Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emilió
junior tag
Ma mikor leplezik le a 6900XT teljesítményét?
[ Szerkesztve ]
A józan ész nem ajándék, hanem büntetés, mert nap mint nap meg kell küzdened azokkal, akiknek nincs. Főleg a kis trollokkal, akik lenyúlják az idézeted, és azt hiszik, ettől okosnak tűnnek majd.
-
Emilió
junior tag
Kíváncsi vagyok, de sajnos a készlet helyzet elég siralmas lesz.
"Meanwhile, as we approach another Radeon launch, the biggest PC hardware retailer in Switzerland, Digitec, revealed that the company expects a shipment of a total of 35 Radeon RX 6900 XT graphics cards at launch. "
De legalább lesz 35 boldog ember.
[ Szerkesztve ]
A józan ész nem ajándék, hanem büntetés, mert nap mint nap meg kell küzdened azokkal, akiknek nincs. Főleg a kis trollokkal, akik lenyúlják az idézeted, és azt hiszik, ettől okosnak tűnnek majd.
-
Raymond
félisten
Nem ugy nez ki hogy meglepeteskent erte oket az info:
"Denuvo could affect the performance of the preview code on slower CPUs. The release version of the game will be DRM-free, at least on GOG Galaxy, and we'll be retesting on a more extensive suite of CPUs and GPUs once we have that version."
Forras: [link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
félisten
válasz Raymond #53410 üzenetére
Yepp, ahogy azt is leírja kommentben, hogy hát adott esetben azért előfordulhat, hogy komoly problémát okozhat (lásd RDR2 CPU problémák a kijövetelkor). Szóval 2 nap múlva újra kell tesztelniük, az lesz a valós eredmény.
Azért érdemes elgondolkozni, hogy a többi HW tesztoldal nem csinált ilyet - csak a Tom's Hardware. Vajon miért? A Denuvo kihatása a játék teljesítményére nagyban függ attól, hogy építik be, a Doom esetén ugye relatíve minimális volt a sebességnövekedés, amikor kivették a DRM-et. Azonban nem egy és nem két játék volt, ahol brutális kihatása volt rá ( [két évvel ezelőtti cikk, de részletesebb] ).
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz Yutani #53414 üzenetére
Én Tom'sot is szeretem ,de ezek az idő előtti clickvadász dolgok azért kihagyhatóak lennének a részükről. Számomra továbbra is a legjobb a CB ,ezt már úgy tudom tesztnek hívni. [link]
Szenzációsak ezek az interaktív grafikonok.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
do3om
addikt
1000et?
Még hogy ezer, 2 alatt nem is lesz.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
törölt tag
Ezt hogy érted? Ha a tekercshangra gondolsz akkor 200-300 FPSnél tényleg van hangja de ez elemi fizika, a másik oldalon is lesz.
Ha arra gondolsz hogy 8%ot ír ki alapbeállításon talán picit jobban húzható akkor 10%.
A CU számok alapján ez a lineáris skálázódásnak megfelel.
Sajnos árban nincs lineáris skálázódás Ha a 230 270 es MSRP árat nézed akkor ezt 300-ért illene árulni.
A PR azt mondaná erre alig jelent meg máris szinte utolérte a 6800XT darab eladását alig 5 kártyával marad le
Na ja mert abból volt 5.
Én már kezdem azt hinni hogy Kína megbosszulta a HUAWEI ügyet és valahogy belerondított a TSMC gyártásába annyira hallgatnak.
De azé' van egy jó hírem azt mondogatják hogy lesz karácsonyra nagyobb adag Ryzen a boltokban.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #09256960 #53422 üzenetére
Úgy értem ahogy írod. Hogy egy 3090 1500 dollárért pont annyira értelmetlen egy 10 % kal lassabb elméletileg 700 dolláros kártya mellet ,ami a 3080 ( max a Vram és némi teljesítmény) játékra, mint amennyire egy 1000 dolláros 6900XT egy 650 dolláros 6800XT mellett 5-10 % sebeség előnnyel ugyan azon adatokkal és Vrammal.( sőt YT-van fent videó alatt komment, hogy egy húzott OC 6800XT szögre hozza a 6900XT-t)
Tényleg kezdem elhinni, hogy hülyére vesznek minket a gyártók. Amúgy te elhiszed hogy sok év fejlesztés után pont százalékra szinte ugyan akkora teljesítmény van és minden így összhangban van? Még a termék hiány is? meg elfogy minden kártya a boltokból, se 5700 se Turing mert hirtelen nincs egyik gyártónál se semmi? Ah tudom üldözési mániám van de nekem ez már egy kicsit sok, valahol úgy eljött egy határ, hogy azt mondom hogy tehetnek mindketten ( AMD-Nvidia) egy nagy szívességet. Főleg hogy az amúgy is prémium árazásra képesek rátenni 50 % felárat, mondjuk itt semmi másért egy OC miatt és ez kap egy új nevezéket, a másik oldalon meg most direkt kevesebb Vrammal teszik vonzóbbá a majd érkező 3080Ti- 3080 super stb kártyákat ,persze felárasan. Taktika, az van
Hajrá Intel hajrá Apple, komolyan. ilyet kell írnom... szégyen.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
arn
félisten
ott azert rapakoltak 24g ramot - bizonyos appoknal jol jon. a masik, hogyha belefut a 3080 a memlimitbe - mint a cyberpunknal, kapasbol 2x gyorsabb lett. a 6900 ezzel szemben tenyleg semmivel nem tobb csak 80 vs 72 - ennyi a max, amit kapsz, de inkabb kevesebbet, ha nem az a szuk keresztmetszet.
a 3090 majd a 3080tivel lesz ertelmetlen, mar ha az nv tenyleg 20gs kartyaban gondolkodik. mert vedve a kisebbeket siman beleallhat, hogy ez a generacio 8-10g lesz tipikusan.
persze ettol mindketto pofatlanul tularazott, de a 6900 a feleslegesebb. a 3080ti arat nem is a 3090 fogja felverni, hanem maga a 6900 - mert par szazalekkal gyorsabb lesz, es a 6900at nem fogjak 1100-1200 usd alatt adni aib szinten. innentol meg eljutottunk oda, hogy a az eredetileg 650/700 usd arszinthez kepest, ha csak legyfingnyival is tobbet akarsz (gyakorlatban tenyleg par szazalek lesz tobbnyire), fizess 2x annyit.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz Yutani #53426 üzenetére
Azt tettem :) a 6900 arahoz csak a neve es az teremt nemi ertelmet, es hogy a 3090hez merik. Igazabol lehetett volna a 3080hoz is. Ugy mi jon le? Tularazott, par szazalekkal gyorsabb, gyengebb rtben es alkalmazasokban, tobb ram. Nagyjabol epp ezt nyujtja a 6800xt is, csak az par szazalekkal lassabb, de legalabb olcsobb.
A 3090 a 3080ti 20g mellett lesz felesleges hasonloan, de a leggyorsabb kartyaert a piacon mindig annyit kertek, amennyit nem szegyenltek.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
beef
őstag
Mindegy, hogy mennyibe kerül, ha úgy sem lehet megvenni.
-
Petykemano
veterán
Amúgy te elhiszed hogy sok év fejlesztés után pont százalékra szinte ugyan akkora teljesítmény van és minden így összhangban van? Még a termék hiány is? meg elfogy minden kártya a boltokból, se 5700 se Turing mert hirtelen nincs egyik gyártónál se semmi? Ah tudom üldözési mániám van de nekem ez már egy kicsit sok, valahol úgy eljött egy határ, hogy azt mondom hogy tehetnek mindketten ( AMD-Nvidia) egy nagy szívességet.
Abban biztosak lehetünk, hogy egyik cégnek sem érdeke tönkretenni a másikat. Tehát ha valaki technológiai előnyre tesz szert, akkor egy bizonyos piaci részesedésen túl (70-80%) inkább áremeléssel reagál a keresletre.
Ugye az Adam Smith-i gondolat a kapitalizmusról, hogy a piaci résztvevők versenyeznek. A mikro-makroökonómián megtanítják a klassszikus közgazdaságtan keretein belül, hogy a cégek olyan hevesen versenyeznek a fogyasztók kegyeiért, hogy leversenyzik a profitot. Az ár nyilván addig megy le, ameddig a leggyengébb szereplő profitja el nem tűnik, a többieknek nem érdeke az alá menni. Viszont profit hiányában, veszteséges működéssel a leggyengébb szereplő ki is esik a piacról. Elméletileg ekkor tovább kéne versenyezniük árcsökkentéssel.De tényleg mi van, ha kevés szereplős piacon a piaci szereplők koordinálnak? Ehhez még csak meg se kell beszélni semmit. Egyszerűen ránézek a piaci versenytársaim negyedéves jelentésére és látom, hogy mekkora margóval tud dolgozni és tudom, hogy mennyivel adhatom olcsóbban a portékámat, hogy piaci részesedést szerezzek, de ne egyem tönkre, vagy mennyivel adhatom drágábban.
A teljesítmény vonatkozásában a kérdés már érdekes. Ha egyforma technológián lennének, azt mondanám, technológiai limitbe ütköztek, ahonnan legfeljebb valami nagyon új megközelítéssel lehetne elmozdulni, vagy bárni a következő kisebb csíkszélességre. De nem egyforma.
Ami az ellátottságot illeti, nekem erős a gyanúm, hogy egyrészt a wafer kínálat tényleg szűkös. Másrészt vannak nagy szereplők a piacon, akik többet ajánlanak a kapacitástért. A MS és a Sony minden bizonnyal többet ad egy lapkáért vagy egy GDDR6 modulért, mint egy GPU AiB összeszerelő. A Google, Amazon, MS - ezek minden bizonnyal mind nagy tételben vásárolják fel az összes rendelkezésre álló cloud computingra alkalmas EPYC, cloud gamingre alkalmas GPU, vagy AI gyorsításra gpu vagy más gyorsító kapacitásokat.
Kivásárolnak minket, kisembereket, a technológiai szuverenitásunkból és rácsatlakoztatnak minket az általuk felvásárolt már szolgáltatásként kínált kapacitásra. Ez nyilván nem most kezdődött, csak most itt úgy csúcsosodik, hogy már igazán választási lehetőséged sincs.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Z_A_P
addikt
válasz Petykemano #53431 üzenetére
Lehet benne igazsag, de amig a hibbant "fogyaszto" rohan megvenni a legujabb 6999-et meg 3999-et mert az elengedhetetlen az eletebol, addig reszben igazuk van. Penzert csinaljak. Semmi masert. Ha az okosabb "fogyaszto" nem venne meg ennyiert, na annak lehetnenek kovetkezmenyei a gyartok iranyaba is.
OK
-
KillerKollar
őstag
"hogyha belefut a 3080 a memlimitbe - mint a cyberpunknal, kapasbol 2x gyorsabb lett." Már olyan játéknál is VRAM limit van ami még ki sem jött? Eddig csak a TomsHardware teszt jött ki, amiben még benne van a DRM, nincs hozzá day 1 patch és szerintem még új driver is lesz hozzá, viszont lehet, hogy meg kéne nézetnem a látásomat, mert én nem láttam, hogy 2X gyorsabb lenne a 3090...
-
arn
félisten
válasz KillerKollar #53439 üzenetére
Csak egy pelda, de tuti lesz meg, ha mashogy nem majd az amd rarepul erre a hianyossagra nehany cimnel.
-
törölt tag
Itt is lehetne egy mondás ami a videón látható:
Akkorát mondtál hogy alkatrészekre esett a PC-m.
Nos megígértem hogy berakom itt van
konferencibeszélgetés az ipar nagyágyúival:
The Game Awards Panel: The Next Generation of Gaming with AMD, Electronic Arts, and Xbox
Nézzétek csak Lisa mögött mi van ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest