- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz
atis1224 #8199 üzenetére
Dram voltage az megvan?
SOC voltage az lesz amit a forumtarsak írtak, csak ők fix értéket irtak (1.1V)a giga lap meg írja hogy dynamic soc ez azt jelenti hogy offsetet tudsz állítani az említett 0.0 és +0.3 tartományban.
Szóval ugyanarról van szó, csak máshogy kell beállítani.
De ha 3200 MHz a cél akkor ahhoz nem feltétlen kell nyúlnod, mert a lap a memória sebesség függvényében beállítja magától az SOC-t, 3200 MHz -nel már 1.1V-t állít a lap, ettől függetlenül picit emelhetsz de +0.1 fölé ne menj.
Próbáld meg azt, hogy manuálisan állítasz 3200MHz-t (tehát nem XMPvel), és minden timing auto-n legyen. 1.4 vagy 1.5 dram voltage mellett auto timingokkal mennie kéne szerintem.
-
atis1224
tag
Sziasztok üdv mindenkinek ,csatlakoznék a clubhoz egy gigabyt 450 aorus pro, valamint egy rysen 5 2600 ,Kis segítséget szeretnék kérni ,én is bele futottam a memo problémába egy hyper x predatoral 3200 2/4gb a most tesztelgettem 2800 mhz stabil ,de felette ki fagy a rendszer terhelés alatt, próbáltam ,xmp2 ,fesz emelés 1,4 v de nem váltt be, vissza olvasgattam, soc fesz álítás de nekem nincsenek azok az értékek :advced voltage sett:dynamic vcore soc dvid : auto és 0 és +0.30 v ez a max valamint ezen belül még a proci vcore dvid semmi egyéb,
valamint advanced memory settings :cldo vddp control auto vagy alap 700 mv -
dudu5130
őstag
Végre sikerült a végére érnem a dolgoknak. MSI B450 Gaming Pro Carbon, Ryzen 5 2600, Patriot Viper 4 3200 MHz. Összeraktam, pöccröf. Biosban xmp profilt beállítottam megy is 3200-on. A procira ráengedtem egy kis prime-ot, hogy mennyire melegszik és mennyi vcore-t ad magának. 57-58 fok felé nem ment és 1.24 V-t ad neki. Neki állnék a tuningnak. Ti mit javasoltok, mekkora órajellel és vcore-ral kezdjem? Prime blend test elég a teszteléshez?
-
válasz
micafighter #8194 üzenetére
Lementem én, azzal nincs gond, de az új BIOS verzióval is jók lesznek?
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #8191 üzenetére
Kijött, én feltenném
profilokat gondolom Aaushoz hasonlóan le tudod menteni egy pendrivera biztos ami biztos, mondjuk nálam megmaradtak a profilok BIOS frissítés után a Strix X470-F lappal.
@ subaruwrc , propetya85
-
subaruwrc
félisten
válasz
Szeszkazán #8185 üzenetére
nekem 3600 be se bootol vele ...
-
Pro!Petya
addikt
válasz
micafighter #8189 üzenetére
memtest86 usbről bootolva, Memtest64 winben maxon 90min legalább,Prime blend, a végére még adok neki 64es multit
Jó még az aida memtesztje is so so ( viszont a többi nem) Az a stressz teszt órákig képes futni olyan setuppal is amit ibt vh/max kivág ~2perc alatt. -
válasz
micafighter #8187 üzenetére
Ultimatera (ha kijött, még nem néztem) érdemes lehet felrakni?
-
subaruwrc
félisten
válasz
micafighter #8189 üzenetére
memtest86+ 5.0.1 3 pass utána prime95 blend test custom - úgy beállítva hogy legalább 90% ram kihasználtság legyen.
én speciel így
-
micafighter
nagyúr
válasz
Szeszkazán #8185 üzenetére
Valóban közbe felkerült a hivatalos oldalra is a 2.0-a 1006os agesaval, mikor kommenteltunk még nem volt fent, direkt megnéztem kommentelés előtt.
Mondjuk továbbra se értem miért kerül fel hamarabb 3rd party oldalra, mint a hivatalosra.. de legalább kijött végre asrocknak is az 1006 agesa.
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
2700-at belöttem 4 Ghz-re. RAM OC-t kezdeném el. Jelenleg egy Hyperx Predator megy 3000 Mhz CL15-ön 1.3 V-on (alap). Meddig mehet el a fesz, ami még jó mindennapi általános használatra? Freki, vagy időzítés a fontosabb? Az előző 100 hozzászólást elolvastam, pont ramról volt szó és láttam elég magas ram feszeket, nem tudom mennyit lehet adni.
-
subaruwrc
félisten
válasz
micafighter #8181 üzenetére
Hát valószínűleg nem véletlenül nincs fent hivatalosan. De ha 1.0.0.6 akkor kipróbálom én is
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
micafighter #8181 üzenetére
Pont tegnap raktam fel az 1.6-ot, erre ránézek és itt van a 2.00
-
Lukitomi
aktív tag
2.00-ás bios X470 Taichi-hoz!
AGESA 1.0.0.6
[link] -
Márk
senior tag
válasz
FoLey-v #8171 üzenetére
Én olyat olvastam, hogy az alaplapgyártókra van bízva, hogy belerakják-e a Pinnacle Ridge-et támogató biosokba. [link]
Nálam azért Disabled, mert "csak" egy Ryzen 5 1600-am van.
Ma hozom a Ryzen 5 2600X-et, aztán hétvégén teszt, hogy valóban működik-e, bár elvileg kellene.
-
nonsen5e
veterán
válasz
micafighter #8176 üzenetére
Tesztekből olyasmit láttam, hogy gyárilag 3.7 az all core, akkor egész jól is lehet feljebb piszkálni az órajelet majd ha lenne kedvem hozzá vagy szükségesnek érezném.
A lap egy Asus Prime X370-Pro lesz, feltéve ha valaha ideér... Ez volt a legolcsóbb lap amin találtam 8 satát. -
micafighter
nagyúr
válasz
nonsen5e #8175 üzenetére
Attól függ, mi a cél és milyen alaplapod van. A zen+ igazi erőssége az, hogy 4GHz-hez nem kér nagy feszültséget, 1.2V-n vagy akár alatta is tudják hozni. Felette exponenciálisan skalazodik a feszültség igény adott sebességhez, és a proci vége kb 4200GHz all-core.
Ha a 4GHz körüli teljesítmény neked elég lesz, azzal szerintem elvan csendben a gyári hűtő is.
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Beköszönnék mint leendő / a proci már a megvan / Ryzen tulaj. (2600)
Néztem Cooler Master oldalát, egyik helyen azt írják, hogy a CM Hyper 103 hűtő AM4 kompatibilis, másik helyen pedig azt, hogy nem. Erről van valakinek esetleg személyes tapasztalata?Lapon már ül másfél hete az Alza, szóval még a Ryzen is csak a polcon ül. ..
Mellékeltek hozzá egy Wraith Stealth nevű csodát, neten azt láttam ehhez az újabb verziós 5 lapátos kellene tartozzon, de ezen bizony a hét kicsi lapát található. Intel stock hűtőkkel volt eddig tapasztalatom. Ettől is maradandó halláskárosodást fogok szenvedni ha jól leterhelem?Proci mellett meg elég durván fűti fel a házat 90 fokra az r9 280x is.. (ha komparálható a hangja a zinteléhez, lehet a polcon tartom a gépet még egy hónapig) Mostani i5 nagyon izzad konstans 100%-on ilyenek alatt mint Photoshop, Android Studio vagy új Battlefieldek.
-
micafighter
nagyúr
válasz
subaruwrc #8173 üzenetére
3200 CL14 Gskillre gondoltál feltételezem, azt úgy tudom én is hogy B-Die.
Frequency : DDR4-3200 MHz
Timing : 16-18-18-38 (XMP 3200MHz)
Voltage : 1.35V (when XMP enable)
Memory IC : Samsung B-DieEz így néz ki, én is furcsának találtam ezt a bindet, mert kb az összes létező B-Die többet tud ennél, a leggyengébb B-Die az kb a 3200 CL14 amit említettél (kivéve ezt: https://www.overclockers.co.uk/antec-series-3-samsung-b-die-16gb-2x8gb-ddr4-pc4-19200c15-2400mhz-dual-channel-kit-my-001-an.html , ez is egy új memória kit, tényleg B-Die de ebben nagyon kevés tuning potenciál van, AHOC csinált róla videót youtubeon).
Másik érdekesség, hogy az összes többi RAM árus (Kingston, Gskill stb) ugye a bindingel válogatják ki a memória chipeket, és ez szerint állítják az xmpt meg az árazást, viszont a Gigabyte csak egyetlen felé ramot árul, és abból is csak ezt az egy féle bindelesűt (3200@CL16).
Én azon gondolkoztam, hogy lehet felvásárolják másoktól a már bindelt chipeket, de szerintem akkor már olcsóbban jönnek ki ha samsungtol veszik a chipeket ahogy mindenki más, és azért csak egy féle ramot árulnak mert nem akartak túl sok erőforrást fektetni a binding kiépítésébe, és beallitottak egy "safe" értéket, mert a 3200 CL16ot az összes B-Die tudja azon az egy antecen kívül, amitlinkeltem, úgyhogy arra számítok hogy ezek között a giga Aorus kitek között jó eséllyel lesz jó tuning potenciálu B-Die.
Sajnos nem tudom megtenni hogy veszek egy rakat ilyen ramot ezt kitesztelni, de kíváncsi vagyok majd meddig jutok a kitemmel.
-
subaruwrc
félisten
válasz
micafighter #8172 üzenetére
hát most egy cikket elolvasok róla és nem azt írják benne h bdie
de ha a typhoon mondja akkor zsír.
csak fura h 3200 c16-ra binnelt bdie. nem 14-14 ? olyan rgb kit rémlik gigától -
subaruwrc
félisten
válasz
micafighter #8156 üzenetére
b-diet amúgy a typhoon mondja erre az aorus ramra?
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #8165 üzenetére
0 baja lesz.
gondolom valamennyi légáram van a házadban. annyi elég lesz -
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #8163 üzenetére
remélem a jelenlegi állapot nem 2.5v vcore
bár azt gyanítom nem élné túl.voltage függő az időzítés szűkítés ja.
elég a borda ami rajta van,ha nem memtestelni fogsz órákig 1.5v-on akkor meg se langyosodik ( legalábbis a trident bordája nem )Dr V
tesztre 1.63-1.95v-ig kapott de utóbbin sem bootolt be a 3733 c12
gyanítom valami más limitált be.mindennapra meg a hynix cjreket használom úgyhogy ilyenkor a b-dieok pihennek.
melegedni nem melegedtek mert tartós terhelést nem kaptak.
ha 1.4-et se adtál neki akkor jó hogy nem ment a 3600 se.
b-die az szereti,mindennapra 1.45-1.5 gond nélkül mehet neki,predatoron amúgy is hatalmas borda van.átlagos 2600x-ed van e azt nem tudom,átlagos ryzened inkább.
de soc volt-ra elég szépen elkezd skálázni 3466mhz felett.3600mhz aida64-hez 1.18-1.22 soc volt is kellhet ( pl a 2700x-nek amit teszteltem elég volt előbbi,az 1700-as procinak viszont utóbbi kellett h lefusson az aida bench )
-
válasz
subaruwrc #8160 üzenetére
Jahm, én is úgy gondoltam, XMP 2.0 (csak ez van, 1.0 nincs) amit be állítok neki és a Voltage meg az időzítés amit állítok és kiderül.. Az időzítés változtatása (lefelé) az Voltage függő? (gyári RAM érték esetemben az 3466MHz / CL16 / 1.35v) és gondolom ilyen 1.4v+ fesznél a RAM hűtő is elkél majd (vagyis jó ha fel van helyezve)
Jelenlegi állapot [kép]
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #8159 üzenetére
inkább docp ja.
én úgy csinálnám hogy docp betölt aztán azok az értékek fixek maradnak és lehet szórakozni az órajellel + fesszel.
az 1.5v az ilyen biztonsági,az én ramom pl kéri de a kollégáé meg 1.44-en is 3733 c14 pf
-
válasz
subaruwrc #8157 üzenetére
Többi érték "auto" -n vagy XMP / D.O.C.P beállítás szerinti értéken hagyva jó?
A 3466MHz-s CL16 KIT menne CL14-n is az általad mondottak szerint, vagy mit javasolsz?soc 1.1
proc odt 53.3
dram vref 0.8
dram 1.5 aztán gyite ---> Ez gondolom 1.5v akar lenni? (DRAM Voltage)
3466 c14-ig jónak kéne legyen4.31-s verzió / Corsair (Samsung B-die)
-
subaruwrc
félisten
válasz
micafighter #8156 üzenetére
soc 1.1
proc odt 53.3
dram vref 0.8
dram 1.5 aztán gyite
3466 c14-ig jónak kéne legyen -
micafighter
nagyúr
-
Pro!Petya
addikt
válasz
micafighter #8151 üzenetére
A fesz 1,44 (3666) , helyett 1,45öt kapott ennyi és enter
Timing is maradt a régi és azért szerintem az egy elég feszes CL14.
Azt hittem nem fog indulni de beröffent,szval nem kellet lazítani rajta. -
dudu5130
őstag
Na ma végre megjöttek a ramok és az ssd. Talán ma sikerül ma összeraknom, de a rendszert szerintem csak holnap sikerül telepíteni. Év végi túlóra powa
-
Pro!Petya
addikt
válasz
subaruwrc #8147 üzenetére
Pont emiatt lett csak 6c12t nálam mert szinte csak játékra kell és még egy 280-as aio-val is bírja a meredek OC-t. Ehhez normális víz meg overkill lenne csak.
Direkt ugy terveztem a riget, hogy csúcson lehessen benne járatni....
(FX alatt szoptam eleget a xar házzal /hűtéssel stb stb)
Arra amúgy kiváncsi lennék mit produkálna ez a lap/ram páros egy hasonló jó imc-s 2600/X/2700/X-el..Most viszont gondolkodóba estem hogy 1,45-el lefutott az Aida és a CB 3733CL14 -el...
Esetleg lenne értelme egy 3600-as profilt összedobni 24/7-re mondjuk CL16-ra mert ha a mostani feszemmel elmenne és nem vágna ki tesztek alatt akkor lehet megkéne lépni. De egy nap csak a tesztelés majdnem.
Áhh nem tudom, majd még megálmodom -
apatyas
Korrektor
Üdv!
Pár napja nyúzom a 2400G-t. Egyetlen steames játékomban jól viselkedik, viszont modokkal sz@rásig pakolt minecraftban időnként rettenetesen beesik, 0-1 fps lesz a 100-ból. Akár java probléma is lehet, a hozzáértőkkel nyomozzuk. (az eddigi Phenom 2 x4 konfigommal ugyanezt futtatva ugyanolyan beállításokkal nem volt ilyen baja)
De ha nem java akkor mi más lehet még? Ryzenmasterben a cpu órajeleket már fixáltam 3.7GHz-en, az igpu-t 1GHz-en. Cpu-z -ben néha látom, hogy a memorynál NB frequency 1200 és 600MHz között váltakozik, ez valós? Lehet vhogy rögzíteni? Bár nem hiszem, hogy csontra beakadást okozhatna valahogy. A win új 1809, vgadriver friss, bios ver friss, más folyamatot nem látok ami terhelne.
Van vmi monitorozó program, amivel láthatom az NB órajelét időben visszafelé? -
TheJoeker
tag
Sziasztok!
Pár hete én is Ryzen konfig tulaj lettem.
A kérdésem az lenne, hogy mekkora CPU VCore adható az R5 2600-nak gyári hűtővel biztonságosan?Jelenleg itt megálltam, elégedett vagyok vele, csak nem tudom, hogy ehhez a sebességhez, ez a feszültség okés-e.
CPU-Z Score: single/multi 450/3570
-
dala
tag
Sziasztok!
Egy Msi B350M Mortar, és Ryzen 2600-hoz szeretnék ramot venni, az alábbiak közül melyiket ajánlanátok?
Corsair 16GB DDR4 3200MHz Kit (2x8GB) CMK16GX4M2B3200C16 - ver. 4.24
G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKBTovábbá a procin lehetne húzni egy kicsit,vagy a lap miatt felejtős?
Előre is köszi a választ!
-
válasz
Pro!Petya #8122 üzenetére
Köszönöm!
Akkor szerintem nekem a full gyári érték megfelelő is 1.35v mellett (3466MHz @ CL16 XMP 2.0-val állítva 1.1v CPU SoC Voltage mellett) lehetne finomhangolni, de se kedvem, se időm (most)
Mint ahogy a fórumtárs is mondta, mindennapi használat mellett nem venni észre semmi különbséget, hogy CL16 vagy CL14-n megy-e a RAM 3466MHz alatt. Bár kicsit hajt a kíváncsiság, hogy mit menne a RAM-om a lapba / adott CPU alatt (meg a gyári RAM hűtést is feldobnám, ha már van)/na majd 1x/
-
Márk
senior tag
válasz
Lukitomi #8130 üzenetére
Sőt, az Asus Prime X370-Pro is tudja.
De mégis hogy viharba?
Itt PH!-n a Ryzen (Zen+) tesztnél is leírták, hogyaszongya:
"Mindegyik újdonság esetében maradt a Socket AM4-es tokozás, vagyis a ma elérhető Socket AM4-es foglalattal rendelkező alaplapokban működni fognak, de természetesen a legfrissebb BIOS-t azért be kell szerezni. Ennek ellenére az AMD bemutatott egy X470-es vezérlőhidat is, ami ténylegesen a 2000-es sorozatú Ryzenekhez készült. Igazából maga az X470 a legtöbb képesség tekintetében megegyezik az X370-nel, csupán két dologban tér elő tőle: a Precision Boost Overdrive és a StoreMI technológia.
A Precision Boost Overdrive igazából nem csinál mást, mint javítja az előző oldal végén bemutatott Precision Boost és XFR 2 képességeit, és ez nem is igazán a vezérlő képessége, hanem az átdogozott tápáramköré. A lényeg az, hogy a 2000-es sorozatú Ryzenek megemlített képességei minden elérhető alaplapban működnek, de ha bárki X470-es konfigurációt választ, akkor még nyerhető pár százaléknyi extra teljesítmény; bár hatalmas pluszra azért nem érdemes számítani, de az előny így is előny."
Akkor valaki trollkodott a biosíró mérnököknél?
-
subaruwrc
félisten
válasz
nightvison #8131 üzenetére
Lehet hibás az egyik modul. Memtest ok?
-
Thrawn
félisten
válasz
nightvison #8131 üzenetére
Ha van frissebb BIOS akkor rakd fel és utána próbáld meg beállítani az XMP-t.
-
nightvison
tag
Hali srácok kéne egy pici help. Adott egy zsír új konfig.
X470 Msi gaming plusR7 2700x
Team Group Vulcan 3000MHz
A többi igazából nem lényeg, viszont a probléma az, hogy amint az xmp engedélyezve van vagy manuálisan beirom az időzítéseket, kék halál elszáll a gép. Alap 2400Mhz-el szépen megy a ram, de amint ki akarnánk használni amire képes kifagy. Ötlet?!
-
Márk
senior tag
Valaki homályosítson már fel legyen szíves azzal kapcsolatban, hogy a fórumhozzászólások alapján jól látom-e azt, hogy az X370-es chipsetű lapok is tudják a Precision Boost Overdrive funkciót?
-
Thrawn
félisten
Akit érint:
PRIME X470-PRO BIOS 4207
- Improve compatibility and performance for Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics Processorsszerk: úgy látom megkapta a ROG STRIX X470-F GAMING és a TUF X470-PLUS GAMING is.
-
törölt tag
válasz
micafighter #8121 üzenetére
Köszi, akkor megállok az asusnál.
Azt nem tudjátok véletlen hogy irodai vagy gémer szék vagy valami hasonló topik van e a ph-n? Kellene egy nagyon kényelmes dönthető esetleg hintázós szék lábtartóval ha van olyan. -
Pro!Petya
addikt
válasz
micafighter #8123 üzenetére
Ebben az esetben nem , de ha olyan frekit tesztelek ami még nincs kitesztelve akkor jó opció többel bootoltatni mert akkor teszt alatt lehet ebből az értékből faragni addig amíg nem bukik.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #8116 üzenetére
-
micafighter
nagyúr
válasz
#55809408 #8120 üzenetére
Jobb a VRMjuk, van rajtuk post-code LED, és a Taichi Ultimate 10Gbites netre képes, illetve a drágább lapok biosaban több állítási lehetőséget találsz.
Viszont a jelenlegi ryzen generációban nem fogod tudni kihasználni az említett Asusnal jobb VRMet, nincs annyi tuning potencial a procikban.
Ha vissszaolvasol kicsit akkor látod most épp a taichiket érte némi panasz az elmaradott BIOS frissítések miatt.
Ha a maxot akarod kihozni a procibol akkor a giga gaming 7 a legjobb választás, de teljesítményben pár százalékot nyernél csak a Prime prohoz képest, mert a jobb VRMeket ott se tudja kihasználni a jelenlegi ryzen generáció.
-
törölt tag
válasz
micafighter #8110 üzenetére
Köszi. Azt hiszem akkor az asus lesz a befutó. Még a lélektani határon belül van.
Mondjuk egy taichi vagy egy taichi ultimate az asrock tól miben jobb, ha jobb? -
korren
aktív tag
válasz
Archttila #8104 üzenetére
Igazándiból - véleményem szerint - a 2133 MHz-es értékeket teljesen felesleges összehasonlítgatni, maximum érdekességképp, és a Ryzen CCX-ek közti kommuikációt jól példázza, de aki összerak egy Zen+ configot, az úgyse megy/mehetne 2933 MHz alá, ott meg már nincs akkora difi a 3333 MHz javára.
A memória tuning jó passió lehet, de ha vki, belövi az XMP-t/DOCP-t 3000/3200-ra és annyiban hagyja, nem fogja semmiféle hátrány érni a mindennapi használat során.
Persze a jó timing-ok és MHz-ek
!!! Van benne meló...
-
válasz
Pro!Petya #8115 üzenetére
Hmmm... köszi!
AGESA 1006 -al jó is az(#8113) micafighter
Más: Taichi/Ultimate oldalán most került fel az 1.60-as BIOS , de az 1.62 -s (BETA) már rég elérhető, igaz nem a hivatalos oldalról (valaki linkelte, német oldalról letölthető - le is szedtem akkor)
Azért egy kicsit érdekes ez az ASRock na.... -
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #8111 üzenetére
3466-hoz 1.395v idle, 1.417v load
A 3666-os benchnél meg adtam neki 1.44v-ot.
A Timing ugyanaz mint amit az rtc mutat.
Dram calculator fast értékek az alap azon belül csak pár értéket változtattam. Viszont a biosban spec ram opciók amíg még fontosak de azt majd később bedobom mert mobilról vagyok. -
válasz
micafighter #8113 üzenetére
1006-s nincs és lehet nem is mostanában várható az (Taichi/Ultimate laphoz)
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #8112 üzenetére
De úgy látom az is 1004es agesas
-
válasz
Szeszkazán #8072 üzenetére
-
-
micafighter
nagyúr
válasz
#55809408 #8108 üzenetére
Szia!
MSI B450 Mortar vagy a tomahawk a legjobb lapok talán ár/érték arányban. Következő amit ajánlanek az a szintén MSI Gaming pro carbon, illetve ha belefér kicsit több akkor az Asus x470 Prime pro.
Ha tervezel tuningot akkor jó tudni, hogy MSI biosban nincs vcore offset, de van fix vcore es van LLC is.
A többi lappal 50 alatt az a baj, hogy vagy a VRM gyenge, vagy a BIOS buta, vagy az említettek egyszerűen jobbak ár/érték arányban, így nehéz tiszta szívvel ajánlani ezeken kívül mást.
-
Lendova
őstag
válasz
Walter_White #8107 üzenetére
A feszültség a lényeg.
Az időzítéseknél az számít, hogy egyensúlyban legyenek. Össze ollózhatod a 3400-as primary-t a 3200-as secondary-vel, esetleg 1-1 értéknél el is térhetsz tőle, hogy meglegyen a stabilitás. Viszont ha random áll neki az ember, akkor rontani is lehet a teljesítményen.
Pontosabban vagy többet nem tudok.(#8106) subaruwrc:
Azt hiszem 3533 24/7-re stabilan a lap vége, vagy ennél több nem sikerült senkinek még az új Bios-ig. Szóval a te bench-ed eléggé jó, propetyáé meg...brutális. -
törölt tag
Sziasztok.
Fm2+ pluszról váltanék. Jelenleg asrock-t használok. Az lenne a kérdésem hogy ezen a platformon kinek sikerült a legjobb (nem a legdrágább) deszkát összehoznia?
Egy erős, gyors, stabil wifi mentes lapot keresek 50 környékén. Igp nem kell. Valamelyik legújabb 6 vagy 8 magos procit vennék bele. Az rgb világítás nem kell mert zárt fractal definie r4 házban fogom használni, de ne legyen kizáró ok, ha nincs jobb az adott lapnál.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Lendova
őstag
válasz
Archttila #8101 üzenetére
Innen vesszük mi is az értékeket:
Dram calculator for RyzenEzekben van teszt beállított másodlagos időzítésekkel is.
7 RAM Speeds 21 Games Tested on AMD Ryzen
Valami orosz izé -
Archttila
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung QE43Q60AAU QLED SMART 43" (108cm) TV
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest