van a Yaste és bedobáljuk egy listára
Utobbi ritkán fordul elő és minden ilyen eset után jelszót szoktam cserélni[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz Songoman #4159 üzenetére
Szia,
Ha elindul a LibreELEC SD-ről, akkor billentyűzet és egérrel tudsz navigálni.
A menüből be tudod kapcsolni az SSH-t.
Ezen leírás szerint a sima 905-sre dd-vel is fel lehet írni az img-t.dd if=recovery.img of=/dev/block/recovery
Kérdés hogy a dev/block/recovery LE alatt is elérhető-e.
Ha a HDMI-n nincs kép az AV-n sincs? Vagy azt nem nézted?[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz syler123 #4518 üzenetére
Nincs töredezve a fájlrendszer az usb-s HDD?
Feltéve hogy fat32 vagy NTFS-es maga a partició.A régi LG Blueray lejátszóm is hajlamos volt hasonlóra, ha régen (több mint 3 hónap) volt töredezetség mentesítve az akkori 120GB HDD.
A kis hely miatt sok volt fájl törlés, majd új film másolás.Porbáltad másik eszközről ugyan azt a fájlt lejátszani? pl PC?
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz syler123 #4521 üzenetére
Rendeltem én is egy T95M-et 2GB-osat de még nem jött meg. Valahol Csehországban lehet...
Ha meg jön kipróbálom, én is a 002-est tervezem feltenni.
Ami még segíthet:
SD-ről vagy NAND-ból fut a LE?
A távírányító options gomjával vagy a Yaste középső gomjával előjövő infó sávban a cpu magok közül nincs 1-2 mag 100%?
Erre az infó sávra gondolok:
[link] -
Zebra23
csendes tag
Aki belefutott már a Cseh posta lassúságába van-e ötlete kb meddig tart mire a Cseh posta oldalán feltünik a csomag
http://sky56.cn/english/track/index szerint:
2016-08-26 13:00:00 Parcel departure in Shenzhen Sorting Centre
2016-08-27 12:11:00 Parcel departure arrive in HongKong Sorting Centre
2016-08-27 19:50:00 Parcel is leaving Hong Kong Airport
2016-08-29 17:25:00 Frankfurt Sorting Centre
2016-08-31 11:22:00 Information sent to CzechAzóta semmi... még ma sem 12 nappal később.
A https://www.17track.net/ nem találja még a csomagot.
A Cseh posta honlapján sem tűnt még fel
https://www.postaonline.cz/en/trackandtraceA csomagot gearbest-ről rendeltem.
-
Zebra23
csendes tag
Igen Gearbest regisztrált Cseh posta.
A korábbi rendelsénél 3-4 nap volt mire a sky56-on feltünk ez ok.
De itt a fórumban többen említették, hogy az "Information sent to Czech" info után 2-3 nappal feltünt a csomag, de az enyém 12 napja nem...
Amikor a mini MX-et rendeltem akkor az NL-es psotánál a magyar postán pihent 1 hetet.
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
A hozzá adásnál baloldalt ki kell választani a könyvtár tartalma: (filmek), majd a job oldalon válaszd ki melyik addon nézze át. ( Universal movie scrapper, the movie database)
Ha nem választottad ki hozzáadásnál, akkor kijelölöd a táhelyet, majd "options" gomb vagy Yatse-ban a középső kör röviden -> Tartalom változtatása
AZ addon kiválasztása után a beállításokban érdemes beállítani honnan töltse a film infót trailer-t stb-t.
Trailer-nek én magyar nyelvet szoktam megadni, a többi angol, mivel a filmek nevei is nálam angolul vannak.[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
-
Zebra23
csendes tag
válasz envagyok #5003 üzenetére
Az universal movie scrappert én amiatt sgeretem jobban, mert be lehet állítani, hogy a film infót a port.hu-ról töltse (magyar nyelvű) és a trailer nyelvének is preferált nyelv magyar.
A minden más angol a beállításokban.
A barátnőm jobban szereti magyarul olvasni vagy megnézni a film ajánlót. -
Zebra23
csendes tag
válasz envagyok #5016 üzenetére
A lemezt beolvassa, de a menüt nem ismeri fel. a -vob fájlokból elindítva a menüt nem tudtam lépkedni, mivel a balra-jobbra, le-fel nyilak beletekerésbe vannak beállítva. A film 1 .vob fájlját elindítva 1-1 másodpercenként meg meg állt a kép 1 pillanatra. Gondolom a cache hiánya miatt, a beállításokkal nem szöszöltem, lehet hogy a kodiban van valalmi beállítás a rendes lejátszásra.
A korábban említett 3D-s DB ISO-kkal is tettem 1 próbát, de szét van csúszva a kép. olyan mintha SBS-ben játszva a kép közepe kerül a 2 szélére kicsit elcsúszva, alól-felül-ben meg eléggé szét csúszva....
Pedig sem drop, sem skip nem voltTudtok mondani 1 jó működkő "Test ISO"-t ami be lehet szerezni a virágboltból? ( film neve és realeaser neve)
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz Pelican #5027 üzenetére
Reggel hirtelen csak az 1 lemezt találtam, lehet pont azt nem szereti.
Egész jól néz ki alá rakvaA DVD minőségtől már elszoktunk... Jó is a 720p, a 1080p mégjobb
A 4K-t én kihagyom 40" körüli tv-n 2,5-3 méterről nem hiszem hogy jobb lenne.
El se tudom képzelni 4K-s TV milyen lenne, Full HD is elég mosott.Én a nagy fehér LED-et még ez első este leragasztottam elég erős fénye van.
Nem szoktam kikapcsolni a dobozt estére.[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz DoItYourself #5046 üzenetére
Nekem hasonló az ALex féle 6.93.3.1 -> 7.0.002-nél volt.
A rendszer -> beállítások -> rendszer Hangkimenet alatt a "Kimenet konfigurációja" ha rögzített-re van állítva, akkor eltűnnek a hangtovábbítás engedélyezés menü pont és az alatta lévő beállítások ( DD, DTS, TrueHD stb..)
Az Alex féle OTA upgrade-ben is rögzített volt az alap beállítás.[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz paparazzi2 #5049 üzenetére
Pont most váltott az enyém is erre
Abban igazad van, hogy az eredeti az Kína, De a CZ-s postai azonosító szerint Csehország.
Vagyis Kínában feladták, majd a Frankfurti központban (gondolom európai központi szétosztó) pihent a csomag, amíg be nem regisztrálták/át nem került Csehországba, ahol előjegyezték a csomagot a CZ végű postai azonosítóra.
Véleményem szerint csak az elsőnél tartunk most.De javítsatok ki ha rosszul gondolom/értelmezem.
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz DoItYourself #5056 üzenetére
Nekem az LE 002-vel nem jött fel menü
De kicsit jobban körbe járva a témát:
A Fájlok között megjelenő Zöld DVD ikonon o (Options) majd "Lejátszás"-sal elindul a menü
A menüben a jobbra/balra nyilakkal tudok mozogni. A menüben almenükbe, majd a főmenübe visszalépés is jó. A film-et kiválasztva nem jelentkezik a korábban tapasztalt másodpercenkénti szaggatott lejátszás, beletekerve is hibátlan.Ha meg jön a T95M akkor majd kipróbálom az LE 006 és 007-es verziókat. A mini MX napi használatban van azt csak a biztos verziókra frissítem.
-
Zebra23
csendes tag
válasz DroiDMester #5690 üzenetére
Véleményem szerint forrasztási/kontakt hibás lehet a doboz LAN csatlakozója.
A 10/100 lanhoz elég 2 érpár a 4ből. (1,2,3,6) PIN-ek.
bekötésElőfordulhat, hogy 10/100-as router-be csak ezek vannak bekötve.
[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz interstate76 #5828 üzenetére
Azbest, Ljizsef és Pelican fórum társakkal értek egyet.
Az aktív usb hub esetén a tápfeszültség egy 5V-os stabilizátor/túlfeszültség védőn keresztül találja a rákötött eszközt, nem az androidos lejátszóból/PC-ből kijővő 5V-ra ad plusz tápfeszültséget.
Lásd az áram köri rajzot:Az Y kábel abban az esetben ad plusz mA-t az eszköznek ha a kevés az usb 2.0 500mA-re ( a DVD/BD lejátszók esetén kevesebb, hasonló lehet az androidos dobozok esetén is.) DE az Y kábel ugyan arról az áramforrásból kapja az 5V-ot ( androidos doboz 2 usb portja esetén a doboz adaptere, PC-nál a tápegység stb..)
Amit te említettél + tápellátás az "Alsó" kábelen akkor játszik, ha a "felső" kábel 5v-os ágát megszakítod. Én így használom a 3g modemet a routeren, mivel a kommunikációhoz csak a D+ D- kell, az 5V és a test(GND) az eszköz meghajtásához kell.
Elég csak megmérned 2 5V-os adaptert egyik se fog 100%-an ugyan olyan 5V körüli feszültséget kiadni.
A különbözeti feszültség ~0.1-0.3 V valahol plusz hőt, vagy egyéb kárt okoz. Lásd akkumulátorok töltésénél szokták a plusz feszültség rész elfűteni egy ellenálláson vagy tranzisztoron.[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
válasz Zeller01 #5840 üzenetére
Korábban több fórumtársnak sikerült életet lehelnie A-A USB kábel és Amlogic USB Burning tool-al.
DoItYourself linkel még a fórum elején leírást a használatáról:
HSZ 577Illetve Android recovery sd kártyáról futtatását is említették a fórumban.
Fatraktor járt hasonló cipőben:
HSZ 653[ Szerkesztve ]
-
Zebra23
csendes tag
Épp tegnap jött meg anyukámnak rendelt T95M 2/8GB.
Én letöltöttem a 007-es LE-t és a hozzá tartozó p201-es dtb-t
A zip-ből kitömörítettem a img-t, majd Win32diskimager-rel kiírtam az SD-re.
dtb fájl átneveztem és áfelül írtam az SD-n lévőt
Táp kihúz, majd vékony fogpiszkálóval AV-csatlakozón a Reset kattanásig, majd táp bedug.
Bejött a T95M 4k felirat, majd az LE, ekkor Reset-et elengedtem 4-5 sor storage install a bal felső sarokban,
majd restart után már az LE indult.A reset gomb "resteli-e" a gépet android alatt jó kérdés... Lehet hogy több másodpercig kellene nyomva tartani kb 2-10.
Mielőtt telepítenéd az LE-t ellenőzid a doboz tipusát, a cpu-ból nem tudtam kiszedni CPU-Z-vel és AIDA64-gyel sem hogy S905 vagy S905X.
Ciccuka említette, hogy a Gearbest csendben lecserélte S905X-re Nekem szerencsére S905-ös van benne, de a rendelési linken már a S905X van feltüntetve.
Ha tied típusa p212-es akkor az a p212_2G-s dtb-t töltsd le. -
Zebra23
csendes tag
1. Settings/Beállítások -> about vagy Device info/ eszköz információ
Hasonlóan mint egy androidos telefonnál/tabletnél. ( nincs előttem a dox így nem tudok pontos menüket írni.)2. Igen innen az összefoglalóban szereplő linkről. Gyors link, majd töltsd le ezt: LibreELEC-S905.aarch64-7.0.2.007.img.gz 7-Zippel ki tudod csaomagolni.
Win32 Disk imagerrel kiírod, majd a dtb-t Innen a tipusnak megfelelő .dtb3. a letöltött .dtb fájt (Pl: gxbb_p201.dtb) nevezd át dtb.img-re majd írd felül az SD lévővel.
részletesebb leírás az 1. HSZ linkjében angolul.
-
Zebra23
csendes tag
Ahogy Multibit is írta kevesebb az erőforrásigénye.
Összehasonlításosteszt egy raspberry pi-n.
Igaz itt 4 mag van de kevesebb cpu és ram használat jobban kiméli a dobozt
Lehet placebo, de mintha gyorsabb lenne nfs-sel a beletkerés, film indítás, ritkábban csúszik el tekerés után a hang....
Meg a biztonság. Én csak az LE dobzok fix ip címére adtam csak olvasási jogot nfs-be. Több éves film gyüjteményre vigyázzni kelle a raid 5 mellet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Büszke apukák és anyukák topikja
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest