- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Passz, én csak abból indultam ki, hogy az a ragacsos pad kap egy hajszálvékony hővezető pasztát az nem ronthat rajta és látszik szétszedésnél a létre jött kapcsolat. Vagyis össze érnek vagy nem.
Én mint írtam a lemezre egy 1mm vastag alu csíkot rögzítettem a lemezre a pad főlé és így biztos összeérnek mert egy picit látszik a domborulat az alján. És 10 c fokkal le is ment a hőfoka.De ha nem jó akkor vissza vonom az ötletet.
A vaslap 4 db műanyag pattintós fül fogja a csavaron kívül. Alatta légrés van a műanyag alja közt. Ezért választottam a ráragasztást.
-
Klown
aktív tag
Előtte LE volt 8 gigás micro SD kártyáról, de szörnyen lagolt! Fél, 1 perceken kellett várni mire betöltöttek a kiegészítők, vagy ugrottál egyet a plugin menüjében mélyebbre. Szóval használhatatlanul lassú volt a menü. Mióta OE van pendrive-ról, megtáltosodott a kütyü, eltűntek a lagok, pörög, ahogy kell,.
Lehet, hogy SD kártya hiba, vagy csak lassú a kártya. De most van egy jól belakott, összeállt rendszerem, nem szeretném újrahúzni. Vagy meglehet oldani kényelmesebben is? (Ha valahonnan szerzek egy újabb SD kártyát...)
Üdv: Klown
-
KTU
addikt
Megérkezett a 7 US $-os G10 Air Mouse, még csak kibontottam, rádugtam egy Raspberry Pi-re.
Hmm, hát ez nem az a "hadonászós", nincs benne giroszkóp,
ezt valahogy kihagytam a képletből.
Androidra így nem igazán ajánlott, de Kodi -hoz (OE, LE, CE, AE, stb.) OK.
Amúgy jónak néz ki, jó a "fogása",
hogy a gumi gombok meddig bírják -
mexel
veterán
Én pedig pár dollár difi miatt nem vennék olyan boxot amiről semmi tapasztalat, semmit nem tudni róla. Az előre borítékolható hogy a droid nagyrészt alkalmatlan lesz alap állapotában a normális használatra, több bosszúságot fog okozni mint örömet. A Ce nagy eséllyel megy rajta, de ha valami elcseszett darab akkor ki tudja lesz-e wifi, hálózat stb.
Aliről főleg esélyes valami dzsunka darabot kifogni. Én ( főleg laikusnak) biztos inkább vennék valamit ami már bizonyított és van hozzá elérhető fw ami jó, vagy garantáltan jól megy a CE vele. Nem olyan nagy az árkülönbség egy olyan eszköznél amit szórakozásra vesz az ember, és tapasztalataim szerint a boxot vásárlók zöme szereti is használni a boxot utána ( feltéve ha jól meg van csinálva a rendszer rajta)Persze olvastam hogy anyósnak kell, de az anyós bosszantására van sok más alternatíva is
Itt egy példa, a W95 amiből már sokat teszteltem, van rá jó dual rendszer ami simán feltehető és jól tudja használni bárki full hd-ig. Árban nem nagy a különbség. Tőlem sokat elvittek és eddig mindenki meg volt vele elégedve ( 905W szintről beszélünk most)
Csak azért linkeltem hogy ne csak általánosságokat írjak. Jobbnak tartom jelenleg mint pl egy Mecool 905W vagy akár TX3 mini, mert azok bizonytalan filerendszerrel jönnek, még ha márkásabbak is. Alapállapotában persze ez is használhatatlan.
Nem reklámozni akarom a rendszert, de ha ezt a dualt felteszed rá akkor garantáltan egy jól használható , kevés gondot okozó kis boxot tudsz adni neki. -
azbest
félisten
talán ez áll legközelebb a témához.
Az orangepi meg minden csak nem egy tökéletesen működő készülék. Se videózás, de más nem tökéltes rajta. Csak tákolmány rendszerek vannak rájuk.
(#9592) Somatom
ami s905, mint az itteni olcsó boxok.
Még, ha zodes raspberry pi-t mondott volna, az tényleg sokmindenre jó. De az orange pi csak egy hardver normális szoftver nélkül. Pár havonta kijön egy-két újabb változat, de a régieken sem megy semmi rendesen. Android alatt talán eldöcög valami már allwinneres box szoftverének hekkelt változatával, de elég szívás.(#9593) DoItYourself
régebbi történet, hogy bekapcsolva maradt valami kernel változatnál a debug mód. De az amlogicok androidjaira is van root, szóval ott is meg lehet oldani. -
g947
tag
Természetesen azonnal jeleztem a hibákat a gyártó felé egy operátoron keresztül, mert csak így lehetett. Próbáltak hetekig segíteni, végül hozzáférést kaptam egy letöltéshez, amin keresztül sikerült upgrade-lni a készüléket. Utána jött elő a reboot probléma, de erre még nem kaptam választ.
Azt hiszem az usb - hang- remote controll probléma hardver jellegű lehet, így azon nem tudom lehet-e változtatni.Volt gondom a kínai nyelvvel is, hogy gyakran bekeveredett az angol, vagy magyar nyelvű menübe. Kiderült, hogy én hibáztam, mert van egy CEC Contol menű és az be volt kapcsolva, hozzá még az Auto change language is Be állásban volt és ilyenkor jött be a kínai betűkészlet. Mivel most a doboz nem kapcsol ki távirányítóval, így a CEC Contolt is kikapcsoltam.
Szóval, nem vagyok profi a témában ezért óvatosan kezelem a felmerülő hibákat, talán én tévedek.A menűben van olyan, hogy távoli kiegészítők (Remote and Accessory) ott egyikkel a Bluetooth-t másikkal a Remote-ot lehet ki be kapcsolni. Nem tudom ez utóbbi mire jó, tény a hangproblémára nem jó, mindegy ki vagy be állásban van.
u.i. Fenti gondokon kívül nagyon jól dolgozik a készülék, amire nekem kell. (Online film és zene.)
Üdv g947
-
Cs.I.T.
csendes tag
Azért azt ne hagyjuk figyelmen kívül, 5Ghz wifi-s nek az igazi előnye ott van, ha valaki sűrün lakott területen lakik, ott többnyire telítettek a 2,4-es sávok, sőt az átfedések miatt még a szomszédos sávok is zavarják egymást. Ha valaki ilyen sűrün lakott területen lakik (vagy a jövőben oda költözik) érdemes erősen megfontolnia az 5ghz-es beszerzését inkább. Mert ilyen helyen a tényleges átviteli sebesség jóval nagyobb lesz, noha a névlegesben nincs nagy különbség.
-
w.miki
veterán
Akkor ez lesz az?
USB Male to 5.5 mm/2.5 mm 5.5*2.5 5.5*2.1 DC Barrel Jack Power Cable AC plug Transfer Connector Charger interface converter
vagy ebayről 3A csak elég lesz neki.... az írás szerint annyit átvisz.(#7795) DroiDMester: azért lenne nekem jobb mert van a TV mögött egy 5 portos töltőm, és akkor nem foglalná el az utolsó helyet a GT1 konnektora. Ráadásul egy USB ON/OFF kapcsolót is elé tudnék tenni, és TVtől függetlenül ki/be kapcsolhatnám a boxot.
Sokkal rondább, ha elé teszek egy kapcsolós aljzatot
ROM ügyében van valami híred?
Melyikkel érdemes használni a GT1-et?(#7791) envagyok: ezekről azt se tudom mire jók
-
Beni2360
félisten
-
Dr. Venkman
tag
Be van jelölve Android alatt, de nem frissül. Még egy óra után sem sajnos. Mondjuk kábeles csatlakozáson van, nem wifin, de kétlem, hogy az a gond, mert korábban is azon volt, de ezt a jelenséget csak néhány napja produkálja. De majd megpróbálom wifin. Bár hosszú távon úgyis kábellel szeretném használni.
-
Keef_Lee
senior tag
Kösz. Közben a topic leírásból linkelt 16.1-est raktam fel ebből is (vidon). Ígéretes. Még csak egyszer fagyott
Úgy tűnik, hogy androiddal nem fogja tudni a vu+/enigma pvr-t, pedig azért vettem, hogy a linuxos beltérimet fogja a kodi kezelni és nézem a másik szobából is a sat adásokat. Lehet, hogy a "gyári"-lag kinából érkezett kodija is fagyna, ha elindítanám rajta ezt a pvr-t. De mivel nincs is rajta, így hittem, hogy az jobb.
Mivel 2 napja gányolom, mire mindegyiket felrakom próbálgatom, ezért szusszanok majd egyet és lehet, hogy megpróbálok LE-vel PVR-ezni, de az már macerásabb lesz a családnak. Mert hiába mondom, hogy könnyű ám átbootolni a droidra, ha YT-ozni akar, stb.
Hol lehet ezen a reset gomb? Mindenhol néztem már. Nem látom az av-ben sem.
Szóval én úgy látom, hogy átlagos felhasználásra jók ezek, de ha már trükkösebb megoldást akarsz, akkor összetrottyantja magát. Ezért van, hogy van aki elégedett van, akinek meg nem minden jön össze.
Egyáltalán hogyan másoljak erre egy m3u fájlt, hogy ne kelljen állandóan a pennek benne lennie? -
Hali1975
tag
Szia,
koszi a valszt, de felreertettel:-)!
Azt irtam ,hogy ha valakinek olyan oreg gepe van ,mint egy ismerosomnek es az csak fb-re ,gmailre ,bongeszesre hasznalja azt is csak akkor egy ilyen kis tv okosito kutyu meg az 1 gigas is , boven a mostani gepen felul teljesit:-) egy masik gep aranak kevesebb , mint a feleert.De hallgattam rad es most probanak megrendeltem a forumtars altal ajanlott GB -s Beelink MiniMXIII TV Box-ot
[link]kiprobalom milyen .
Nekem csak medialejatszonak kell , tehat jo lesz a kodival es kabellel.
A baratomnak viszont wifivel kell hogy menjen ,elsosorban lejatszo, masodsorban bongeszesre.
Igy ratolom kartya a kodit es odaadom neki ,hogy probalja ki milyen a wifije.
Ha nem ok ,akkor keresunk masikat, ami kulso antennas es 2,4-5-os wifit tol.Udv
-
Fleto93
tag
Nem tudom, hogy milyenek a tapasztalatok LE-vel, de az Ubuntu server 16.04 alapú home server + HTPC kombóm 400MB RAM használatot produkál jelenleg, úgy hogy KODI-n kívül fut rajta transmission, samba, strongswan vpn, apache, mysql és sok egyéb más.
Milyen memória használat látszik nektek LE alatt?
-
-
azbest
félisten
megjegyzés: a sebesség képen nem a valós, hanem az elméletit írja (link speed). Az a 65Mbps az a gyakorlatban 30 körül lesz.
Múltkor néztem, hogy ez a másik wifi app képes azt is megmutatni, hogy melyik ap megy 40MHz-es módban 2.4G-n. Tehát az is látszik, ha valaki szélessávúra konfigolta az ap-ját, nem csak a fő csatorna helye. Bár lehet csak 6os androidtól.
-
junkpod
veterán
Lehet inkább azt kellene megérteni, hogy ezek a boxok nem erre lettek tervezve, nem kell tudniuk az usb portrol egy mosógépet árammal ellátni. Rengeteg képet raktak ide is szétszedett boxokrol és a tapokat is mindenki ismeri. Ezek hálózati lejátszók.
Ha nem akarsz nas-t venni akkor legalább a routeredet cseréld le egy olyanra ami kezel külső hdd-t. Minden gondod elmulik.
(ráadásul a torrentes élet is egyszerűbb) -
forgonati
őstag
Köszi, ránézek. És még spekuláltam hogy hasonló árban de 3 USBüvel? Mert ha esetleg olyan szitu adódik hogy ráakasztok egy egeret + egy billentyűt akkor már nem lesz hely mondjuk külső HDD-nek. Láttam Ali-n 3 meg 4 USB-s verziókat is. Vagy esetleg egy USB HUB megoldja ezt a gondot?
-
dugesz77
őstag
Nem én írtam de pont van egy ugyan ilyen usb Bluetooth vevőm itthon. Viszont az A95X már nincs nálam ,hogy kipróbálhassam. MiniMx és a T95M -be meg van gyárilag Bluetooth.
Nem ide tartozik viszont Pc-re gyönyörűen rá lehet ezen a modulon keresztül tanítani a Xiaomi kontrollert. -
interstate76
addikt
Egyetértek, jó időben kint a helyük a kölköknek!
Viszont az xbox360-at még valamikor télen vagy tavasszal adtam el, mert akkor ment a legtöbbet, amikor valamiért a One helyett azon kezdtem el fifázni.
1-2 éven keresztül sok TV előtt ülős, mesenézős órát váltott ki aktív mozgással, szóval abszolút megérte megvenni, de változnak az idők, változnak a gyerekek, és nálunk már csak porosodott a jó öreg vas.
-
-
osztraksajt
őstag
Csak ugye nem mindenki akar 1-2 évente cserélni, fórumokat bújni, újra belakni egy lejátszót hanem használni szeretné lehetőleg kényelmesen és bugmentesen.
De én egyik oldal sem mellett törtem pálcát, mint mondtam van wetek és sunvell lejátszóm is. De azért szemellenzősek se legyünk már, hogy mindenki hülye aki 30K-t ad egy normális támogatású lejátszóért.
15 éve még se videómagnót se DVD lejátszót nem lehetett 30K alatt venni, mégis megvették az emberek pedig nem annyit ért a pénz mint most.
-
w.miki
veterán
billentyűzetem nincs, csak az említett (MX3 mikrofonos) légegér.
Azon pedig hiába nyomok más gombot az OK-on, és a vissza nyílon kívül.Mégis reagál rá, csak meg kell fordítanom a távirányítót
De jó lenne, ha valamelyik menüre kattintva is kiírná.
Kodi kiegészítőket tudnátok javasolni?Valamit elnyomtam, mert most meg csak a kép bal felső 1/4-ében jelenik meg a film.
Hogyan tudom visszatenni, teljes felbontásra/képernyőre? -
Patice
nagyúr
Köszi! Közben már ez is megvolt. Már csak kontrollert kell szerezzek hozzá és kész is az olcsó konzol.
Androidos Kodit majd még tesztelgetem, mennyire használható.
Recovery menüben nekem felajánlotta, hogyvan hozzá 6-os Android frissítés. Valaki rányomott már erre? Érdemes?
-
vargalex
Topikgazda
Tegnap én is berendeltem egyet a pontjaimat beváltva. Kíváncsi vagyok rá, mert a leírás kicsit zavaros. Ver 1.0-t is ír, de csak 1 GB/ 8 GB. Valamint abgn wifi-t is említ (ami ugye 2,4 GHz / 5 GHz), ami megint csak a ver 1.0-ban van. Remélem azért a gigabit lan nem elírás. A sima Mini Mx-ben elvileg az van. Ennyiért valóban ajándék.
-
syler123
veterán
-
interstate76
addikt
Áh, köszi a linket, ez lesz az új NAS/médiaplayer kombóm! Tegnap még 33 vagy 34 USD-be került, most pedig voltak pontjaim, így 15,33 USD-ért hoztam el! Lehet, hogy veszek még egyet!
(#3066) vargalex Kiegészíteném egy sokakat érdeklő témával: OE és LE alá létezik Plex Média Server kiegészítő. Valamiért nem sikerült működésre bírnom (elvileg működik, de nem érem el a webes felületet - még küzdök vele). Szóval ha ez is megoldható lenne LE alatt, akkor most vettem 4.500,- Ft-ért egy szuper médiaplayert, ami NAS-ként is veri a jóval drágább társait is és csak külső vinyót kell rákötni aztán mehet is. De ha nem megy rajta a PMS, akkor is verhetetlen ár/érték arányban.
-
robi1979
aktív tag
Aliexpresszen próbálnék nyitni disputeot, videót is csináltam ami 200mb lett, de hiába nyomok a submit gombra miután mindentt kitöltöttem, nem engedi a dispute nyitást a qrvaanyjáértt szívok 1 szájbatekert diputeval fél napot! Boccs, hogy ez kijött, szerintetek miért nem engedi megnyitni? Lehet sok neki a video méret csak b@szik kiírni (1280x720)
-
TCr
veterán
Nem, a belső tárhelyen megmarad érintetlenül az Android.
A LibreELEC-et SD kártyára írod, a kártyát kikapcsolt állapotban behelyezed, legyen a 220-ból is kihúzva, ekkor benyomod a reset gombot, nyomva tartod, közben visszadugod 220-ba majd bekapcsolod, ekkor már elengedheted a reset-et.Ezután már minden indításnál a LE+KODI fog indulni addig, míg ki nem veszed az SD kártyát.
-
dugesz77
őstag
Az 1GB ram miatt nem túl acélos ha nagyobb játékokat kell betölteni indítani. Netezés,youtube , menüben mozgás nem rossz ,vállalható a sebessége.
(#2221) csiribá :
A gyári előtelepített Kodi nekem túlságosan televolt aggatva kiegészítőkkel, szerintem betöltésnél lassú volt. SPMC már sokkal gyorsabb volt. viszont nem ment az automatikus freki állítás és a kadencia helyes megjelenítés. Erre nagyon jó megoldás az itt linkelt Libreelec. Igaz én az ujjakkal szívok ezért az első 002 képfájlt használom hozzá. Távirányítója egész jó. Elvileg a tv is rátanítható.
De van sok-sok review youtube-on érdemes rájuk lesni és akkor nem ér meglepetés senkit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest