Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
osztraksajt
őstag
válasz jojoker08 #2659 üzenetére
Esetleg ha semmi komoly igényed nincs csak egy sima megosztás és nem vársz el gigabites sebességet akkor még megoldás lehet egy Rpi1 is egy külső tápos usb hubbal amire rálógatod a külső hdd-ket. Van rá külön erre kihegyezett distro. Ez töredékéből kifér mint egy nas.
-
osztraksajt
őstag
Volt valami házimozi témájú cikk még pont még az intel kapcsán hogy a 23.976 FPS nem teljesen ekvivalens a 24 FPS-el és kavar van a megnevezések körül. Úgy rémlik valami 40mp-enként megröccen a 23,976.os anyag 24p megjelenítésnél amikor betesz plusz képkockát. De az intervallumban nem vagyok teljesen biztos.
Meg is van.
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
Ez ott bukik meg szerintem, hogy akkor a hang bitstreamet is fel kellene gyorsítania amire viszont nincs lehetőség.
Nekem a Dune (sigma chippes) lejátszó tudja mind a 24fps mind a 23,976fps lejátszást. A tv ettől függetlenül minden esetben 24p-t ír ki. Viszont ha kézzel beállítom a lejátszót hogy a 23,976-ot 24p-n jásza le akkor igenis megdöccen időnként, tehát a TV is különbséget tesz a két folyam között annak ellenére hogy ugyanazt írja ki.
Külön nyalánkság hogy sok anyagnál sem jól van minden esetben beállítva a framerate, pl az mkv-ban külön be lehet állítani hogy mekkora legyen a lejátszási framerate. Pl egy 50fpes anyagra is akár beírhatod hogy a lejátszási framerate legyen 24fps. Ott szokott a gond lenni mikor a 23,976-os anyagra az MKV headerben 24p frameratet állítanak be vagy fordítva. Nem egyel találkoztam már.
Ezeknél lejátszóknál nem tudom pontosan hogyan működik, mert még postán van, de ha megjön letesztelem.
-
osztraksajt
őstag
Na megjött nekem is az 1G/8G T95M boxom.
Rendelésnél még Sunvell volt, de mire megérkezett már OTT TV BOX lett a dobozra írva. Maga a készülék kinézetre teljesen ugyanaz mint a Sunvell, a kijelző is rajta van, a ház kialakítás, táviránytó is egy az egyben megegyezik.
Lehet ezeken valami egyedi azonosítót fellelni akár hardveresen akár szoftveresen ami alapján lehet tudni hogy pontosan megegyezik-e a Sunvell-el?
Ha jól olvastam a erre a boxra a 002 libreelec ami elvileg jól működik. A CEC számomra lényegtelen akkor tehetek fel másikat vagy az sem fog működni?
-
osztraksajt
őstag
válasz osztraksajt #3567 üzenetére
Most nézegetve a Sunvell teszteket látom hogy a legtöbb képen ugyanolyan dobozban van mint az enyém, úgyhogy visszavonva, akkor ez is megegyezik azokkal. Csak az összefoglalóban olvastam hogy létezik külön OTT márka is, azért kavarodtam meg. Meghát ember legyen a talpán aki belelát a kínai OEM piac bugyraiba.
-
osztraksajt
őstag
válasz junkpod #3571 üzenetére
Van olyan kombó, csak sok örömed nem lesz benne. Pl. Oldtimer Trabi vs. lepukkant bálna.
Na megvolt az első bekapcsolás, meglepően pörgős a rendszer még androiddal is,bár a távirányítón lehetne több gomb is. Azért egy dediklt play, pause, előre-hátra nagyon nem ártana rá ha már egy médialejátszó.
-
osztraksajt
őstag
"Tudtommal egyedül abban a standby módban, amit házimozis szaknyelven ARC-nak (Audio Return Channel) hívnak van kikapcsolva a videóelektronika."
Na ezt nem tudom hogy kavartad ide, ennek aztán tényleg semmi köze a pass-through-hoz. Ez arra szolgál hogyha a TV-n mondjuk megy az antennáról az adás akkor ugyanazon a hdmi kábelen visszaküldi az erősítőbe hangot és nem kell egy külön optikai/koax/sztereo kábellel visszavezetni a TV-ből kimenő hangot az erősítőbe.
Nekem nem tudja a TV-m ezt a funkciót (köszönjük Samsung) és az erősítőből megy a hdmi kábel amin a forrástól függően kapja a jelet az erősítőn keresztül a HTPC-ből, BD lejátszóról stb, +1 optikai kábel megy vissza az erősítőbe a TV-ből amikor nézem a forma1-et a földi antennával akkor is legyen hangja az erősítőn keresztül.
-
osztraksajt
őstag
Nekem a régebbi Harman Kardonban nem volt ARC-s mégis tudta a Pass-Through-t, sőt még úgy is átment a legutolsó forrásról hogy ki volt húzva a 220-ból.
Szerintem inkább csak egybeesés hogy mindent az ARC-vel rendelkező csatornára ad ki mert ugye 99,9% hogy arra van kötve a képernyő. Emlékeim szerint az onkyonál volt valami kavarás hogy az üresjárati fogyasztást radikálisan csökkenték PT módban az újabb szériáknál mert a régebbiekben dolgozik az elektronika akkor is ha ki volt kapcsolva az erősítő.
-
osztraksajt
őstag
A 4pda-n elvileg a "Прошивки" rovatban van firmware az 1gb-os T95m-hez. Ebből nem lehet valahogy kibányászni a device tree-t?
-
osztraksajt
őstag
T95M és 002-es build alatt a külső hddn lévő filmeket nem jelöli meg nézettként, nem teszi mellé a pipát. Másnak kezeli? A wetek play-em szépen működik, csak ugye arra hivatalos LE támogatás is van ugyebár...
-
osztraksajt
őstag
válasz MPowerPH #4499 üzenetére
Az összefoglaló teljesen naprakész.
A "minél jobb" definícióját talán legjobban a wetek cuccok merítik ki, azokra van tényleges támogatás. Persze ez árban is érződik.
Esetleg még az rpi vonal is érdekes lehet mint legjobban támogatott rendszer, de ott nincs kész egység, neked kell összelegózni.
-
osztraksajt
őstag
válasz hyper83 #4511 üzenetére
A T95M-re a 002-t nyugodtan használhatod ha nem akarsz 4K-t nézni. Nekem pöpecül bevált, gyors, hibátlan már 2 hete. Egy apróság volt amititt a fórumban is kérdeztem de az user error volt.
(#4509) DroiDMester
Azért egy weteknek távolról sincs 100 usd felára, az erős csúsztatás. Ráadásul jóval hamarabb is hozzá lehet jutni és esélye se sincs a külön sarcnak mint pl az messzi földről érkező lejátszóknál.Félreértés ne essék nekem van mindkettő, úgyhogy nem lehet elfogultsággal vagy önigazolással vádolni.
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
válasz DroiDMester #4516 üzenetére
90eur vs. ~40usd hogy pontosak legyünk.
De kinek mi mit ér meg, ezt egyikünknek sincs joga eldönteni, egyéni preferencia kérdése, semmi gond nincs azzal ha felvázoljuk az alternatívát. A support dologra meg térjünk vissza 1-2 év múlva mikor várhatóan tele lesz sírva a fórum hogy ez nem megy az nem megy, mért nincs rá újabb kodi... Mert ha nem lenne 1-2 ember mögötte (kszaq, alex) akkor kb a fű se nőne itt sem. Én már többször találkoztam ilyen szituációval mikor pár tényleg elhivatott ember ráfeküdt egy-egy termékre (pl kínai telefonok, tabletek) aztán mikor továbblépett a fejlesztő pl másik készülékre akkor ott maradt az egész félbe. Emiatt nyilván nem lehet senkit vádolni, de tudomásul kell venni hogy addig van támogatás amíg az adott ember megteszi ezt a szívességet a közösségnek.
-
osztraksajt
őstag
Csak ugye nem mindenki akar 1-2 évente cserélni, fórumokat bújni, újra belakni egy lejátszót hanem használni szeretné lehetőleg kényelmesen és bugmentesen.
De én egyik oldal sem mellett törtem pálcát, mint mondtam van wetek és sunvell lejátszóm is. De azért szemellenzősek se legyünk már, hogy mindenki hülye aki 30K-t ad egy normális támogatású lejátszóért.
15 éve még se videómagnót se DVD lejátszót nem lehetett 30K alatt venni, mégis megvették az emberek pedig nem annyit ért a pénz mint most.
-
osztraksajt
őstag
válasz DroiDMester #4539 üzenetére
Az hogy nem lesz rá friss FW, elég bátor kijelentés, nem vagy jós szerintem és max úgy kezelhető mint a te külön bejáratú magánvéleményed. Pl. az rpi1 elég régen támogatott és igencsak az lesz 2, de szerintem még 4 év múlva is, a sorozatnézős igényeinket bőségesen kielégíti, és ki fogja 4 év múlva is. Tudom nem wetek, de jó példa arra hogy nem avult el és frissül is.
A 35 dolcsis lejátszó nem azt tudja amit a wetek, mert a weteket kibontod ott van rajta egy ALAPBÓL JÓL MŰKÖDŐ, FRISSÜLŐ rendszer. A 35 dolcsis lejátszót kibontod akkor imádkozol hogy ami rajta van működjön rendesen vagy legyen rá olyan tákolt firmware ami kezeli rendesen a wifi chipet, távirányítót, legyen hozzá device tree stb. Nekem pl igencsak fájna ha a közösített mysql-kodi adatbázis miatt valamelyik eszközömön nem frissülne a kodi. Van akinek ez megéri a felárat? Igen van. Ez nem te vagy? Semmi gond, szabad piac van azt veszel amit akarsz. Jogod van a véleményedhez, mint ahogy nekem és bárki másnak is az ellenvéleményünkhöz. Természetesen meg lehet csinálni ezeket az olcsó lejátszókat is hibátlanra, sőt van amelyik eleve úgy is érkezhet, de max tapasztalat lehet róla bizonyosság nem.
Nekem meg volt Popcorn A110-em, Xstremer-ION-om, Dune D1-em, Egreat S100-asom. De már jópár éve pl egy AMD FM1 alapú HTPC-m van amin mozizunk, a hálóban 1-es pi libreeleccel, a gyerekszobában wetek play S2 tunerrel. De van még egy VU enigma2-es beltérim is ami szintén belefér a médialejátszó kategóriába is akár. Ha meg épp a projektort viszem el a haverokhoz vagy utazunk akkor a T95M-et dobom be a táskába. Szóval azért én sem vagyok nyeretlen kétéves ezen a területen, van fogalmam róla miről beszélek.
A beszámolót természetesen várjuk.
-
osztraksajt
őstag
válasz DroiDMester #4548 üzenetére
1.
- Másfél hónapos termék, annyira nem lenne nagy csoda ha nem lenne rá update még, de nem is ez a helyzet ráadásul. A márciusi frissítést követően OTA frissítések jönnek ki minden termékükre, nem kell külön weboldalról letöltögetni/telepíteni.
- Két OTA frissítés is jött rá. Szerintem ez korrekt support.
- A wetek hub-ra biztosan lesz újabb libreelec, míg az A95X-re távolról sem biztos hogy ráhegesztik.
- Nagyon szívesen, igazán nincs mit.2.
- Nekem veled ellentétben van Play1-em. Jött rá több frissítés is, bár mostmár LE-vel üzemel, (ott is OTA jön rá az update). Az S2 tunerje vételi képességben odaveri az amúgy széthájpolt VU solo enigma beltérit csak hogy képet kapj a minőségről. Azért a play2-t meg ne hasonlítsd már egy 35 dolcsis lejátszóhoz, sem kivitelben, sem minőségben, sem felszereltségben. Meg nem tudom ezt értelmezni hogy ugyan a play1-re van ugyan support de a play2-re biztos nem lesz. Gondolom ezt abból vezetted le hogy a Hub-ra TE nem találtál, de ugyebár lásd egyes pont. És ismét egy következetes jóslás miszerint a play2-ben lesz jónéhány bug. De a hozzáteszem hogy a play1 out-of-the-box teljesen jó volt, inkább csak további fícsöröket hoztak a frissítések és olyan bugokra javítást amik jóformán csak extrém helyzetekben jöttek elő, de én pl eggyel sem találkoztam pedig nyüstöltem eleinte rendesen, igaz nem is egyből vettem meg mikor kijött ezt aláírom.Nekem pl kellett mókolni a T95M-el, mert szerintem valami kiegészítő folytán a rajta lévő androidos kodi folyton fagyott rajta. Mióta lecseréltem azóta működik. Mondjuk addig/azóta sem láttam olyan karácsonyfa kodit mint amit erre feltoltak a szorgos kis sárga kezek....
Az utolsó ponttal maximálisan egyetértek, kicsit túltoltuk ezt a dolgot. Peace.
-
osztraksajt
őstag
válasz envagyok #4560 üzenetére
Úgy látom te jobban képben vagy a háttérről mint az átlag.
kszaq tényleg profi munkát végez, már én megtámogattam egy sörre valóval, a T95M nélküle sokkal kevesebb lenne.
Van valami belső infód min balhéztak össze a wetek miatt? Kimondottan máshogy nyilatkoztak az új LE oldalon, de persze nem zörög a haraszt ahogy tartja a mondás... Jó lenne tudni valamit mert ha kihátrálnak a wetek cuccok mögül ők is mint ahogy az openelec egyik napról a másikra fejreállt, akkor tényleg elgondolkodtató hogy érdemes-e a felárat megfizetni.
Egy 50-70usd-s tunerrel felszerelt kütyüt sem szívesen vállalnék be úgy hogy ki tudja mi lesz a támogatás sorsa, nekem létszükséglet a kodi frissülése a közösített adatbázis miatt. És az enigma beltérit már nagyon le szeretném cserélni, ugyan teszi a dolgát, de már nagyon kilóg a sorból képességeit tekintve. Bár már gondolkodtam rajta hogy kvázi tunerré degradálom vissza, a VU plugin szépen kezeli mint műsorforrás. Csak akkor meg kellene oldanom a hálózatos ébresztését is, azért nem elhanyagolható a fogyasztása ahhoz hogy folyamatosan ketyegjen.
-
osztraksajt
őstag
válasz DoItYourself #4666 üzenetére
Sunvell T95M-re szerinted melyik dtb-vel menjek rá? gxbb_p200_1Gbit.dtb?
-
osztraksajt
őstag
Ha az S905 nem támogatja a vp9-et, akkor nem fog meghalni rajta a youtube? Pl a sony smarttv-k is elvesztik hamarosan a youtube támogatásukat a vp9 dekódolás hiánya miatt.
-
osztraksajt
őstag
válasz zsupyro #4770 üzenetére
Nekem pont T95M van.
Én kipróbáltam képcsövesen is, elég zizis-remegős a képe, gondolom nincs túl minőségi DA konverter benne, érzésre még egy normálisabb DVD képminőségét sem éri el. Inkább csak szükségmegoldásnak nevezném rajta a kompozit kimenetet.
Én csak android alatt tudtam működésre bírni az analóg kimenetet, szerintem az erre lefordított LE nem támogatja. A kezelőfelület és a kisebb feliratok olvashatósága is elég nyögvenyelős, egyszerűen nem erre tervezték az egészet.
-
osztraksajt
őstag
Ha valaki komoly tápot keres hozzá akkor ezt javaslom:
Mean Well RS-15-53K alatt meg lehet venni és tényleg nem bicsaklik meg terhelés alatt és nem fog túlmelegedni. De nem is akkora mint amiket hozzá adnak.
-
osztraksajt
őstag
Az android filerendszerkezelése miatt nem tud NTFS hdd-t kezelni a torrentliens. Az NTFS csak fájlszinten érhető el, blokkszinten nem, egy torrent kliens viszont úgy kell kiírja az állományokat, szerintem emiatt kezeli csak olvashatóként. Sokáig sima linuxon meg nason is így volt az NTFS kezelése, és mind a mai napig nem mondható tökéletesnek az implementáció, nem is ajánlott éles felhasználásra.
Én úgy tapasztaltam hogyha az oldalán az első usb-be dugom a hdd-t nekem is újraindítja, a hátsóban viszont nem, szintén T95M.
-
osztraksajt
őstag
válasz DoItYourself #5656 üzenetére
Az ext3/ext4 meg win alatt problémás.
De ki kell próbálni valami másik kisebb hdd-t vagy akár egy nagyobb pendrive-ot átformázni másra hogy azzal megy-e a torrent kliens. Nekem ezt a NAS intézi úgyhogy erre nem nagyon akarok/tudok időt fordítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest